IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• днес питах в Елана и ми казаха, че щте пиемат поръчки до 2 пъти от портфейла, който имам към тях. Някой има ли подобна информация?

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
      Първоначално изпратено от QuasiInvestor
      Първоначално изпратено от AfterDark
      Питам за последно, ако съм решил, че 16.8 ме кефи, как ще запиша повече с пазарна или с лимитирна поръчка?

Моля, който не знае да не отговаря ...
      Афтър - в този случай - при макс. цена е все едно каква поръчка ще подадеш.

За разяснения на метода букбилдинг - http://www.investor.bg/?cat=169&id=56746 , с тази подробност, че мене лично никой не може да ме убеди, че Елана ще направят, каквото и да е за защита на обикнoвените инвеститори :lol: :lol: :lol:
      знам за разясненията ...

нормално е при букбилдинг да има различни разпределения за различни типове инвеститори ...

и продължавам да не съм убеден, че е все едно каква поръчка ще пуснеш ... ако цената на отсичане е максималната ...
      При CORP всичко беше на мах, но за лимитираните поръчки беше заделен отделен процент, май че 30%. В крайна сметка коефициентът на удовлетворение за лимитирани беше по-висок.

При Енемона според проспекта няма такова деление.

Коментар

• Първоначално изпратено от QuasiInvestor
        Питам за последно, ако съм решил, че 16.8 ме кефи, как ще запиша повече с пазарна или с лимитирна поръчка?

За разяснения на метода букбилдинг - http://www.investor.bg/?cat=169&id=56746 , с тази подробност, че мене лично никой не може да ме убеди, че Елана ще направят, каквото и да е за защита на обикнoвените инвеститори :lol: :lol: :lol:
        знам за разясненията ...

нормално е при букбилдинг да има различни разпределения за различни типове инвеститори ...

и продължавам да не съм убеден, че е все едно каква поръчка ще пуснеш ... ако цената на отсичане е максималната ...

Коментар

Коментар

• Защо решихте че презаписването тук ще е с по-малки размери?

Коментар

Първоначално изпратено от blah blah
              Дарк и аз се замислям. Бях решил в последния ден на Трейс да отида и да дам поръчка, но не го направих и съм супер доволен,че не участвах. Тук се очертава подобна селяния, макар и в малко по-скромни размери.
              Презаписването тук ще 1:100 минимум.

Сигурно ще пусна една заявка за 80-100К ... може и да взема 50 акции ...

Аре да направят нещо с тез IPOта ... да станат по нормални нещата ... да им го таковам ... аман от кухи надцаквания ...

Здравейте,

според мен презаписването тук хич не е голям проблем (то все пак има и предимства - хората чуват какво е борса за 1-ви път и инвестират автосервизи! ). Така че и на вторична търговия х2 пак ще си заслужава!
              Предимствата на Енемона са доста сериозни, най-вече заради:
              1. Мениджмънт, който се стреми да работи абсолютно прозрачно, което е сууупер!
              2. Проектите по които се стемят да работят са първи за България (нали знаете кой печели най-много при нови пазарни ниши, особено ако е разумен!). Може би доста знаят рентабилността от ЕСКО проектите?!
              3. Освен нетрадиционни за България проекти, все пак идва и АЕЦ Белене!!!
              4 Компанията се е ориентирала в работа предимно по инженеринг, което е доста по доходоносно от изпълнение (цената на труда ще бъде все по-съществен фактор също!);
              5. Показателите в момента, АКО се осъществят половината от очакванията на холдинга ще бъдат невероятни с мажоритар, който е открит към малките акционери!!!
              Всички тея неща са показателни за бъдещето развитие...!
              Все пак всичко си е само в прогнози, особено с водещия ИПО-то, когото повечето до болка познават какви ги твори..!

Коментар

• Само да отбележа, че внасянето на отчетите само в КФН по закон е ок, но за инвеститорите там интерфейса не е удобен и в хубаво да си се пращат и на борсата. Има няколко новолиствани компании, които ме смущават с това, че пращат отчетите си само до КФН.

По въпроса на Афтърдарк - Теоретично, а при развитите пазари и на практика, ако участваш в букбилдинг с лимитирана поръчка е резонно да очакваш по-висок процент изпълнение. Все пак даваш допълнително инфо на букрънъра и той ти се "отблагодарява" с по-висок процент.
                Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Първоначално изпратено от CHEREPA
                  аз пък мисля, че при bookbuilding ...

всички пазарни се изпълняват задължително ... е естествено пропорционално при презаписване ...
                  при bookbuilding akciite se alokirat po precenka na kompaniata i menidjura na emisiata
                  niakoi moje da vzeme vsichko koeto a zaiavil, drug moje da ne vzeme nishto
                  poznai menidjura koi poruchki she izpulni i koi ne
                  череп ясно е, че ще има някакви пропорции ...

ОК.

Айде сега пак да питам - трети опит ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                    А защо Енемона бавят отчета за дъщерното си FEEI? И дали ще го пуснат чак след IPO-то? За да не разваля впечатлението или какво?

Здравейте,

Счетоводните отчети на ФЕЕИ АДСИЦ за 3то тримесечие на 2007 год. са внесени в КФН в рамките на законовия срок /31.10.2007/.

http://www3.fsc.bg/ERiK/runner?backI...&drvrName=HTML

Поздрави и успешна седмица

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                      Първоначално изпратено от chernech
                      Може ли само малко разяснение какво е лимитирана и какво пазарна, за цената на отсичане ясно.
                      ако ползваш КОБОС - ти как пускаш поръчките?
                      натискаш там където пише BUY и после какво правиш?
                      мислех да няма някаква специална терминология за буук-а, затова запитах .. мерси за включването все пак ..

Коментар

• Първоначално изпратено от pnk
                        акции за 1 лев. шъ ми ги продават за 11 лева ... аре моля ти се!
                        Колега , това по- добре да не беше го писал.
                        Губиш не само твойто време , но и това на хората , които имат сериозен интерес :-(
                        най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси

Коментар

• Първоначално изпратено от pnk
                          акции за 1 лев. шъ ми ги продават за 11 лева ... аре моля ти се!
                          11,16... спекуланти много! Повечето не ги бърка каква е цената - ВАЖНО Е, ЧЕ E ###IPO### !!!

Коментар

• акции за 1 лев. шъ ми ги продават за 11 лева ... аре моля ти се!

Коментар

• дълбоко в себе си искам и това ипо да е "разочарование" ... за да се спре с мисленето: ипо=бърза печалба ... предвид негативното влияние което се оказва на борсоватая търговия с теза ипа...

PS ... всъщност може и да не е толкова лошо ... просто като наближи следващото апетитно ипо ще знам какаво да правя

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
                                Дарк и аз се замислям. Бях решил в последния ден на Трейс да отида и да дам поръчка, но не го направих и съм супер доволен,че не участвах. Тук се очертава подобна селяния, макар и в малко по-скромни размери.
                                Презаписването тук ще 1:100 минимум.

Сигурно ще пусна една заявка за 80-100К ... може и да взема 50 акции ...

Аре да направят нещо с тез IPOта ... да станат по нормални нещата ... да им го таковам ... аман от кухи надцаквания ...

Коментар

Working...
                                X