IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ломско пиво (LOMP / LOMSKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Niakoi ima li predstava, zashto veche ne poluchavame mesechni otcheti?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от wannarock
      На борсата има оферти купува за книжата на компанията - на нива 2.850 лв. Офертите продава са на нива 2.978 лв.
      До скоро се търгуваше на цена от 3.50лв.

      Коментар


      • Ломско пиво изплаща дивидент от 15 октомври
        19 Август 2008 15:05

        Ломско пиво АД ще изплаща дивидент от 15 октомври тази година до 15 февруари 2009 г. Общо 450 хил. лв. от печалбата за 2007 г. ще бъдат раздадени като дивидент. Решението беше взето на ОСА, което се проведе на 31 юли тази година. Всеки акционер ще получи по 0.10 лв. за една ценна книга.

        На събранието беше решено още остатъкът от печалбата за 2007 г., възлизащ на 471 хил. лв., да бъде отнесен във фонд Резервен.

        Компанията отчете 413 хил. лв. печалба за второто тримесечие на 2008 г., а за същия период на миналата година печалбата е възлизала на 401 хил. лв., което е ръст от 2%. Приходите на дружеството се увеличават с 29% до 4.174 млн. лв. за периода януари - юни 2008 г., спрямо 3.233 млн. лв. година по-рано.

        Последната сделка с акциите на Ломско пиво АД е сключена на 18 август тази година. На борсата има оферти купува за книжата на компанията - на нива 2.850 лв. Офертите продава са на нива 2.978 лв.



        от коя дата е дивидента???
        Не е съвет за покупко-продажба на акции

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Eminem
          Първоначално изпратено от Blagoy
          Та, вече стана ясно, че се водят преговори
          В момента се водят преговори за продажба на 51% от капитала на Ломско пиво АД, съобщиха от дружеството. Очаква се пивоварната изцяло да смени мажоритарния си собственик до средата на 2008 г.

          Чакаме, чакаме..
          тук започва да става интересно...!!! ))
          Мнението ми не е препоръка!!!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Blagoy
            Та, вече стана ясно, че се водят преговори
            В момента се водят преговори за продажба на 51% от капитала на Ломско пиво АД, съобщиха от дружеството. Очаква се пивоварната изцяло да смени мажоритарния си собственик до средата на 2008 г.

            Чакаме, чакаме...

            Коментар


            • Аз толкова бира не мога да изпия Ще трябва да помагате

              Коментар


              • Момчета, да не забравяме и дивидента, все пак 10 ст. са си 10 ст.


                във вид на бира ще го раздавали:-);-)

                Коментар


                • Момчета, да не забравяме и дивидента, все пак 10 ст. са си 10 ст.

                  Коментар


                  • Та, вече стана ясно, че се водят преговори (долу някой беше постнал). В този ред на мисли, не ми се вярва някой да плати по 5.20 на акция на аукциона ако не знае нещо.

                    От друга страна лятото е най-силно за пивоварите, всички знаем защо наздраве и без препоръки, нали?

                    Коментар


                    • Не пием много бира, но тя пък поскъпва

                      Потреблението на бира в България е 70 литра на човек за 2007 г.
                      14.07.2008
                      Повишението на цената на бирата вече е факт, а повишаването й оттук нататък вече ще бъде свързано само с поскъпването на суровините и материалите, съобщиха представители на компании, които членуват в Съюза на пивоварите.

                      Поскъпването на бирата е значително по-ниско от нивото на инфлацията, каза председателят на УС на Съюза на пивоварите в България Владимир Иванов.

                      Тази година реколтата от ечемик и хмел, които са суровини за производство на бира, са много добри спрямо 2007 г., но не може да се очаква поевтиняване на бирата, смятат пивоварите.

                      Марките на "Карлсберг България", например са с повишение на цената от 8%за една година, съобщи генералният изпълнителен директор на компанията Александър Грънчаров.

                      Потреблението на бира е 70 литра за 2007 г. на човек от населението. В Европа най-голямо е потреблението в Ирландия - 160 литра, в Чехия и Германия пият по 130 литра на глава от населението.

                      Най-голямото отчетено потребление у нас е било през 1990 г. - 87-90 литра на човек, съобщи Иванов.

                      Износът на българско пиво сега е около 2% от производството, но се увеличава с 80 процентни пункта за една година. Основни пазари са Румъния, Унгария, другите страните от региона, както и държавите, където през последните години са емиргрирали българи - САЩ, Италия, Испания, Португалия и Гърция.

                      От края на юни 2007 г. до 30 юни 2008 г. най-голям дял в производството на бира у нас има "Загорка"АД - 1 710 053 хектолитра. Следва "Каменица" АД с 1 542 362 хкл., "Карлсберг - България" АД с 1 459 542 хкл., "Болярка" АД с
                      533 619 хкл. и "Ломско пиво" със 123 951.

                      Инвестициите на фирмите в бранша за първата половина на годината са 70 млн. лева, при 77 млн. лева за първото полугодие на миналата година. Най-голям дял от инвестициите през тази година се пада на "Карлсберг-България" - 37 млн. лева.

                      Европейското първенство по футбол не се е отразило на консумацията на бира, защото тези първенства се правят в сезон, когато тази напитка и без това е най-консумирана, добави Иванов. По принцип употребата на бира през лятото е четири пъти по-голяма спрямо зимата, уточни той.

                      Около 70% от бирата у нас се продава в магазините, а останалата част - в заведенията, съобщиха от асоциацията. Делът на продаваната бира в пластмасови опаковки започвала да намалява.

                      Най-големият производител на бира в САЩ компанията "Анхойзер-Буш" (Anheuser-Busch) е дала съгласието си да бъде погълната от белгийската пивоварна група "ИнБев" (InBev) за 52 млрд. долара.

                      Информацията бе потвърдена официално от белгийската компания.

                      С тази сделка за първи път в историята на САЩ контролът върху пивоварната промишленост в страната се поема от чужденци, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

                      Коментар


                      • Какви са прогнозите на директорите за 2008г?
                        изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

                        Коментар


                        • Бирата измества сутрешното кафе
                          НЕЛИ ИВАНОВА

                          СНИМКА: МОНИТОР
                          Бирата е предпочитано питие по време на летните жеги.
                          Хладната биричка е на път да измести сутрешното кафе. Диетолози препоръчват между 300 и 500 милилитра пиво сутрин на гладно вместо кафе или чай. Причината - хмелът, от който е направена пенливата течност, успокоява нервната система, прочиства организма и по-специално пикочните пътища и черния дроб.
                          "Пиенето на чаша бира сутрин на гладно действа ободряващо като студен душ. Около 300 милилитра от пенливата течност вече не се считат за вредни за талията, а дори за полезни", съобщи диетологът д-р Милка Милушева. Тя обаче беше категорична, че не трябва да се прекалява с ранното пиене на пиво, защото ефектът няма да е ободряващ, а напротив - битов алкохолизъм и шкембе.
                          Приемането на една, максимум две бири вечер до 21 часа пък е спасение от жегите и осигурява здрав и спокоен сън, твърдят специалистите. Те препоръчват пенливата течност на хора със забързано ежедневие и напрегната работа.
                          Бирата е полезна и поради друга причина - при преработването є организмът хаби повече калории по принципа на усвояването на студената храна. Това "изгаряне на килограми" е най-мощно сутрин, когато човек е бодър.
                          "Именно затова през лятото са подходящи студените, макар и по-калорични храни. Малко сладолед или охладен шоколад осигуряват необходимата дневна доза хормони на щастието в организма", обясни още д-р Милушева. Тя допълни, че 20-30 грама шоколад на ден са чудесен антиоксидант.
                          Лекарите препоръчват консумацията на хладни и леки храни по време на жегата - студени супи като таратор, доматена супа, спаначена супа, които обаче да се овкусяват не със сирена и сметана, а с лимонов сок, кисело мляко и пресни подправки.
                          Хубаво е през лятото да избягвате солените и лютивите храни, защото те могат да раздразнят бъбреците и черния дроб, съветват лекарите. Те са категорични обаче, че човек не трябва да се лишава и от захари.
                          "Най-добре е да приемате такива от сезонните плодове. Хубаво е, те да не се ядат вечер, защото целулозата може да раздразни и натовари стомаха", съветва диетологът д-р Милка Милушева. От думите и стана ясно, че сезонните зеленчуци също са задължителни.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от FM+
                            Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                            Имаме отчет

                            не съм доволен

                            приходите нарастват с 37% но при профита ръста е 0%


                            моля за коментари
                            Може да са купили суровини повечко за идващия хубав сезон
                            А 37% ръст на продажбите е повече от добре мисля ...
                            дали

                            разходите им за матриали се движат с бясна скорост вече 5 ти месец

                            на купиха ли квот им трябва

                            баси тиа разходи изядоха профита а аз се надявах на поне 200 хилки профит за май

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                              Имаме отчет

                              не съм доволен

                              приходите нарастват с 37% но при профита ръста е 0%


                              моля за коментари
                              Може да са купили суровини повечко за идващия хубав сезон
                              А 37% ръст на продажбите е повече от добре мисля ...

                              Коментар

                              Working...
                              X