днес питах в Елана и ми казаха, че щте пиемат поръчки до 2 пъти от портфейла, който имам към тях. Някой има ли подобна информация?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от AfterDarkПървоначално изпратено от QuasiInvestorПървоначално изпратено от AfterDarkПитам за последно, ако съм решил, че 16.8 ме кефи, как ще запиша повече с пазарна или с лимитирна поръчка?
Моля, който не знае да не отговаря ...
За разяснения на метода букбилдинг - http://www.investor.bg/?cat=169&id=56746 , с тази подробност, че мене лично никой не може да ме убеди, че Елана ще направят, каквото и да е за защита на обикнoвените инвеститори :lol: :lol: :lol:
нормално е при букбилдинг да има различни разпределения за различни типове инвеститори ...
и продължавам да не съм убеден, че е все едно каква поръчка ще пуснеш ... ако цената на отсичане е максималната ...
При Енемона според проспекта няма такова деление.
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от QuasiInvestorПървоначално изпратено от AfterDarkПитам за последно, ако съм решил, че 16.8 ме кефи, как ще запиша повече с пазарна или с лимитирна поръчка?
За разяснения на метода букбилдинг - http://www.investor.bg/?cat=169&id=56746 , с тази подробност, че мене лично никой не може да ме убеди, че Елана ще направят, каквото и да е за защита на обикнoвените инвеститори :lol: :lol: :lol:
нормално е при букбилдинг да има различни разпределения за различни типове инвеститори ...
и продължавам да не съм убеден, че е все едно каква поръчка ще пуснеш ... ако цената на отсичане е максималната ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от AfterDarkПитам за последно, ако съм решил, че 16.8 ме кефи, как ще запиша повече с пазарна или с лимитирна поръчка?
Коментар
-
Първоначално изпратено от AfterDarkПървоначално изпратено от blah blahДарк и аз се замислям. Бях решил в последния ден на Трейс да отида и да дам поръчка, но не го направих и съм супер доволен,че не участвах. Тук се очертава подобна селяния, макар и в малко по-скромни размери.
Сигурно ще пусна една заявка за 80-100К ... може и да взема 50 акции ...
Аре да направят нещо с тез IPOта ... да станат по нормални нещата ... да им го таковам ... аман от кухи надцаквания ...
Здравейте,
според мен презаписването тук хич не е голям проблем (то все пак има и предимства - хората чуват какво е борса за 1-ви път и инвестират автосервизи! ). Така че и на вторична търговия х2 пак ще си заслужава!
Предимствата на Енемона са доста сериозни, най-вече заради:
1. Мениджмънт, който се стреми да работи абсолютно прозрачно, което е сууупер!
2. Проектите по които се стемят да работят са първи за България (нали знаете кой печели най-много при нови пазарни ниши, особено ако е разумен!). Може би доста знаят рентабилността от ЕСКО проектите?!
3. Освен нетрадиционни за България проекти, все пак идва и АЕЦ Белене!!!
4 Компанията се е ориентирала в работа предимно по инженеринг, което е доста по доходоносно от изпълнение (цената на труда ще бъде все по-съществен фактор също!);
5. Показателите в момента, АКО се осъществят половината от очакванията на холдинга ще бъдат невероятни с мажоритар, който е открит към малките акционери!!!
Всички тея неща са показателни за бъдещето развитие...!
Все пак всичко си е само в прогнози, особено с водещия ИПО-то, когото повечето до болка познават какви ги твори..!
Коментар
-
Само да отбележа, че внасянето на отчетите само в КФН по закон е ок, но за инвеститорите там интерфейса не е удобен и в хубаво да си се пращат и на борсата. Има няколко новолиствани компании, които ме смущават с това, че пращат отчетите си само до КФН.
По въпроса на Афтърдарк - Теоретично, а при развитите пазари и на практика, ако участваш в букбилдинг с лимитирана поръчка е резонно да очакваш по-висок процент изпълнение. Все пак даваш допълнително инфо на букрънъра и той ти се "отблагодарява" с по-висок процент.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от AfterDarkПървоначално изпратено от CHEREPAПървоначално изпратено от AfterDarkаз пък мисля, че при bookbuilding ...
всички пазарни се изпълняват задължително ... е естествено пропорционално при презаписване ...
niakoi moje da vzeme vsichko koeto a zaiavil, drug moje da ne vzeme nishto
poznai menidjura koi poruchki she izpulni i koi ne
ОК.
Питам за последно, ако съм решил, че 16.8 ме кефи, как ще запиша повече с пазарна или с лимитирна поръчка?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариА защо Енемона бавят отчета за дъщерното си FEEI? И дали ще го пуснат чак след IPO-то? За да не разваля впечатлението или какво?
Здравейте,
Счетоводните отчети на ФЕЕИ АДСИЦ за 3то тримесечие на 2007 год. са внесени в КФН в рамките на законовия срок /31.10.2007/.
http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?backI...&drvrName=HTML
Поздрави и успешна седмица
Коментар
-
Първоначално изпратено от kifПървоначално изпратено от chernechМоже ли само малко разяснение какво е лимитирана и какво пазарна, за цената на отсичане ясно.
натискаш там където пише BUY и после какво правиш?
Коментар
-
дълбоко в себе си искам и това ипо да е "разочарование" ... за да се спре с мисленето: ипо=бърза печалба ... предвид негативното влияние което се оказва на борсоватая търговия с теза ипа...
PS ... всъщност може и да не е толкова лошо ... просто като наближи следващото апетитно ипо ще знам какаво да правя
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от blah blahДарк и аз се замислям. Бях решил в последния ден на Трейс да отида и да дам поръчка, но не го направих и съм супер доволен,че не участвах. Тук се очертава подобна селяния, макар и в малко по-скромни размери.
Сигурно ще пусна една заявка за 80-100К ... може и да взема 50 акции ...
Аре да направят нещо с тез IPOта ... да станат по нормални нещата ... да им го таковам ... аман от кухи надцаквания ...
Коментар
Коментар