IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение

След като всичко това бъде направено, има два пътя.

Единият - банката се оздравява и не се налага държавата, респ. бюджетът, да се намеси. Гаранционният фонд покрива влоговете до 100 000 евро, останалите суми стават задължение на банката, която след оздравяването ги покрива. Системата се стабилизира и всичко си продължава плавно и равномерно. Държавата не се намесва.

Вторият - ако КТБ не се стабилизира, тогава активите й се прехвърлят към друга банка, която поема и лошото, и доброто. И след съответните търгове и продажби на тези активи се покриват депозитите над 100 000 евро. И пак не се налага държавата да се намесва. Хората с такива влогове няма да могат да си ги изтеглят днес или до края на годината, но аз гарантирам, че през следващите години ще успеят да си вземат парите Така че да няма никой ощетен.
    Аз съм прост. Я някой да ми разясни този първия вариант???

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
      Те със сигурност знаят какво правят.. Въпросът е защо? Защо пуснаха чумата...
      Отговора го знаят много малко хора, и ние не сме от тях!
      Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
        мдаааа, велик финансист, икономист, пожарникар, борец срещу комунизъма, марсианците и който са сетиш...... абе Чък Норис пасти да яде. С две думи "пази боже" ........ ама ша стане истина
        Абе в пъти е по-добре от всички които се изредиха от 89-та насам,или шъ ма опровергаеш?Само трябва да наложи властта си навсякъде,за да управлява с твърда ръка,но е малко трудно предвид,че мафията(разбирай комунистите и турците) държат всичко.
        Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
          Смятам,че проблема умишлено се изтегля за решаване след 3 месеца,защото тогава
          вече ще има друго правителство и друг парламент.Тези новите като видят в какъв
          дефицит е оставена държавата ще хукнат да гасят други пожари и проблема
          с КТБ ще им стане последна грижа.
          И ще зарежат на произвола на съдбата бизнес с 52 милиарда депозити на граждани и фирми?

Ако това се случи сигурно ще пишат за България и българите като най-големите идиоти на планетата Земя.

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
            Много ми е интересно как се гаси пожар с бензин
            Те със сигурност знаят какво правят.. Въпросът е защо? Защо пуснаха чумата...

Коментар

Е в БНБ също знаят отговора на 2-рия въпрос.
              Какво ли ги е накарало да изберат тогава да не платят?
              Не са независима институция

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                Още една интересна и разумна статия,като че ли единствено ББ е човека който може да направи нещо за тази държава и за народа...ако му позволят обаче.Колкото и да ми падна в очите последния месец не виждам друг,който да оправи тази катастрофа.
                Въпреки,че винаги може да измисли някоя простотия в последния момент
                мдаааа, велик финансист, икономист, пожарникар, борец срещу комунизъма, марсианците и който са сетиш...... абе Чък Норис пасти да яде. С две думи "пази боже" ........ ама ша стане истина

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                  Бойко Борисов с план от четири стъпки за КТБ

Първо. Заради накърнената репутация на БНБ незабавно трябва да бъдат сменени управителят и подуправителят, който отговаря за банковия надзор - Иван Искров и Цветан Гунев. Изключително важно за запазване на доверието в цялата банкова система е ръководството на БНБ да поеме отговорност за случилото се в КТБ.

Второ. Няма нужда от специален закон за КТБ, тъй като ние имаме много добър закон за банковата система, съобразен с европейската практика, който гарантира влоговете до 100 000 евро. Това е прагът на разумния риск, който всеки гражданин приема, когато влага парите си на по-висока лихва.

Трето. Едновременно с оставката на ръководството на БНБ, спазвайки законовите норми, трябва да се отправят покани към акционерите на КТБ и да им се предложи вариант за спасяване на банката, така че да бъдат избегнати каквито и да било съдебни искове впоследствие. Ако се окаже, че нещата в КТБ са поправими, че акционерите искат да я изправят, и тук имам предвид Оманския фонд, който е с много добра репутация в света и ние не бива да я нарушаваме, тогава пак да действаме според закона.

Четвърто. Поради опасенията, че в КТБ са се вършили нередни неща, че има мръсни пари, че са отпускани заеми в огромни размери, и съмненията, че банката е източена, изпратих писмено предложение до главния прокурор, НАП и Комисията за конфискация на незаконното имущество да поставят под запор активите на банката. Целта е да не могат да бъдат извършвани действия за прехвърляне, продаване или фалшифициране на данни през този „мъртъв период“, докато квесторите работят в банката.

След като всичко това бъде направено, има два пътя.

Единият - банката се оздравява и не се налага държавата, респ. бюджетът, да се намеси. Гаранционният фонд покрива влоговете до 100 000 евро, останалите суми стават задължение на банката, която след оздравяването ги покрива. Системата се стабилизира и всичко си продължава плавно и равномерно. Държавата не се намесва.
                  Вторият - ако КТБ не се стабилизира, тогава активите й се прехвърлят към друга банка, която поема и лошото, и доброто. И след съответните търгове и продажби на тези активи се покриват депозитите над 100 000 евро. И пак не се налага държавата да се намесва. Хората с такива влогове няма да могат да си ги изтеглят днес или до края на годината, но аз гарантирам, че през следващите години ще успеят да си вземат парите Така че да няма никой ощетен.http://pressadaily.bg/publication/49...A%D0%A2%D0%91/
                  Още една интересна и разумна статия,като че ли единствено ББ е човека който може да направи нещо за тази държава и за народа...ако му позволят обаче.Колкото и да ми падна в очите последния месец не виждам друг,който да оправи тази катастрофа.
                  Въпреки,че винаги може да измисли някоя простотия в последния момент
                  Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Много ми е интересно как се гаси пожар с бензин

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Не се изплащат защото не е отнет лиценз.
                      Законодателството не ми позволява да кажа как ще се отрази неизплащането на каквито и да е депозити
                      Е в БНБ също знаят отговора на 2-рия въпрос.
                      Какво ли ги е накарало да изберат тогава да не платят?

Коментар

• Вариантите пред КТБ

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...ed-ktb,176603/

Само трябва да си изберете един

Коментар

• Смятам,че проблема умишлено се изтегля за решаване след 3 месеца,защото тогава
                          вече ще има друго правителство и друг парламент.Тези новите като видят в какъв
                          дефицит е оставена държавата ще хукнат да гасят други пожари и проблема
                          с КТБ ще им стане последна грижа.

Коментар

А как ще отговориш на въпросите:
                            Защо не се изплащат гарантираните депозити?
                            Как ще се отрази неизплащането на тези депозити върху другите депозити в БГ?
                            Не се изплащат защото не е отнет лиценз.
                            Законодателството не ми позволява да кажа как ще се отрази неизплащането на каквито и да е депозити

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                              Не съм се и съмнявал (за първото изречение), за разлика от некои демонстрираш познания, ........ама и теб неква параноя та погна последните 2-3 дена. Споко, вземете са в ръце и си сипете по една ракия ... или квото там пиете.
                              Не бе,не бих казал параноя,а по-скоро това с КТБ ми дойде като последната капка.
                              То не беше Белене,Цанков камък,НЕК/БДЖ/Здравеопазване/НОИ в някаква форма на фалит или огромни дефицити,никакво правосъдие или,ако има ужасно корумпирано, политическите фигури са като излезли от комикс, процес на изчезване на бг нация и подмяна с други етноси и още 1000 неща.Всички европейски страни вървят напред,а ние постоянно дърпаме назад,за 25 години 2 милиона българи бяха изгонени от родината си,заради една успешно работеща симбиоза между политици,мафия и олигархия.Малко офтопик го ударих,ще ме прощаваш.
                              Относно КТБ - единственото опасение ми е,ако свалят Борда по някакъв различен начин от изискванията на ERM II и се юрне хиперинфлация, но се надявам, че осъзнават, че това ще доведе овцете до катарзис.Ааааа,и малко ме дразни фактът, че съм набил едни пари,а пък не мога да разполагам с тях.

Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                              Колега, Аз това го установих преди няколко седмици.. това ще ни остане
                              Ти стига се офлянква по форуми,а търси телефона на Веждичката и ние да се включим в колективния иск.
                              Last edited by andy2000; 21.07.2014, 21:34.

Коментар

• Размислите трябва да са в тази насока: http://politics.actualno.com/Kalfin-...ews_40720.html

А не "бедните данъкоплатци" да смятат парите на "богатите вложители в КТБ". Така само успиват "бедните данъкоплатци", които ще платят сметката.

Коментар

Working...
                                X