IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ломско пиво (LOMP / LOMSKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от cobos4o
    Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
    Ще наваксаме, нема страшно. Знаеш ли колко концерта се очертават това лято? И у комшиите също.
    То е ясно, че ще наваксаме - иде лято, както казваш "концерти", износ и т.н. Но докъде се стигна с търсенето на "стртегическия инвеститор" - някой има ли някакво инфо?

    kakvo shte navaksvate ne mi e qsno, no na vsi4ki e izvestno, kakvo sa zaqvili sobstvenicite na Enemona, a imenno: 4e sga se TURSI kupuva4 za Lomsko pivo i imat za cel da go prodadat do kraq na 06.2008!!!

    PS: ili nikoi ot vas ne 4ete ili ne e 4el novini!

    PPS: nqkoi bi li mi poso4il, kude ima 4erno na bqlo danni, 4e po events, subori i podobni, kakto i po vreme na futball shampionati, nai-predpo4itanata marka bira e Lomsko?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
      Ще наваксаме, нема страшно. Знаеш ли колко концерта се очертават това лято? И у комшиите също.
      То е ясно, че ще наваксаме - иде лято, както казваш "концерти", износ и т.н. Но докъде се стигна с търсенето на "стртегическия инвеститор" - някой има ли някакво инфо?

      Коментар


      • Ще наваксаме, нема страшно. Знаеш ли колко концерта се очертават това лято? И у комшиите също.

        Коментар


        • Продажбите на „Ломско пиво” АД за януари са 3402 хектолитра срещу 3672 хектолитра за същия месец на 2007 г. От Съюза на пивоварите не дават данни за продажбите на другите си членове.



          http://www.investor.bg/?id=60331
          Не-заслужил инвеститор

          Коментар


          • Егати движението?!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от coolice
              Първоначално изпратено от wannarock
              кои бяха тези
              сериозно или се шегуваш същите дето натовариха 100 000 броя монбат за 1 минута преди малко повече от седмица

              ПФБК

              те и разтоварваха по разни позиции
              Не е съвет за покупко-продажба на акции

              Коментар


              • Първоначално изпратено от wannarock
                кои бяха тези
                сериозно или се шегуваш същите дето натовариха 100 000 броя монбат за 1 минута преди малко повече от седмица

                ПФБК
                Business as Usual

                Коментар


                • Първоначално изпратено от coolice
                  106 натовариха 15 000 акции от това за които го интересува ~14 700 ги купиха от кобос на 3.60 гледам не коментирате никои ли не следи позицията
                  кои бяха тези
                  Не е съвет за покупко-продажба на акции

                  Коментар


                  • 106 натовариха 15 000 акции от това за които го интересува ~14 700 ги купиха от кобос на 3.60 гледам не коментирате никои ли не следи позицията
                    Business as Usual

                    Коментар


                    • ЛОМСКО ПИВО АД (LOMSKO) източник: finance.news.bg 30 Януари 2008 11:16


                      Печалбата на ЛОМСКО ПИВО АД към 31 декември 2007г. (според неодитирания отчет) е в размер на 1 053 хил. лв.
                      Дружеството ЛОМСКО ПИВО АД е реализирало печалба към 31 декември 2007г., в размер на 1053 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 6 757 хил. лв., което е с 3.13 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат спад от 4.31 % спрямо предходния период до 5 704 хил.лв..

                      Към 31 декември 2007г. дружеството има печалба на акция в размер на 0.23лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството за четвъртото тримесечие..

                      Собственият капитал на дружеството към четвъртото тримесечие на годината е 7 707 хил. лв.

                      Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София за четвъртото тримесечие на 2007г:
                      Общ брой изтъргувани акции: ( 636 298 бр. акции )
                      Общ брой сделки: ( 1 406 бр. )
                      Минимална цена: ( 3.400 лв. )
                      Максимална цена: ( 5.421 лв. )
                      Среднопретеглена цена: ( 4.060 лв. за акция. )

                      Коментар


                      • Ето един материал от сп.РЕГАЛ
                        През последните три години индустрията бележи устойчив ръст в годишните продажби на пиво. Възходящата тенденция се запазва и през първите десет месеца на 2007 г. За този период на вътрешния пазар членовете на Съюза на пивоварите (с общ пазарен дял над 92%) са реализирали 4 721 336 hl бира, което е ръст 11% в сравнение със същия период на 2006 г. Износът (най-вече за Македония, Румъния и други страни от ЕС) е увеличен три пъти, като основно се експортират традиционни български марки пиво. Общо за януари - октомври.2007 г. пивоварните, членуващи в съюза, са произвели 4 781 939 hl пиво и са продали 4 771 736 hl (само за Ломско пиво 109 511 хектолитра), което бележи 12% растеж на продажбите общо (в сравнение с десетмесечието на 2006 г.). Запазва се и тенденцията за увеличаване продажбите на бира в РЕТ бутилки, които явно са предпочитани от българския потребител. И през първите десет месеца на 2007 г. всички пивоварни компании, членуващи в СПБ, направиха сериозни инвестиции в ново производствено оборудване, бутилиращи линии и подмяна на опаковките с нови бутилки, етикети, каси, като този процес продължава.

                        Сега СПБ е в процедура за пълноправно членство в представителната европейска организация на индустрията The Brewers of Europe ("Пивоварите на Европа") и активно участва в инициативите на организацията. Част от тях са свързани със системата на саморегулация на търговските комуникации. В тази връзка СПБ е все още единствената бизнес асоциация в страната, която прилага Кодекс за отговорни търговски комуникации, съдържащ общи правила за реклама, спонсорство и събития за промоциране на пиво. Приоритет за нас е разширяването и прецизирането на предварителната потребителска информация и повишаване ефективността на обратната връзка за рекламните послания и събитията за промоциране на бира.

                        През 2007 г. заради неблагоприятните климатични условия в страната, а и в съседните страни се увеличи изкупната цена както на ечемика, така и на малца. Случилото се е ясен сигнал, че в страната липсват необходимите условия за въвеждането и поддържането на нови сортове пивоварен ечемик - проблем, който през следващите години очаква своето решение.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от EquityPrivate
                          Za koi prognozi za 2008-2009 govorish? Tezi publikuvani tuk vav foruma li?
                          Да, тези прогнози, които ти си правил 10-11 поста по-надолу. Има само отчет за приходите и разходите към 31.12.2007 г. на тяхната страница www.lomskopivo.com , раздела "за инвеститори".

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ПИЧ
                            Отчитате ли факта, че част от приходите (594 хил.лв) се формират от продажба на ДМА(графа "други"), които Дълготрайни активи са се водили по 183 хил.лв. Това е един резултат от 411 хил.лв, който не е от обичайната дейност и не може да се приеме, че и следващата година ще присъства. 411 хил.лв са значима част от печалбата от основна дейност. Оттук следва да се преразгледат прогнозите за приходите(прогнозираните 8596 за 2008-а спрямо 6089 предстваляват 41% ръст и ще излезем от капацитетните възможности на завода), респ. се налага и намаление в EBITDA и цената на акция ще падне в диапазона 4.00 - 4.50 лв
                            Za koi prognozi za 2008-2009 govorish? Tezi publikuvani tuk vav foruma li?
                            Izliazal li e veche otcheta na firmata, che az poslednoto, koeto vidiah beshe ot noemvri 2007?

                            Коментар


                            • Отчитате ли факта, че част от приходите (594 хил.лв) се формират от продажба на ДМА(графа "други"), които Дълготрайни активи са се водили по 183 хил.лв. Това е един резултат от 411 хил.лв, който не е от обичайната дейност и не може да се приеме, че и следващата година ще присъства. 411 хил.лв са значима част от печалбата от основна дейност. Оттук следва да се преразгледат прогнозите за приходите(прогнозираните 8596 за 2008-а спрямо 6089 предстваляват 41% ръст и ще излезем от капацитетните възможности на завода), респ. се налага и намаление в EBITDA и цената на акция ще падне в диапазона 4.00 - 4.50 лв

                              Коментар


                              • Spored men Prokopi D. Prokopiev vuobshte ne go interesuva LOMSKO. Fokusirali sa si se vurhu ENM i tam shte napraviat mnogo pari. A i LOMSKO e mnogo malka kompania (capitalizacia 16m leva), taka che edva li shte si izpotroshat krakata da tursiat seriozen kupuvach.
                                Inache ochakvame otcheta im sega da e malko po-razlichen ot tozi ot 2006. Tam biaha publikuvali niakakva tablica s chisla bez nikakvi obiasnenia.

                                Коментар

                                Working...
                                X