IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аналгин, поздравления за последните няколко много добри поста
    поздравления за търпението да отговаряш на форумци като вхк
    Дано сега му просветнат някой истини!

Коментар

• Maле, не требваше да му казвате на Vhk за имотите на ТОПЛ, той имотните истории ги отбира, почти сичко у неговия портфейл е основно имотно, тва ВАМО, ШЕРА, АТЕРА се крепат основно на имотния вапрос, не требваше аналгине да му казваш за имотите на ТОПЛивото, може да му причини некоя сардечна болка що да се погубва млад , нека по-напред види човека и некоя убава печалба от бфб иначе тва за китайския фазер мисла по-леко че го понесе, спрямо имотите..

Коментар

• За TOPL - какво му е надцененото според теб? Само имотите му струват повече от пазарната му капитализация. Напоследък отчита стабилен ръст в продажбите и печалбата и това за мен се дължи не на друго, а на желанието на мажоритаря да извади на яве реалните резултати от дейността на дружеството. Дружеството се развива повече от добре според мен. Със създаването на дъщерното дружество в Китай, местното Топливо ще бъде снабдявано с евтини аналози на местните продукти, с които дружеството търгува. Знаеш ли колко върви китайския фазер и какво ще се случи с местното производство, ако излезне истина слуха, че се подготвя масов внос на китайски у нас?
        За КТБ - от доста време следя отчетите на търговските банки в сайта на БНБ. Има нещо, което ми прави много силно впечатление - банките с български мажоритар отчитат убийствено ниски печалби, коити ако са реални, досега би трябвало да фалират, а всички знаем с какви реални активи и богатства разполагат собствениците им - като започнем от покойния Емил Кюлев и стигнем до собствениците на КТБ, Инвестбанк и т.н. Как ти се струва факта, че малката Юнион банк след покупката им от унгарците отчете за 2006 г печалба от 15-16млн.лв ( по спомен )? Нещо друго, когато става въпрос за КДН всички скачат, че дружеството било супер, но мажоритарят криел печалбата, сега при КТБ мажоритарят вади голяма печалба, но "доброжелателите" пак търсят под вола теле като акцентират на врътка с провизиите. Много странна работа - когато няма печалба лошо, когато има печалба пак лошо. Смятал ли си любимото ти П/Е за КТБ колко ще е ако се сбъдне заложената печалба за 2007 година при настоящите пазарни цени. Ако не си да ти кажа - около 20-22 някаде. Мен на този етап ме устройва, теб ако не те устройва не си купувай.
        За другите акции няма да вземам отношение, защото не фигурират в портфейла ми. Имам мнение за тях, но ще си го запазя за себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Billy
          Първоначално изпратено от AfterDark
          Първоначално изпратено от vhk
          аналгина това са твои думи цитерам ,, Има адски много надценени дружества на БФБ, поне 70-80%, че може и повече да са.,, край на цитата .Критикувам цените на следните дружества ПЕТХЛ,ТОПЛ,КАО,ХИМ,ЦЕНХЛ,ХЕС,КОРП имам портфеил от АТЕРА,АРОМА,ШЕРА ,ФПП и НЕОХ за което многократно съм писал. Относно очакванията за разстеж това касае ново учредените дружества ,старите не могат да растат в пъти те са показали какво могат до4-та 5-та година .
          А с Вамо какво стана?
          Ти пък....ВАМО е с железен фундамент. Загуба за 2006 и отриц. P/E. Как да не инвестираш в такова переспективно дружество.
          Днес го е забравил.

Обикновено го критикува и него.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
            аналгина това са твои думи цитерам ,, Има адски много надценени дружества на БФБ, поне 70-80%, че може и повече да са.,, край на цитата .Критикувам цените на следните дружества ПЕТХЛ,ТОПЛ,КАО,ХИМ,ЦЕНХЛ,ХЕС,КОРП имам портфеил от АТЕРА,АРОМА,ШЕРА ,ФПП и НЕОХ за което многократно съм писал. Относно очакванията за разстеж това касае ново учредените дружества ,старите не могат да растат в пъти те са показали какво могат до4-та 5-та година .
            А с Вамо какво стана?
            Ти пък....ВАМО е с железен фундамент. Загуба за 2006 и отриц. P/E. Как да не инвестираш в такова переспективно дружество. За мажоритаря даже не споменавам......цвете, сълза....

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
              А с Вамо какво стана?

Коментар

От дружествата които си изредил, че притежаваш следя само АТЕРА, но смятам че към момента цената на АТЕРА и ЕЛАРГ изпреварва значително фундамента им. Все пак темата е за КТБ и нека не я разводняваме. И аз смятам че CORP е надценена и затова и не купувам, това обаче не значи че съм прав или че трябва да убеждавам другите в моите възгледи.
                нека запазим добрия тон и да избягваме лични нападки и обиди, все пак всеки от нас преследва една и съща цел.

Успех!

Коментар

• ...

Критикувам цените на следните дружества ПЕТХЛ,ТОПЛ,КАО,ХИМ,ЦЕНХЛ,ХЕС,КОРП
                  Vhk, предполагам, че критиката ти върху цените е положителна, защото си изброил едни от най-стойностните, "синочипни" компании на БФБ? :-) Иска ти се да бяха по-евтини сега, нали. Знам, знам:-)

Коментар

• аналгина това са твои думи цитерам ,, Има адски много надценени дружества на БФБ, поне 70-80%, че може и повече да са.,, край на цитата .Критикувам цените на следните дружества ПЕТХЛ,ТОПЛ,КАО,ХИМ,ЦЕНХЛ,ХЕС,КОРП имам портфеил от АТЕРА,АРОМА,ШЕРА ,ФПП и НЕОХ за което многократно съм писал. Относно очакванията за разстеж това касае ново учредените дружества ,старите не могат да растат в пъти те са показали какво могат до4-та 5-та година .

Коментар

• Ааааа, чакай vhk, не е точно така. Ти плюеш наред - няма подценено, няма надценено - щом е на БФБ всичко е боклук едва ли не. Аз съм си споменавал портфейла, стоя зад всяка своя позиция, като съм готов да я браня с аргументи. При изборът на позиция аз не се ръководя единствено от моментното П/Е. Ако това беше основния критерий, по който се определя цената на една акция, какво правим когато дадено дружество отчете загуба в края на годината - раздаваме две акции за лев ли или лепим депозитарни разписки по стените като тапети?
                      Ще си позволя един съвет да ти дам: разчупи стереотипа, не се ограничавай от определени правила за търговия. Много важно условие за успеха е човек да усети пулса на борсата. И ако например сплита ти се струва неоснователна причина за поскъпването на акциите, а за болшинството участници тя е основателна, е по-добре да се движиш със стадото и да печелиш пари от това, отколкото да си вечна контра и да стоиш с празни ръце. Все пак не съм чувал някой, който е пикал срещу вятъра да е спечелил нещо.

Коментар

• аналгина , ти разсъждаваш като мен , а не ми харесваш постовете ,защо ?Аз се опитвам да покажа обратната страна на медала на новите инвеститори обхванати от безграничен оптимизъм на БФБ .

Коментар

• аналгина , ти разсъждаваш като мен , а не ми харесваш постовете ,защо ?Аз се опитвам да покажа обратната страна на медала на новите инвеститори обхванати от безграничен оптимизъм на БФБ .

Коментар

• VHK, пий два диазепама, ще се успокоиш малко.
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                              Ами Коле купил съм му бинокил, да може да гледа монитора по-отдалече, да си пести силите А той от елката ревнува и тайно иска да й види сметката
                              нема повече за днеска, че да ни не вземат за луди, ако ни видат да се смееме сами пред екраните
                              Хахахахааааааа ! направо се счупих от смях! хаха
                              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Първоначално изпратено от аналгина
                                .
                                Ами бате, аз се отрепах от търсене на нещо обективно и логично в твоите коментари, но все удрям на камък :-)
                                П.П. Да ти кажа честно, все си мисля, че не си толкова тъп, а само си правиш веселото.
                                За яснота ще задам четири въпроса на които ще отговоря и на които бих желал да отговориш и ти. 1.Колко е нормалното съотношение П/Е на една компания ,за мен 15 средно .Коректни ли са Бг. мажоритарите ,за мен не.Редно ли е поради сплит или увеличение на капитала капитализацията на една компания да се удвои или утрои според мен не компанията си е същата .Като си отговориш честно на тези въпроси кажи надценени ли са Бг. компаниите , според мен да. Чакам твоите отговори.
                                Аз винаги съм бил честен и откровен, сега точно няма да си изменя на принципите:
                                1. За мен нормалното П/Е е дори 13-14, но от борса до борса има голяма разлика, както и от дружество до дружество. Едно е да търгуваш с акции достигнали отдавна признание и н.тар. си таван - от тях не може да очакваш вече чудеса от подвизи. Те си влизат в едни нормални коловози и се развиват с нормален темп.
                                2. Не може всички мажоритари да се слагат под общ знаменател. Естествено, много голяма част от тях не са, но никой не те кара да им купуваш техните акции. Ще те питам само, мажоритарят на Монбат с какво те е разочаровал, защото мен лично ме очарова с действията си до сега.
                                3. За сплита винаги съм се смял как може една чисто техническа операция да предизвиква такава еуфория на пазара. Има случаи когато тя е много полезна за дружества с висока пазарна цена. Подобрява се до известна степен ликвидността, но това не се отнася до всички дружества. Ето виждаш, че и за мен е странно това.
                                4. Има адски много надценени дружества на БФБ, поне 70-80%, че може и повече да са. Обаче аз от тях не купувам. Не влизам и да хабя излишно време и енергия в спор за тези дружества, защото просто нямам никакъв финансов интерес в тях. За това се и дразня, като се натъкна на коментари от колеги, които уж нямат нищо общо с дадена позиция, а са обсебили темата и не дават възможност на акционерите да си изкажат мнението.
                                Мисля, че бях максимално откровен.

Коментар

Working...
                                X