Чу се 1,60.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изба Тодоров (TDRF / TODOROF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bobi75технически въпрос. за 3 години лозята почват да раждат.
а за да става хубаво вино, колко години трябват ?
Коментар
-
Видяхте ли, че голяма част от активите на дружеството са заложени по различни кредити? Това е едното - ами кредитната задлъжнялост към банки (дългосрочна и краткосрочна) и лизингови къщи?!? .....да не говоря и към доставчици....ами грубо казано общото ниво на задлъжнялостта е меко казано притеснително.....
Съгласен съм с изказаното мнение, че с удвояване на капацитета и "хвърлянето" на вътрешен пазар на двойно по-голямо количество вина, те просто вече няма да са бутикови, а масови. Смущаващ е и факта, че кондицията на дружеството изцяло зависи от конюктурата на вътрешния пазар, а той според мен няма възможността да поеме удвоено количество бутикови вина на Тодоров АД, при цени над средните - това ми се вижда като хубаво неизпълнимо в средносрочен план пожелание....
И накрая, но не на последно място: Защо Бренч Марк правят инвестиция в дружеството преди време, когато риска е голям и бъдещето неясно, а сега когато дружеството се стабилизира и се очертава "светла перспектива" в 5 годишен период - хоп, те "кешират" и се самолишават от бъдещи доходи?
...помислете над това
Коментар
-
Офертите за Тодоров АД ще бъдат удовлетворени с еднакъв коефициент*
До 17:00 ч. на 17 април кандидатите за акциите на Тодоров АД ще имат време да повишат цената по лимитираните си поръчки. Офертите няма да могат да се оттеглят и няма да може да се променя заявеното количество. Корекции в пазарните поръчки също няма да се допускат.
http://www.investor.bg/?id=48651
Коментар
-
Bobi75
технически въпрос. за 3 години лозята почват да раждат.
а за да става хубаво вино, колко години трябват ?
Коментар
-
дали е IPO или не - си дай сам отговор КИКО!!
а дали стратегията на Benchmark е правилна - според мен - ДА - по добре да вземат нещо(макар и на загуба), от колкото НИЩО!!
... а бутиковите вина в обеми от по 800,000 бутилки ми се виждат от категорията на стоки за масова употреба!!
..... на времето имаше вино Меча Кръв - по 1.20лв. - да не се превърне бутика Todoroff в нещо подобно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от krali_markoНе знам защо виждам толкова ентусиазъм в инвеститорите в IPO на Todoroff.
За мен има няколко фундаментални празноти в подобна инвестиция:
1. Тодоров се описват Бутикова Изба - правеща селекционирани и качествени вина - ако е бутикова - от къде ще дойде ръста на приходите - ако има ръст - тя няма да е бутикова - цената на и без това вече не особено качественото вино ще падне - и пак не би се стигнало до ръст в печалбите
2. Като човек с претенции да разбирам от червени вина и бивш почител на избата от 2002 наблюдавам как в годините качеството остава на заден план и обемите на продажбите се покачва - в един момент виното им ще стане с масовия вкус на Менада, Търговище и др.
3. Мотивацията на Benchmark да продават - за мен тя е повече от ясна - избата не генерира печалба, а те си искат парите обратно - от къде да ги вземат - от наивните инвеститори.
4. Екип - един бивш строителен предприемач, комуто е дотегнало от тухли е решил да намери ново поприще за изява - вината - имаше добър старт с качествени вина(мавруд) и след това посредствени продукти
.......... но преценети си сами!!!!
Ами първо приятелю, това не е ИПО и мисля вече е ясно и всеки прави разлика, нали?
Второ вината са бутикови и това е факт, който едва ли аз и ти можем да променим харесвайки дадена реколта или не.
Трето, според теб Бенчмарк кешират една лоша позиция, в която съжаляват че са влезли накога така ли? - Това е смешно и тъпо.
Не искам да те обидя в никакъв случай, но помисли върху това което си написал, направи сметка с броя на акциите, които Бенчмарк продават и ми кажи наистина ли вярваш че ако някой не е извлякъл планираните ползи ще компенсира с еднократна и безвъзвратна продажба?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4efoЗдравейте,
Прочетох доста неща за тази изба, но имам един въпрос за бук билдинга. Ок, пускам заявка при ИП-то и излизат резултатите. Какво следва- длъжен ли съм да запиша цялата ми удоволетворена заявка или мога да се откажа? Или мога ли да запиша частично заявката? И изобщо ако има опции колко време имам за размисъл?
Знам че сигурно въпросите ми са баламурски, прегледах темата за монбат с надежда да не се излагам много ама...
Благодаря предварително.
4efo, що не мислиш, бе човек? Какъв е смисълът на използвания от теб израз: "пускам заявка"? Защо я пускаш тази заявка? Дали, за да прецакаш някого? Или, за да прецакаш самия себе си? Когато си отговориш на тия въпроси - едва тогава ще си узрял да се тупнеш в гърдите и да се похвалиш: "ПУСКАМ ЗАЯВКА"!
И си прочети договора с твоя ИП няколко пъти - буква по буква, за да не рониш след това сълзи: "... ЗАЩО Я ПУСНАХ ТАЯ ЗАЯВКА...?"
Успех!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Не знам защо виждам толкова ентусиазъм в инвеститорите в IPO на Todoroff.
За мен има няколко фундаментални празноти в подобна инвестиция:
1. Тодоров се описват Бутикова Изба - правеща селекционирани и качествени вина - ако е бутикова - от къде ще дойде ръста на приходите - ако има ръст - тя няма да е бутикова - цената на и без това вече не особено качественото вино ще падне - и пак не би се стигнало до ръст в печалбите
2. Като човек с претенции да разбирам от червени вина и бивш почител на избата от 2002 наблюдавам как в годините качеството остава на заден план и обемите на продажбите се покачва - в един момент виното им ще стане с масовия вкус на Менада, Търговище и др.
3. Мотивацията на Benchmark да продават - за мен тя е повече от ясна - избата не генерира печалба, а те си искат парите обратно - от къде да ги вземат - от наивните инвеститори.
4. Екип - един бивш строителен предприемач, комуто е дотегнало от тухли е решил да намери ново поприще за изява - вината - имаше добър старт с качествени вина(мавруд) и след това посредствени продукти
.......... но преценети си сами!!!!
Коментар
-
Здравейте,
Прочетох доста неща за тази изба, но имам един въпрос за бук билдинга. Ок, пускам заявка при ИП-то и излизат резултатите. Какво следва- длъжен ли съм да запиша цялата ми удоволетворена заявка или мога да се откажа? Или мога ли да запиша частично заявката? И изобщо ако има опции колко време имам за размисъл?
Знам че сигурно въпросите ми са баламурски, прегледах темата за монбат с надежда да не се излагам много ама...
Благодаря предварително.
Коментар
Коментар