Първоначално изпратено от sotby
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hahМисля, че се очертава едно по-разумно IPO. А колкото до световния рекорд, при много желаещи никой не е казал, че е задължително акциите да се разпределят пропорционално, както досега. Може да се организира отделните инвестиционните посредници да получават различен процент удоволетворение на поръчките, така че за всеки да има риск да запише на 100%. Оттам ще видим и реалния интерес за колко е (няма да е за малко, но няма да е и 1400 пъти). Аз поне не мисля да се надскачам.
PS. Нямам обяснение как така се появи информация за цената, а самия проспект липсва. Възможни ли са корекции във вече подаден проспект?
Коментар
-
Мисля, че се очертава едно по-разумно IPO. А колкото до световния рекорд, при много желаещи никой не е казал, че е задължително акциите да се разпределят пропорционално, както досега. Може да се организира отделните инвестиционните посредници да получават различен процент удоволетворение на поръчките, така че за всеки да има риск да запише на 100%. Оттам ще видим и реалния интерес за колко е (няма да е за малко, но няма да е и 1400 пъти). Аз поне не мисля да се надскачам.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Ако няма кеш ще бием световния рекорд в пъти!!!
Хора осъзнайте се!!!
Някой забеляза ли как Енемона си пласира тихичко правата на АДСИЦ-а за имоти който са основали? Сега го гледах и не видях там някакви еуфорични катаклизми. Изкупили са го по левче правото без голяма бутаница. Има ли някой инфо за този АДСИЦ - ФИНИ Фонд за инвестиции в недвижими имоти АДСИЦ. Ако и него развият като ФЕЕИ АДСИЦ ще бъде много интересна позиция май ... питам се кой ли се е облажил с правата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от RespectА най-готино ще е да сложат някаква много висока горна граница или изобщо никаква. Да се види при последвалото наддаване кой наистина разбира и кой е ентусиазиран балък. Така хем ще вземат много пари, хем като изгърмят сума ти хора, защото са купили на прекалено високи цени, после ще последва масово освестяне.
Напълно осъзнавам, че и аз може да съм сред изгърмелите, но ако не се овладее тая истерия с ИПО-масовките с някаква сравнително малка издънка, нещата ще се влошат още повече, докато накрая...
тайно наддаване, по една оферта на глава от населението, без право на замяна .. мхм .. и колко ще е тайно пак не мога да гадая ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymruДайте прогнози за цената - преди време смятах, че ще е над 10, но сега при тази печалба може и да искат около 20. Как смятате.
Смятам го като към очаквана годишна печалба 10 мил./12мил акции = 0,83 ст на акция
При пимерна цена 20лв., P/E идва към 23.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
А най-готино ще е да сложат някаква много висока горна граница или изобщо никаква. Да се види при последвалото наддаване кой наистина разбира и кой е ентусиазиран балък. Така хем ще вземат много пари, хем като изгърмят сума ти хора, защото са купили на прекалено високи цени, после ще последва масово освестяне.
Напълно осъзнавам, че и аз може да съм сред изгърмелите, но ако не се овладее тая истерия с ИПО-масовките с някаква сравнително малка издънка, нещата ще се влошат още повече, докато накрая...
Коментар
-
Първоначално изпратено от sotbyAкциите на "Енемона" ще се предлагат между 11 и 16.80 лв.
Ценовият диапазон при публичното предлагане на "Енемона" ще бъде 11 лв. минимална цена и 16.80 лв. максимална, съобщиха от компанията. Вчера Комиията за финансов надзор одобри проспекта за публично предлагане, което ще бъде осъществено по метода на бук-билдинг.
"Енемона" ще предложи на инвеститорите 2 млн. нови акции с номинал 1 лв. и така може да набере от пазара до 33.6 млн. лв. Капиталът й в момента е 9.93 млн. лв., с увеличението може да достигне 11.93 млн. лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NiaПървоначално изпратено от MichelangeloАко пак не искат парите предварително, със сигурност ще бием рекорда този път
Ako i tozi put neshtata ne se regulirat, kakto beshe pri Trace, shte se nagledame na golemite milioni ot hora, koito niamat poveche ot 10k cash.
като гледам май натам духа вятъра в КФН*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusПървоначално изпратено от sotbyAкциите на "Енемона" ще се предлагат между 11 и 16.80 лв.
.....................
При 16.8 лева цена на акция капитализацията прави 200 млн. лева, при неконсолидирана печалба 7.5 млн. лева за деветмесечие и примерно 10 млн. годишна печалба прави П/Е 20. За компания с ръст на печалбата от 400 % това е много ниско и предполагам цената на акцията ще скочи между 50 % и 100 % като излезе на борсата.
Не мога да разбера защо не са дали цена до 20 лева и така презаписването щеше да е по-малко, но компанията щеше да привлече повече пари.
Но нека видим конспекта и тогава ще коментираме подробно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MichelangeloАко пак не искат парите предварително, със сигурност ще бием рекорда този път
Ako i tozi put neshtata ne se regulirat, kakto beshe pri Trace, shte se nagledame na golemite milioni ot hora, koito niamat poveche ot 10k cash.NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...
Коментар
Коментар