IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• sebastean!!!

Първоначално изпратено от sebastean Разгледай мнение

Всичко е въпрос на гледна точка. Ако се въведе ограничение от 1000 лв. на месец това ще доведе със сигурност до много много изнервени вложители. Абсурдно е.
    Според теб кой е по изнервен? Който получава по 1000 лв' на месец до януари 2015, и може да си плати сметките? Или който НИЩО НЕ ПОЛУЧАВА?!?
    Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Много са, лакомия се казва. Веждичката е май на около 12%. Ти какво предпочиташ - лихва 8% на 2,5 милиона или лихва 12% на 2,5 милиона, но са ти гарантирани 196 к ?
      За 2 години разликата е 200 бона.А и никой не е предполагал,че с КТБ ще се случи това.
      Дори и Капитал, дето имат къртици, не знаят колко са преференциалните и им се налага да се молят на БНБ за инфото. Така че не знам откъде ги вадиш тия изводи. А Веждьо отрече че има преференциален депозит...не беше много категорично но все пак отрече

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
        Мисля че ако върнат 8.25 % никой няма да си пипне депозита ако ще и по 1000 лева на месец да ограничат тегленията.
        Това с тези 8.25 % не го много разбрах... Главница по сумата на депозит ли е ? Или обща сума от депозит ?

Всичко е въпрос на гледна точка. Ако се въведе ограничение от 1000 лв. на месец това ще доведе със сигурност до много много изнервени вложители. Абсурдно е.

Възможно добро решение е първоначален достъп до 50 % от сумата и след това в рамките на до 1 г. да се предостави достъп до останалата сума.

Тези месеци липса на достъп до сметките, кой ще ги компенсира ?

Коментар

Мисля че ако върнат 8.25 % никой няма да си пипне депозита ако ще и по 1000 лева на месец да ограничат тегленията.
          Ако искаш, специално за теб ще уговорим оферта за 50% месечна лихва и 1 лев на месец ограничение на тегленията

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
            Тук някои говорят, че фактора време не ги притеснява???

Какво Ви топли, ако върнат парите след време обезценени

п.п. Сега например можеш да си купи един апартамент с тези пари, след време можеш да си купиш дограмата на един апартамент
            Я пак си помисли?
            Той борда ни е супер-дупер стабилитетен. Затова и няма значение кога ще се върнат парите, било тази година, било догодина, или след като свършим с прехода и рефомите след 20г.
            А може да се измисли и тези пари да отидат към пенсионните фондове и като му дойде времето от там да ги раздават на вложителите като пенсии, ех че добра идея само ... Дано някой се сети да я помислят.

Коментар

• Yorri, може би не съм се изказал достатъчно ясно
              Първоначално изпратено от Yorri Разгледай мнение
              Нека да разгледаме и другия вариант за "оздравяване" на банката. Пуснат я да работи, но вземат че сложат един месечен лимит от 1000 лв. И какво - на мен като собственик на, да кажем 100К евра, ще ми отнеме само някакви си 200 месеца, за да си прибера парите. Хайде няма нужда.
              .
              Идеята беше да се позволят частични (и лимитирани) изплащане на гарантираните влогове сега и веднага, а не да се чака до 6 месеца+20 работни дена (броени от 20/6/2014) докато БНБ ТРЯБВА да обяви КТБ в несъсъстоятелност, и да почне да изплаща НАПЪЛНО гарантираните пари. Тоест-теглиш до януари 2015 по 1-2-3000 лв/месец, а след това - остатъка до пълния размер, според както се реши от БНБ (няма да е за един ден, нали).

Да уточня-идеята за лимитираните тегления не е моя, в Кипър го приложиха по времето . на тяхната криза: След две седмици позволиха тегления до €300/ден. Ама там управниците са различни от тукашните
              Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Тук някои говорят, че фактора време не ги притеснява???

Какво Ви топли, ако върнат парите след време обезценени

п.п. Сега например можеш да си купи един апартамент с тези пари, след време можеш да си купиш дограмата на един апартамент
                Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от sebastean Разгледай мнение
                  +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Yorri Разгледай мнение
                    Много са ми странни изказванията на някои хора колко стабилна била банката и как всички числа от доклада на квесторите показват това. Обече забравят нещо много важно (дори най-важното за една банка) - ДОВЕРИЕТО, то вече е срутено. Да кажем, че някой се навие и налее някакви си там 3-4 млрд. лева, колко от вложителите според вас няма да отидат още първия ден да си изтеглят депозитите? Аз казвам под 5% (хардкор феновете на КТБ). Ще бъде разпердушинена за броени дни. Отново.
                    Нека да разгледаме и другия вариант за "оздравяване" на банката. Пуснат я да работи, но вземат че сложат един месечен лимит от 1000 лв. И какво - на мен като собственик на, да кажем 100К евра, ще ми отнеме само някакви си 200 месеца, за да си прибера парите. Хайде няма нужда.
                    Банката е пътник. Дали е била читава и определени хора са я съсипали или самата банка си е била в лошо състояние, аз не искам да гадая. Но фактите сочат, че КТБ няма да я има.

+1

Коментар

Много са, лакомия се казва. Веждичката е май на около 12%. Ти какво предпочиташ - лихва 8% на 2,5 милиона или лихва 12% на 2,5 милиона, но са ти гарантирани 196 к ?
                      За 2 години разликата е 200 бона.А и никой не е предполагал,че с КТБ ще се случи това.
                      предпочитам 8.25 % /9 .13% с капитализация / и 196 гарантирани от колкото 12% и нищо след фалита. И ти гарантирам че повечето са заложили на това

Коментар

• Първоначално изпратено от Yorri Разгледай мнение
                        Много са ми странни изказванията на някои хора колко стабилна била банката и как всички числа от доклада на квесторите показват това. Обече забравят нещо много важно (дори най-важното за една банка) - ДОВЕРИЕТО, то вече е срутено. Да кажем, че някой се навие и налее някакви си там 3-4 млрд. лева, колко от вложителите според вас няма да отидат още първия ден да си изтеглят депозитите? Аз казвам под 5% (хардкор феновете на КТБ). Ще бъде разпердушинена за броени дни. Отново.
                        Банката е пътник. Дали е била читава и определени хора са я съсипали или самата банка си е била в лошо състояние, аз не искам да гадая. Но фактите сочат, че КТБ няма да я има.
                        Пълни глупости!
                        Те ако така бързо навсякъде ги отписваха банките в затруднено положение, то една нямаше да остане. Не е вярно, че ще почнат да теглят, а доверието най-вече зависи от това кой ще застане като гарант за банката....

Коментар

Не съм съгласен за лакомията......всеки който е решил да си направи влог, бил той гарантиран или не преди решението си в коя банка да отиде е направил проучване, което на първо място включва официалните данни за банката и данните от надзора......и когато от органа /доскоро с най-голямо доверие/ БНБ му кажат, че всичко е всичко в дадената банка е ок, че "банковата система е стабилна", "че КТБ е ликвидна" и тнт......в последствие не може да го виним този човек, че е бил алчен, защото той е направим един информиран избор, който постфактум някои хора го обявяват за риск.

Коментар

• Много са ми странни изказванията на някои хора колко стабилна била банката и как всички числа от доклада на квесторите показват това. Обече забравят нещо много важно (дори най-важното за една банка) - ДОВЕРИЕТО, то вече е срутено. Да кажем, че някой се навие и налее някакви си там 3-4 млрд. лева, колко от вложителите според вас няма да отидат още първия ден да си изтеглят депозитите? Аз казвам под 5% (хардкор феновете на КТБ). Ще бъде разпердушинена за броени дни. Отново.
                            Last edited by Yorri; 07.08.2014, 12:45.

Коментар

Депозитите над 100 бона в другите банки се договарят на преф.%
                              Тук, да кажем тези над 200к, в голямата си част ще са над стандартните лихвени нива.

Съгласен съм че МОЖЕ да се договарят,амаа при условие че е ясно написано че не се гарантират при фалит колко според теб е голямата част от 3 000 човека с депозити над 200 х лв ще предпочетат да пият една студена вода. Та затова те питам ти как разбра колко са тия дето искат да хвърлят 196 на вятъра

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                                Зависи как се тълкува закона. Ако си акционер с 5% (т.2 от същия член и алинея) не ти се полага гаранция дори за "стандартен" влог.
                                За мен така, както е написано, дори 1лв. влог на нестандартна лихва те праща в групата на големите акционери и близките роднини.
                                Не знам обаче какъв е бил замисълът на законотворците. Може да са сметнали, че щом си договаряш индивидуална лихва, значи си "вътрешен човек" и не ти се полага държавна защита въобще. А може и да са имали предвид едно, а да са записали друго.
                                Договорът за депозит не е нищожен на основание чл. 26, ал.1 от ЗЗД поради противоречие с разпоредбата на чл. 57, ал.1 от ЗКИ, според който текст банката може да приема пари на влог само при обявени условия, които е длъжна да прилага към всички клиенти. Тази разпоредба не поставя изискване за валидност на договора, а цели защита на потребителите-клиенти на банката. Уговарянето на условия по влога, различни от предварително обявените, не може да доведе до нищожност на договора, особено в хипотезата когато условията са по-благоприятни за потребителя. Доказателство за този извод е разпоредбата на чл. 5, ал.1 от Закона за гарантиране на влоговете в банките, съгласно която не се изплащат гарантираните размери на влоговете на лицата, на които са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители. Законодателят изрично е уредил изключение от режима на гарантиране на влогове относно влогове, сключени при привилегировани условия, като санкционира отклонението от общия режим чрез горепосочената разпоредба.Ако законодателят смяташе, че такива договори за паричен влог са недействителни, изобщо нямаше да предвижда законовото изключение по чл. 5, ал.1 от посочения закон, тъй като в тази хипотеза не би бил налице действителен договор за влог, който да бъде гарантиран.

Коментар

Working...
                                X