If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Objasnenieto e jasno i se krie v dolnia posting na Xoce - choveka si e kupil akzii i sega se chudi kak da se oturve I za men akziata e nadzenena, no pazara ste pokaje
Аз си взех 25% от желаното на ИПО-то, но това не ме спря днес да си взема още малко на 76.
Пък ако утре наистина надъхани кобосчета свалят гарда, много ще се радвам да напълня още на промоция
Моя таргет е 90 лв. при шестмесечния и 110-120 лв. при годишния отчет (по-точно 11-12 след сплита).
Мотива ми е във фундамента. Да не забравяме че следващата година очакват още 75% ръст на печалбата. И не виждам защо да ни баламосват с нереални прогнози. Само биха загубили от това.
Успех!
Интересно ми е защо игнорираш реалната печалба на акция през2005г.-0.80 лв. и през 2006-1 лв.а се доверяваш на свръх оптимистични прогнози и то от продавача на акциите -мажоритаря.Банковия сектор вече достигна максимума си покрай бума в недвижимите имоти който се обуслови от влизането ни в ЕС .От тук на сетне е вероятно да започне необслужване на кредитите .За мен реалната цена не е по-висока от номинала т.е. 10 лв.Верно е че балона винаги може да се надуе още малко но пукането му предстои. Успех и умната !
От доста време не се бях забавлявал толкова
БАКБ капитализация > 1млрд. лева и P/BV = 7,74
ЦКБ капитализация >630 млн. лева и P/BV = 5,15
CORP капитализация < 470 млн. и P/BV = 3,47
Айде разтъркайте си топките (който чифт искате ) и кажете според вас накъде ще върви цената?
Ama vie s tova PBV ste se poburkali. Tova e edin pokazatel baziran na schetovodni stoinosti. Zasto mu otdavate takova golqmo znachenie?
.....!? Защо обръщаме внимание казваш...!?
Преди всичко успешна борсова сесия и днес на всички. Франки за да разсея поне част от натруапното у теб напрежение ето жокер:
First of all, the ratio is really only useful when you are looking at capital-intensive businesses or financial businesses with plenty of assets on the books. Thanks to conservative accounting rules, book value completely ignores intangible assets like brand name, goodwill, patents and other intellectual property created by a company. Book value doesn't carry much meaning for service-based firms with few tangible assets.
Аз си взех 25% от желаното на ИПО-то, но това не ме спря днес да си взема още малко на 76.
Пък ако утре наистина надъхани кобосчета свалят гарда, много ще се радвам да напълня още на промоция
Моя таргет е 90 лв. при шестмесечния и 110-120 лв. при годишния отчет (по-точно 11-12 след сплита).
Мотива ми е във фундамента. Да не забравяме че следващата година очакват още 75% ръст на печалбата. И не виждам защо да ни баламосват с нереални прогнози. Само биха загубили от това.
Успех!
Не можах, да прочета всички коментари до тук, но си мисля, че развитието на тази позиция няма нищо общо със сочените до момента Монбат, ЕУБГ, КАО, които в първите си дни на борсата и седмици показаха резки движения надолу, съчетани с големи обеми и прехвърляне на големи пакети акции. Тук не наблюдаваме подобна картина, най-вече затова, че не виждам мажоритарят да продава нещо, като гледам май и няма индикации да продава. В същото време цената като за първи ден ми се вижда много стабилна и обещаваща, предвид като гледам не малкото търсене на вече утвърдените цени от първия ден. Успех на вземалите акции при записването, останалите, като мен само ще гледаме.
Който очаква тук сценария с КАО или Тодоров е сбъркал адреса и ще подсмърча отстрани с празна торбичка!
Тук може да се сравнява само с ИПО-то на Хим - и там имаше фиксирана цена, акцията се купи изгодно и после пазара я закара където счете че заслужава. 58,50 беше изкуствено ниска цена, затова и презаписването беше такова.
Василев ви го каза ясно и точно - "за много кратко време след листването цената може да се покачи с 50%". И ще се, защото:
1. Мажоритара иска така
2. Шестмесечния отчет ще потвърди изпълнението на прогнозата
3. Големите играчи си купиха само 7,52% от желаното количество
4. При тези оброти акцийките на спекуланчетата с бързите врътки ще свършат за седмица-две
5. Има глад за качествени акции на БФБ (особено банкови) - а с тези съотношения КТБ е най-евтината за момента
6. Предстои сплит
7. Варианта за надуване на капитализацията с цел последваща "скъпа" продажба на стратегически инвеститор е твърде вероятен (помним ДЗИ банк на какво Р/В се продаде въпреки мижавата си печалба)
8. Хиляди дребни не се класираха на ИПО-то и тепърва ще пълнят, а те го правят най-настървено когато тренда тръгне яко нагоре
Стига ви засега
*Автора притежава акции на КТБ и настоящото изложение не е препоръка за покупко-продажба!
Ama vie s tova PBV ste se poburkali. Tova e edin pokazatel baziran na schetovodni stoinosti. Zasto mu otdavate takova golqmo znachenie?
Франки, на борсата се търгуват очаквания! Дори и да не я оценяш на толкова акцията , повечето хора я оценят и тя реално струва толкова.
Също мениджърите на банката са си вдигнали доста висока летва за следващите години, така че ако се изпълни програмата, никой няма да загуби , ако влезе на тези цени, според мен
За разлика от теб, аз залагам на финансово-счетоводните данни а не на потриване, респективно почесване на топки Погледни фактите, сравни ги и ще разбереш защо залагам цена от 100лв. на акция още преди края на годината.
Не е препоръка за инв. действия или бездействия!
PBV e edinstvenoto, za koeto mozesh da se hvanesh (i za topkite). Drugite pokazateli ne sa mnogo obnadezdavasti.
P.S.
Zelaq na vsichki investitori i spekulanti da napravqt dobri dohodnosti po poziciqta
Всички банки в България ще им бъде трудно, защото фирмите вече се научиха на други схеми на кредитиране. Листваш се на борсата, правиш IPO, малко бодри новини по медиите, после сплит, после увеличение и т.н. - какви крeдити, какви лихви. Няма такива наивници вече !
Делта, недей много да си триеш топките, че виж как си се изхвърлил :-) Фирмите щели да спрат да теглят кредити :-))))
Майтап бе Уили - че много на сериозно ги подкарахте анализите.При което идва и ред на абсурдите. Обаче иначе описаната схема си се прилага все по-често нали ?
Франки, тва си е пазарна работа, какво е P/B, щом пазара гони тея стойности, имаме ли право да му се сърдиме Изглежда обаче инсайдера насочва по-скоро вниманието към това, че посочените банки имат капитализация горе-доле колкото актива. С малко изключение за ЦКБ, а особено на КТБ, която засега е 2 пъти по-малко капитализирана отколкото актива си
Всички банки в България ще им бъде трудно, защото фирмите вече се научиха на други схеми на кредитиране. Листваш се на борсата, правиш IPO, малко бодри новини по медиите, после сплит, после увеличение и т.н. - какви крeдити, какви лихви. Няма такива наивници вече !
Делта, недей много да си триеш топките, че виж как си се изхвърлил :-) Фирмите щели да спрат да теглят кредити :-))))
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Айде разтъркайте си топките (който чифт искате ) и кажете според вас накъде ще върви цената?
За разлика от теб, аз залагам на финансово-счетоводните данни а не на потриване, респективно почесване на топки :-) Погледни фактите, сравни ги и ще разбереш защо залагам цена от 100лв. на акция още преди края на годината.
Не е препоръка за инв. действия или бездействия!
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар