If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
За съжаление според мен е доста вероятно. За теб не знам, но аз много добре помня времето когато 1$>3000 лв. И това се случи за броени дни. Ще кажеш: ама сега е борд няма как да стане. И тогава никой, освен режисьорите, не вярваше че възможно, ама ей го на- случи се. Абе не знам... не ме слушай, може пък сега да ни се размине...
Хубаво е , че понякога сам не си вярваш на апокалиптичните прогнози Дядо Мечо
Мислиш, че заради 2-3 милиарда ЛЕВА ще обезценят лева и ще ебат мамата на 40 милиарда депозити (ако ще и само половината да са в лева) ли?
Това би било твърде грубо и не съм сигурен дали някоя партия ще си вкара този автогол.....
да се надяваме, че няма да се случи, щото тогава и тия дето уж имат евра, едва ли ще имат достъп до сметките си в банките...... ще настане такъв бербат, че 97ма ще ни се стори като курорт.... надеждата е, че сега като част от ЕС особено, това няма да стане.
а и отново - не става дума за 150 милиарда, а за 2-3-4 и то ЛЕВА, които едва ли е проблем да се налеят след изборите..
не знам защо всеки казва, че кредите в лева ще се обезценят - няма ли клауза по този въпрос в договорчетата ???
Пълна наивност и невежество. Точно колкото наивен и невеж бях, когато хора като вас ми обясняваха как край ПИБ затвори и сега ще гръмне и следваща банка и вече леле....
Не е невъзможно, но малко вероятно - според мен. Ако това се случи - и на нас, и на политиците КТБ ще им е малкия проблем.
За съжаление според мен е доста вероятно. За теб не знам, но аз много добре помня времето когато 1$>3000 лв. И това се случи за броени дни. Ще кажеш: ама сега е борд няма как да стане. И тогава никой, освен режисьорите, не вярваше че възможно, ама ей го на- случи се.
Абе не знам... не ме слушай, може пък сега да ни се размине...
Братчед, не се сърди, ама и аз ще кажа какво мисля. Разбира се, може и да греша...
Това дето си го написал са някакви розови мечти. Ако му сложиш една ягодка отгоре може да го поставиш във витрината със сметанови торти в "Неделя". Банковия проблем у нас обаче не е сметана и ягодов крем. По- скоро е голяма, ръждясала кофа с редки л@йна. По долу вече казах, но пак ще повторя- пари след време (да се надяваме не много време) и силно обезценени. Твоите прогнози никой не иска да ги реализира. Тия от които зависят подобни действия, ако щяха да ги реализират, вече да са го направили или поне да са започнали. До момента обаче- само празни приказки, опити за насъскване хората едни срещу други, отлагания и лъжи.
Избори, оманци, одитори, тинтири- минтири...
Първо, не съм ти брадчед, сигурен съм.
Второ, дали ти или аз съм прав, ще покаже времето. Аз твърдя, че банков проблем у нас няма. Има проблем с държавата. В този аспект, ако държавата реши да те прецака, няма какво да направиш, освен да си се родил на друго място, но все пак държавата е част от ЕС и не може да си прави съвсем каквото си иска.
Това как нямало пари .. при условие, че нашия дълг се дигнал до 22% от БВП и това е новина, на фона на гръцкия от 132% и повечето страни в ЕС с дълг от над 90% ...... нали.
Тоест аз не виждам опасност да бъдат прецакани вложителите в КТБ. Ако се разиграе сценарий на прецакване, ще е прецакване на цялата държава и на абсолютно всички в нея ( без сценаристите). което все си мисля не е вариант за една страна-членка на ЕС. Къщата, наречена ЕС няма да позволи появата на лайно в ъгъла си,тъй като ще осмърди цялата къща ако ме разбираш. Вече няма как да ни запрат на границата като през 97ма и миризмата ще се разстеле от Атлантика до Урал.
Братчед, не се сърди, ама и аз ще кажа какво мисля. Разбира се, може и да греша...
Това дето си го написал са някакви розови мечти. Ако му сложиш една ягодка отгоре може да го поставиш във витрината със сметанови торти в "Неделя". Банковия проблем у нас обаче не е сметана и ягодов крем. По- скоро е голяма, ръждясала кофа с редки л@йна. По долу вече казах, но пак ще повторя- пари след време (да се надяваме не много време) и силно обезценени. Твоите прогнози никой не иска да ги реализира. Тия от които зависят подобни действия, ако щяха да ги реализират, вече да са го направили или поне да са започнали. До момента обаче- само празни приказки, опити за насъскване хората едни срещу други, отлагания и лъжи.
Сега обяснявам какво ще стане за да сте спокойни
1) Вариант най-вероятен
Избира се ново НС. Внася се повторно закона за преминаване на добрите активи и пасиви в ТБ Виктория и нейното одържавяване и отваряне и оставяне на "лощите" активи и влоговете на свързаните с акционерите лица в КТБ. НС го гласува, ТБ Виктория отваря и всички сме щастливи. После некой ;лапва активите на КТБ.
Срок: Накъде до края на ноември.
2) Вариант по-малко вероятен
Цецо Вас и Оманците, след като излезе одита излизат с предложение да дадат пари те, да докарат и други частни инвеститори и държавата да участва с част от ФГВ и КТБ отваря. Срок - отново там някъде, ако допуснем че до 21 септември одиторите излязат с точен, ясен и подписан доклад за кредитния портфейл, лошите кредити, провизиите и дупката
3) Вариант 3 - най-малко вероятен
След изтичане на срока 21 декември, поради немане що друго да прави, БНБ отнема лиценза на КТБ и почва изплащане на влоговете от ФГВ, плюс бюджета
Май не си обръщал много внимание на изявленията на БНБ В момента, поне доколкото на мен ми е известно, одитори в КТБ няма. Последно, задачата на квесторите беше да "подготвят" кредитните досиета за одиторите, които, евентуално, може би, ще влязат отново в банката след 21 септември и до 20 октомври трябва да представят въпросния точен и ясен доклад.
ОК, съгласих се. Това променя сроковете. не ми е това основната работа и не мога да помня всичко
.
Цецо Вас и Оманците, след като излезе одита излизат с предложение да дадат пари те, да докарат и други частни инвеститори и държавата да участва с част от ФГВ и КТБ отваря. Срок - отново там някъде, ако допуснем че до 21 септември одиторите излязат с точен, ясен и подписан доклад за кредитния портфейл, лошите кредити, провизиите и дупката
Май не си обръщал много внимание на изявленията на БНБ В момента, поне доколкото на мен ми е известно, одитори в КТБ няма. Последно, задачата на квесторите беше да "подготвят" кредитните досиета за одиторите, които, евентуално, може би, ще влязат отново в банката след 21 септември и до 20 октомври трябва да представят въпросния точен и ясен доклад.
Хууу де, за ДЦК-тата.В момента ФГВБ има 750 млн лева в ДЦК.Кой ще ги купи?
Да не са прокълнати тез ДЦК дето са във фонда? Ше ги купят същите които купуват редовните емисии. Всичко е въпрос на доходност, има хора които купуват и Аржентински дълг. Затова тия 750млн ако се продадат ударно, няма да се вземат 750млн ами ще станат примерно 700млн но ние тук работим с големи цифри, няколко десетки милиона са капка в морето
В България финансовата култура на хората е много, много ниска.
Да знаеш, че в другите държави е много висока, не се съмнявай.
Колко висока трябва да е финансовата ти култура, за да си мислиш, че всички мога да си изтеглят влоговете от всички банки и така ще им стане гадно на банките или на държавата?
Колко трябва да е висока финансовата ти култура, за да предизвикаш ипотечната криза от 2008ма и да купуваш облигации покрити с някакви неясни ипотеки ?
Колко трябва да си финансово културен, за да "инвестираш" във ваканционен имот в Банско, който не си и виждал и нито можеш да управляваш, нито имаш намерение да ползваш?
Култура та цепи мрака. Тарикатите ги лъжат, че поне са финансово културни трябва да им дават парите си, и шараните ги дават, та се и чувстват финансово културни.
Сега обяснявам какво ще стане за да сте спокойни
Срок: Накъде до края на ноември.
Силно се надявам да се случи този вариант, като най-изгоден за данъкоплатеца и финансите на закъсалата ни държавица.
Не само в Русия, във всички цивилизовани държави, ако фонда за гарантиране на влоговете не се задейства бързо, хората ще започнат да си теглят парите от всички банки.
Просто в България финансовата култура е много ниска... и хората си мислят, че това което става при съседите, тях няма да ги засегне.
Банките са като "скачени съдове"... пострада ли една... ако не се вземат мерки, заминават всичките. Но това Българина няма от къде да го знае... ние сме с бедна фиансова култура.
В България финансовата култура на хората е много, много ниска.
Коментар