като аматьор в тази тема, от високо и далеч гледано, ми се струва, че ако не бяхме в ЕС, при тази ситуация, сега щеше да се говори не за гарантирани депозити, а за СТУДЕНА ВОДА
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Forex Master
Не за такова нещо от ЕС не изключват и от ЕС цял не може да излезеш а само на парчета..а иначе лесно се влиза и то доброволно.Тази пирамида ЕС кога ще се разпадне че ми писна вече от тях. В Евразийски пък не трябва да влизаме в никакъв случай - тези ни изселиха а онези ще ни заселят с китайски затворници.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеНе е само до лихвите, аз особено се нахъсах като гледах рекламата на ПИБ дето е кръстоска между "Гладиатор" и "Матрицата". Направо ми се приисква да набутам всичко на 10-годишен депозит!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеПИБ и ЦКБ повишават лихвите по срочни депозити
http://www.capital.bg/biznes/finansi...chni_depoziti/
Само чакам да ми пуснат парите от КТБ-то и ще тичам с 200.
Пък и влоговете до 196 000 лева са гарантирани от държавата!
Коментар
-
ПИБ и ЦКБ повишават лихвите по срочни депозити
Само чакам да ми пуснат парите от КТБ-то и ще тичам с 200.
Пък и влоговете до 196 000 лева са гарантирани от държавата!Last edited by andy2000; 14.10.2014, 21:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеАко не платят, ЕК ще даде държавата под съд.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Може ли БНБ да отнеме лиценза на КТБ по чл. 32 ал.2 от ЗКИ при положение, че в чл. 115 от ЗКИ е написано следното:
Чл. 115. (1) За да се оздрави банка, при която е налице опасност от неплатежоспособност, БНБ може да постави тази банка под специален надзор.
Специалният надзор според закона е оздравителна мярка!
Чл. 116. (1) В случаите по чл. 115, ал. 1 БНБ поставя банката под специален надзор, като:
5. разпореди принудително увеличаване на капитала, включително като лиши досегашните акционери от право да участват в увеличаването;
8. разпореди принудително намаляване на акционерния капитал на банката с размера на натрупаната от банката загуба.
Чл. 117. (1) Принудително намаляване на акционерния капитал се прилага, при условие че натрупаната от банката загуба не може да бъде покрита от резервите с общо предназначение, включително от неразпределените печалби от минали години.
(2) В случаите по чл. 116, ал. 2, т. 8 едновременно с намаляването на капитала се взема решение за увеличаване на капитала по реда на чл. 203 от Търговския закон. В този случай акционерите на банката губят правото по чл. 194, ал. 1 и 2 от Търговския закон на придобиване на съответна на техния дял преди увеличаването част от новите акции.
Чл. 118. (1) В случаите по чл. 116, ал. 2, т. 5 или 8 БНБ може да разпореди увеличаването на капитала да бъде извършено под условие, че новите акции ще бъдат придобити от Фонда за гарантиране на влоговете в банките или от одобрени от БНБ финансови институции.
http://pravoto.com/site/zakonodatels...te-institutzii
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеАко не платят, ЕК ще даде държавата под съд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеАко не платят, ЕК ще даде държавата под съд.
Коментар
-
За КТБ обясняваха, че по-високите лихви по депозитите били индикация за проблем.
Коментар
-
ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ ТЪРПЕНИЕТО СВЪРШИ
"Нека всички вложители да имат търпение и да вярват, че търсим най-доброто решение по казуса с КТБ", коментира Менда Стоянова от ГЕРБ. "Искаме всички вложители да получат своите пари, като тези с гарантирани средсва могат да бъдат абсолютно сигурни за това", допълни още тя.
Коментар
-
ГОЛЯМАТА ТОЯГА
Едно е ясно: от месеци се прави всичко възможно, за да не се спази законът и да не бъдат изплатени гарантираните депозити. Интересите на крупните вложители в банковата пирамида се представят като интереси на обществото. Играят си с нервите на хората.Никой вече не иска да чака и ден повече.Тези малоумници с действията си могат да сринат всички банки.Кой ще държи пари в банка като вижда железните гаранции за КТБ.И какви са тези простащини вложителите да бъдат търпеливи.
Коментар
Коментар