If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
всички пазарни се изпълняват задължително ... е естествено пропорционално при презаписване ...
при bookbuilding akciite se alokirat po precenka na kompaniata i menidjura na emisiata
niakoi moje da vzeme vsichko koeto a zaiavil, drug moje da ne vzeme nishto
poznai menidjura koi poruchki she izpulni i koi ne
ще получиш акциите ти на цената на отсичане. Ако си с пазарна и тя е 16.8 а цената на отсичане е 16, ще получиш на 16. Ако си с лимитирана на 15.5 например, а цената на отсичане е 16, отпадаш.Така че,не мисля че си струва с лимитирани да се играе. Или ще ги вземеш на цената на отсичане или нищо няма да вземеш ако си под нея
питах какво става при отсичане на 16.8
иначе ясно ...
ми мисля, че ще запишеш еднакво. Поне по логиката е така
ако има квоти за лимитирани и пазарни няма да запишеш еднакво. ако макс. цена е атрактивна, по - добре пускай лимитирана. така би трябвало да вземеш повече.
Разликата е обаче, че при Трейс максимума беше цялата емисия, тука няма.
Човече, можеш ли пак да ми изкоментираш това.
ПРИ Трейс беше ограничено едно лице да запише най-много цялата емисия. Това беше все пак ограничение! Тука при емисия над 30 млн.лв. може едно лице да пусне за 100 млн.пв спокойно. Тука не те ограничават, което има обратния ефект да те стимулират да пускаш големи ордери. Елана ще си вземе максимума от това което иска за фондовете си, пък другите, каквото остане за тях. Нали това е елана, най-избушения посредник на пазара и с най-голямата манипулативна уста
Човече, ти разби .. точно от това се притеснявах .. доколко е сигурно ..
ми това казаха от Елана. Няма ограничения. Умоляват всички да пускат поръчки за толкова за колкото искат, но не казаха че ограничението е цялата емисия. Така, че ако аз мислия че ще е 20 пъти и искам за 2 милиона лева, ще пусна за 40 млн.лв. И ето ти БАЛОНА почва да се надува. БАЛОНА за който ЕЛАНА реваха, ще го надуят пак същите тези, които досега направиха най-лошите ИПО-та. ДЕВИН, МОНБАТ. Айде монбат сега е ок, ама към датата на тяхното ИПО какво беше положението помните ли? И тази поръчка за цялата емисия точно в края за да надуят цената? Където е ЕЛАНА далеч
То тогава формулата ясна, поръчките ще валят от 33 милки нагоре, да му мислят баби, дадовци и внуци .. яко .. хахаха
ще получиш акциите ти на цената на отсичане. Ако си с пазарна и тя е 16.8 а цената на отсичане е 16, ще получиш на 16. Ако си с лимитирана на 15.5 например, а цената на отсичане е 16, отпадаш.Така че,не мисля че си струва с лимитирани да се играе. Или ще ги вземеш на цената на отсичане или нищо няма да вземеш ако си под нея
питах какво става при отсичане на 16.8
иначе ясно ...
ми мисля, че ще запишеш еднакво. Поне по логиката е така
Може ли само малко разяснение какво е лимитирана и какво пазарна, за цената на отсичане ясно.
Коментар
AfterDark
Първоначално изпратено от mashina
Първоначално изпратено от AfterDark
Я аз да питам, че ми стана интересно ...
Ако пусна пазарна поръчка за 100К
или
Лимитирана на макс. цена за 100К
и
отсичането бъде по макс. цена ...
с коя от двете ще запиша повече?
ПРИ Трейс беше ограничено едно лице да запише най-много цялата емисия. Това беше все пак ограничение! Тука при емисия над 30 млн.лв. може едно лице да пусне за 100 млн.пв спокойно. Тука не те ограничават, което има обратния ефект да те стимулират да пускаш големи ордери. Елана ще си вземе максимума от това което иска за фондовете си, пък другите, каквото остане за тях. Нали това е елана, най-избушения посредник на пазара и с най-голямата манипулативна уста
ми това казаха от Елана. Няма ограничения. Умоляват всички да пускат поръчки за толкова за колкото искат, но не казаха че ограничението е цялата емисия. Така, че ако аз мислия че ще е 20 пъти и искам за 2 милиона лева, ще пусна за 40 млн.лв. И ето ти БАЛОНА почва да се надува. БАЛОНА за който ЕЛАНА реваха, ще го надуят пак същите тези, които досега направиха най-лошите ИПО-та. ДЕВИН, МОНБАТ. Айде монбат сега е ок, ама към датата на тяхното ИПО какво беше положението помните ли? И тази поръчка за цялата емисия точно в края за да надуят цената? Където е ЕЛАНА далеч
Ako elana ne anulirat poruchki prezapisvaneto shte e po goliamo ot tova na Trace
pri vsichki polojenia nai mnogo akcii shte vzemat fondovete na elana , vse pak e bukbilding
kakvoto i da e prezapisvaneto nishto niama da si kupim
кой ще определи кои поръчки да анулират? ЕЛАНА ли? Това е отвратително СУБЕКТИВНО и НЕКОРЕКТНО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! НО КАКТО ЗНАЕМ : ЕЛАНА заедно 15 години вече
Ako elana ne anulirat poruchki prezapisvaneto shte e po goliamo ot tova na Trace
pri vsichki polojenia nai mnogo akcii shte vzemat fondovete na elana , vse pak e bukbilding
kakvoto i da e prezapisvaneto nishto niama da si kupim
Абе така говореха и за Бенча + Пощата при Ломско а до колкото си спомням едвам се доредиха и то втория ден
Коментар