Първоначално изпратено от Solomoon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнениеВъобще не е същото. Вижте какво стана. Местан отиде в Турция нарочно. Сега всички ще се юрнем да гласуваме, защото не искаме турците да ни управляват. И какво - БокоТиквоко ще има над 120 гласа. Баси краденето ще падне тогава. Дано пукнат от преяждане.
Гласувайте всички пък каквото ще да става. Аз съм си избрал малка партийка. Поне да я разпределят пропорционално
Всъщност повечето въпроси, които се повдигат, отдавна се дискутираха в тази тема, но хората не са я прочели, явно.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеСега няма как да стане същото.
Сценария ще бъде нов и може би с различен резултат.
Гласувайте всички пък каквото ще да става. Аз съм си избрал малка партийка. Поне да я разпределят пропорционално
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНе съм навит да се дава и един лев от държавата за спасяване на тази банка. Това ще са пари от данъкплатци, на които не им е работа да спасяват лоши инвестиционни решения на други хора. Който си е поемал риска да си носи и загубите. Данъкоплатците на се поели този риск.
Големите депозанти ще си загубят голяма част от парите - поне тези които не са успели да си изтеглят депозитите предварително.
Въпросът е какво ще остане в масата на несъстоятелността на банката след ликвидирането и - защото тази банка не може да бъде спасена. А ако някой хора си дърпат парите преди други хора в тази маса на несъстоятелността ще остава все по-малко и все по-малко.
За какви лоши /рискови/ инвистиционни решения ми говориш....нали банковата дейност е регулирана от държавата и след като каже държавата, чрез регулатора си, че нещо е стабилно то всички трябва да вярваме, че то наистина е стабилно....какъв риск, какви 5лв...това да не е "националната лотария".....
Коментар
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнениеНе знам защо си чешете езиците след като знаете какво стана 1994-1997 г.
Сценария ще бъде нов и може би с различен резултат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНе съм навит да се дава и един лев от държавата за спасяване на тази банка. Това ще са пари от данъкплатци, на които не им е работа да спасяват лоши инвестиционни решения на други хора. Който си е поемал риска да си носи и загубите. Данъкоплатците на се поели този риск.
Големите депозанти ще си загубят голяма част от парите - поне тези които не са успели да си изтеглят депозитите предварително.
Въпросът е какво ще остане в масата на несъстоятелността на банката след ликвидирането и - защото тази банка не може да бъде спасена. А ако някой хора си дърпат парите преди други хора в тази маса на несъстоятелността ще остава все по-малко и все по-малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
По отношение на спасяването на банката, най-добре е да има участие на инвеститори + помощ от държавата, която да бъде върната. На големите депозанти може да им орежат лихвите до по-пазарни нива и те вече да си търсят останалите пари по съдебен път от запорирано имущество и виновниците. Ако придобият акции може дори да са на печалба след време.
Не съм навит да се дава и един лев от държавата за спасяване на тази банка. Това ще са пари от данъкплатци, на които не им е работа да спасяват лоши инвестиционни решения на други хора. Който си е поемал риска да си носи и загубите. Данъкоплатците на се поели този риск.
Коментар
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнениеА защо този боклучав синдикалист не го каза още когато назначиха Искров. Продажни са всички синдикалисти. Вият когато им се каже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение- Аз не знам кой ще го плати и дали е голямо или не. Но след като може гуверньорът на БНБ да получава по 90 000 лв. на месец, значи сигурно е в реда на нещата.
Ето защо мазния търтей не подавал оставка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеЕдиният набутан ще е Искров. Той ако отърве затвора ще е чудо.
Но кой ще плати сметката още не е ясно. Ясно е че ДПС ще прибере пари.
http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0...7298_at.1.html
По отношение на спасяването на банката, най-добре е да има участие на инвеститори + помощ от държавата, която да бъде върната. На големите депозанти може да им орежат лихвите до по-пазарни нива и те вече да си търсят останалите пари по съдебен път от запорирано имущество и виновниците. Ако придобият акции може дори да са на печалба след време.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение4.Отваряне за 2-3 дни да изкараме парите на правилните хора и нов надзор
Никой няма да се учуди ако стане така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеЕдиният набутан ще е Искров. Той ако отърве затвора ще е чудо.
Но кой ще плати сметката още не е ясно. Ясно е че ДПС ще прибере пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеЦялата ликвидност ще изчезне още първите минути.
А след това останалите с големи депозити да си търсят парите от свързани фирми финансирали ТВ 7, Бареков, и други бездънни каци.
Колко сте наивни.
Прави ли ви впечатление, че Лувъриста вече не меца по телевизиите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеА ако не е?
Има ли в този форум някой който да не смята че цялото това упражнение е за да се организира нещо неприятно. Може мен да ме гони параноя, но по всичко ми изглежда че цялото нещо е игра с два основни въпроса "Кого да набутаме", "как да спечелим".
Засега виждам няколко варианта :
1.Фалит - горят негарантираните
2.Добра-лоша банка - горят данъкоплатците
3.Една нереална - падане на Борда и изплащане на обезценени левчета
4.Отваряне за 2-3 дни да изкараме парите на правилните хора и нов надзор
5.Още други...
Коментар
Коментар