IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
    Равновесие....следя "творчеството" ти отдавна....и все се каня да те питам....ти случайно да не би да си на щат към в-к Капитал!?
    За какви лоши /рискови/ инвистиционни решения ми говориш....нали банковата дейност е регулирана от държавата и след като каже държавата, чрез регулатора си, че нещо е стабилно то всички трябва да вярваме, че то наистина е стабилно....какъв риск, какви 5лв...това да не е "националната лотария".....
    Нищо подобно. БНБ носи отговорност някоя банка ако сгази лука да защитят колкото могат парите на вложителите. Да си видял някъде в договора ти за депозит, че депозита ти над 100 000 евро е гарантиран от държавата, от данъкоплатците или от БНБ. Не си видял. Няма такова нещо нито в договора, нито в общи условия нито в някой закон или наредба. Т.е. съвсем ясно е че риска за всеки депозит над 100 000 евро се носи от този който е направил депозита.

Коментар

• Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
      Въобще не е същото. Вижте какво стана. Местан отиде в Турция нарочно. Сега всички ще се юрнем да гласуваме, защото не искаме турците да ни управляват. И какво - БокоТиквоко ще има над 120 гласа. Баси краденето ще падне тогава. Дано пукнат от преяждане.
      Гласувайте всички пък каквото ще да става. Аз съм си избрал малка партийка. Поне да я разпределят пропорционално
      Тук по едно време обсъждахме нещата и хората не клоняха към Борисов, а по-скоро към РБ или да не гласуват.
      Всъщност повечето въпроси, които се повдигат, отдавна се дискутираха в тази тема, но хората не са я прочели, явно.
      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
        Сега няма как да стане същото.

Сценария ще бъде нов и може би с различен резултат.
        Въобще не е същото. Вижте какво стана. Местан отиде в Турция нарочно. Сега всички ще се юрнем да гласуваме, защото не искаме турците да ни управляват. И какво - БокоТиквоко ще има над 120 гласа. Баси краденето ще падне тогава. Дано пукнат от преяждане.
        Гласувайте всички пък каквото ще да става. Аз съм си избрал малка партийка. Поне да я разпределят пропорционално

Коментар

Не съм навит да се дава и един лев от държавата за спасяване на тази банка. Това ще са пари от данъкплатци, на които не им е работа да спасяват лоши инвестиционни решения на други хора. Който си е поемал риска да си носи и загубите. Данъкоплатците на се поели този риск.

Големите депозанти ще си загубят голяма част от парите - поне тези които не са успели да си изтеглят депозитите предварително.

Въпросът е какво ще остане в масата на несъстоятелността на банката след ликвидирането и - защото тази банка не може да бъде спасена. А ако някой хора си дърпат парите преди други хора в тази маса на несъстоятелността ще остава все по-малко и все по-малко.
          Равновесие....следя "творчеството" ти отдавна....и все се каня да те питам....ти случайно да не би да си на щат към в-к Капитал!?
          За какви лоши /рискови/ инвистиционни решения ми говориш....нали банковата дейност е регулирана от държавата и след като каже държавата, чрез регулатора си, че нещо е стабилно то всички трябва да вярваме, че то наистина е стабилно....какъв риск, какви 5лв...това да не е "националната лотария".....

Коментар

Не знам защо си чешете езиците след като знаете какво стана 1994-1997 г.
            Сега няма как да стане същото.

Сценария ще бъде нов и може би с различен резултат.

Коментар

Не съм навит да се дава и един лев от държавата за спасяване на тази банка. Това ще са пари от данъкплатци, на които не им е работа да спасяват лоши инвестиционни решения на други хора. Който си е поемал риска да си носи и загубите. Данъкоплатците на се поели този риск.

Големите депозанти ще си загубят голяма част от парите - поне тези които не са успели да си изтеглят депозитите предварително.

Въпросът е какво ще остане в масата на несъстоятелността на банката след ликвидирането и - защото тази банка не може да бъде спасена. А ако някой хора си дърпат парите преди други хора в тази маса на несъстоятелността ще остава все по-малко и все по-малко.
              Не знам защо си чешете езиците след като знаете какво стана 1994-1997 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение

По отношение на спасяването на банката, най-добре е да има участие на инвеститори + помощ от държавата, която да бъде върната. На големите депозанти може да им орежат лихвите до по-пазарни нива и те вече да си търсят останалите пари по съдебен път от запорирано имущество и виновниците. Ако придобият акции може дори да са на печалба след време.

Коментар

А защо този боклучав синдикалист не го каза още когато назначиха Искров. Продажни са всички синдикалисти. Вият когато им се каже.
                  Това също е факт

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    - Аз не знам кой ще го плати и дали е голямо или не. Но след като може гуверньорът на БНБ да получава по 90 000 лв. на месец, значи сигурно е в реда на нещата.

Ето защо мазния търтей не подавал оставка ...
                    А защо този боклучав синдикалист не го каза още когато назначиха Искров. Продажни са всички синдикалисти. Вият когато им се каже.

Коментар

Единият набутан ще е Искров. Той ако отърве затвора ще е чудо.

Но кой ще плати сметката още не е ясно. Ясно е че ДПС ще прибере пари.
                      Тук на Искров даже му предлагат да излезе в неплатен отпуск до след изборите
                      http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0...7298_at.1.html

По отношение на спасяването на банката, най-добре е да има участие на инвеститори + помощ от държавата, която да бъде върната. На големите депозанти може да им орежат лихвите до по-пазарни нива и те вече да си търсят останалите пари по съдебен път от запорирано имущество и виновниците. Ако придобият акции може дори да са на печалба след време.
                      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                        4.Отваряне за 2-3 дни да изкараме парите на правилните хора и нов надзор
                        Това е пътя за нас, все пак сме в БГ и тук имаме много правилни хора.
                        Никой няма да се учуди ако стане така.

Коментар

Единият набутан ще е Искров. Той ако отърве затвора ще е чудо.

Искров най-тежката отговорност, която ще понесе е да се прости с говньорското си място. За съжаление не виждам шанс прокуратура/съд да се намесят ...

Коментар

Цялата ликвидност ще изчезне още първите минути.

А след това останалите с големи депозити да си търсят парите от свързани фирми финансирали ТВ 7, Бареков, и други бездънни каци.
                            Вие чувате ли се? Те вече са се оправили. Всеки който е имал връзки си е взел парите срещу нареждане разписка без дата (само ще си я попълнят). Точно бедните хорице ще хартисат. Най много да оставят 1-2 млн от таксите по тегленето за тях.
                            Колко сте наивни.
                            Прави ли ви впечатление, че Лувъриста вече не меца по телевизиите.

Коментар

А ако не е?

Има ли в този форум някой който да не смята че цялото това упражнение е за да се организира нещо неприятно. Може мен да ме гони параноя, но по всичко ми изглежда че цялото нещо е игра с два основни въпроса "Кого да набутаме", "как да спечелим".
                              Не бе, и аз съм на мнение, че ни чака голяма преебушка.
                              Засега виждам няколко варианта :

1.Фалит - горят негарантираните
                              2.Добра-лоша банка - горят данъкоплатците
                              3.Една нереална - падане на Борда и изплащане на обезценени левчета
                              4.Отваряне за 2-3 дни да изкараме парите на правилните хора и нов надзор
                              5.Още други...

Коментар

• Единият набутан ще е Искров. Той ако отърве затвора ще е чудо.

Коментар

Working...
                                X