IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Алън, време беше - дори много късно идват тези мерки!!! Сред като ни направиха на маймуни няколко пъти ... но все пак по-добре късно, отколкото никога!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
      Първоначално изпратено от заядливецът
      Първоначално изпратено от kork
      http://dnevnik.bg/show/?storyid=363844

Хубава статия.Извода е ,че няма място за притеснение за банковия сектор.Поне според мен.Банките са си добра инвестиция а конкретно тази банка според мен я чака отлично бъдеще.
      Мисля,че най-късно през септември, ще катерим доста прилични нива.

Горното е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции.
      първо ще върне докъм 75 пък тогава ще видим докъде ще катери
      поонесохте се в еуфорията си, а банковия пазар е толкова конкурентен. без здрав чуждестранен гръб е мнооого трудно
      Ти шегуваш ли се или си правиш майтап. 75 лева ще ги видиш вероятно след сплита,точно преди продажбата на банката.
      пс
      Лично аз съм приготвил много кеш и бих се включил доволно,ноооо 75 лева са си МИРАЖ .
      ти май много се кефиш на корп. а?

Коментар

• Момчета и момичета идва краят на "презаписванията".
        Е, това, което казвах по повод на КТБ най-вероятно ще се случи - просто, защото с тези измислени презаписвания се получава една голяма свищина и съдаване на "невярна представа"

http://dnevnik.bg/show/?storyid=364038

Комисията за финансов надзор и БФБ-София започват да обсъждат промени в правилата за първичните публични предлагания на борсата, съобщиха от регулаторния орган.

По време на редовна среща на КФН с представители на институциите и участниците на капиталовия пазар е бил повдигнат въпросът за случаите на презаписване на емисиите акции при последните първични публични предлагания и възможните неблагоприятни последици за пазара при бъдещи предлагания.

В тази връзка КФН съвместно с БФБ-София започва процес за съгласуване на промяна в правилата на борсата, отнасящи се до осъществяване на първично публично предлагане на ценни книжа. Основната цел е съществуващата сега процедура да се измени и доразвие, така че да бъде максимално обективна и справедлива за всички пазарни участници, заявиха от КФН. Комисията и БФБ-София очакват предложения и мнения от всички заинтересовани лица да се включат със свои мнения и предложения.

Първоначално изпратено от Alan Greenspan
        В Румъния имаше голям скандал и глоби за брокери при 16-кратно презаписване на АЛУМИЛ. Защо ли, драги ми умници? Я се почешете и стимулирайте малко мозъчната си дейност ...
        изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от заядливецът

Хубава статия.Извода е ,че няма място за притеснение за банковия сектор.Поне според мен.Банките са си добра инвестиция а конкретно тази банка според мен я чака отлично бъдеще.

поонесохте се в еуфорията си, а банковия пазар е толкова конкурентен. без здрав чуждестранен гръб е мнооого трудно
          Ти шегуваш ли се или си правиш майтап. 75 лева ще ги видиш вероятно след сплита,точно преди продажбата на банката.
          пс
          Лично аз съм приготвил много кеш и бих се включил доволно,ноооо 75 лева са си МИРАЖ .

Коментар

• Първоначално изпратено от заядливецът

И аз чакам да купя тук дори и малко по-нагоре.!!!

Коментар

Коментар

• http://dnevnik.bg/show/?storyid=363844

Коментар

• Айде че стотака гоним тук! :-)

Коментар

• И тук днес се наблюдава очакваното добро развитие на акцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от whiteman
                      Привет whiteman, аз също съм оптимист за банковия сектор и в частност за тази банка.Дори и днес се вижда,че има кой да изкупува.Затова,лично аз нямам притеснения.

пс
                      Нещо ново относно Инвестбанк да си чул?
                      Здрасти kork както сме се разбрали в момента, в който имам правдиво и надеждно инфо, ще ти споделя (е не пред целият форум де :-) )
                      За момента няма новини. По скоро вниманието още не е насочено към Инвест банк, което не значи че те седят със скръстени ръце и не правят нищо за бъдещата си имиджова кампания и целият процес по листването. Чакаме, в момента просто чакаме елементи от които да сглобим пъзела и да си създадем инвестиционно поведение към тази позиция.
                      А за банките и аз като теб просто чакам да премине "плитката вълна" на истеричното незнание и неразбиране и да се върнем в руслото на логично-попътният вятър който ще качи цените на ПИБ КОРП и другите листвани банки във висините. Просто търпение му е майката!
                      Добра формулировка на ситуацията с банките в момента даваш whiteman , но си прав,наистина е нещо като плитка вълна,но някой си мислят ,че е ........наводнение ,но нали трябва да се попълва пакетчето,а защо да не е евтино ,а как ще е възможно това,ако няма " паникьосани спекуланти "
                      За Инвестбанк разбрах,а ако излезне нещо интересно при мен , и аз ще пиша.

Успех

Коментар

Привет whiteman, аз също съм оптимист за банковия сектор и в частност за тази банка.Дори и днес се вижда,че има кой да изкупува.Затова,лично аз нямам притеснения.

пс
                        Здрасти kork както сме се разбрали в момента, в който имам правдиво и надеждно инфо, ще ти споделя (е не пред целият форум де :-) )
                        За момента няма новини. По скоро вниманието още не е насочено към Инвест банк, което не значи че те седят със скръстени ръце и не правят нищо за бъдещата си имиджова кампания и целият процес по листването. Чакаме, в момента просто чакаме елементи от които да сглобим пъзела и да си създадем инвестиционно поведение към тази позиция.
                        А за банките и аз като теб просто чакам да премине "плитката вълна" на истеричното незнание и неразбиране и да се върнем в руслото на логично-попътният вятър който ще качи цените на ПИБ КОРП и другите листвани банки във висините. Просто търпение му е майката!

Коментар

• Привет whiteman, аз също съм оптимист за банковия сектор и в частност за тази банка.Дори и днес се вижда,че има кой да изкупува.Затова,лично аз нямам притеснения.

пс

Коментар

• Надявам се, че скоро Управление банков надзор и самата БНБ ще проявят по диференцира подход към банките които с поведението си застрашават стабилността на системата и тези, които имат достатъчно капиталова база, добър кредитен портфейл и "място за още кредитна експанзия". Защото както в КАПИТАЛ коментираха този "казармен принцип" - един за всички (щом един е сгазил лука, дай всички да страдат), не е адекватен на ситуацията в банковата свера и в реалната икономика на България.
                            А що се отнася до страха, че рестрикциите ще са прът в колелото на банковото развитие и ще ограничат печалбите на банките, може би да заради изтеглянето/замразяването на значителен финансов ресурс в задължителни резерви при БНБ, а може би не защото може да се повиши лихвеният диференциал депозити/кредити и в абсолютна сума печалбата на банковата система да не намалее - напротив да се увеличи - умерено.

Коментар

• Ето една интересна статия от дневник,това е линка към нея
                              http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=361602

,и защото знам,че сте големи мързеливци ,ето ви и самата статия.Изводите си ги правете сами,но си мисля,че в близките няколко години ,в банковия сектор всичко ще е наред.

ето и статията.

"Уникредит груп": Банковата печалба ще расте средно с 16% до 2009 г.
                              Увеличението на обемите ще компенсира намаляването на лихвените спредове
                              Автор: Екатерина АНЧЕВА
                              22 юли, 19:07

Нарастването на обемите на кредитите и активите в банковия сектор през следващите три години ще компенсира негативния принос на комбинацията от намаляващи лихвени спредове и увеличаващи се оперативни и за провизиране разходи. Така реализираната от опериращите в България банки нетна печалба ще отбележи увеличение около 25% към края на годината, а средно за следващите три години ръстът на този показател ще е 16 на сто. Това прогнозират икономистите на "Уникредит груп" в годишния си анализ за банковия сектор на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), в който очертават основните тенденции до 2009 г. За периода на прогнозата средно годишно възвращаемостта на капитала след облагане пък ще е около 20%. Според анализаторите риск за сбъдване на тази прогноза представлява обаче интензивната ценова конкуренция, която заплашва да ерозира лихвените маржове твърде бързо. "Опасност за сектора в периода до 2009 г. е и фактът, че портфейлът от кредити остава непроверен при сценарий на забавяне на икономическия растеж, който може да се очаква, в случай че реформите в реалния сектор, и особено тези, насочени към подобряване на конкурентоспособността и бизнес климата, продължат да губят скорост", посочва Кристофор Павлов, главен икономист на Уникредит Булбанк.

Стабилен ръст ще има в печалбата на банковия сектор не само в България, а и в целия регион на Централна и Източна Европа, става ясно още от анализа на италианската банкова група. По данни от проучванията на "Уникредит" само през миналата година печалбите преди данъци в деветте страни от ЦИЕ (България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Турция и Русия) са се увеличили с една трета на годишна база, достигайки общо 27.5 млрд. евро. Това представлява значително увеличение в сравнение с предишната година, когато ръстът е бил 27%. Експертите на "Уникредит груп" очакват, че печалбите преди данъци в региона ще нарастват с 15.3% средногодишно през следващите три години, като всички държави ще отчитат ръст близо до или над 10% на годишна база с изключение на Чехия (с ръст 6%) и Унгария (с ръст 7%). Най-голямо нарастване се очаква в Русия, където средното увеличение на печалбите преди данъци ще гони 20 на сто. С прогнозираните за България средно над 14% увеличение на необложената печалба на сектора до 2009 г. страната се нарежда на едно от челните места в региона. "Тези положителни прогнози показват, че и в бъдеще страните от ЦИЕ ще бъдат важен пазар за развитие за международните банки, действащи в региона", казва Федерико Гицони, ръководител на дирекция "Полски пазари" в "Уникредит" и член на управителния съвет за ЦИЕ на Банк Аустрия кредитанщалт.

Тъй като възможностите за приватизация и смяна на собствеността в страните от Централна и Източна Европа обаче останаха малко, вниманието на международните инвеститори постепенно ще се премести на изток, фокусирайки се върху пазари като Русия, Украйна, Грузия и Казахстан. В Русия, Турция и Украйна делът на международните банки е най-ниският в региона и следователно може да се очаква по-нататъшно консолидиране на пазара, смятат още икономистите от "Уникредит".

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                                сам ще си отговориш в скоро време
                                - за да продадат на Интеркепитъл?

Коментар

Working...
                                X