Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеТова се чудя, защо точно във финансов форум трябва да се обяснява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАма да съдят измамниците - защо аз да съм измамения накрая.
да се съберат сега вложителите и да почнат да съдят до дупка Цветан Василев, БНБ, Правителството. последните пак ще платят с обществени пари ама поне ще има някаква полза и за мен. А в момента да плащам ама нищо за мене - ами не благодаря. Ама изобщо не ми пука за парите на някой богат решил да взима най-големите лихви с прекалено голяма сума. За сметка на това ми пука доста за моите пари и ама нямам никакво желание да плащам от тях за него.
И какво са виновни богатите?
Гледат отчетите на БНБ и изказванията на Искров и си викат - супер, тая банка е читава!!! И си слагат парите там. Примерно и аз лично затова се подведох да сложа там пари, защото БНБ само добри отзиви за тая банка е давала.
Аз не съм богат, но вземам добра заплата щото се скъсвам от работа и нямам време нито сили да се ограмотявам финансово. Явно там е проблема - в България трябва да знаеш 1001 неща за да не те прецакат.
Е догога, питам аз? Докога всеки разбира от всичко а реално от нищо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеОбъркал си се ама много яко.Никаква икономика няма да тръгне.Ако до сега беше затънала до гуша сега лапва вода и Бог да я прости.Парите ще бъдат изнесени от България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение...
Риска се заплаща. като са вкарали над защитения минимум са знаели че поемат риск. Сеге риска се реализира - загубиха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИначе фарса наистина се развива поразително - с един удар махнаха Цветан Василев - което си е прекрасна новина - този човек наистина бе взел да се взема прекалено на сериозно. Има сериозен шанс идеята със заграбване на активи - или там каквато неприятна цел са имали ДПС с внасянето на закона на БНБ да не мине.
И хората най-после почнаха да схващат че банковия депозит над гарантирания има риск. Което е прекрасно. Така банките няма да могат да надуват балони с евтини пари.
И между другото икономиката ще потръгне - защото ако хората приемат депозита за рисков вече лихвите коитополучават може да не са достатъчни че да не потребяват. И да почнат да си харчат парите.
Изобщо една криза с един сценарии се превръща в едно доста добро нещо за икономиката като цяло като почти нищо от сценария не проработи - освен по отношение на затварянето на КТБ. Сега големит евложители в КТБ ще пият по една студена вода - ама кой ги е карал да вкарват една камара пари в банка която им дава по депозити повече отколкото взима от кредити и която се хвали с политически протекции.
Ето още едно нещо което българите може и да научат - макар че ме съмнява че все още им е малко боя за това. ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАНИТЕ КОМПАНИИ СА ОПАСНИ. Политиката както върви в една посока така върви и в друга. Никой нормален инвеститор не инвестира в такива освен с огромен дисконт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеИ ако богатите загубят милионите си, а измамниците и пишман държавните служители не бъдат наказани, ти ще си удовлетворен... Така ли?
да се съберат сега вложителите и да почнат да съдят до дупка Цветан Василев, БНБ, Правителството. последните пак ще платят с обществени пари ама поне ще има някаква полза и за мен. А в момента да плащам ама нищо за мене - ами не благодаря. Ама изобщо не ми пука за парите на някой богат решил да взима най-големите лихви с прекалено голяма сума. За сметка на това ми пука доста за моите пари и ама нямам никакво желание да плащам от тях за него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеНямам нито един пост, който да противоречи на позицията ми, която също е ясна.
Покажи къде си противореча?
Не разбрах, обаче, и ти ли си за Специален закон?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКогато богатите искат да се нарушават правилата заради тях.
Има си правила - добри правила - европейски правила -трябва да се действа по тези правила. А не някой да иска му се спасява милиона, като за целта взима две средни заплати на средния българин. Ами че то така средния българин все беден ще си стои - ако трябва да спасява богатството на богатите.
Риска се заплаща. като са вкарали над защитения минимум са знаели че поемат риск. Сеге риска се реализира - загубиха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнениеИзказванията ти са силно емоционални и са далеч от обичайното ти ниво. Уж си за това...., в следващия пост си за обратното......Вземи почини малко, релакс.
Покажи къде си противореча?
Не разбрах, обаче, и ти ли си за Специален закон?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОпитваш се да убедиш хора че е супер готино да дадат от собствените си пари за да спасят парите на някакви други хора. Ами айде тези други хора да се сбогуват с парите си както е по-закона който е бил действащ като са си вкарали парите.
Не мога да отрека, че и аз съм се привличал от лихвите в БГ банките, но някакво ясно гласче, което наричaм common sense, винаги ми е шептяло, че я банка, я борд, но рано или късно нещо със сигурност ще гръмне в това перпетуум мобиле, което без икономика произвежда печалби. Към вложителите над 100к изпитвам точно толкоз съчувствие, колкото и към играчите в казината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКое те дразни? До кога богатите, а не измамниците ще са ви трън в очите???
Има си правила - добри правила - европейски правила -трябва да се действа по тези правила. А не някой да иска му се спасява милиона, като за целта взима две средни заплати на средния българин. Ами че то така средния българин все беден ще си стои - ако трябва да спасява богатството на богатите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКое те дразни? До кога богатите, а не измамниците ще са ви трън в очите???
Ако ли не са измамници, тогава къде е този велик бизнес... дето никога го няма, само когато има пари да взима се появява, а когато трябва да се работи... бяга?! До кога?! Питам и не чакам отговор...
П.С. Ако Българския бизнес не се стегне и не започне да създава истински работни места... ще останат само цигани... и тогава няма да има кой да ви работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАма не ме бутай в тази работа - от мен нищо не са ми взели и не искам нищо да ми взимат и за в бъдеще.
не усещаш ли че мнението ти е супер дразнещо. Опитваш се да убедиш хора че е супер готино да дадат от собствените си пари за да спасят парите на някакви други хора. Ами айде тези други хора да се сбогуват с парите си както е по-закона който е бил действащ като са си вкарали парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнениеами той 2-3 пъти вече каза, че трябва акционерите да се оправят, а не еди кой си.... ма май наистина се правят че не чуват (пък може и само пред медиите да го говори, пък истината .... да е някаде там)
Коментар
Коментар