IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
    За мен е важно кога ще ни върнат паричките? Аз съм от клошарите в гарантираната зона, обаче, се чудя защо тук не пише Бате Пешо Той веднъж спомена, че целия аз не знам какво е посветил на тази банка. Каза го в тона на Вежди
    Оня ден се обади по електропроводната мрежа. Каза задъхан че няма време за КТБ понеже свинята му се е разгонила и действа по плана за приоритетите.

Коментар

• Едно свестно мнение, и аз си го мисля това.Отварят я за няколко дни, връзкарите си изтеглят парите и после фалира и плащат само покритите депозити.В този смисъл обаче може да се помисли, че и общини, държавни фирми и т.н ще могат да си спасят парите.Иначе горят, това е проблемът за мене.Ако не беше акумолирала тази банка такива пари, досега да са я фалирали и да са платили парите.

Най-лошият вариант за мен ще е да я отворят с некви шибани ограничения, въпреки че и на това бих се съгласил, но САМО ако върнат старите лихви.Иначе е гавра.

Иначе ако се обстрахираме от това, кое е по-добре за тези с големите суми, за мен е най-лесно да я фалират, депозита ти автоматичнто отива в друга избрана банка и КОГАТО ти е удобно си разполагаш с него.

Иначе нали си представяте какво ще стане, ако я отворят примерно на 20.10 -ще има денонощни ОПАШКИ..

Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
      Аз си мисля за тези с много големите депозити.... Тези, някои от които сега организират комитети, протести и издигат лозунги от рода на "банката е здрава, отворете я незабавно", "някой се опитва да фалира банката", "искат да откраднат активите й" и т.н.
      Та тези с големите депозите, от които между друго има и доста такива с преференциална лихва и няма да получат и дори и гарантираните суми. (при евентуален фалит)
      Те сега, според мен тези се опитват да си приберат парите. Естествено, имат много пари и не искат да ги загубят. Как, ще кажете.... ами искат банката да отвори веднага, без да й е обявен фалит. Даже не искат и дела да водят. Защото ще вземят да спечелят случайно и БНБ да е принудена да я обяви във фалит => изплащане само на гарантирани. Та тези ще бутнат пари на когото трябва и в евентуален ден на отваряне официално ще си преведат големите суми моментално преди другите дребни шаранчета. След няколко часа пари пак няма да има и айде чао.
      Другите да продължават да си протестират след това.
      И та така, най-вероятно самите шарани сами си се набутват да станат и овчици....
      Та давайте, протестирайте и НЕ искайте фалит, а дано я отворят банката....

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
        Да поздравя вложителите, днес навършихме 2 месеца - юбилей - специален надзор. Утре започваме трети месец.
        И като завърши третия месец сме на половината ...
        Имаше един израз, дето казва, че началото е половината от работата.В случая целият срок на първата квестура ще е началото... Лично мнение...
        И това ще мине ...

Коментар

Да поздравя вложителите, днес навършихме 2 месеца - юбилей - специален надзор. Утре започваме трети месец.

Още малко

Коментар

• Да поздравя вложителите, днес навършихме 2 месеца - юбилей - специален надзор. Утре започваме трети месец.
            Last edited by Cleo; 20.08.2014, 21:44.
            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• За мен е важно кога ще ни върнат паричките? Аз съм от клошарите в гарантираната зона, обаче, се чудя защо тук не пише Бате Пешо Той веднъж спомена, че целия аз не знам какво е посветил на тази банка. Каза го в тона на Вежди

Коментар

• Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнение
                Ае мушмороци, верно ли от БНБ щели да печатат 60 милиона банкноти ? Смисъл не 60млн лева, а 60млн банкноти, по 100лв всяка да кажем Нещо да не се гласат да изплащат депозитите в тоалетна артия ?
                Верно е.

Коментар

• Ае мушмороци, верно ли от БНБ щели да печатат 60 милиона банкноти ? Смисъл не 60млн лева, а 60млн банкноти, по 100лв всяка да кажем Нещо да не се гласат да изплащат депозитите в тоалетна артия ?

Коментар

• Делът на държ. дружества се оказа, че е 7%. Нали така беше?
                    Интересно какъв е делът на големи депозити на частни предприятия.
                    Такива цифри биха изяснили дали си прав, че става дума най-вече за частни лица.

Коментар

• Аз си мисля за тези с много големите депозити.... Тези, някои от които сега организират комитети, протести и издигат лозунги от рода на "банката е здрава, отворете я незабавно", "някой се опитва да фалира банката", "искат да откраднат активите й" и т.н.
                      Та тези с големите депозите, от които между друго има и доста такива с преференциална лихва и няма да получат и дори и гарантираните суми. (при евентуален фалит)
                      Те сега, според мен тези се опитват да си приберат парите. Естествено, имат много пари и не искат да ги загубят. Как, ще кажете.... ами искат банката да отвори веднага, без да й е обявен фалит. Даже не искат и дела да водят. Защото ще вземят да спечелят случайно и БНБ да е принудена да я обяви във фалит => изплащане само на гарантирани. Та тези ще бутнат пари на когото трябва и в евентуален ден на отваряне официално ще си преведат големите суми моментално преди другите дребни шаранчета. След няколко часа пари пак няма да има и айде чао.
                      Другите да продължават да си протестират след това.
                      И та така, най-вероятно самите шарани сами си се набутват да станат и овчици....
                      Та давайте, протестирайте и НЕ искайте фалит, а дано я отворят банката....
                      Last edited by d333; 20.08.2014, 20:33.

Коментар

Може да се наложи лимит на тегленията за известно време, да се променят условията след излизане от квестурата. Предполагам, че това е идеята.
                        Прекрасна идея, след 6 месеца без достъп до пари, един лимит на тегленията със сигурност ще окуражи вложителите да внасят вместо само да теглят. Банката ще се оправи за нула време

Такива лимити има смисъл само и единствено докато банката е под надзор. За да се даде глътка въздух на тия дето това са им единствените пари. След излизане от надзор дори няма законова възможност за лимити - ше требе да се пише специален "Закон за Укротяване на Бесни Вложители" (ЗУБВ) Така че ги забрави тия идеи.
                        Аз и преди съм казвал че това не е нормална банка - няма развита клонова мрежа, няма свястно е-банкиране, не дават кредити на физически лица, няма кредитни карти...единствената причина човек да си държи парите там бяха високите лихви. И затова много мерки които биха работили примерно при ПИБ, нямат шанс при КТБ. В момента в който вратите се отворят сичко живо ше тръгне да тегли.

Коментар

• Иван Костов пък съвсем не се е покрил, а е изготвил доклад за рисковете от специалния надзор над КТБ заедно с проф. Емилия Миланова
                          http://riskmanagementlab.com/bg/file...__tbv__ad_.pdf

http://www.mediapool.bg/falitat-na-k...ews223935.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                            Всички ще хукнат да си теглят парите, защото освен лъжливите медийните атаки, които сринаха доверието в КТБ, лихвените проценти по привлечените средства бяха намалени по заповед от БНБ. Така с действията си
                            БНБ направи Корпоративна банка неконкурентна и неатрактивна за вложителите.
                            Кой би си държал парите в банка с неизгодни условия и със сринато доверие?
                            Може да се наложи лимит на тегленията за известно време, да се променят условията след излизане от квестурата. Предполагам, че това е идеята.

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                              БНБ и правителството трябваше да реагират мигновено на проблема в КТБ. Това заяви финансистът Стоян Александров на учредителната сбирка на Инициативния комитет за защита на финансовата и банковата стабилност, предаде Агенция „Фокус”. ...

По думите му, един от основните проблеми е ликвидността на КТБ. „ Ако утре банката отвори, ние всички ще хукнем да си теглим парите. За съжаление, такова нещо не може да се случи. Банката не може да издържи при такова отношение на клиентите си”, обясни Александров.

Според него това, което може да се направи по отношение на капиталовата подкрепа е действащите акционери да увеличат капитала на банката, а вложителите да могат да придобият акции от нея като гаранция.
                              Всички ще хукнат да си теглят парите, защото освен лъжливите медийните атаки, които сринаха доверието в КТБ, лихвените проценти по привлечените средства бяха намалени по заповед от БНБ. Така с действията си
                              БНБ направи Корпоративна банка неконкурентна и неатрактивна за вложителите.
                              Кой би си държал парите в банка с неизгодни условия и със сринато доверие?

Ако управниците имат желание КТБ да бъде оздравена според мен трябва да направят следното:
                              - да окажат ликвидна подкрепа колкото се може по-скоро(както направиха с FIB), докато щетите са все още поправими
                              - да възвърнат старите лихвени нива и условия по привлечените средства. Така ще предотвратят масовото теглене и отлива на парите на вложителите в деня на отварянето.

Но като гледам, май управниците ни нямат никакво желание КТБ да бъде оздравена. Единия отишъл да лови шарани, другите заминали на почивка. Тогава нека да фалира банката по-бързо и да си понасяме последствията.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от carbon Разгледай мнение
                                Хахаха дано по-късно Дет Мароз не бъде открит с длето в чутурата забито от честни гифти хендс.

Коментар

Working...
                                X