IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sotby
    Първоначално изпратено от hah
    Мисля, че се очертава едно по-разумно IPO. А колкото до световния рекорд, при много желаещи никой не е казал, че е задължително акциите да се разпределят пропорционално, както досега. Може да се организира отделните инвестиционните посредници да получават различен процент удоволетворение на поръчките, така че за всеки да има риск да запише на 100%. Оттам ще видим и реалния интерес за колко е (няма да е за малко, но няма да е и 1400 пъти). Аз поне не мисля да се надскачам.
    Дано са предвидили в някаква степен историята с TRACE, но гледам, че проспекта е подаден на 19.10 и малко се притеснявам. Да изчакаме още малко.
    PS. Нямам обяснение как така се появи информация за цената, а самия проспект липсва. Възможни ли са корекции във вече подаден проспект?
    Едва ли - никой не очакваше да се стигне до 4 цифрено презаписване. По него време се коментираше 100-200 пъти само. Ха как звучи 100-200 пъти САМО.

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
      Мисля, че се очертава едно по-разумно IPO. А колкото до световния рекорд, при много желаещи никой не е казал, че е задължително акциите да се разпределят пропорционално, както досега. Може да се организира отделните инвестиционните посредници да получават различен процент удоволетворение на поръчките, така че за всеки да има риск да запише на 100%. Оттам ще видим и реалния интерес за колко е (няма да е за малко, но няма да е и 1400 пъти). Аз поне не мисля да се надскачам.
      Дано са предвидили в някаква степен историята с TRACE, но гледам, че проспекта е подаден на 19.10 и малко се притеснявам. Да изчакаме още малко.
      PS. Нямам обяснение как така се появи информация за цената, а самия проспект липсва. Възможни ли са корекции във вече подаден проспект?

Коментар

• Мисля, че се очертава едно по-разумно IPO. А колкото до световния рекорд, при много желаещи никой не е казал, че е задължително акциите да се разпределят пропорционално, както досега. Може да се организира отделните инвестиционните посредници да получават различен процент удоволетворение на поръчките, така че за всеки да има риск да запише на 100%. Оттам ще видим и реалния интерес за колко е (няма да е за малко, но няма да е и 1400 пъти). Аз поне не мисля да се надскачам.
        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Ако няма кеш ще бием световния рекорд в пъти!!!
          Хора осъзнайте се!!!

Някой забеляза ли как Енемона си пласира тихичко правата на АДСИЦ-а за имоти който са основали? Сега го гледах и не видях там някакви еуфорични катаклизми. Изкупили са го по левче правото без голяма бутаница. Има ли някой инфо за този АДСИЦ - ФИНИ Фонд за инвестиции в недвижими имоти АДСИЦ. Ако и него развият като ФЕЕИ АДСИЦ ще бъде много интересна позиция май ... питам се кой ли се е облажил с правата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford
            Задължително кеш този път !!! Букбилдигна вдъхва надежда, сега остава и да поискат парите.
            единствено кеша е спасението .. че иначе китайците ряпа да ядат ..

Коментар

• Задължително кеш този път !!! Букбилдигна вдъхва надежда, сега остава и да поискат парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
                А най-готино ще е да сложат някаква много висока горна граница или изобщо никаква. Да се види при последвалото наддаване кой наистина разбира и кой е ентусиазиран балък. Така хем ще вземат много пари, хем като изгърмят сума ти хора, защото са купили на прекалено високи цени, после ще последва масово освестяне.

Напълно осъзнавам, че и аз може да съм сред изгърмелите, но ако не се овладее тая истерия с ИПО-масовките с някаква сравнително малка издънка, нещата ще се влошат още повече, докато накрая...
                прав си бе човек, ама нали се сещаш че пак ще има някой който да събира централно инфото .. и пак той ще е отгоре .. трябва да се намери начин, при който да се изключват варианти за манипулиране на числата .. дали от малки или големи ..
                тайно наддаване, по една оферта на глава от населението, без право на замяна .. мхм .. и колко ще е тайно пак не мога да гадая ..

Коментар

• Първоначално изпратено от andulinishe
                  тази информация от къде е ?
                  дневник, после се появи тук и в профит

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
                    Дайте прогнози за цената - преди време смятах, че ще е над 10, но сега при тази печалба може и да искат около 20. Как смятате.

Смятам го като към очаквана годишна печалба 10 мил./12мил акции = 0,83 ст на акция
                    При пимерна цена 20лв., P/E идва към 23.
                    Определено съм изненадан - надминаха очакванията ми с тази цена /т.е. аз очаквах да определят по-висока цена - след отчета и голямата печалба която обявиха към края на септември/, въпреки че първоначално и моите допускания бяха в този диапазон. Абе май и тук ще е голяма натискация при тези цени - дано все пак да се иска кеш, аз така предпочитам - определено.
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• А най-готино ще е да сложат някаква много висока горна граница или изобщо никаква. Да се види при последвалото наддаване кой наистина разбира и кой е ентусиазиран балък. Така хем ще вземат много пари, хем като изгърмят сума ти хора, защото са купили на прекалено високи цени, после ще последва масово освестяне.

Напълно осъзнавам, че и аз може да съм сред изгърмелите, но ако не се овладее тая истерия с ИПО-масовките с някаква сравнително малка издънка, нещата ще се влошат още повече, докато накрая...

Коментар

• Първоначално изпратено от sotby
                        Aкциите на "Енемона" ще се предлагат между 11 и 16.80 лв.

Ценовият диапазон при публичното предлагане на "Енемона" ще бъде 11 лв. минимална цена и 16.80 лв. максимална, съобщиха от компанията. Вчера Комиията за финансов надзор одобри проспекта за публично предлагане, което ще бъде осъществено по метода на бук-билдинг.

"Енемона" ще предложи на инвеститорите 2 млн. нови акции с номинал 1 лв. и така може да набере от пазара до 33.6 млн. лв. Капиталът й в момента е 9.93 млн. лв., с увеличението може да достигне 11.93 млн. лв.
                        тази информация от къде е ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Nia
                          Първоначално изпратено от Michelangelo
                          Ако пак не искат парите предварително, със сигурност ще бием рекорда този път
                          Shte go biem, shte go biem...shte se vpishem v rekordite kato NAI-GOLEMITE BORSOVI NARKOMANI.

Ako i tozi put neshtata ne se regulirat, kakto beshe pri Trace, shte se nagledame na golemite milioni ot hora, koito niamat poveche ot 10k cash.
                          и като праснат едно предварително внасяне на парите ама само за физическите лица е ще гледаме мача отблизо
                          като гледам май натам духа вятъра в КФН
                          *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                            Първоначално изпратено от sotby
                            Aкциите на "Енемона" ще се предлагат между 11 и 16.80 лв.
                            .....................
                            Енемона - Трейс 2 !!!
                            При 16.8 лева цена на акция капитализацията прави 200 млн. лева, при неконсолидирана печалба 7.5 млн. лева за деветмесечие и примерно 10 млн. годишна печалба прави П/Е 20. За компания с ръст на печалбата от 400 % това е много ниско и предполагам цената на акцията ще скочи между 50 % и 100 % като излезе на борсата.
                            Не мога да разбера защо не са дали цена до 20 лева и така презаписването щеше да е по-малко, но компанията щеше да привлече повече пари.
                            Но нека видим конспекта и тогава ще коментираме подробно.
                            Проспекта братле Няма да те изпитват

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
                              Ако пак не искат парите предварително, със сигурност ще бием рекорда този път
                              Shte go biem, shte go biem...shte se vpishem v rekordite kato NAI-GOLEMITE BORSOVI NARKOMANI.

Ako i tozi put neshtata ne se regulirat, kakto beshe pri Trace, shte se nagledame na golemite milioni ot hora, koito niamat poveche ot 10k cash.
                              NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• Нали тук консолидирания беше по-важен?
                                Казали ли са дали трябва да се внасят предварително парите?

Коментар

Working...
                                X