IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
    Къде го гледаш това? Аз виждам обратния процес, недоволството се засилва. Никой не ще 500 лева.
    Ми тука, как къде... От сума време вече се разисква как можело да се пускат някакви дребни суми та да можели хората да имат поне за най- необходимото, как и това щяло да е нещо, дрън- дрън... Други пък ще взимали акции щото било по- добре от нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение
      Гледам и не вярвам на ушите си...
      Полека лека депозитарите склоняват на все по- мизерни условия. В началото се готвеха протести, щяха да се трошат глави, сипеха се закани, щяха да се водят дела и изобщо ехтеше юнашко тупане в гърдите. После се клекна на идеята да се вземат гарантираните, пък останалото да почака. Сега и 500- 1000 лв. им се виждат оферта. Някой по- долу беше доволен и от МРЗ. Тия с негарантираните (пък вече и като че ли не само те) почват да се навиват и на акции. Г*за ли ще си бършат с тия акции, не знам.
      Пичове, запомнете едно. Целта е да бъдат прецакани всички депозитари! Най вече малките! Щото, освен да се прилапат активите, е по- готино и да се ожънат 200000 влога с по 2- 3000 лв. отколкото 5- 10 с по 3- 4 мил.
      Та аз мисля, че сценариите са два- пари ще се видят или силно обезценени (демек катурнат борд догодина), или след много време и още по- обезценени (пак катурнат борд, но след повече време, може би над 2-3 год.). Даже съм готов да заложа халба бира и една мешана скара.
      При цялото ми уважение, но изказването е в стил, все едно сте изпили тази халба, че и повече бири....

Моето мнение е точно обратното: 'Септември ще бъде Май', както пише Гео Милев... и нещата ще се развият в благоприятна посока. Не говоря само и единствено за 'грешните' вложители, но и за цялата банка. Плана за убиването на банката не сработи и този месец ще бъде решаващ.

При фалит - губят всички. При запазване / саниране на банката - загубите ще са по-малки. Не говоря само за преките, но и за т.нар. мексиканска вълна, която може да се очаква при такъв развой към други сектори от иконимиката.

Коментар

• Къде го гледаш това? Аз виждам обратния процес, недоволството се засилва. Никой не ще 500 лева.
        Last edited by Cleo; 01.09.2014, 21:54.
        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Гледам и не вярвам на ушите си...
          Полека лека депозитарите склоняват на все по- мизерни условия. В началото се готвеха протести, щяха да се трошат глави, сипеха се закани, щяха да се водят дела и изобщо ехтеше юнашко тупане в гърдите. После се клекна на идеята да се вземат гарантираните, пък останалото да почака. Сега и 500- 1000 лв. им се виждат оферта. Някой по- долу беше доволен и от МРЗ. Тия с негарантираните (пък вече и като че ли не само те) почват да се навиват и на акции. Г*за ли ще си бършат с тия акции, не знам.
          Пичове, запомнете едно. Целта е да бъдат прецакани всички депозитари! Най вече малките! Щото, освен да се прилапат активите, е по- готино и да се ожънат 200000 влога с по 2- 3000 лв. отколкото 5- 10 с по 3- 4 мил.
          Та аз мисля, че сценариите са два- пари ще се видят или силно обезценени (демек катурнат борд догодина), или след много време и още по- обезценени (пак катурнат борд, но след повече време, може би над 2-3 год.). Даже съм готов да заложа халба бира и една мешана скара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Превърнете вложителите на КТБ в акционери!

Според Иван Костов, Вежди Рашидов и голямата част от вложителите в КТБ, банката е в блестящо финансово състояние. Вариантът сегашните акционери да спасяват банката отново е на дневен ред, но ако той отпадне, има само едно решение. На тези които нямат депозит, въобще не им се иска те да плащат сметката на тези които имат, дори банката да е много успяла и банка на годината. Вложителите искат оздравяване на банката, но засега с парите на другите граждани и бюджета. Време е вложителите да поемат своята отговорност! Решението в ръцете на сегашния, следващия кабинет и на БНБ. Решение което бе намерено за някои банки в Кипър и не би натоварило българските данъкоплатци. Щом според самите вложители банката е в много добро състояние, положителна капиталова адекватност (според Костов и народът е така, а "Глас народен - глас божи!, остава само - да им се платят при поискване гарантираните депозити в левове, а останалата част от депозитите над тази сума, да се преобразуват в акции на КТБ, които да им се дадат в замяна на парите над гарантираните по закон. Щом банката е в много добро финансово състояние и те не искат нейния фалит, а те определено не го искат, не би следвало да откажат да притежават акции! Напротив, следва да проявят радост, че ще споделят нейните блестящи банкови печалби и блестящи перспективи! В последния ден преди спиране на търговията на фондовата борса, акциите на КТБ бяха на цена 78 лв. Така един вложител с 1 000 000 лв. би следвало да получи в пари 196 000 лв., а вместо останалите пари - 10 307 акции. Този вложител не би следвало ни най-малко да се притеснява, че е станал акционер, защото когато поиска би могъл да продаде акциите си на борсата, а щом банката въпреки проблемите си е добра и не заслужава фалит, то акциите му току виж и поскъпнали.
            01.09.2014 - Проф. Христина Вучева ... доброволното участие на вложителите в придобиване на акции от КТБ. Всички вложители доброволно решават да участват като записват акции http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4273049

Вучева, с 15 % само няма да стане..
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Според мен вече има десетки съсипани. Днес по ТВ гледах за една фирма, която е изпуснала европейско финансиране, защото парите за проекта за заключени в КТБ.
              Точно в линка, който съм дал е историята на тази фирма - ако е същата де, тепърва ще слушаме такива истории.

Коментар

Според мен вече има десетки съсипани. Днес по ТВ гледах за една фирма, която е изпуснала европейско финансиране, защото парите за проекта за заключени в КТБ.
                Както е казано в оная песен на Щурците /Някой чупи рекорда,други падат зад борда,
                продължавай напред тука има си ред/.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Десетки бизнес проекти ще бъдат съсипани
                  Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Нимой така да се отчайваш......
                    Хората казаха...ще видим , може би, след 800 дни...да го духате....
                    Аз затова отсега се готвя психически
                    Не искам банката да фалира, защото ще повлече десетки,ако не и стотици хиляди хора по един или друг начин.Десетки бизнес проекти ще бъдат съсипани,а ПЧИ ще забравят за България за поне едни 5-6 години.С това бавене само я водят към успешен за тях край, което според мен ще доведе до редица сътресения не само в икономическия сектор, за които тези кретени дори не подозират.

http://novanews.bg/news/view/2014/09...paign=mostread
                    Last edited by andy2000; 01.09.2014, 21:11.

Коментар

Такаааа, от съобщението на БНБ става ясно :

1.Цецо има решение,ама ще го каже след няколко дни.Дано да не е като "прибирам се в България след няколко дни.".

2.Оманците искат дю дилиджънс и държавна подкрепа.Първото иска технологично време, второто като гледам БНБ трудна ще се случи.

Та, от т.1 и 2 става ясно,че тези пак ни бъзикат и се подпичкосват с нас...
                      Нимой така да се отчайваш......
                      Хората казаха...ще видим , може би, след 800 дни...да го духате....

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                        Ако не ви харесва истината значи съм трол?
                        Защо все с ЕС се сравняваме, а не гледаме нашата си черга?
                        Нивата за гарантиране и за разплащане трябва да са съобразени със жизнения стандарт у нас. Гарантирането За 100к Евро за ЕС е добре, но за нас това ниво е високо. Отделно, при връщане на подобни суми следва да има данъчни ревизии на депозитарите, и след това да се връща.
                        Ей,клоун,има си закон - до 100 000 евро депозитите са гарантирани.Ако не те кефи пусни жалба до ЕК.Не ми обяснявай какъв ни бил жизнения стандарт и какво ни било нивото.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                          Ако не ви харесва истината значи съм трол?
                          Нивата за гарантиране и за разплащане трябва да са съобразени със жизнения стандарт у нас. Гарантирането За 100к Евро за ЕС е добре, но за нас това ниво е високо. Отделно, при връщане на подобни суми следва да има данъчни ревизии на депозитарите, и след това да се връща.
                          Mи аз кат ти говоря че мястото ни е в Евразийския съюз ти що джафкаш кат пуделче в другата тема.

Коментар

1.Цецо има решение,ама ще го каже след няколко дни.Дано да не е като "прибирам се в България след няколко дни.".
                            Много ясно че "решението" ще е точно такова. Цецо не е нито идиот нито милиардер в кеш. Няма как да осигури ликвидност в размер на 4-5млрд лева и няма как да поеме отговорност за наливане на капитал при положение че не се знае кога ще свърши надзора. Официалната дупка сега е 200-300мил и ше продължава да се увеличава, така че никой няма да си сложи главата в торбата просто ей така. Пича просто е пратил писъмце за да остане в играта, не че има план как да я спечели.

Коментар

• Ако не ви харесва истината значи съм трол?

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Бъзикаш се, нали?
                                Не,той е трол с няколко акаунта.
                                Тук - http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059686782
                                използва 2-3 други.Нали ти ме беше светнал, или беше някой друг?

Коментар

Working...
                                X