Първоначално изпратено от frei1974
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Марица Изток ама при предишното правителство-сигурно се сещаш кой са на мода сега-нещо да кажеш за спряни договори-за редуцирани цени по договори.
5. Нещо да кажеш за комплекса Марица изток? Имаш ли си макар и бегла представа колко пари се наляха и ще се налива там?? Сигурно имаш и някакви доказателства, че "нямат парички"???
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от Пишман InvestorУж си инсаЙдър пък не ги знаеш нещата
"3. Дъщерното дружество "Агроинвест инженеринг" - силно задлъжняло, работи на загуба.
4. "Ломско пиво" - трябва да заеш по-добре от мен какво е положението там .
5. Обектите в конвенционалната енергетика на 10-15% от предходни години - 2008 и назад. Енергийните дружества с които работи "Енемона" просто нямат парички и всички неналожителни ремонти са замразени.
6. Търговията с ел енергия - мъка, цените са ниско долу и келепира вече го няма."
Това са факти, а не коментари. Нали не очакваш от мен да ти дам точни цифри по горните точки.... пък и ти трябва да ги имаш.
Работи на загуба???? - Кога работи на загуба? 2009,2008,2004, 1902 год??? Q1,Q2,Q4???
4. Тук факт до факт!!! Но си прав, че знам повече от теб, защото едва ли има как да знам по-малко.
5. Нещо да кажеш за комплекса Марица изток? Имаш ли си макар и бегла представа колко пари се наляха и ще се налива там?? Сигурно имаш и някакви доказателства, че "нямат парички"???
6. Търговията с ел. енергия е мъка, но за теб. Знаеш ли кое е лошото на милиардите$$$ - че не са ТВОИ :-)))Абсолютно съм съгласен с теб.
Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман InvestorЛюк Скайуокър, както казах вече - НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ С БОРСОВИ ИСТОРИИ. просто фирмата ми е интерсна и гледам как и лъскат образа ама отдоле - ръжда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман InvestorУж си инсаЙдър пък не ги знаеш нещата
"3. Дъщерното дружество "Агроинвест инженеринг" - силно задлъжняло, работи на загуба.
5. Обектите в конвенционалната енергетика на 10-15% от предходни години - 2008 и назад. Енергийните дружества с които работи "Енемона" просто нямат парички и всички неналожителни ремонти са замразени.
6. Търговията с ел енергия - мъка, цените са ниско долу и келепира вече го няма."
Това са факти, а не коментари. Нали не очакваш от мен да ти дам точни цифри по горните точки.... пък и ти трябва да ги имаш.
Работи на загуба???? - Кога работи на загуба? 2009,2008,2004, 1902 год??? Q1,Q2,Q4???
4. Тук факт до факт!!! Но си прав, че знам повече от теб, защото едва ли има как да знам по-малко.
6. Търговията с ел. енергия е мъка, но за теб. Знаеш ли кое е лошото на милиардите$$$ - че не са ТВОИ :-)))МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман InvestorУж си инсаЙдър пък не ги знаеш нещата
Очакваме единствено приказки безкрай.
Коментар
-
Уж си инсаЙдър пък не ги знаеш нещата
А освен че цените са чувствително по-ниски от 2008г. количествата търгувана електроенергия от Ютилитис е с колко пъти по-малко от 2008г?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Люк СкайуокърПишманчо е поредния кандидат да сваля цената с много приказки, за да си купи еФФФФтинко.
Ще се спукам от смях.
НЕ, ще се ВЗРИВЯ от смях.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман InvestorINSIDER-A, вярно е, че са ми общи приказките, но не коментираш фактите, които давам (тълкованията ги забравяме).
По отношение на изкупуването на енергията предполагам няма да спориш с мен, че всички ще се редят на опашка първо пред АЕЦ Козлодуй, пред други и след това пред ТЕЦ-овете. Разбира се, че няма да ги затворим (всички), просто съоръженията си имат живот и предполагам си запознат и с извеждането на генериращи мощности в близките 5г. и кои са на фронтовата линия. А енергията се и ще се изкупува и от ТЕЦ-ове защото просто си има консумация и енергията все требе да дойде от някъде. А за пазара за енергия ти би трябвало да си по-запознат (понеже знаеш английски) кой такъв пазар ще послужи за основа и какви ще са основните принципи при работата му. АЕЦ-а няма да го спираме (щото Ен имала доходи оттам), а ще му направим едно чисто ново хилядниче (и други се хранят оттам да знаеш
).... за съжаление лобито за Белене е МНОООООООГО силно (нали ще има милиарди за крадене, пардон за усвояване. Надявам се на рационални, а не на емоционални коментари.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
INSIDER-A, вярно е, че са ми общи приказките, но не коментираш фактите, които давам (тълкованията ги забравяме).
По отношение на изкупуването на енергията предполагам няма да спориш с мен, че всички ще се редят на опашка първо пред АЕЦ Козлодуй, пред други и след това пред ТЕЦ-овете. Разбира се, че няма да ги затворим (всички), просто съоръженията си имат живот и предполагам си запознат и с извеждането на генериращи мощности в близките 5г. и кои са на фронтовата линия. А енергията се и ще се изкупува и от ТЕЦ-ове защото просто си има консумация и енергията все требе да дойде от някъде. А за пазара за енергия ти би трябвало да си по-запознат (понеже знаеш английски) кой такъв пазар ще послужи за основа и какви ще са основните принципи при работата му. АЕЦ-а няма да го спираме (щото Ен имала доходи оттам), а ще му направим едно чисто ново хилядниче (и други се хранят оттам да знаеш
).... за съжаление лобито за Белене е МНОООООООГО силно (нали ще има милиарди за крадене, пардон за усвояване. Надявам се на рационални, а не на емоционални коментари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман InvestorНЪЛ ТЪЙ?МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
За "Ломски лигнити"
Да кажа това, което знам аз:
1. Земята подлежаща на унищожаване под формата на открит рудник е хиляди декари.
2. На въпросната земя миналата и особено по-миналата година имаше перфектни и рекордни добиви (за определена култура). Вярно е, че не знам точно категорията на земята, но знам, че е много плодовита.
3. При настоящата промяна на статуквото не ми е ясно как ще се уредят да се сдобият с разрешение от МОСВ и земеделското министерство да унищожат плодородната земя.
4. Инвестицията е от порядъка на 1млрд. лева (едни не малко пари; да, знам не се гледа просто стоойността на инвестицията а доходността и възвъщаемостта, но все пак).
5.Инсталацията ще трябва да отговаря на най-строги екологични изисквания наложени от ЕС, което според мен ще окаже влияние и на стойността на проекта.
6. Вярно е, че в района са преобладаващо циганесте, но все пак едва ли околията ще се съгласи 30-50г. да диша пишилката на рудника.
7. За цената на електроенергията продължавам да твърдя, чее много ниска в момента. Предвид себестойността на електроенергията от ТЕЦ ..... не знам как ще излезе читава сметката.
... а да и нека Газпром, като са големи търговци да изкупуват електроенергията от ТЕЦ-а и да я продават на печалбаЩото борсата ще е тръгнала, докато ТЕЦ-а стартира работа и НЕК няма да му изкупува енергията по задължение, а на борсата всеки ще търси да купува от АЕЦ Козлодуй а не от ТЕЦ-овете.
НЪЛ ТЪЙ?Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
Коментар
Коментар