IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• като аматьор в тази тема, от високо и далеч гледано, ми се струва, че ако не бяхме в ЕС, при тази ситуация, сега щеше да се говори не за гарантирани депозити, а за СТУДЕНА ВОДА

Коментар

• От всички възможни ориентации за малка държавица, която няма как да бъде самостоятелна, ми се струва, че ЕС е най-подходящия вариант.
      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Forex Master

Не за такова нещо от ЕС не изключват и от ЕС цял не може да излезеш а само на парчета..а иначе лесно се влиза и то доброволно.Тази пирамида ЕС кога ще се разпадне че ми писна вече от тях. В Евразийски пък не трябва да влизаме в никакъв случай - тези ни изселиха а онези ще ни заселят с китайски затворници.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
          Не е само до лихвите, аз особено се нахъсах като гледах рекламата на ПИБ дето е кръстоска между "Гладиатор" и "Матрицата". Направо ми се приисква да набутам всичко на 10-годишен депозит!
          Ръгай, гарантирани са от държавата,а БНБ следи ситуацията изкъсо и казва,че всичко е наред, така че няма от какво да се притесняваме!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            ПИБ и ЦКБ повишават лихвите по срочни депозити
            http://www.capital.bg/biznes/finansi...chni_depoziti/

Само чакам да ми пуснат парите от КТБ-то и ще тичам с 200.
            Пък и влоговете до 196 000 лева са гарантирани от държавата!
            Не е само до лихвите, аз особено се нахъсах като гледах рекламата на ПИБ дето е кръстоска между "Гладиатор" и "Матрицата". Направо ми се приисква да набутам всичко на 10-годишен депозит!

Коментар

• ПИБ и ЦКБ повишават лихвите по срочни депозити
              http://www.capital.bg/biznes/finansi...chni_depoziti/

Само чакам да ми пуснат парите от КТБ-то и ще тичам с 200.
              Пък и влоговете до 196 000 лева са гарантирани от държавата!
              Last edited by andy2000; 14.10.2014, 21:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                Ако не платят, ЕК ще даде държавата под съд.
                Най-много съда да отсъди изключването на България от ЕС и нато. Какво толкова?
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Може ли БНБ да отнеме лиценза на КТБ по чл. 32 ал.2 от ЗКИ при положение, че в чл. 115 от ЗКИ е написано следното:

Чл. 115. (1) За да се оздрави банка, при която е налице опасност от неплатежоспособност, БНБ може да постави тази банка под специален надзор.

Специалният надзор според закона е оздравителна мярка!

Чл. 116. (1) В случаите по чл. 115, ал. 1 БНБ поставя банката под специален надзор, като:
                  5. разпореди принудително увеличаване на капитала, включително като лиши досегашните акционери от право да участват в увеличаването;
                  8. разпореди принудително намаляване на акционерния капитал на банката с размера на натрупаната от банката загуба.

Чл. 117. (1) Принудително намаляване на акционерния капитал се прилага, при условие че натрупаната от банката загуба не може да бъде покрита от резервите с общо предназначение, включително от неразпределените печалби от минали години.

(2) В случаите по чл. 116, ал. 2, т. 8 едновременно с намаляването на капитала се взема решение за увеличаване на капитала по реда на чл. 203 от Търговския закон. В този случай акционерите на банката губят правото по чл. 194, ал. 1 и 2 от Търговския закон на придобиване на съответна на техния дял преди увеличаването част от новите акции.

Чл. 118. (1) В случаите по чл. 116, ал. 2, т. 5 или 8 БНБ може да разпореди увеличаването на капитала да бъде извършено под условие, че новите акции ще бъдат придобити от Фонда за гарантиране на влоговете в банките или от одобрени от БНБ финансови институции.

http://pravoto.com/site/zakonodatels...te-institutzii

Коментар

Стига с тия неадкватни включвания тип "ЕС е ангел спасител, който бди над нас и нашите пари". Надявай се всичко да се реши бързо по нашето законодателство, че ако чакаш ЕК да съди държавата и да ти връща парите, ще си ги получиш като станем домакини на световното по футбол.

Коментар

Ще бъде доста иронично ако не платят, държавата бъде осъдена и депозантите участват наравно с недепозантите в плащането на неустойки

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/finansi...chni_depoziti/

За КТБ обясняваха, че по-високите лихви по депозитите били индикация за проблем.

Коментар

• Ако не платят, ЕК ще даде държавата под съд.
                          Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• АКО ВИ ВЯРВАХ ЩЯХ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС

АЗ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ВАС, Т.Е. НЕ ВИ ВЯРВАМ И СИ ИСКАМ ПАРИТЕ ВЕДНАГА

Коментар

• ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ ТЪРПЕНИЕТО СВЪРШИ

"Нека всички вложители да имат търпение и да вярват, че търсим най-доброто решение по казуса с КТБ", коментира Менда Стоянова от ГЕРБ. "Искаме всички вложители да получат своите пари, като тези с гарантирани средсва могат да бъдат абсолютно сигурни за това", допълни още тя.

Коментар

• ГОЛЯМАТА ТОЯГА

Едно е ясно: от месеци се прави всичко възможно, за да не се спази законът и да не бъдат изплатени гарантираните депозити. Интересите на крупните вложители в банковата пирамида се представят като интереси на обществото. Играят си с нервите на хората.Никой вече не иска да чака и ден повече.Тези малоумници с действията си могат да сринат всички банки.Кой ще държи пари в банка като вижда железните гаранции за КТБ.И какви са тези простащини вложителите да бъдат търпеливи.

Коментар

Working...
                                X