IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
    абе .... тъкмо щях да пиша че няма простотии тая вечер.... и са появи малкия ......(бнайт)......
    Що бе? Пичага е, в темата за ПИБ също доста обстойно дискутирахме банковото дело.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Тактичността е надценена добродетел - губи време и дава грешни сигнали които губят още време докато станат верни. Ако някой иска да му уважават емоционалното благоденствие да ходи на сбирки за емоционална подкрепа
    бах грубиянина си

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Опитах се да бъда малко по-тактичен.Членове сме на ЕС от 2007г., а там са тактични, та и аз викам да бъда член,ама ти развали всичко с директния си подход.
      Тактичността е надценена добродетел - губи време и дава грешни сигнали които губят още време докато станат верни. Ако някой иска да му уважават емоционалното благоденствие да ходи на сбирки за емоционална подкрепа

Коментар

• абе .... тъкмо щях да пиша че няма простотии тая вечер.... и са появи малкия ......(бнайт)......

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
          я пак ...... нещо не разбрах
          Ако 5.2 милиарда кредит са обезпечени с нещо дето носи печалба от 100 милиона на месец какво ме бърка да и налея 6.5 милиарда за да го взема ?
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Като например греши за всичко
            Опитах се да бъда малко по-тактичен.Членове сме на ЕС от 2007г., а там са тактични, та и аз викам да бъда член,ама ти развали всичко с директния си подход.

Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
            До тогава най-простото решение е някой да извади 6.5 милиарда и банката да си работи.
            И 4,5 млрд да извадят , па че скалъпим нещо !
            Last edited by andy2000; 21.07.2014, 23:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Ама ти май неразбираш - тези отчети не са верни. 7,3 милиарда активи които по отчети имат 2% лоши кредити а според прокуратурата са към 90% - но да кажем че са 30%. Та при 30% лоши кредити реално пасивите и надвишават активите с 2 милиарда. Т.е. стойността на собствения и капитал е -2 милиарда. това на банка която е нормално ако всичко е ок да струва около собствения си капитал. Ако дупката е наистина 90% то собствения и капитал е отрицателен реално и е със стойност -6 милиарда.

Т.е. банка която преди проблемите е струвала 500 милиона трябва да и налееш 6,5 милиарда за да работи. Е кой е този идиот който ще налее 6,5 милиарда за да спаси нещо което струва 0,5 милиарда. Такъв идиот и да е имал пари ги е загубил в първите 30 секунди в който е разполагал с тях.

Между другото друг път като не разбираш от нещо по добре не спори с хора които разбират от това нещо
              Аз съм на същото мнение но не се знае какво е обезпечението на тези "лоши" кредити както и какви са реалните активи на банката за което да го разберем трябва да мине одит.

До тогава най-простото решение е някой да извади 6.5 милиарда и банката да си работи.

Както казахме обаче такива идиоти няма от къде да се намерят даже и нашите политици не са чак такива идиоти !
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

На десктопа ми стои този отчет, вече от 1 месец.Мисълта ми е,че леко грешно интерпретираш и връзваш някои от числата.
                Като например греши за всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                  С това съм съгласен за това твърдението че КТБ струва 300 милиона ми се вижда меко казано абсурдно или поне мойте сметки показват друго вярно не знам висша математика ама поне елементарна аритметика разбирам.

Но да оценяваш КТБ по пазарната капитализация ми се вижда доста тъпо при полужение че си има отчет на активи и пасиви а и как точно оценяваш Активите на банка като нямаш идея срещу 5.2 милиарда кредити какво точно обеспечение стой ми може някой да е заложил в тази банка предприятие за 10 милиарда знае ли човек ?
                  я пак ...... нещо не разбрах

Коментар

За 15-ти път от отчета на Банката който е на разполужение в БНБ табче 220

http://bnb.bg/bnbweb/groups/public/d...1403_a1_bg.xls
                    На десктопа ми стои този отчет, вече от 1 месец.Мисълта ми е,че леко грешно интерпретираш и връзваш някои от числата.

Коментар

Добре де пазарната капитализация на КТБ е 498 милиона лева а тя към 31.03.2013 е имала 660 милиона кеш някак си не ти ли се вижда странно защо банката има кеш с 50% повече от пазарната си капитализация ?

Да не говорим че по отчет активите и са със 700 милиона повече от пасивите и 7.3 към 6.6 милиона някак си не ти ли се вижда не логично това нещо да струва 498 милиона ?
                      Ама ти май неразбираш - тези отчети не са верни. 7,3 милиарда активи които по отчети имат 2% лоши кредити а според прокуратурата са към 90% - но да кажем че са 30%. Та при 30% лоши кредити реално пасивите и надвишават активите с 2 милиарда. Т.е. стойността на собствения и капитал е -2 милиарда. това на банка която е нормално ако всичко е ок да струва около собствения си капитал. Ако дупката е наистина 90% то собствения и капитал е отрицателен реално и е със стойност -6 милиарда.

Т.е. банка която преди проблемите е струвала 500 милиона трябва да и налееш 6,5 милиарда за да работи. Е кой е този идиот който ще налее 6,5 милиарда за да спаси нещо което струва 0,5 милиарда. Такъв идиот и да е имал пари ги е загубил в първите 30 секунди в който е разполагал с тях.

Между другото друг път като не разбираш от нещо по добре не спори с хора които разбират от това нещо

Коментар

Добре де пазарната капитализация на КТБ е 498 милиона лева а тя към 31.03.2013 е имала 660 милиона кеш някак си не ти ли се вижда странно защо банката има кеш с 50% повече от пазарната си капитализация ?

Да не говорим че по отчет активите и са със 700 милиона повече от пасивите и 7.3 към 6.6 милиона някак си не ти ли се вижда не логично това нещо да струва 498 милиона ?
                        оле боже.... абе умно момче си .... ма не мога да ти разбера напъните да пишеш по тая тема. Ами верно математика си е ...... ама не ги разбираш тез уравнения. Изобщо некъФ изпит по икономика или финанси имал ли си?

Коментар

Откъде ги идвади тези числа и как ги направи тези логически връзки?
                          За 15-ти път от отчета на Банката който е на разполужение в БНБ табче 220

http://bnb.bg/bnbweb/groups/public/d...1403_a1_bg.xls

ОБЩО АКТИВИ 7,302,282
                          ОБЩО ПАСИВИ 6,680,682
                          ОБЩО КАПИТАЛ 621,600
                          ОБЩО ПАСИВИ И КАПИТАЛ 7,302,282
                          ПЕЧАЛБА ИЛИ ЗАГУБА, ПРИНАДЛЕЖАЩА НА АКЦИОНЕРИТЕ НА МАЙКАТА 13,112

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                            Ми сигурно на пазарните участници им идва в повече да смятат всеки ден колко са активите и пасивите та мое са объркали пазарната цена с некой друг лев, знам ли,
                            Пазарната капипализация няма нищо общо с.. абе почти с нищо
                            С това съм съгласен за това твърдението че КТБ струва 300 милиона ми се вижда меко казано абсурдно или поне мойте сметки показват друго вярно не знам висша математика ама поне елементарна аритметика разбирам.

Но да оценяваш КТБ по пазарната капитализация ми се вижда доста тъпо при полужение че си има отчет на активи и пасиви а и как точно оценяваш Активите на банка като нямаш идея срещу 5.2 милиарда кредити какво точно обеспечение стой ми може някой да е заложил в тази банка предприятие за 10 милиарда знае ли човек ?

Коментар

Откъде ги идвади тези числа и как ги направи тези логически връзки?

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                                Как така да не го мисля
                                Искаш да кажеш, че няма да ги взема до края ли
                                Абе пич, на луд ли се праиш
                                Банката си го одържа и си го превежда на държавата. Не го плащаш ти, не го декларираш, не го мислиш.

Коментар

Working...
                                X