IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
    Кашпировски, не смяташ ли, че заемните пари трябва да се връщат а, хитрецо ?
    Освен това, как се връщат 95 мил. лв в рамките на година, (колкото им е текущия пасив) ??
    Само една вметка ако може.
    Нали дружествата имат и пасиви и активи. Включително текущи и нетекущи.
    Когато се казва че има Х текущи пасиви, е редно да се каже и Х текущи активи.
    Или мислите, че текущи активи няма.

Тъй като ми е странно това едностранчиво представяне, ще посоча че в конс. отчета към 30 юни 2011 г. има текущи активи за 136,6 млн. лв. и текущи пасиви за 95,9 млн. лв.
    http://www.investor.bg/companies/fin...1.html#reports

Все едно да се каже, че Норвегия има държавен дълг 50% от БВП, без да се уточни, че има и пенсионен фонд от 125% от БВП.
    http://www.investor.bg/news/article/...91.html?page=2

Тук въпросът не е толкова в размера на текущите пасиви, колкото във възможността да си събират текущите активи.

Трябва да се прецени и дали при годишни продажби от 190 млн. лв. за 2010 г., текущи активи от 136 млн. лв. и пасиви от 96 млн. лв. е релевантно.

Не просто да се хвърли една цифра във форума.

Както съм виждал да се хвърля във форума числото на паричните средства в консолидирания отчет на Еврохолд или Химимпорт, без да се отчита че това са застрахователни резерви и пари на банка (ЦКБ).

Или колко активи имал Булгартабак и колко кеш, без да се гледат пасивите му
    http://www.investor.bg/news/article/122460/85.html

Надявам се в този форум да виждаме по обективни мнения.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
      Ами седни и прочети малко примерно за "Конструкция на бизнес ножицата на печалбата".
      И после пак влез и пиши.И чак след това се замисли за риска.Ако искаш не вземай кредити или заемни средства.Тогава ще се чудиш за какво имаш бизнес.
      Нарцистичен начин на мислене също е пагубен.А то всъщност е комплекс.Както и да е.
      Кашпировски, не смяташ ли, че заемните пари трябва да се връщат а, хитрецо ?
      Освен това, как се връщат 95 мил. лв в рамките на година, (колкото им е текущия пасив) ??
      Last edited by shokova terapia; 14.10.2011, 12:49.
      Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Не мисля.
        Аз лично си взех като надуших дъно и край на спешния пакет. После си се получи хубав откат нагоре щото си има кой да я обгрижва акцията при разредени аск-ове. Има си маркетмейкър, мажо си купува редовно, посредник по листване навън...
        А сега че излезе и хубава новина... еми това си беше загатнато в интервю от преди месеци.
        А който не е успял да хване дъното просто си плаща "такса сигурност" и си купува сега. Ако харесва акцията и новината, кво го бъркат изтървани 10% ако потенциала е в пъти по-голям
        Не може хем да купуваш на сигурно, хем на максимална евтиния
        На новоспретната новина само продавам. Останалото, лафовете по форума за дъно и алаба - си е прерогатив на тарикатите.
        Не е препоръка
        Не е препоръка

Коментар

• Аха. Бре, че късмет си извадил. Нещо оправдаваш ли ми се? И не се ли отказаща Пощенска от маркетмейкърството - не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнение
            Добре би било КФН да прегледа покупките от последните 2 дни. На изтичане на инфо ми намирисва
            Не мисля.
            Аз лично си взех като надуших дъно и край на спешния пакет. После си се получи хубав откат нагоре щото си има кой да я обгрижва акцията при разредени аск-ове. Има си маркетмейкър, мажо си купува редовно, посредник по листване навън...
            А сега че излезе и хубава новина... еми това си беше загатнато в интервю от преди месеци.
            А който не е успял да хване дъното просто си плаща "такса сигурност" и си купува сега. Ако харесва акцията и новината, кво го бъркат изтървани 10% ако потенциала е в пъти по-голям
            Не може хем да купуваш на сигурно, хем на максимална евтиния
            Last edited by Батя; 14.10.2011, 12:01.

Коментар

• Добре би било КФН да прегледа покупките от последните 2 дни. На изтичане на инфо ми намирисва

Коментар

• Лети СоКоЛе, лети

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                  Море сокол пие
                  Бизнес ножицата понякога е опасна Соколе, да не вземе да ти резне..... крилцата!
                  А кога е опасна, че чак и крила да реже.Май на тебе са ти отрязани по подразбиране.
                  Поне остави такива като мен да летят, че като гледам от вас не става много много.
                  А нарциса в инвеститора винаги се проявява особено, когато трябва да се компенсира с постоянство.
                  Западните компании използват за стандарт точно тази схема на развитие в финансовия си механизъм.А къде са нашите, а къде сте вие в всичко това.
                  Айде айде.

Коментар

Уникален си, направо класик! Още по-добре с 90% ако може, а защо не и 100% дълг
                    Напротив, точно така се прави Преди, като се разпърдяваха нещата , хващаха самолета за ЮАР или па у Австралия. А са си седят тука "фалиралите" бизнесменчета и си карат бентлитата с паричките на "инвеститорите"

Коментар

Ами седни и прочети малко примерно за "Конструкция на бизнес ножицата на печалбата".
                      И после пак влез и пиши.И чак след това се замисли за риска.Ако искаш не вземай кредити или заемни средства.Тогава ще се чудиш за какво имаш бизнес.
                      Нарцистичен начин на мислене също е пагубен.А то всъщност е комплекс.Както и да е.
                      Море сокол пие
                      Бизнес ножицата понякога е опасна Соколе, да не вземе да ти резне..... крилцата!

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Бате, казваш ми че всичкото това мачкане дойде от индексния?
                          Е, не всичкото, имаше и помощници в началото, но накрая мисля остана сам, за диапазона под 4-4,20. Към 40-45Т имаше за пласиране, посмятай сам

А сега забелязах че имаме и прясна новина:

Енемона АД подписа договор с RWE за над 10% от неконсолидираните си приходи

Това вече е нещо за отбелязване. По-долу в темата бях критикувал обявяването на разни договори с неясни стойности, но тук вече...
                          Ето че едно от позитивните очаквания от интервюто е налице - почват да валят по-сериозни поръчки от ЕС партньори, за останалото ще изчакаме отчета
                          Last edited by Батя; 13.10.2011, 21:29.

Коментар

Хм поредното супер неадекватно мнение.Бизнес ме4ке се прави с заемни пари, даже ако може да са около 70%.Така, какъв ли ефект се гони.

Коментар

• Бате, казваш ми че всичкото това мачкане дойде от индексния?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                Браво на кака Мони айде време е да навири малко балкони!!!
                                Съвсем прилично се движи след приключване на индексния.
                                Сега да видим дали ще има и позитивни моменти в отчета, както уж загатва Пр.Прокопиев в последното интервю. И ако е така.... може още доста по-нагоре да отпрашим.... че и поляците ни чакат с торбите кеш

Коментар

Working...
                                X