IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изба Тодоров (TDRF / TODOROF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Facts
    ...... Иска си години! ........
    И мотика
    Life won't wait for you.

    Коментар


    • Ако си купя от тези акции то ще е само заради Каберне Совиньона от 2003-та. Много ми допада. Дано раздават дивиденти във бутилки от определена година!

      А иначе, малко голям е залъка за неговата уста. Доколкото знам няма собствени лозови масиви. От тоя малко грозде, от другия малко и правиме букета, ама... малко скъпо ще излиза това номадско поведение за в бъдеще. Та, винопроизводството е хубаво нещо ама без собствена база... а знаете че лозата не става от днес за утре. Иска си години! Предполагам също така, че и години ще му трябват да даде някакъв приличен дивидент... а това е основното! При тези климатични промени знае ли се какво ни чака след 3-4 години? Може вече да сме в субтропиците дотогава... какво ти грозде?

      Коментар


      • Марияне, май не си чел резюмето на проспекта, щото инфото там е друго:
        850,000(осем стотин ип етдесет хиляди) броя акциии, а при подадени заявки поне двойно над предлаганите акции, продажба на още 400,000 броя акции

        т.е. в проспекта има две различни неща, едното е посоченото по-горе, другото е инфото на мариян за 800 000 + допълнителни 300 000.

        По същество става дума за вторично предлагане, а исканата цена надхвърля значително справедливата, според мен. Освен това старите акционери са записали последното увеличение в средата на 2006 по 1,11 лева, а сега искат да ни продадат по 1,60 лв.
        Едва ли ще е много ликвидна тази акция, защото аз очаквам преди всико фондове и клиенти на бенчмарк да си купят акции тук.

        Коментар


        • Бенчовете ще си прехвърлят акциите и със сигурност ще има записване на всички предлагани.
          Life won't wait for you.

          Коментар


          • Цялото IPO е една средноголяма хапка за един пенсионен или инвестиционен фонд и не си струва целия тоя шум.

            Коментар


            • като им гледам финансовите показатели ,малко скъпичко се оценят сякаш.Набутвация ми се струва.

              Коментар


              • В проспекта на Тодоров АД е записано че, четвъртото тримесечие в много случаи е равно или по-добро от първите три тримесечия на годината. Приходите за 2006 г. са около 2 млн. лв.

                Коментар


                • линкове към трите документа на Проспекта можете да намерите най-долу в новината
                  http://investor.bg/?id=48140

                  Минималната цена за Тодоров АД е 1,6 лв., ще предложат до 1,1 млн. акции

                  Минималната емисионна цена при публичното предлагане на акции от изба Тодоров ще бъде 1,6 лв., показват данни от одобрения днес проспект на Тодоров АД, които Investor.bg първи публикува.

                  Ще бъдат предложени за записване 800 000 акции, собственост на “Бенчмарк Груп” АД и в случай че търсенето е двойно, а именно за 1,6 млн. акции, ще бъдат предложени и 300 000 акции собственост на БГ Имобилен ЕООД, което е собственост на Иван Тодоров.

                  Днес Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за публично предлагане на акции от Тодоров АД. Официалното писмо за решение се очаква да пристигне в дружеството утре. От пристигането не писмото ще тече 14-дневен срок за обжалване на решението на КФН.

                  След изтичането на този срок на заседание на Съвета на директорите на БФБ-София ще бъде обявена дата за въвеждане за търговия с акциите на Тодоров АД. В деня, предхождащ датата за въвеждане за търговия на акциите на Тодоров АД, ще се осъществи търгът по метода book-building, като поръчките ще се приемат в офиса на ИП БенчМарк Финанс.

                  Очакванията са датата на търга да е 16 април, понеделник, но в зависимост от датата на получаване на решението на КФН и от датата за въвеждане за търговия, която ще определи БФБ-София АД, датата за търга може да е по-рано или по-късно.

                  В първия ден, в който акциите на Тодоров АД ще се търгуват на борсата, чрез регистрационна сделка ще бъде регистриран резултатът от аукциона.

                  Коментар


                  • http://www.investor.bg/?id=48133

                    КФН одобри проспекта на Изба Тодоров

                    Очаквайте малко по-късно повече информация

                    Коментар


                    • аз съм впечатлен от тази бутикова изба и планирам да участвам в това IPO. Разбира се, ще изчакам проспекти и друга инфо, но единствено бутиковото производство на вино е перспективно след влизането ни в Евросъюза.

                      Коментар


                      • Проблемът действително е в това, че по позицията ще има малък брой инвеститори. Предполагам, че акциите ще се разпределят между два фонда с дългосрочна перспектива, което не е предпоставка за активна търговия след това.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Brain
                          За твърде малки цифри става въпрос, че да може да се изкара нещо. Иначе вината са му добри.
                          Мисля, че при тази емисия още отсега трябва да се замислят за маркетмейкър

                          не зная дали те разбрах правилно, но мисля, че имаш предвид, че IPO за 1 млн. лв. или евро не може да бъде ликвидна позиция, защото трудно ще привлече минималната критична маса от 500-1000 инвеститори

                          ето примерно при Химимпорт и Еврохолд според мен има по около 1 000 акционери и търговията е доста ликвдина

                          а ако предварително е ясно, че няма ликвидност няма да има и голям интерес, затова е хубаво да има маркетмейкърски договор още отсега

                          Коментар


                          • За твърде малки цифри става въпрос, че да може да се изкара нещо. Иначе вината са му добри.

                            Коментар


                            • Изба Тодоров (TDRF / TODOROF)

                              http://www.todoroff-wines.com/

                              от в. Дневник

                              Проспектът за публично предлагане на винарска изба "Тодоров" вече е внесен в Комисията за финансов надзор и се очаква до края на март да бъде одобрен, съобщиха пред "Дневник" от инвестиционния посредник "Бенчмарк", който подготвя документите за листването. Комисията вече е поискала веднъж допълнителна информация за дружеството, която е била предоставена, поясниха от "Бенчмарк". Нормално срокът за одобрение на проспекта е около месец, ако надзорът не го отхвърли. В случая с "Тодоров" искането на още информация малко е забавило решението на КФН, но при окончателно отхвърляне компанията трябва да подаде нов проспект и отново да мине цялата процедура.

                              Винарска изба "Тодоров" ще пусне около 25% от акциите си като свободно търгуеми, заяви преди време Чавдар Ценов, член на борда на директорите на компанията. По неговите думи минималната емисионна цена на акциите ще бъде 1.6 лв. и това ще бъде първото първично публично предлагане на акциите на компания от хранително-вкусовата промишленост. Винарското дружество е с капитал от 3.4 млн. лв., като основни собственици са Иван Тодоров с 51%, "Бенчмарк груп" с 30% и фирма "БГ имобилиен" с 10% от капитала. Иван Тодоров купува избата през 2001 г., която тогава е собственост на наследници, получили предприятието след реституция през 1992 г. Производството й е в бутикови серии - предимно червени вина. Капацитетът на избата е 420 хил. бутилки на година, след като през миналата 2006 г. бяха направени инвестиции на стойност 3.5 млн. лв., от които 1 млн. лв. бяха за удвояване на възможността за производство до 2 хил. бутилки на час. Още 500 хил. лв. бяха инвестирани в нови лозови масиви, с останалите средства са построени хотел и СПА център до избата, която се намира в пловдивското село Брестовица. Изба "Тодоров" има 74 хектара лозя в Брестовица. До 2010 г. се предвиждат инвестиции за 5 млн. лв. По-голям дял - около 90% от продукцията, се реализира в България, останалите се изнасят.

                              Изба "Тодоров" може да се окаже първото листване за годината, ако не се смята излизането на "Еврохолд България", което обаче е образувано от сливане на публична компания с друг холдинг, а не е първоначално листване. Останалите компании, които са заявили намерение да станат публични през тази година, са "Каолин", "Нетинфо БГ", "Специализирани бизнес системи" и "Меком".
                              Last edited by mpy_yordanov; 22.02.2021, 15:41.
                            Working...
                            X