IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изба Тодоров (TDRF / TODOROF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Facts, това е последният ми пост адресиран до теб,защото ти си наистина уникален случай,но уникалността ти е твърде голяма за мен и обещавам ,че повече няма да ти губя времето със себе си,ще те оставя да твориш............ и да дерзаеш....

В приложната математика акцента е върху ПРИЛОЖНА ,няма нужда от напъни,защото теорията на игрите е една от нейните най-елементарни части.Но както виждам,ти дори и тази и част не разбираш,а и не си послушал съвета ми,да проучиш дилемата на страхливеца,но пък и като се замисля,за какво ти да се напъваш,ти си поне професор по математика,а борсата ти е опитното поле за доказване по нов ,четвърти поред начин, на теорията за асиметричната информация.....

Спомням си лекцията на един много известен политик по История на дипломацията,ще го перифразирам накратко.
    За да постигнеш успехи в едни преговори-казваше той,трябва да знаеш едно много важно нещо,а именно - КАКВО ДВИЖИ ОТСРЕЩНАТА СТРАНА
    Та си мисля,какво те движи бе Facts ,та да пишеш във форума!!!!!
    Защото мен ме движи печалбата,за теб разбрах ,че не е печалбата,ама ми е много интересно какво е,някакво мазохистично чувство ли е ,що ли???

Мисля,че разсъждаваш твърде стереотипно,а това не е добре за успеха ти на борсата.Трябва ти повече идейност ,за да просперираш...
    Ето и един безплатен съвет от мен.
    За първи и последен път.
    Има една книга,нарича се ТРЕТАТА ВЪЛНА. Нейн автор е АЛВИН ТОФЛЪР. Горещо ти я препоръчвам.
    Ето само един анонс от нея:

Първи начин на мислене:
    Двама души .Всеки от тях има по една ябълка.Разменят си ги и след размяната ,двамата души продължават да имат по една ябълка.

Втори начин на мислене:
    Двама души.Всеки един от тях има по една ИДЕЯ. Разменят си ги и след размяната всеки от тях двамата има по ДВЕ ИДЕИ......

Надявам се разбираш,какво искам да ти кажа.Ако не,това си е за твоя сметка.

Беше ми приятно да си побъбрим Facts ,но както знаеш,всичко хубаво си има край.
    Успех в порището в което се изявяваш,каквото и да е то.

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
      .....И горещо ти препоръчвам да се запознаеш много подробно със следната дилема от теорията на игрите И това е ДИЛЕМАТА НА СТРАХЛИВЕЦА-Нейн автор е Бъртранд Ръсел.Предполагам ,че ще ти е много по интересна отколкото дилемата на затворника....
      Препоръчвам ти също така да обърнеш внимание на следните елементи от теорията на игрите :
      Конфликтна ситуация,множествена игра,платежна матрица и цена на играта,оптимална стратегия,седлова точка,връзката на линейното програмране с матричните игри и като за последно,в никакъв случай не пренебрегвай проверката за достатъчност на условията за прилагане на симплекс-метода.
      Е това е от мен.
      Йеееей мнооо я разбира математиката тоя КОРК.......Гледай кви работи пише тук...Ние простолюдието повече няма да пишем в тоя форум, че гледай какво става ...

Коментар

• Ако искаш да продължим дискусията тези дни в някоя от темите в раздел обучение, да не досаждаме на хората тука. Прав си за капиталовия отлив, но там вече се намесва макро икономика, политика и т.н. На БФБ сме по приливите де, виж големите пари колко скъпо плащат да са на този пазар

Дискусият тръгна от там дали е задължително за да спечели някой друг да загуби ! на БФБ в този момент не е задължително, е моята теза

Коментар

Facts,пак се изказваш неподготвен.
          ...
          Е това е от мен.
          kork, няма как на борсата всички да печелят! Нито има как повечето да печелят... Законът е прост та прост. Дори и ти можеш да го чатнеш:

Общо печалби + Платени комисионни = Общо загуби

Това е! И не е необходимо да си нобелов лаурет за да го разумяваш...

Колкото по-наукообразно се напъваш да говориш толкова по-очевадно става че избиваш комплекси...

Твоя колега се опита да вметне една по-разбираема теза... за капиталовия наплив... като казва, че тогава всички (повечето) купили печелят, ама пропуска да каже какво става при капиталовия отлив?? Или тогава пак всички печелят... ама всички от групата дето са продали... :lol:

Коментар

• Facts,пак се изказваш неподготвен.Предлагам ти да си погледнеш учебника по приложна математика,и по точно часта с теория на игрите.Та точно там ще откриеш отговора на всички въпроси които те вълнуват,та дори и повече.
            И горещо ти препоръчвам да се запознаеш много подробно със следната дилема от теорията на игрите И това е ДИЛЕМАТА НА СТРАХЛИВЕЦА-Нейн автор е Бъртранд Ръсел.Предполагам ,че ще ти е много по интересна отколкото дилемата на затворника....
            Препоръчвам ти също така да обърнеш внимание на следните елементи от теорията на игрите :
            Конфликтна ситуация,множествена игра,платежна матрица и цена на играта,оптимална стратегия,седлова точка,връзката на линейното програмране с матричните игри и като за последно,в никакъв случай не пренебрегвай проверката за достатъчност на условията за прилагане на симплекс-метода.
            Е това е от мен.

Коментар

• А не, просто се пообърках от изказването ти, чел съм други учебници явно.

Би било много лесно, ако просто се преразпределят. Предимно значение имат финансовите потоци или дали влизат повече пари на пазара от колкото излизат. Тъй като нормално влизат повече е интересно разликата по-голяма ли е от сумата която търсят на пазара новите листвани компании и тези които си увеличават капитала или не и други такива работи.

Със здраве

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                Стоковата ли имаш предвид
                Според теб акциите на стоковата борса ли се търгуват?

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                  Първоначално изпратено от kork
                  Първоначално изпратено от prodigal
                  За лакомията и шубето съм съгласен, но на Борсата, за да спечели някой, не е необходимо непременно друг да загуби!! Напротив спечелилите са обикновенно доста почече.

prodigal прав си,но хората трябва да са чели Адам Смит и Джон Наш ,за да разберат какво имаш в предвид.Особенно Наш,та той точно затова взе нобеловата награда по икономика за 94 година.
                  Аааайдеееее корифеите пак се намесиха... Поне да бе чел нещо за Джон Наш да се изказваш, ама така чул недочул не е убава тая работа...

Във всеки учебник пише, че на борсата стойност не се създава, там се преразпределя... Ако аз ти продам акции на 2,20 и след това цената падне на 1,70 е ясно че аз печеля 50 ст. на акция, но какво печелиш ти освен... опит?! :lol:
                  Стоковата ли имаш предвид

Коментар

Първоначално изпратено от prodigal
                    За лакомията и шубето съм съгласен, но на Борсата, за да спечели някой, не е необходимо непременно друг да загуби!! Напротив спечелилите са обикновенно доста почече.

prodigal прав си,но хората трябва да са чели Адам Смит и Джон Наш ,за да разберат какво имаш в предвид.Особенно Наш,та той точно затова взе нобеловата награда по икономика за 94 година.
                    Аааайдеееее корифеите пак се намесиха... Поне да бе чел нещо за Джон Наш да се изказваш, ама така чул недочул не е убава тая работа...

Във всеки учебник пише, че на борсата стойност не се създава, там се преразпределя... Ако аз ти продам акции на 2,20 и след това цената падне на 1,70 е ясно че аз печеля 50 ст. на акция, но какво печелиш ти освен... опит?! :lol:

Коментар

• taka e mom4eta! haide da poru4vame po butilka TodoroFFFFFFFF 4e da im vurjem prognozite nai-nakraq

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                        Първоначално изпратено от и сам,войнът е воин
                        Има една стара мъдрост, че силите движещи борсата са две- Лакомията и Шубето!
                        След като лакомниците се изпарят още няколко пъти ( вероятно в най- близко време ) ще дойде ерата на Шубето. Тогава пак ще стане интересно и който не може да си прави добре сметката отново ще бъде от другата страна реката. Това е! За да спечели някой, друг трябва да загуби!! Бенч-а не са ви виновни за нищо и аз да съм и аз ще продам скъпо, да не съм Майка Тереза!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
                          Първоначално изпратено от и сам,войнът е воин
                          А безплатен обяд НЯМА, научете го най-накрая.

Това го пишеше в учебника ми по Microeconomics на Mankew като бях студент първи курс
                          При мен беше в учебника по Макроикономика,приемаше се като аксиома и се повтаряше на всеки 5 страници.
                          ВИНБО -В Икономиката Няма Безплатен Обяд

Коментар

• Първоначално изпратено от и сам,войнът е воин
                            Има една стара мъдрост, че силите движещи борсата са две- Лакомията и Шубето!
                            След като лакомниците се изпарят още няколко пъти ( вероятно в най- близко време ) ще дойде ерата на Шубето. Тогава пак ще стане интересно и който не може да си прави добре сметката отново ще бъде от другата страна реката. Това е! За да спечели някой, друг трябва да загуби!! Бенч-а не са ви виновни за нищо и аз да съм и аз ще продам скъпо, да не съм Майка Тереза!

Коментар

• Първоначално изпратено от и сам,войнът е воин
                              А безплатен обяд НЯМА, научете го най-накрая.

Това го пишеше в учебника ми по Microeconomics на Mankew като бях студент първи курс
                              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Kaolin e suvsem razlichna istoriq
                                Ne smesvajte predstavite si za tezi dve druzestva

Коментар

Working...
                                X