IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
    Ако КТБ наистина струва 300 млн., то с едни 300 млн. увеличение на капитала и 1.5 млрд.лв. ликвидна инжекция банката спокойно може да си стъпи на крака.
    Не, не може ако дупката в портфейла и е подобна на тази която изкарват прокуратурата. Цялата дупка трябва да бъде вкарана като собствен капитал. Лошите кредити създават не само дупка в ликвидността, но по-важно дупка в капиталовата адекватност, която може да бъде запълнена само с нов капитал.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
      То ако не издържи фонда, борда не го вуждам нещо.
      Лошото е че фонда в текущият му вид няма как да изплати спестяванията на хората дори да са до гарантираният размер от 4 Милиарда според Финансовият ни министър.

Ако е вярно подозрението ми че държавният резерв и той е толкова наличен колкото са гарантирани депозитите в България фонда го пиши бегал единственият вариант фонда да изплати тия 4 милиарда е ако някак си успее да обеди другите банки да налеят пари в него (не ми се вижда много вероятно да се случи).

Абе пак казвам какво правим ако борда падне преди да отворят банката ?
      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
        Не,че не е вярно,но това мислене 3 месеца ми звучи прекалено близко да 21.07 20.....
        На FIBank колко време й отне да купи Unionbank? 3 месеца не са чак толкова дълъг преиод щом става въпрос за банкови дела.

Друг е въпросът, че в случая с КТБ и 1 ден е много заради това, че са блокирани парите на фирми и граждани.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Кой ще е този идиот, който ще налее 3 милиарда в банка която реално струва под 300 милиона.
          Ако КТБ наистина струва 300 млн., то с едни 300 млн. увеличение на капитала и 1.5 млрд.лв. ликвидна инжекция банката спокойно може да си стъпи на крака.

Коментар

• "Клиенти на КТБ ще съдят прокуратурата, МВР и БНБ"
            http://fakti.bg/bulgaria/106832-klie...rata-mvr-i-bnb
            Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
              Мисля, че подценявате оманците. Те казаха, че имат интерес да придобият банка в ЕС. Сега имат възможност да придобият не една, а две банки. Изглежда сериозно са се заели със задачата.

http://www.swfinstitute.org/swf-news...ulgarian-bank/
              Не,че не е вярно,но това мислене 3 месеца ми звучи прекалено близко да 21.07 20.....
              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Мисля, че подценявате оманците. Те казаха, че имат интерес да придобият банка в ЕС. Сега имат възможност да придобият не една, а две банки. Изглежда сериозно са се заели със задачата.

http://www.swfinstitute.org/swf-news...ulgarian-bank/

Коментар

• Интересно как някой казват, че нямало значение след колко време ще си получат парите.....?!
                  Мисля, че има значение и то голямо. С една сума сега може да си купиш хотел, а след време може да си купиш само, входната врата на хотела...

Коментар

• Само капарото му ще замине, на него и на други в неговото положение.

Коментар

• Първоначално изпратено от abv1 Разгледай мнение
                      Виж сега.Аз не съм инвеститор, не съм спекулант или каквото и да е.За това каквото имам събрано от мен и поколения съм го сложил в банка , уж защото държавата ми гарантира това вложение до 196 000лева.Ако не беше гарантирано щях да го сложа в трезор за съхранение на ценности.Аз не разбирам от финанси, за това не съм искал тези пари които имах да отиват за каквото и да е там да се увеличават, а да отидат за това да осигуря семейството си с покупка на жилище.
                      Ако бях алчен, както наричате вложителите в КТБ щях да си държа там парите докато махнат големите лихви, а не в средата на юни да сключа договор за покупка на имот, който търсих 4 месеца.
                      И ще си получиш парите. Просто не се знае кога - но със сигурност ще ги получиш. Най лошото нещо което може да се случи е дане купиш точно този имот - на в края на краищата преди половин година пак не си имал този имот, и пак си имал пари в корпоративна. Така че след половин година най-лошото ти състояние ще е същото каквото ти е било преди половин година.

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                        Ех, че смешки "Овцете ще стана Вълци ..... след 6 месеца"

Овцете ще си останат овце, няма как да станат вълци - ТОВА Е СИГУРНО!
                        Особено,ако са като теб тогава 100% ще са си овце.Да,обаче мнозинството се различаваме коренно ,оптимисти сме,ще чакаме търпеливо,а при необходимост ще се борим докрай.За всеки случай няма да ревем по цял ден по форумите,че сме загубили депозита си.Няколко пъти вече ти казвам,че си от хората,които всяват само страх и паника.На това се надяваха и сегашните престъпници,които дърпат конците,но този път не са познали,нито пък ти.С писането на по едно негативно изречение изпитваш ли някакъв душевен мир?Не искам да обиждам никой,ще ти го кажа меко:
                        За мен ти си слаба личност.Всички тук,които реват постоянно за парите си,въпреки всички очевадни гаранции също.
                        Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Знаеш ли историята за нероден Петко. Какво си се разциврил - едва ли в този форум има човек който да не губил пари по един или по друг начин, някой доста повече от теб. Такова реване никой не е правил.
                          Виж сега.Аз не съм инвеститор, не съм спекулант или каквото и да е.За това каквото имам събрано от мен и поколения съм го сложил в банка , уж защото държавата ми гарантира това вложение до 196 000лева.Ако не беше гарантирано щях да го сложа в трезор за съхранение на ценности.Аз не разбирам от финанси, за това не съм искал тези пари които имах да отиват за каквото и да е там да се увеличават, а да отидат за това да осигуря семейството си с покупка на жилище.
                          Ако бях алчен, както наричате вложителите в КТБ щях да си държа там парите докато махнат големите лихви, а не в средата на юни да сключа договор за покупка на имот, който търсих 4 месеца.

Коментар

• Ех, че смешки "Овцете ще стана Вълци ..... след 6 месеца"

Овцете ще си останат овце, няма как да станат вълци - ТОВА Е СИГУРНО!

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                              Май едно и също се повтаря с години и с години...

Ами като не се научавате...

Коментар

• Истината е една колега: Пари се печеля, но здраве не!
                                По важно от здравето няма! Всичко губи смисъл когато го няма ВСИЧКО!

Коментар

Working...
                                X