IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    то така се изнасят пари - ти пробвал ли си да не мислиш че е лесно и евтино
    Да бе, много е трудно

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Това се чудя, защо точно във финансов форум трябва да се обяснява.
      И аз се чудя и знам че и Наивник ме разбира прекрасно, защото иначе е точен.

Коментар

Ама да съдят измамниците - защо аз да съм измамения накрая.

да се съберат сега вложителите и да почнат да съдят до дупка Цветан Василев, БНБ, Правителството. последните пак ще платят с обществени пари ама поне ще има някаква полза и за мен. А в момента да плащам ама нищо за мене - ами не благодаря. Ама изобщо не ми пука за парите на някой богат решил да взима най-големите лихви с прекалено голяма сума. За сметка на това ми пука доста за моите пари и ама нямам никакво желание да плащам от тях за него.
        Тук аз ще подкрепя наивника че не са виновни богатите, а управниците и банкерите. И натиск трябва да се окаже от целия народ, не само от богатите! Щото истински богатите много помагат на бедните и мързеливите да живеят добре, без тях ще ровят в кофите.

И какво са виновни богатите?
        Гледат отчетите на БНБ и изказванията на Искров и си викат - супер, тая банка е читава!!! И си слагат парите там. Примерно и аз лично затова се подведох да сложа там пари, защото БНБ само добри отзиви за тая банка е давала.
        Аз не съм богат, но вземам добра заплата щото се скъсвам от работа и нямам време нито сили да се ограмотявам финансово. Явно там е проблема - в България трябва да знаеш 1001 неща за да не те прецакат.
        Е догога, питам аз? Докога всеки разбира от всичко а реално от нищо?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Объркал си се ама много яко.Никаква икономика няма да тръгне.Ако до сега беше затънала до гуша сега лапва вода и Бог да я прости.Парите ще бъдат изнесени от България.
          то така се изнасят пари - ти пробвал ли си да не мислиш че е лесно и евтино

Коментар

...
            Риска се заплаща. като са вкарали над защитения минимум са знаели че поемат риск. Сеге риска се реализира - загубиха.
            Това се чудя, защо точно във финансов форум трябва да се обяснява.

Коментар

Иначе фарса наистина се развива поразително - с един удар махнаха Цветан Василев - което си е прекрасна новина - този човек наистина бе взел да се взема прекалено на сериозно. Има сериозен шанс идеята със заграбване на активи - или там каквато неприятна цел са имали ДПС с внасянето на закона на БНБ да не мине.

И хората най-после почнаха да схващат че банковия депозит над гарантирания има риск. Което е прекрасно. Така банките няма да могат да надуват балони с евтини пари.

И между другото икономиката ще потръгне - защото ако хората приемат депозита за рисков вече лихвите коитополучават може да не са достатъчни че да не потребяват. И да почнат да си харчат парите.

Изобщо една криза с един сценарии се превръща в едно доста добро нещо за икономиката като цяло като почти нищо от сценария не проработи - освен по отношение на затварянето на КТБ. Сега големит евложители в КТБ ще пият по една студена вода - ама кой ги е карал да вкарват една камара пари в банка която им дава по депозити повече отколкото взима от кредити и която се хвали с политически протекции.

Ето още едно нещо което българите може и да научат - макар че ме съмнява че все още им е малко боя за това. ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАНИТЕ КОМПАНИИ СА ОПАСНИ. Политиката както върви в една посока така върви и в друга. Никой нормален инвеститор не инвестира в такива освен с огромен дисконт.
              Объркал си се ама много яко.Никаква икономика няма да тръгне.Ако до сега беше затънала до гуша сега лапва вода и Бог да я прости.Парите ще бъдат изнесени от България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                И ако богатите загубят милионите си, а измамниците и пишман държавните служители не бъдат наказани, ти ще си удовлетворен... Така ли?
                Ама да съдят измамниците - защо аз да съм измамения накрая.

да се съберат сега вложителите и да почнат да съдят до дупка Цветан Василев, БНБ, Правителството. последните пак ще платят с обществени пари ама поне ще има някаква полза и за мен. А в момента да плащам ама нищо за мене - ами не благодаря. Ама изобщо не ми пука за парите на някой богат решил да взима най-големите лихви с прекалено голяма сума. За сметка на това ми пука доста за моите пари и ама нямам никакво желание да плащам от тях за него.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Нямам нито един пост, който да противоречи на позицията ми, която също е ясна.
                  Покажи къде си противореча?
                  Не разбрах, обаче, и ти ли си за Специален закон?
                  абсолютно НЕ, и съм още повече ЦВ и компани да си оправят сами бакиите дето некои други им ги забъркаха.

Коментар

Когато богатите искат да се нарушават правилата заради тях.

Има си правила - добри правила - европейски правила -трябва да се действа по тези правила. А не някой да иска му се спасява милиона, като за целта взима две средни заплати на средния българин. Ами че то така средния българин все беден ще си стои - ако трябва да спасява богатството на богатите.

Риска се заплаща. като са вкарали над защитения минимум са знаели че поемат риск. Сеге риска се реализира - загубиха.
                    И ако богатите загубят милионите си, а измамниците и пишман държавните служители не бъдат наказани, ти ще си удовлетворен... Така ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                      Изказванията ти са силно емоционални и са далеч от обичайното ти ниво. Уж си за това...., в следващия пост си за обратното......Вземи почини малко, релакс.
                      Нямам нито един пост, който да противоречи на позицията ми, която също е ясна.
                      Покажи къде си противореча?
                      Не разбрах, обаче, и ти ли си за Специален закон?

Коментар

Опитваш се да убедиш хора че е супер готино да дадат от собствените си пари за да спасят парите на някакви други хора. Ами айде тези други хора да се сбогуват с парите си както е по-закона който е бил действащ като са си вкарали парите.

Не мога да отрека, че и аз съм се привличал от лихвите в БГ банките, но някакво ясно гласче, което наричaм common sense, винаги ми е шептяло, че я банка, я борд, но рано или късно нещо със сигурност ще гръмне в това перпетуум мобиле, което без икономика произвежда печалби. Към вложителите над 100к изпитвам точно толкоз съчувствие, колкото и към играчите в казината.

Коментар

Кое те дразни? До кога богатите, а не измамниците ще са ви трън в очите???
                          Когато богатите искат да се нарушават правилата заради тях.

Има си правила - добри правила - европейски правила -трябва да се действа по тези правила. А не някой да иска му се спасява милиона, като за целта взима две средни заплати на средния българин. Ами че то така средния българин все беден ще си стои - ако трябва да спасява богатството на богатите.

Коментар

Докато богатите в България са измамници...

Ако ли не са измамници, тогава къде е този велик бизнес... дето никога го няма, само когато има пари да взима се появява, а когато трябва да се работи... бяга?! До кога?! Питам и не чакам отговор...

П.С. Ако Българския бизнес не се стегне и не започне да създава истински работни места... ще останат само цигани... и тогава няма да има кой да ви работи.

Коментар

Ама не ме бутай в тази работа - от мен нищо не са ми взели и не искам нищо да ми взимат и за в бъдеще.

не усещаш ли че мнението ти е супер дразнещо. Опитваш се да убедиш хора че е супер готино да дадат от собствените си пари за да спасят парите на някакви други хора. Ами айде тези други хора да се сбогуват с парите си както е по-закона който е бил действащ като са си вкарали парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                                ами той 2-3 пъти вече каза, че трябва акционерите да се оправят, а не еди кой си.... ма май наистина се правят че не чуват (пък може и само пред медиите да го говори, пък истината .... да е някаде там)
                                Е ЦВ е мажоритар, да разказва каква е схемата , Оманците сигурно не са "наясно" със всичко, което се е случвало през годините. А и може за 5-те години по един или друг начин да са си избили 100те млн вложение.

Коментар

Working...
                                X