явно е грешка на капитал
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Днес в капитал има една статиика която ме озадачи.
цитат:
" ....Ще бъдат предложени 1 млн.акции при минимална цена 45 лв. и максимална 58.50 лв. Едно лице ще може да запише не по-малко от 25 хил. и не повече от 250 хил.акции...."
Това ако е вярно, е изхвърляне на дребните инвеститори от първичното предлагане !!!
Някакви коментари.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от spursНякой има ли представа кога ще видим проспекта на КТБ. Дано да не е на 9 май .....
има постинги и тук във форума, както и новина от вчера вечерта
http://www.investor.bg/?cat=0&id=49321
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от korkимам усещането,че тук ще има рекордно презаписване !!!!
Булбанк посредник и гарант, извинявай ама това е все едно БНБ преди...
Аз също мисля ,че КАО ще бъде презаписан, но твърдението ми по-скоро беше,че при КТБ ще има вероятно най- високото презаписване досега...
Коментар
-
Към Мариян и модератора
Извинявам се ако пиша на неправилното място, но имам едно предложение: нека в темите за ипо-та или предлагания на акции или други ценни книги се направи в заглавната част на страницата ( вече Вие ще си изберете къде под или над анкетите) да поставите условията по тях ( продажби или покупки ) и основните им параметри. Защото не всички се занимаваме с професионално инвестиране на БФБ, а и искаме да инвестираме и да имаме информация, а и от друга страна поне аз искам да диференцирам портфейла си, което води до загуба на време да превъртам къде бяха условията из темата за всяка продажба или покупка. Ето според мен какви параметри би трябвало да има към всяка тема свързана с предлагания или изкупувания:
1. Срок за участие.
2. Начин на провеждане: ако е ипо дали ще е чрез букбилдинг или фиксирана цена и т.н.
3. Мениджър на емисията или закупуването.
4. Минимална и / или максимална цена на предлагане / изкупуване.
5. Има ли окончателен проспект и по възможност url към нея.
Това не е обемна информация която да претоварва страницата, но я прави удобна за използване и за хора не професионално занимаващи се с инвестиции на БФБ. Надявам се и другите участници да предложат какво да включва тази информация.
Това е лично мнение като се надявам, че с него не обиждам никой и не нарушавам правилата на форума, а ако ги нарушавам се извинявам предварително.
Ще се радвам и ще съм благодарен ако предложението ми бъде прието.
С уважение
Коментар
Коментар