IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнение
    Съжалявам че се включвам в темата, но с част от писаните неща не съм съгласен. Бих искъл да уточня че имам средства в банката, а също и не харесвам Искров. Но смятам че БНБ в момента е заела доста правилна позиция, /не мога да разбера как всички я обвиняват/ все пак има закон и съм сигурен че в последният ден от /удълженият/ срок БНБ ще излезе със прессъобщение. А това викане по медиите от всякакви псевдо експерти, подтиквани от големи вложители /главно политически фигури/ са пълнеж на главно негативните новини по медиите. Всеки предлага решение, а никой не знае какво е в банката /то БНБ не знае, а те знаят и даже знаят как да го оправят нещата/. Да едно е сигурно, в БНБ освен за подуправител трябва да има обвинения - чак до служители от екипите от надзора /независимо от обществената тайна, че докладите се налагат от шефовете/. А и нещо друго ако смятате, че само тази банка е в това положение - жестоко се лъжете. В момента всяка банка преструктурира ежедневно лоши кредити с цел намаляване на провизиите.
    Все пак всеки има право на мнение.
    Основният проблем на БНБ е, че тя излъга публично. Каза, че ще отвори офисите на КТБ на 21 юли, а не си спази обещанието. Това не ти е чичо Гошо от сергията на пазара, да излезе и да каже нещо и после да се отметне, и да сочи, че политиците били виновни.
    Това е независима държавна институция, която не си удържа на думата, и така срина окончателно доверието на хората в нея. На 21 юли членовете УС на БНБ имаха само един правилен ход да си подадат оставките. Но те и това не направиха. Ако бяха си подали оставките, и НС и Президентът щяха да бъдат принудени да ги сменят, да назначат нови хора. Но членовете на УС и това не направиха, защото там кокала е голям, и не е за изтърване. Не може хората, които са допуснали да стане това с КТБ, да чакаме сега да решат проблема. Те са вече част от проблема. Каквито и ходове да предприемат УС на БНБ, каквото и да казват / а те мълчат/ , никой не им вярва. А моето лично мнение, че повече от половината от членовете на УС, не им е мястото там, защото те от банково дело не разбират.

Коментар

• Да отварят банката да работи с режим на тегления до 10000лв. на месец от сметка за срок от 6м. после кой колкото си иска.Стига са ми говорили глупости.Вече май и с гарантираните почват да се ебават.

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
        Хубаво, .. да кажем, че има разлика между банка, която раздава на сульо и п .. нашьо необезпечени кредити и такава, която иска обезпечение 300% .. има добра практика и порочна такава , нали?
        При пирамидките няма добра и порочна практика... Сега тая истина ти я пробутват във вид на "никоя банка не може да издържи на масови тегляния". Е?!... те това ти е 1:1 определението за пирамидка!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Цялата работа е "куче влачи, диря няма...". Нещата се забатачват и забатачват... времето минава и минава.... все повече се отлага и отлага.... не Ви ли е ясно какво ще стане.....

Може да се поучим от миналото, за да разберем как ще се развия нещата....

Няма нищо ново, кой каквото и да говори.... Всичко е забравеното старо!
          Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• "Кредитният портфейл
            на КТБ към 30.06.2014 г. е 5 549 240 хил. лв., със 128 453
            хил. лв. (2.4%) повече от края на май, но след заделяне на провизии за загуби от
            обезценка в размер на 157 370 хил. лв., нетният му размер е 5 391 870 хил. лв. През
            юни качеството на кредитния портфейл е влошено. Кредити за 498 381 хил. лв. –
            8.98% (към 31.05.2014: 1.59%) са класифицирани извън група „редовни“: кредитите
            „под наблюдение“ нарастват спрямо май 8.8 пъти, „необслужваните“ - 4.2 пъти;
            класифицираните като „загуба“ остават на същото ниво.
            Сумата на нарасналите на 6,97% от портфейла класифицирани кредити „под
            наблюдение“ съвсем не е смущаваща; при нормално работещи банки често при
            надзорни инспекции много по-голям процент от кредитите се налага да бъдат
            класифицирани и то в по-високорискови групи.
            Провизиите,
            заделени за покриване на риска от загуби от обезценка по кредити към
            30 юни 2014 г. са в размер на 157 370 хил. лв., в сравнение с 61 228 хил. лв. през май

– 2.6 пъти повече. Само за юни са начислени допълнително 95 907 хил. лв. провизии.
            За месеца просрочените вноски по главници и лихви са в размер на 95 926 хил. лв.:
            главници – 62 476 хил. лв. и лихви – 33 450 хил. лв.
            Причините за влошаването на кредитния портфейл и нарастване на провизиите, след
            налагането на ограничителните мерки на „специалния надзор“ от БНБ, са:

Огромна част от портфейла са кредити с дълъг период на усвояване, кредитни
            линии и овърдрафти с многократно усвояване и погасяване и затова спирането
            на усвояването им води до изкуствено блокиране на дейността и влошаване на
            състоянието на кредитополучателите;

От БНБ са наложени крайни ограничения...
            ...
            Вследствие на тези ограничения:
            *
            не са изпълнени акредитиви за 291 592 хил. лв.;
            *
            на клиентите са начислени просрочени лихви и главници;
            *
            преквалифицирани са кредити в по-рискови групи;

На базата на собствена експертиза (няма нормативни основания за това) при
            формирането на провизиите квесторите са приложили ставка между 15% и 25% за
            всяка отделна експозиция;
            Анализът на горните факти показва, че за начислените провизии за риск от загуби от
            обезценка в размер на 95 907 хил. лв. е използван
            силно консервативен подход.
            След решението от 15.08.2014 г. тези провизии следва да бъдат намалени.
            Приходите от лихви
            за месец юни са с 6 055 хил. лв. повече от реализираните
            през м. май, а разходите – с 4 664 хил. лв. по-малко, в резултат на предсрочно
            прекратяване на депозити; реализираният лихвен доход е с 10 719 хил. лв. повече от
            май и частично компенсира по-високите разходи за провизии.
            Този финансов резултат показва, че независимо от крайното ограничаване дейността
            на банката, кредитният портфейл продължава да е работещ и генерира приходи,
            което опровергава обвиненията за „ограбени“ 3,5 млрд. лв. кредити; „лош портфейл“
            от кредити, заради, които банката трябва да „фалира“. Това не отменя направеният
            извод, че при липса на оздравителни мерки портфейлът на КТБ ще продължи да се
            влошава."

Цитат от:riskmanagementlab.com
            Last edited by Frosty; 20.08.2014, 16:35.
            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнение
              ------------- Бих искъл да уточня че имам средства в банката, ......... Но смятам че БНБ в момента е заела доста правилна позиция, ............... все пак има закон и съм сигурен че в последният ден от /удълженият/ срок БНБ ще излезе със прессъобщение. .................... Да едно е сигурно, в БНБ освен за подуправител трябва да има обвинения - чак до служители от екипите от надзора ................. В момента всяка банка преструктурира ежедневно лоши кредити с цел намаляване на провизиите.
              Станис, аз също имам средства там. Учудва ме, на кое казваш правилна позиция - решението на УС на БНБ от 20 юни е с насока отваряне на 21 юли. А квесторите имат редица права, но я помисли какви сили стоят зад атаката срещу банката. Нали няма да ме убеждаваш, че няма атака.
              След това казваш, колко хора трябва да носят отговорност, с което съм съгласен. Но каква отговорност?!
              Иначе преструктурирането се прави месечно, доста отдавна, отпреди удължаването на сроковете за проблемните кредити. То ако не беше променена наредбата дали щеше да има повече от три банки на печалба?!...
              Иначе мнението ми е, че капиталовото състояние леко се разминава с ликвидността, нали не мислиш, че всички банки ще издържат, ако се направи такава атака?...
              И това ще мине ...

Коментар

• Ако слушаме лъжите на Искров, истерясалите марионетки и медии на прокопиев излиза, че е пирамида. Те нали положиха доста усилия да заблудят обществото за това. Все пак им плащат за това.

Какво показват фактите обаче:

"Състояние и перспективи на КТБ АД
                Активите
                на банката към 30.06.2014 г. са 6 896 212 хил. лв.в сравнение с предходния месец намаляват със 741 352 хил. лв. (9.7%): поради ликвидната криза
                по-съществено е намалението на ликвидните активи във вид на парични средства и
                наличности в БНБ, ценните книжа и вземанията от банки.
                Към 31.05.2014г.банката е високо ликвидна

– сумата на ликвидните активи е 1 394 млн. лв. (18,25% от всички активи).
                Дори и след ликвидната криза високо ликвидните активи в края на юни са 498 млн.
                лв. Коефициентът на ликвидните активи съгласно Наредба 11 на БНБ към 31.05.2014г.
                е 19.45%, а към 30.06.2014 г. – 4.71%).

Капитал и капиталова адекватност:

В края на юни привлеченият капитал е 6 319 331 хил. лв. (67.7% е от физически лица) – намалява с 693
                286 хил. лв. – 11%;

Собственият капитал е 521 208 хил. лв. – намалява със 101 525 хил. лв. - 16.3%
                за един месец;

Отношението на обща капиталова адекватност за май и юни е съответно 12.51%
                и 10.54%; и за адекватността на капитала от първи ред – 9.64% и 7.86%.
                Въпреки намалението, поради изпреварващото снижаване на собствения капитал,
                показателите за капиталова адекватност продължават да отговарят на изискванията
                на Регламент 575/2013/ЕС за капиталовите изисквания и на Наредба No 8 на БНБ за
                капиталовите буфери в банките. Намалението на собствения капитал е резултат на
                реализираната загуба през месеца от 65 283 хил. лв., при реализирана печалба към
                31.05.2014 г. от 14 997 хил. лв. и на начислените през месеца провизии за загуби от
                обезценка на кредити в размер на 95 907 хил. лв."

Цитат от:riskmanagementlab.com
                Last edited by Frosty; 20.08.2014, 16:27.
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Ти от Марс ли си паднал?... Всяка нормална банка е пирамидка.
                  Хубаво, .. да кажем, че има разлика между банка, която раздава на сульо и п .. нашьо необезпечени кредити и такава, която иска обезпечение 300% .. има добра практика и порочна такава , нали?
                  действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                    банката пирамидка ли е .. или е нормална банка .
                    Ти от Марс ли си паднал?... Всяка нормална банка е пирамидка.
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                      Марсианец, а сигурни ли сме, че като няма 121 мандата, Той няма "да се нагърби да спаси" нацията и държавата?
                      под тоя предлог всеки ще се нагърби да спасява нацията

аз мисля, че идеята да няма правителство .. от което следва да се повиши избирателната активност .. но ще видим .

Коментар

• Мнение

Съжалявам че се включвам в темата, но с част от писаните неща не съм съгласен. Бих искъл да уточня че имам средства в банката, а също и не харесвам Искров. Но смятам че БНБ в момента е заела доста правилна позиция, /не мога да разбера как всички я обвиняват/ все пак има закон и съм сигурен че в последният ден от /удълженият/ срок БНБ ще излезе със прессъобщение. А това викане по медиите от всякакви псевдо експерти, подтиквани от големи вложители /главно политически фигури/ са пълнеж на главно негативните новини по медиите. Всеки предлага решение, а никой не знае какво е в банката /то БНБ не знае, а те знаят и даже знаят как да го оправят нещата/. Да едно е сигурно, в БНБ освен за подуправител трябва да има обвинения - чак до служители от екипите от надзора /независимо от обществената тайна, че докладите се налагат от шефовете/. А и нещо друго ако смятате, че само тази банка е в това положение - жестоко се лъжете. В момента всяка банка преструктурира ежедневно лоши кредити с цел намаляване на провизиите.

Коментар

• Марсианец, а сигурни ли сме, че като няма 121 мандата, Той няма "да се нагърби да спаси" нацията и държавата?
                          И това ще мине ...

Коментар

• Спор няма, че каквато и версия да излезе вярна, някой в БНБ е виновен - при различните версии, различни нива. Но при цял управителен съвет, айде без ИИ, тези на президента им трябва още един, а Митко Костов е достатъчно умен, та можеше да се пипнат нещато. Обществения съвет от синдикати, работодатели е едно от малкото добри неща, но може би не трябва да се мешат ИКостов и Секирата, защото все пак са страна. Но Миланова, Гаврийски, Вучева, и още има, това си е сериозен потенциал да бъде използван.
                            И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                              Има и може да бъде използвана след изборите. Възниква и въпросът защо не беше използвана своевременно.

Ти се опитваш да ни обясниш, че няма изход, нищо не може да се направи. Или психиката ти е пострадала сериозно от ситуацията, което е разбираемо, или... Добре е да има и такива като теб.
                              а какво ще стане , ако след изборите няма коалиция ?
                              да кажем герб не вземат 121 мандата ..
                              не се коалират с дпс или бсп ...
                              бсп и дпс нямат общо 121 мандата пък и те май не се обичат вече ...
                              тогава ?

защото в обозримо бъдеще на мен нещата ми изглеждат точно така !

а за да се излезе с положителен резултат от ситуацията трябва да стане ясно само едно ..

банката пирамидка ли е .. или е нормална банка .

аз това не мога все още да разбера ..
                              и лошото е , че и двете хипотези са възможни .. везната за мен не се накланя силно в нито едната посока .

лично на мен впечатленията ми от банката са добри ..
                              като те са базирани само на комуникацията ми с персонала на банката ..
                              персонала е компетентен и адекватен ... докато в други банки съм се изумявал от некомпетентността на служители ..

от друга страна действително тази банка остана единствената с условия,
                              които отговарят адекватно на потребностите на потребителите ..
                              условията й в сравнение с другите банки бяха .... меко казано несравними ..

което за мен значи, че или са извън банковия картел .. аз твърдя че има такъв ..
                              колкото и да се твърди, че това е единствения сектор в който има реална конкуренция ..
                              или идеята им изначално е била друга ..

проблемите са няколко .

единия е , че ако мустак изначално .. (демек е подходил с умисъл) е имал идея за такава или подобна развръзка .. при вариант спасяване на банката се наливат парички в неговата мелничка ..

другия обаче е контра пункт .. тез дето клатят системата .. разбира се в този случай се предполага, че мустака действително иска да си спаси бизнеса .. което предполага , че същия е работещ, печеливш .. ще останат неудоволетворени ...
                              защото няма да могат да си купят кредитите за (без пари) почти айде .. и става язък за барутя .. и тогава най вероятно те ще са потенциално фалиращи

на мен ситуацията повече ми изглежда като сблъсък между големите бизнеси ..
                              и борбата е кой кого ще изяде ..
                              от колкото мустака изначално да имал за цел да прилапа едни хубави кинти по една стара система ..

плюс, ...... и двата варианта бнб трябва да го отнесе ..
                              в единия вариант не упражнила контрол .. дали умишлено или не .. и в двата случая виновна е тя .. ръководството й .
                              в другия случай пак тя е на пънгара .. защото тя е органа, който може и трябва да спасява положението .. и се видя, че за едни може, а за други май не ..

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                                Къде се опитвам да обясня че няма изход? Изходи има, просто тези, които могат да се случат без парламент, не са желани от БНБ и няма да бъдат предприети. Тези, желани от БНБ изискват парламент и не могат да бъдат предприети в момента,
                                Добре де, оказва се натиск, не се знае как ще се развият нещата. Има достатъчно заинтересовани лица. Мисля че разбирам гледната ти точка, гледаш приземено на нещата.
                                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Working...
                                X