IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изба Тодоров (TDRF / TODOROF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чу се 1,60.
    Life won't wait for you.

Коментар

• елана казаха преди монбата че очакват цена 6.93, а той мина на 6.95 тук не се ли е чуло какво очават бенчмарк като цена?

Коментар

• Като гледам тук всеки дава своите оценки, анализи и предположения, които в повечето случаи са негативни. Въпреки това аз смятам да участвам, а и съм сигурен че голяма част от Вас ще са на коня също.

Ще си говорим пак след 18-ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
          технически въпрос. за 3 години лозята почват да раждат.
          а за да става хубаво вино, колко години трябват ?
          Плододаването при лозята стартира от 3-4 година, но стабилните като количество и качество добиви са след четвъртата годиина. Разбира се фактора природа е определящ. Ако годината е добра и насажденията не са нападнати от вредители или пък есента не е дъждовна - гроздето ще е "изпечено" с висока захарност и от него след 1 година ще имаме хубаво и пивко вино......

Коментар

• Видяхте ли, че голяма част от активите на дружеството са заложени по различни кредити? Това е едното - ами кредитната задлъжнялост към банки (дългосрочна и краткосрочна) и лизингови къщи?!? .....да не говоря и към доставчици....ами грубо казано общото ниво на задлъжнялостта е меко казано притеснително.....
            Съгласен съм с изказаното мнение, че с удвояване на капацитета и "хвърлянето" на вътрешен пазар на двойно по-голямо количество вина, те просто вече няма да са бутикови, а масови. Смущаващ е и факта, че кондицията на дружеството изцяло зависи от конюктурата на вътрешния пазар, а той според мен няма възможността да поеме удвоено количество бутикови вина на Тодоров АД, при цени над средните - това ми се вижда като хубаво неизпълнимо в средносрочен план пожелание....
            И накрая, но не на последно място: Защо Бренч Марк правят инвестиция в дружеството преди време, когато риска е голям и бъдещето неясно, а сега когато дружеството се стабилизира и се очертава "светла перспектива" в 5 годишен период - хоп, те "кешират" и се самолишават от бъдещи доходи?
            ...помислете над това

Коментар

• това е много странен book-building на Benchmark - но хайде - нали момчетата трябва да продадат на някой балък губещата си инвестиция в Тодоров.
              Иска ми се да видя free cash flow прогнози за 2007?!?!?!

Коментар

• Офертите за Тодоров АД ще бъдат удовлетворени с еднакъв коефициент*

До 17:00 ч. на 17 април кандидатите за акциите на Тодоров АД ще имат време да повишат цената по лимитираните си поръчки. Офертите няма да могат да се оттеглят и няма да може да се променя заявеното количество. Корекции в пазарните поръчки също няма да се допускат.

http://www.investor.bg/?id=48651

Коментар

• технически въпрос. за 3 години лозята почват да раждат.
                  а за да става хубаво вино, колко години трябват ?

Коментар

• дали е IPO или не - си дай сам отговор КИКО!!

а дали стратегията на Benchmark е правилна - според мен - ДА - по добре да вземат нещо(макар и на загуба), от колкото НИЩО!!

... а бутиковите вина в обеми от по 800,000 бутилки ми се виждат от категорията на стоки за масова употреба!!

..... на времето имаше вино Меча Кръв - по 1.20лв. - да не се превърне бутика Todoroff в нещо подобно!

Коментар

• Първоначално изпратено от krali_marko
                      Не знам защо виждам толкова ентусиазъм в инвеститорите в IPO на Todoroff.

За мен има няколко фундаментални празноти в подобна инвестиция:
                      1. Тодоров се описват Бутикова Изба - правеща селекционирани и качествени вина - ако е бутикова - от къде ще дойде ръста на приходите - ако има ръст - тя няма да е бутикова - цената на и без това вече не особено качественото вино ще падне - и пак не би се стигнало до ръст в печалбите
                      2. Като човек с претенции да разбирам от червени вина и бивш почител на избата от 2002 наблюдавам как в годините качеството остава на заден план и обемите на продажбите се покачва - в един момент виното им ще стане с масовия вкус на Менада, Търговище и др.
                      3. Мотивацията на Benchmark да продават - за мен тя е повече от ясна - избата не генерира печалба, а те си искат парите обратно - от къде да ги вземат - от наивните инвеститори.
                      4. Екип - един бивш строителен предприемач, комуто е дотегнало от тухли е решил да намери ново поприще за изява - вината - имаше добър старт с качествени вина(мавруд) и след това посредствени продукти

.......... но преценети си сами!!!!

Ами първо приятелю, това не е ИПО и мисля вече е ясно и всеки прави разлика, нали?
                      Второ вината са бутикови и това е факт, който едва ли аз и ти можем да променим харесвайки дадена реколта или не.
                      Трето, според теб Бенчмарк кешират една лоша позиция, в която съжаляват че са влезли накога така ли? - Това е смешно и тъпо.

Не искам да те обидя в никакъв случай, но помисли върху това което си написал, направи сметка с броя на акциите, които Бенчмарк продават и ми кажи наистина ли вярваш че ако някой не е извлякъл планираните ползи ще компенсира с еднократна и безвъзвратна продажба?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4efo
                        Здравейте,
                        Прочетох доста неща за тази изба, но имам един въпрос за бук билдинга. Ок, пускам заявка при ИП-то и излизат резултатите. Какво следва- длъжен ли съм да запиша цялата ми удоволетворена заявка или мога да се откажа? Или мога ли да запиша частично заявката? И изобщо ако има опции колко време имам за размисъл?
                        Знам че сигурно въпросите ми са баламурски, прегледах темата за монбат с надежда да не се излагам много ама...
                        Благодаря предварително.

4efo, що не мислиш, бе човек? Какъв е смисълът на използвания от теб израз: "пускам заявка"? Защо я пускаш тази заявка? Дали, за да прецакаш някого? Или, за да прецакаш самия себе си? Когато си отговориш на тия въпроси - едва тогава ще си узрял да се тупнеш в гърдите и да се похвалиш: "ПУСКАМ ЗАЯВКА"!

И си прочети договора с твоя ИП няколко пъти - буква по буква, за да не рониш след това сълзи: "... ЗАЩО Я ПУСНАХ ТАЯ ЗАЯВКА...?"

Успех!
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Не знам защо виждам толкова ентусиазъм в инвеститорите в IPO на Todoroff.

За мен има няколко фундаментални празноти в подобна инвестиция:
                          1. Тодоров се описват Бутикова Изба - правеща селекционирани и качествени вина - ако е бутикова - от къде ще дойде ръста на приходите - ако има ръст - тя няма да е бутикова - цената на и без това вече не особено качественото вино ще падне - и пак не би се стигнало до ръст в печалбите
                          2. Като човек с претенции да разбирам от червени вина и бивш почител на избата от 2002 наблюдавам как в годините качеството остава на заден план и обемите на продажбите се покачва - в един момент виното им ще стане с масовия вкус на Менада, Търговище и др.
                          3. Мотивацията на Benchmark да продават - за мен тя е повече от ясна - избата не генерира печалба, а те си искат парите обратно - от къде да ги вземат - от наивните инвеститори.
                          4. Екип - един бивш строителен предприемач, комуто е дотегнало от тухли е решил да намери ново поприще за изява - вината - имаше добър старт с качествени вина(мавруд) и след това посредствени продукти

.......... но преценети си сами!!!!

Коментар

• Здравейте,
                            Прочетох доста неща за тази изба, но имам един въпрос за бук билдинга. Ок, пускам заявка при ИП-то и излизат резултатите. Какво следва- длъжен ли съм да запиша цялата ми удоволетворена заявка или мога да се откажа? Или мога ли да запиша частично заявката? И изобщо ако има опции колко време имам за размисъл?
                            Знам че сигурно въпросите ми са баламурски, прегледах темата за монбат с надежда да не се излагам много ама...
                            Благодаря предварително.

Коментар

• а, той ли е този!

Коментар

• Поне си е направил труда да прочете проспекта.

Коментар

Working...
                                X