IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
    Всичко това можеше и да стане веднага след влизането на квесторите в КТБ. От 5.5 млрд' кредитен портфейл поне 2 млрд' са нормални кредити на работещи фирми (за другите 3,5 още няма потвърдена информация колко са "лоши"). Преди юни приходите от кредитите (САМО ЛИХВИ) са били 50-60 млн месечно (поне това БНБ спомена като "месечна оперативна печалба"). Дори и всички 3,5 млрд' да спрят да се обслужват (нещо бая невероятно), ПАК влизат 20 млн' месечно ЛИХВИ. С главниците (при среден кредитен период 3 г'), влизат и 55-60 млн' месечно от главниците. ТЕЗИ 80 млн' месечно биха могли да изплащат, с някакви лимити, НА ВСИЧКИ с пари в банката. Без да влошават положението и. И междувременно да проверяват кредитни досиета, да правят одит, и да умуват за бъдещи планове за след надзора.

Ама не, няКОЙ искаше другояче
    Не е точна сметката. В банката може да влизат по 20 млн.лв. месечно лихви, обаче хич не броиш никакви оператични разходи, като разходи за заплати и осигуровки на персонала, наеми на сградите на банковите клонове, охрана, поддръжка на техниката, и т.н. Сигурен съм че само сумата на тези разходи надвишава с много тези мизерни 20млн.лв. на които се каниш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
      Всичко това можеше и да стане веднага след влизането на квесторите в КТБ. От 5.5 млрд' кредитен портфейл поне 2 млрд' са нормални кредити на работещи фирми (за другите 3,5 още няма потвърдена информация колко са "лоши"). Преди юни приходите от кредитите (САМО ЛИХВИ) са били 50-60 млн месечно (поне това БНБ спомена като "месечна оперативна печалба"). Дори и всички 3,5 млрд' да спрят да се обслужват (нещо бая невероятно), ПАК влизат 20 млн' месечно ЛИХВИ. С главниците (при среден кредитен период 3 г'), влизат и 55-60 млн' месечно от главниците. ТЕЗИ 80 млн' месечно биха могли да изплащат, с някакви лимити, НА ВСИЧКИ с пари в банката. Без да влошават положението и. И междувременно да проверяват кредитни досиета, да правят одит, и да умуват за бъдещи планове за след надзора.

По твои сметки излиза, че само влизат пари без да излизат.... Как да го наречем този феномен ?
      Сещам се за нещо, което отговаря на това описание ....

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%...BF%D0%BA%D0%B0
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Просто банката трябва да премине в режим на управление от държавата и да започне да изплаща малките депозити до 5000 евро първоначално с пари от постъпленията по отпуснати кредити. След това да почнат да плащат по големите и така да се върнат пари на вложителите. Това до 100 до 200 трябва да се забрави и да се отмени този закон. Естественно за банка и дума не може да става - тя се провръща в институция която събира вземанията си и изплаща дълговете си под държавно управление и контрол.

Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Някакво последно инфо, как вървят цесиите? Това е единствен верен измерител на настроението на големите пари. Аз до сега нямам инфо за цесия под 80%. 20% дискаунт демек.

И всички, които смятате че е по-добре банката да бъде хвърлена на кучетата, как виждате банковия сектор година след това?

Сигурно лхвите по кредити ще станат от 4 на 1%

Коментар

Финансовите пирамиди могат така да изкривят икономиката , че да лишат от заемен капитал реалния бизнес и да го ликвидират. Това е което се случи. Естествен магнит за капитала е доходността, когато финансови пирамиди е допуснато да я предлагат в размери в които не могат да я осигурят реално се попада в настоящата ситуация.
            И не само от заемен капитал лишават бизнеса, а и от потребление на стоките и услугите които той създава чрез привличането - обирането на парите и отлагането на потреблението. Имам чувството че сме в някакъв кошмар и наистина не е нормално.
            Това е по-малкото зло, лишаването от заемен капитал за някаква част от фирмите. Така си заминават само частта от фирмите които нямат нужния капитал.
            Голямото зло което влече икономиката надолу при финансовите пирамиди е друго. Практиката която често се среща у нас, банките да държат собствеността на реални фирми с голям дял във всякакви браншове. Защото като са налели веднъж едни пари за да вземат фирмата, банките ще я крепят до последно дори и ако фирмите работят на загуба, само и само да не отписват по-големи суми. Това може и реално съсипва цели браншове у нас, всички знаем много примери, когато банкови фирми работят на загуба и се конкурират на нива които са нерентабилни, само защото постоянно им се наливат средства от банките. А това съсипва цели браншове, защото повечето фирми нямат банки за гръб, изкарват 2-3 г. в нералната конкуренция и лопват кепенците. Накрая е много вероятно и банката да лопне кепенците след години наливане на пари в нерентабилни фирми, но това е друг въпрос.
            Ето затова не трябва да се смесва банковия с реалния бизнес, а у нас това е практика.

Коментар

Финансовите пирамиди могат така да изкривят икономиката , че да лишат от заемен капитал реалния бизнес и да го ликвидират. Това е което се случи. Естествен магнит за капитала е доходността, когато финансови пирамиди е допуснато да я предлагат в размери в които не могат да я осигурят реално се попада в настоящата ситуация. И не само от заемен капитал лишават бизнеса, а и от потребление на стоките и услугите които той създава чрез привличането - обирането на парите и отлагането на потреблението.
              Абсолютно!
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от power network Разгледай мнение
                Да де ама тия дето имаме пари в банката много добре знаем че след 20 юни отговорността се носи от БНБ а не от мениджмънта на КТБ.Има няколко въпроса които стоят без отговор
                1.Защо няколко дена преди поставянето на КТБ под особен надзор Искров и политиците твърдяха че банковата система е стабилна
                2.Зашо БНБ разреши на КТБ да купи банка Виктория
                3.Защо затвориха банка Виктория нима Цецо Василев успя да я източи за няколко дена?
                4.Защо Банков надзор КФН и одита твърдяха че всичко е наред
                5.Защо Прокуратурата се намеси така брутално и защо сега обърна палачинката?
                6.Защо Искров твърдеше че са изнасяни 205 милиона с чували?
                А, де?!.... Впрочем за тия 205 още имам особено мнение. Така и не е ясно точно къде и за какво са отишли тези пари. Джобни пари на Василев в последните години ли са били, или раздавани на политици?! Прокурорите рядко разбират от пари - освен да вземат някой лев. Според мен дори в едно отношение се намеси късно, вероятно преднамерено късно - с ареста на Василев. Имам усещане, че него никой в страната не иска да го арестува, но понеже по закон се полага да е арестуван (все пак източената банка е негова) от немай къде го обявиха за издирване, но никой не си дава зор. Реално в момента прокуратурата действа в полза на бившия главен акционер
                Last edited by Jay Gould; 16.09.2014, 09:05.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от viva Разгледай мнение
                  За мен банката си е източена и няма никакъв шанс да се спаси. Как да спасиш стадото, когато овчаря го е прецакал? ................. Разплащане с дребните вложители, а на големите се връщат парите до гарантираните 100 бона, а за останалото пропорционално им се плаща до размера на получените пари от продажбата на активи на банката. Така ще има сериозен натиск от страна на големите, активите да не се продават на безценица.
                  Точно това е. С всичко казано надолу от теб съм съгласен напълно също.

Коментар

• Първоначално изпратено от 0ldman Разгледай мнение
                    на боб ли гледаш?

Аз пък не знам що има заложни къщи, бързи кредити и казина на всеки ъгъл с други норми на печалба

Отговора е, че всички си мислим, че живеем в държава със закони, и ПОНЕ администрация, която ги спазва...

имаме си супер експерти ТУК

ТОВА би било вярно, + бъдещи съдебни дела към виновните, ако се стигне дотам...
                    Човекът (Jay Gould) ме попита за личното ми мнение и аз го споделих, без да ангажирам никой с него. Е, винаги се намират "умници", които да те апострофират, все едно само те имат право на мнение.

Относно супер експертите, като гледам ти явно си на противоположно на моето мнение, но никъде не срещнах аргументиран анализ от твоя страна. Явно си по-голям супер експерт от мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      Като намериш банка в България, която да отпуска кредити на 4-5%, ела ми се обади.

Щом като не щете високи лихви по депозити, като дойде следващото правителство ще внесем предложение във финансовото министерство да гласуват закон, с който да бъдат смъкнати на 1% лихвите по депозити и привлечени средства на банките,
                      а лихвите по кредити да се увеличат на 20%
                      Надяваме се, че така ще бъдете доволни.
                      Първо се научи да четеш и тогава се опитвай да ме реплекираш. Написал съм лихвените проценти за корпоративни клиенти, не за ритейл клиенти. Надявам се знаеш, какви са клиентите на КТБ? Между другото, за корпоративни клиенти вече може в някои банки и под 4% кредити да намериш.

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение

Не зная как може да има наивни хора, които продължават да говорят за оздравяване!

Единствено вариант който трябваше да е направян вече е отнемане на лиценза, но от къде мислите ще се вземат парите за да се изплатят!? ОТ НИКЪДЕ!

Просто пари няма

хич ли няма???

Коментар

Просто банката трябва да премине в режим на управление от държавата и да започне да изплаща малките депозити до 5000 евро първоначално с пари от постъпленията по отпуснати кредити. След това да почнат да плащат по големите и така да се върнат пари на вложителите. Това до 100 до 200 трябва да се забрави и да се отмени този закон. Естественно за банка и дума не може да става - тя се провръща в институция която събира вземанията си и изплаща дълговете си под държавно управление и контрол.
                          Надявам се не говориш за Закона за гарантиране на влоговете в банки, защото ако е така, честно казано по-голяма глупост не съм чел досега

Коментар

• gtomm

Last edited by supertrader; 16.09.2014, 05:58.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Не зная как може да има наивни хора, които продължават да говорят за оздравяване!

Единствено вариант който трябваше да е направян вече е отнемане на лиценза, но от къде мислите ще се вземат парите за да се изплатят!? ОТ НИКЪДЕ!

Просто пари няма

Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• ravnovеsie

Финансовите пирамиди могат така да изкривят икономиката , че да лишат от заемен капитал реалния бизнес и да го ликвидират. Това е което се случи. Естествен магнит за капитала е доходността, когато финансови пирамиди е допуснато да я предлагат в размери в които не могат да я осигурят реално се попада в настоящата ситуация.
                                И не само от заемен капитал лишават бизнеса, а и от потребление на стоките и услугите които той създава чрез привличането - обирането на парите и отлагането на потреблението. Имам чувството че сме в някакъв кошмар и наистина не е нормално.
                                Last edited by supertrader; 16.09.2014, 05:48.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X