Алън, време беше - дори много късно идват тези мерки!!! Сред като ни направиха на маймуни няколко пъти ... но все пак по-добре късно, отколкото никога!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от korkПървоначално изпратено от заядливецътПървоначално изпратено от korkhttp://dnevnik.bg/show/?storyid=363844
Хубава статия.Извода е ,че няма място за притеснение за банковия сектор.Поне според мен.Банките са си добра инвестиция а конкретно тази банка според мен я чака отлично бъдеще.
Мисля,че най-късно през септември, ще катерим доста прилични нива.
Горното е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции.
поонесохте се в еуфорията си, а банковия пазар е толкова конкурентен. без здрав чуждестранен гръб е мнооого трудно
пс
Лично аз съм приготвил много кеш и бих се включил доволно,ноооо 75 лева са си МИРАЖ .
Коментар
-
Момчета и момичета идва краят на "презаписванията".
Е, това, което казвах по повод на КТБ най-вероятно ще се случи - просто, защото с тези измислени презаписвания се получава една голяма свищина и съдаване на "невярна представа"
http://dnevnik.bg/show/?storyid=364038
Комисията за финансов надзор и БФБ-София започват да обсъждат промени в правилата за първичните публични предлагания на борсата, съобщиха от регулаторния орган.
По време на редовна среща на КФН с представители на институциите и участниците на капиталовия пазар е бил повдигнат въпросът за случаите на презаписване на емисиите акции при последните първични публични предлагания и възможните неблагоприятни последици за пазара при бъдещи предлагания.
В тази връзка КФН съвместно с БФБ-София започва процес за съгласуване на промяна в правилата на борсата, отнасящи се до осъществяване на първично публично предлагане на ценни книжа. Основната цел е съществуващата сега процедура да се измени и доразвие, така че да бъде максимално обективна и справедлива за всички пазарни участници, заявиха от КФН. Комисията и БФБ-София очакват предложения и мнения от всички заинтересовани лица да се включат със свои мнения и предложения.
Първоначално изпратено от Alan GreenspanВ Румъния имаше голям скандал и глоби за брокери при 16-кратно презаписване на АЛУМИЛ. Защо ли, драги ми умници? Я се почешете и стимулирайте малко мозъчната си дейност ...изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от заядливецътПървоначално изпратено от korkhttp://dnevnik.bg/show/?storyid=363844
Хубава статия.Извода е ,че няма място за притеснение за банковия сектор.Поне според мен.Банките са си добра инвестиция а конкретно тази банка според мен я чака отлично бъдеще.
поонесохте се в еуфорията си, а банковия пазар е толкова конкурентен. без здрав чуждестранен гръб е мнооого трудно
пс
Лично аз съм приготвил много кеш и бих се включил доволно,ноооо 75 лева са си МИРАЖ .
Коментар
-
Първоначално изпратено от заядливецътПървоначално изпратено от korkhttp://dnevnik.bg/show/?storyid=363844
Коментар
-
Първоначално изпратено от korkhttp://dnevnik.bg/show/?storyid=363844
Коментар
-
http://dnevnik.bg/show/?storyid=363844
Коментар
-
Първоначално изпратено от whitemanПървоначално изпратено от korkПривет whiteman, аз също съм оптимист за банковия сектор и в частност за тази банка.Дори и днес се вижда,че има кой да изкупува.Затова,лично аз нямам притеснения.
пс
Нещо ново относно Инвестбанк да си чул?
За момента няма новини. По скоро вниманието още не е насочено към Инвест банк, което не значи че те седят със скръстени ръце и не правят нищо за бъдещата си имиджова кампания и целият процес по листването. Чакаме, в момента просто чакаме елементи от които да сглобим пъзела и да си създадем инвестиционно поведение към тази позиция.
А за банките и аз като теб просто чакам да премине "плитката вълна" на истеричното незнание и неразбиране и да се върнем в руслото на логично-попътният вятър който ще качи цените на ПИБ КОРП и другите листвани банки във висините. Просто търпение му е майката!,но нали трябва да се попълва пакетчето,а защо да не е евтино ,а как ще е възможно това,ако няма " паникьосани спекуланти "
За Инвестбанк разбрах,а ако излезне нещо интересно при мен , и аз ще пиша.
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от korkПривет whiteman, аз също съм оптимист за банковия сектор и в частност за тази банка.Дори и днес се вижда,че има кой да изкупува.Затова,лично аз нямам притеснения.
пс
Нещо ново относно Инвестбанк да си чул?
За момента няма новини. По скоро вниманието още не е насочено към Инвест банк, което не значи че те седят със скръстени ръце и не правят нищо за бъдещата си имиджова кампания и целият процес по листването. Чакаме, в момента просто чакаме елементи от които да сглобим пъзела и да си създадем инвестиционно поведение към тази позиция.
А за банките и аз като теб просто чакам да премине "плитката вълна" на истеричното незнание и неразбиране и да се върнем в руслото на логично-попътният вятър който ще качи цените на ПИБ КОРП и другите листвани банки във висините. Просто търпение му е майката!
Коментар
-
Надявам се, че скоро Управление банков надзор и самата БНБ ще проявят по диференцира подход към банките които с поведението си застрашават стабилността на системата и тези, които имат достатъчно капиталова база, добър кредитен портфейл и "място за още кредитна експанзия". Защото както в КАПИТАЛ коментираха този "казармен принцип" - един за всички (щом един е сгазил лука, дай всички да страдат), не е адекватен на ситуацията в банковата свера и в реалната икономика на България.
А що се отнася до страха, че рестрикциите ще са прът в колелото на банковото развитие и ще ограничат печалбите на банките, може би да заради изтеглянето/замразяването на значителен финансов ресурс в задължителни резерви при БНБ, а може би не защото може да се повиши лихвеният диференциал депозити/кредити и в абсолютна сума печалбата на банковата система да не намалее - напротив да се увеличи - умерено.
Коментар
-
Ето една интересна статия от дневник,това е линка към нея
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=361602
,и защото знам,че сте големи мързеливци,ето ви и самата статия.Изводите си ги правете сами,но си мисля,че в близките няколко години ,в банковия сектор всичко ще е наред.
ето и статията.
"Уникредит груп": Банковата печалба ще расте средно с 16% до 2009 г.
Увеличението на обемите ще компенсира намаляването на лихвените спредове
Автор: Екатерина АНЧЕВА
22 юли, 19:07
Нарастването на обемите на кредитите и активите в банковия сектор през следващите три години ще компенсира негативния принос на комбинацията от намаляващи лихвени спредове и увеличаващи се оперативни и за провизиране разходи. Така реализираната от опериращите в България банки нетна печалба ще отбележи увеличение около 25% към края на годината, а средно за следващите три години ръстът на този показател ще е 16 на сто. Това прогнозират икономистите на "Уникредит груп" в годишния си анализ за банковия сектор на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), в който очертават основните тенденции до 2009 г. За периода на прогнозата средно годишно възвращаемостта на капитала след облагане пък ще е около 20%. Според анализаторите риск за сбъдване на тази прогноза представлява обаче интензивната ценова конкуренция, която заплашва да ерозира лихвените маржове твърде бързо. "Опасност за сектора в периода до 2009 г. е и фактът, че портфейлът от кредити остава непроверен при сценарий на забавяне на икономическия растеж, който може да се очаква, в случай че реформите в реалния сектор, и особено тези, насочени към подобряване на конкурентоспособността и бизнес климата, продължат да губят скорост", посочва Кристофор Павлов, главен икономист на Уникредит Булбанк.
Стабилен ръст ще има в печалбата на банковия сектор не само в България, а и в целия регион на Централна и Източна Европа, става ясно още от анализа на италианската банкова група. По данни от проучванията на "Уникредит" само през миналата година печалбите преди данъци в деветте страни от ЦИЕ (България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Турция и Русия) са се увеличили с една трета на годишна база, достигайки общо 27.5 млрд. евро. Това представлява значително увеличение в сравнение с предишната година, когато ръстът е бил 27%. Експертите на "Уникредит груп" очакват, че печалбите преди данъци в региона ще нарастват с 15.3% средногодишно през следващите три години, като всички държави ще отчитат ръст близо до или над 10% на годишна база с изключение на Чехия (с ръст 6%) и Унгария (с ръст 7%). Най-голямо нарастване се очаква в Русия, където средното увеличение на печалбите преди данъци ще гони 20 на сто. С прогнозираните за България средно над 14% увеличение на необложената печалба на сектора до 2009 г. страната се нарежда на едно от челните места в региона. "Тези положителни прогнози показват, че и в бъдеще страните от ЦИЕ ще бъдат важен пазар за развитие за международните банки, действащи в региона", казва Федерико Гицони, ръководител на дирекция "Полски пазари" в "Уникредит" и член на управителния съвет за ЦИЕ на Банк Аустрия кредитанщалт.
Тъй като възможностите за приватизация и смяна на собствеността в страните от Централна и Източна Европа обаче останаха малко, вниманието на международните инвеститори постепенно ще се премести на изток, фокусирайки се върху пазари като Русия, Украйна, Грузия и Казахстан. В Русия, Турция и Украйна делът на международните банки е най-ниският в региона и следователно може да се очаква по-нататъшно консолидиране на пазара, смятат още икономистите от "Уникредит".
Коментар
Коментар