Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Дори няма нужда от външен заем, фонда за гарантиране на влоговете съвсем спокойно може да пусне облигации. Сумата не е нищо особено, и реално може да бъде събрана дори и само от България - особено при тези ниски лихви и по депозити и по ДЦК, които са в момента. И доста лесно ще може да бъде платена в последствие и от вноските на банките и от евентуално събиране на пари от продажба на активи на КТБ. Така реално тежестта върху данъкоплатците ще е никаква. Банките и КТБ ще платят за гарантираните.
Коментар
-
Действително ли още не сте разбрали какво ще се случи или просто си чешите езиците? Ще се установи капиталов недостиг от 300-400 милиона лева, който ще бъде осигурен от досегашните акционери. ЕК ще одобри държавната помощ за банката и правителството ще депозира 5 милиарда лева в банката и с това сериала ще приключи...засега. Бареков остава в историята. ДПС засилва още повече властта и влиянието си....А ние...оставаме зрители и просто драскачи... Дано поне на 5 октомври станем от клавиатурите и направим така, че написаното по-горе да се окаже невярно...
Коментар
-
Политиците ще установят, че целия български народ няма да бъде съгласен да се плаща на всички в КТБ.Така ще се стигне до фалит и с един малък външен заем до 3 милиарда нещата ще се платят и успокоят.Всеки депозит ще се гледа договора с който е сключен да не се разминава с общите лихвени проценти на банката и ще се плаща до 196 бона.Над тези пари ще има бъдещи обещания абсолютно сигурно, че нищо няма да видят, защото парите събрани от банката ще трябва да покрият тегления заем.В този случай ще бъде най евтино за народа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДам, вече това ми звучи като единствен вариант.Какво ще повлече това след себе си обаче можем само да гадаем ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДам, вече това ми звучи като единствен вариант.Какво ще повлече това след себе си обаче можем само да гадаем ...
Единственото хубаво нещо в цялата работа е че се видя че съвсем спокойно банка с 6 милиарда активи може да спре да работи - и въпреки това всичко остава стабилно. Това е един изключително силен довод за стабилността на банковата ни система. Въпреки че се държи на това че банките ни са в каменната ера, а не заради дейността на БНБ, която направи много, за да създаде финансова криза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКаква точно интелигентна дискусия по темата очаквате.
1.Имаме закон, който е тотално сбъркан в основата си - щом позволява затваряне на банка за дълго време, без да и се взима лиценза. - абсолютно сбъркан закон защото като затвориш банка за 6 месеца трябва да си яко надрусан, че да мислиш че тази банка може да бъде оздравена.
2,Имаме неотговорящ на европейското законодателство закон, който предвижда че гарантираните депозити почват да се изплащат след взимане на лиценза на банка, а не след като е спряла да работи.
3,Имаме БНБ, която съвсем спокойно може да вземе лиценза на банка - въпреки че скапаните закони по-горе и дават правото и да не го прави. Като по този начин БНБ продължава да хвърля лайна във вентилатора, вместо да реши всичко за 15 минути.
4 Имаме един голям ГОВНЬОР на БНБ, който не може да си избърши задника без ДПС да му разрешат.
5.Имаме няколко стотин големи депозанта, които натискат ДПС да не се стига до взимане на лиценза на банката, защото така има шанс да си получат парите от данъкоплатците, но по този начин хвърлят лайна в градината и на банковата стабилност и на малките депозанти, и по останалите политици и по данъкоплатците.
6.Имаме безотговорната позиция на Бойко Борисов, който оставя надежда на ДПС че може и да се разбере с тях да изплати депозитите на големите.
В крайна сметка за цялата тази река от лайна за да не спира да тече имаме трима виновници. ДПС там нещата са очевидни, Бойко Борисов - който не заема твърда позиция, и Искров - който чака Бойко Борисов да заеме твърда позиция.
И в крайна сметка се стига до един човек който държи решението на казуса - Бойко Борисов. Обаче той нали си е иди ми, дойде ми, върти се като фуранджийска лопата и се чуди как постоянно да прибира едни пари като прави някой друг виновен. И ДПС си го знаят каква въртиопашка е и залагат яко на това и продължават да натискат Искров.Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнениеАз съм за добра банка лоша банка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ аз съм за фалит, защото това е нормалното решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Jivkov Разгледай мнениеРядко влизам тук, но ще Ви кажа инф-я от извора - настроите се за много чакане!
А иначе това с вътрешната информация е много добро- майстор си ТИ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Jivkov Разгледай мнениеРядко влизам тук, но ще Ви кажа инф-я от извора - настроите се за много чакане!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнениеПредлагам да направим представителна извадка- кой е за оздравяване и кой е за фалит.
Аз съм за фалит- причина- за да си взема парите по-скоро
Коментар
Коментар