IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от frei1974
    Марица Изток ама при предишното правителство-сигурно се сещаш кой са на мода сега-нещо да кажеш за спряни договори-за редуцирани цени по договори.
    5. Нещо да кажеш за комплекса Марица изток? Имаш ли си макар и бегла представа колко пари се наляха и ще се налива там?? Сигурно имаш и някакви доказателства, че "нямат парички"???
    Като си толкова навътре в нещата - ти кажи. Аз от мода не разбирам много.
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Марица Изток ама при предишното правителство-сигурно се сещаш кой са на мода сега-нещо да кажеш за спряни договори-за редуцирани цени по договори.
      5. Нещо да кажеш за комплекса Марица изток? Имаш ли си макар и бегла представа колко пари се наляха и ще се налива там?? Сигурно имаш и някакви доказателства, че "нямат парички"???

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
        Първоначално изпратено от Пишман Investor
        Уж си инсаЙдър пък не ги знаеш нещата

"3. Дъщерното дружество "Агроинвест инженеринг" - силно задлъжняло, работи на загуба.
        4. "Ломско пиво" - трябва да заеш по-добре от мен какво е положението там .
        5. Обектите в конвенционалната енергетика на 10-15% от предходни години - 2008 и назад. Енергийните дружества с които работи "Енемона" просто нямат парички и всички неналожителни ремонти са замразени.
        6. Търговията с ел енергия - мъка, цените са ниско долу и келепира вече го няма."
        Това са факти, а не коментари. Нали не очакваш от мен да ти дам точни цифри по горните точки .... пък и ти трябва да ги имаш.
        3. Какво значи "силно задлъжняло"???? - Това факт ли е или субективно мнение?
        Работи на загуба???? - Кога работи на загуба? 2009,2008,2004, 1902 год??? Q1,Q2,Q4???
        4. Тук факт до факт!!! Но си прав, че знам повече от теб, защото едва ли има как да знам по-малко.
        6. Търговията с ел. енергия е мъка, но за теб. Знаеш ли кое е лошото на милиардите$$$ - че не са ТВОИ :-)))
        Абсолютно съм съгласен с теб.
        Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.

Коментар

• За цената не ми пука и илядо лева да стане (май не четеш - НЕ СЕ занимавам с борсови истории нито с Ен, нито с която и да е друга фирмица ).

Коментар

• Първоначално изпратено от Пишман Investor
            Люк Скайуокър, както казах вече - НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ С БОРСОВИ ИСТОРИИ. просто фирмата ми е интерсна и гледам как и лъскат образа ама отдоле - ръжда .
            Е и, сегашната цена от 9 лева е висока и трябва да падне, защото ти така искаш и виждаш някакви ръжди.

Коментар

"3. Дъщерното дружество "Агроинвест инженеринг" - силно задлъжняло, работи на загуба.
              5. Обектите в конвенционалната енергетика на 10-15% от предходни години - 2008 и назад. Енергийните дружества с които работи "Енемона" просто нямат парички и всички неналожителни ремонти са замразени.
              6. Търговията с ел енергия - мъка, цените са ниско долу и келепира вече го няма."
              Това са факти, а не коментари. Нали не очакваш от мен да ти дам точни цифри по горните точки .... пък и ти трябва да ги имаш.
              3. Какво значи "силно задлъжняло"???? - Това факт ли е или субективно мнение?
              Работи на загуба???? - Кога работи на загуба? 2009,2008,2004, 1902 год??? Q1,Q2,Q4???
              4. Тук факт до факт!!! Но си прав, че знам повече от теб, защото едва ли има как да знам по-малко.
              6. Търговията с ел. енергия е мъка, но за теб. Знаеш ли кое е лошото на милиардите$$$ - че не са ТВОИ :-)))
              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

От теб нищо точно не очакваме.
                Очакваме единствено приказки безкрай.

Коментар

• Люк Скайуокър, както казах вече - НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ С БОРСОВИ ИСТОРИИ. просто фирмата ми е интерсна и гледам как и лъскат образа ама отдоле - ръжда .

Коментар

• Уж си инсаЙдър пък не ги знаеш нещата

А освен че цените са чувствително по-ниски от 2008г. количествата търгувана електроенергия от Ютилитис е с колко пъти по-малко от 2008г?

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                      Пишманчо е поредния кандидат да сваля цената с много приказки, за да си купи еФФФФтинко.
                      Ще се спукам от смях.
                      НЕ, ще се ВЗРИВЯ от смях.
                      http://www.lev.bg/view_article.php?article_id=36137

Коментар

• Пишманчо е поредния кандидат да сваля цената с много приказки, за да си купи еФФФФтинко.
                        Ще се спукам от смях.
                        НЕ, ще се ВЗРИВЯ от смях.

Коментар

INSIDER-A, вярно е, че са ми общи приказките, но не коментираш фактите, които давам (тълкованията ги забравяме).
                          По отношение на изкупуването на енергията предполагам няма да спориш с мен, че всички ще се редят на опашка първо пред АЕЦ Козлодуй, пред други и след това пред ТЕЦ-овете. Разбира се, че няма да ги затворим (всички), просто съоръженията си имат живот и предполагам си запознат и с извеждането на генериращи мощности в близките 5г. и кои са на фронтовата линия . А енергията се и ще се изкупува и от ТЕЦ-ове защото просто си има консумация и енергията все требе да дойде от някъде. А за пазара за енергия ти би трябвало да си по-запознат (понеже знаеш английски) кой такъв пазар ще послужи за основа и какви ще са основните принципи при работата му. АЕЦ-а няма да го спираме (щото Ен имала доходи оттам), а ще му направим едно чисто ново хилядниче (и други се хранят оттам да знаеш ).... за съжаление лобито за Белене е МНОООООООГО силно (нали ще има милиарди за крадене, пардон за усвояване. Надявам се на рационални, а не на емоционални коментари.
                          Имаш много извратена представа за понятието факти. Ти не изнасяш никакви факти, повярвай ми. Всичко в тоите писаници са сбор от общи приказки тип вестник Дума в комбинация с "лична драма". За да те улесня - кажи поне едно нещо, от това което си написал и е неуспорим факт.

Коментар

• INSIDER-A, вярно е, че са ми общи приказките, но не коментираш фактите, които давам (тълкованията ги забравяме).
                            По отношение на изкупуването на енергията предполагам няма да спориш с мен, че всички ще се редят на опашка първо пред АЕЦ Козлодуй, пред други и след това пред ТЕЦ-овете. Разбира се, че няма да ги затворим (всички), просто съоръженията си имат живот и предполагам си запознат и с извеждането на генериращи мощности в близките 5г. и кои са на фронтовата линия . А енергията се и ще се изкупува и от ТЕЦ-ове защото просто си има консумация и енергията все требе да дойде от някъде. А за пазара за енергия ти би трябвало да си по-запознат (понеже знаеш английски) кой такъв пазар ще послужи за основа и какви ще са основните принципи при работата му. АЕЦ-а няма да го спираме (щото Ен имала доходи оттам), а ще му направим едно чисто ново хилядниче (и други се хранят оттам да знаеш ).... за съжаление лобито за Белене е МНОООООООГО силно (нали ще има милиарди за крадене, пардон за усвояване. Надявам се на рационални, а не на емоционални коментари.

Коментар

НЪЛ ТЪЙ?
                              НЕ Е ТЪЙ ;-) Продължаваш с общите приказки. Прочети проспекта - верно дългичък е, но поне ще се образоваш. Ако дори за секунда приемем, че има нещо вярно в писанията ти, то тогава ще се наложи да закрием всички останали централи освен АЕЦ. Но това не е достатъчно, защото Енемона има приходи от АЕЦ, затова най-добре да закрием и АЕЦ. Тогава Енемона няма да има приходи, защото ние ще сме закрили всички електроцентрали поради нецелесъобразност и готово - радост, щастие и благоденствие. :-) Ако не друго поне си забавен, пък и изглежда си вярваш. Айде лека нощ.

Коментар

• За "Ломски лигнити"
                                Да кажа това, което знам аз:
                                1. Земята подлежаща на унищожаване под формата на открит рудник е хиляди декари.
                                2. На въпросната земя миналата и особено по-миналата година имаше перфектни и рекордни добиви (за определена култура). Вярно е, че не знам точно категорията на земята, но знам, че е много плодовита.
                                3. При настоящата промяна на статуквото не ми е ясно как ще се уредят да се сдобият с разрешение от МОСВ и земеделското министерство да унищожат плодородната земя.
                                4. Инвестицията е от порядъка на 1млрд. лева (едни не малко пари; да, знам не се гледа просто стоойността на инвестицията а доходността и възвъщаемостта, но все пак).
                                5.Инсталацията ще трябва да отговаря на най-строги екологични изисквания наложени от ЕС, което според мен ще окаже влияние и на стойността на проекта.
                                6. Вярно е, че в района са преобладаващо циганесте, но все пак едва ли околията ще се съгласи 30-50г. да диша пишилката на рудника.
                                7. За цената на електроенергията продължавам да твърдя, чее много ниска в момента. Предвид себестойността на електроенергията от ТЕЦ ..... не знам как ще излезе читава сметката.
                                ... а да и нека Газпром, като са големи търговци да изкупуват електроенергията от ТЕЦ-а и да я продават на печалба Щото борсата ще е тръгнала, докато ТЕЦ-а стартира работа и НЕК няма да му изкупува енергията по задължение, а на борсата всеки ще търси да купува от АЕЦ Козлодуй а не от ТЕЦ-овете.
                                НЪЛ ТЪЙ?

Коментар

Working...
                                X