Уфф, някакви шашми си правят хората преди IPO-то - почти всеки ден все хубави новини !!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Връчват сертификат за първи клас инвестиция на "Енемона"
Днес от 10 часа на церемония в "Шератон София Хотел Балкан" на представители на "Енемона" АД ще бъде връчен сертификат за първи клас инвестиция за „Енергиен проект Ломски лигнити".
Сертификатът е издаден от Българската агенция за инвестиции. Целта на Енергиен Проект Ломски Лигнити (ЕПЛЛ) е на база ломското лигнитно находище да бъде създаден енергиен център около р. Дунав в района на град Лом при използване на географския и инфраструктурен потенциал на територията.
Ломското лигнитно находище е регистрирано в Националния геофонд още средата на 80-те години на миналия век. Съществуващите геоложки изследвания съдържат достатъчна информация, за да бъде подготвен икономически анализ относно рентабилността на експлоатацията на находището. През първото полугодие на 2007 г.
Министерството на икономиката енергетиката (МИЕ) проведе конкурс за предоставяне на разрешение за търсене и проучване на подземни богатства в площ "Момин брод", като дружеството "Енемона" беше класирано на първо място от конкурсната комисия.
В резултат на 19.10. 2007 г. между "Енемона" АД и МИЕ беше сключен договор за търсене и проучване на въглища в площ "Момин брод", с което на практика се даде началото на същинската работа по "Енергиен Проект Ломски Лигнити". В рамките на следващите три години "Енемона" АД предвижда да инвестира над 70 млн. лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krasimir NikolovПървоначално изпратено от AbritusПървоначално изпратено от Krasimir Nikolovинтереса ще е нереално голям но мисля че ще има пролука в 38-цата, та да запишем повече акции, все пак 26 е славен ден/ТРАСЕ/
не е препоръка
ти как мислиш като си прочел нещо
За мен е важно преди да инвестирам по-сериозно в дадена компания не какво пише в проспекта на компанията или какви са резултати през последната година преди ИПОто, които може да се манипулират с цел компанията да се излъска, а какви са резултатите след ИПОто или увеличението и как се държи мениджмънта с миноритарите. Примерно си накупих акции на Монбат, Еврохолд и Корпоративна не при ИПОтата, а след като резултатите потвърдиха написаното в проспектите. Ако Енемона изкарат добри отчети в началото на 2008 година ще я разгледам по-подробно и тогава евентуално бих заложил инвестиционно за нея, засега ще участвам като спекулант.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusПървоначално изпратено от Krasimir Nikolovинтереса ще е нереално голям но мисля че ще има пролука в 38-цата, та да запишем повече акции, все пак 26 е славен ден/ТРАСЕ/
не е препоръка
ти как мислиш като си прочел нещо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krasimir Nikolovинтереса ще е нереално голям но мисля че ще има пролука в 38-цата, та да запишем повече акции, все пак 26 е славен ден/ТРАСЕ/
не е препоръка
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от 6u6umigaПървоначално изпратено от AfterDarkАко искате почнете от утре да споделяте при какви условия ще се пускат заявките при различните ИПта, че новата наредба в частта си за доказване на средствата ми звучи нееднозначно ...
Дано само ги дадат по - бързо , а не в последния момент :-(
защото понякога е неодходима допълнителна подготовка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от AfterDarkАко искате почнете от утре да споделяте при какви условия ще се пускат заявките при различните ИПта, че новата наредба в частта си за доказване на средствата ми звучи нееднозначно ...
Дано само ги дадат по - бързо , а не в последния момент :-(най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси
Коментар
-
AfterDark
Ако искате почнете от утре да споделяте при какви условия ще се пускат заявките при различните ИПта, че новата наредба в частта си за доказване на средствата ми звучи нееднозначно ...
Коментар
-
Здравейте колеги с нетърпение очкавам ЕНЕМОНА, защото от глупост не успях да участвам на XYDRO И ETR за което много съжалявам, че даже писах и малко глупости в темата за ЕТР И EUBG, за което се извинявам. Мисля че презаписването ще е също доста голямо около 70-100 пъти струва ми се. Хората предлагат 2 000 000 акции т.е. ще има добра ликвидност а и увеличение на капитала са ни приготвили след някоя друга година. Опасява ме единствено изискванията от ИП за съотношение ИПО поръчка-инвестиционен портфейл. Утре отивам да проверявам че 26 си е дата за треперене/TRACE/.
УСПЕХИ НА ВСИЧКИ БИЧЕТА И МЕЧЕТА!!!
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от iliooВие цяла тема повдигнахте
че и внимание му обърнахте
вземете го от*.*те
на пук му направете
от фондчето му изтеглете
в джобчето бръкнете
тогава друга песен ще запее
как борсата ще онемее
за възход е готова
ще покрие небосвода
но какво да кажа аз сега
няма правда на таз земя
някой хората манипулират
и паричките на сиромаха хитричко обират
ТОВА СИ Е ГЛОБА
НО В БЪЛГАРИЯ СМЕ, ХОРА
Нагъл е, НАЛИ?
Само какви ги надроби
Изминалите десетина дни
Дори не смята да се извини
За глупостите дет тръби
Що за инвеститор е това
Дет се врътка кат лопатата
.....
Аз сега ще спра
Не ща да Ви вредя
НО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЕЙ ТАКА
ХОРА ДА БЛЕЩЯТ БЛА БЛЯ БЛЯ БЛЯ
и в весниците статии да пускат
как едва ли не "БАЛОНА" ще изпускат
не е препоръка,
ЕЛАНА НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ
(незнам какво е ставало на пресконференцията, но от статиите по весниците от миналата седмица, и изявления на някой от служителите Ви, СЪМ ОТЧАЯН ОТ ВАС)
ИМАМ САМО ЕДИН ВЪПРОС, НА КОИТО ИСКАМ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ СПЕЦОВЕ ДА МИ ОТГОВОРИ!!! КАК ТАКА БОРСАТА БЕШЕ БАЛОН ПРЕДИ СЕДМИЦА, А СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ЩЯЛА ДА ПОЛЕТИ????
ДАЛИ АЗ СЪМ "ПРОСТ" ИЛИ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИ СМЕТКА НА ЦЯЛОТО ТЕАТРО КОЕТО ИЗИГРАХТЕ
АКО НЕЩО ПРОПУСКАМ, МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕН, НО СЕ СЪМНЯВАМ!!!!!
ВСИЧКО НАПИСАНО Е КЪМ ЕЛАНА - НЯКОИ НЕЩА СВЪРШВАТ ТАМ ОТ КЪДЕТО ЗАПОЧВАТ
Коментар
-
НОВИНИ ОТ ЕЛАНА
16.11.2007
Първичното публично предлагане на Енемона
ще се проведе на 26 ноември
Първичното публично предлагане на 2 млн нови акции на Енемона АД е определено за 26 ноември, след като на 16 ноември, петък, Държавен вестник публикува официално съобщение с параметрите му, което излезе също и в един централен ежедневник.
Заявки за записване на акции ще се приемат от 9:00 до 16:00 ч. в деня на IPO-то в офисите на мениджърите на емисията ЕЛАНА Трейдинг и ОББ. Класирането на поръчките ще се извърши на следващия ден, 27 ноември 2007 г. Методът на осъществяване на IPO-то е бъде букбилдинг, като минималната емисионна стойност на акция ще бъде 11 лв, а максималната – 16.80 лв. Съгласно решението на Съвета на директорите на Енемона АД увеличението на капитала ще се счита за успешно проведено, в случай че бъдат записани и изцяло заплатени не по-малко от 1 200 000 броя от новите акции или минимум 60% от общото количество на емисията. Максималната стойност на набраният капитал при успешно записване на цялата емисия на максимална цена се очаква да бъде 33 600 000 лв. Настоящият капитал на Енемона е в размер на 9 933 600 акции, като при успешно публично предлагане ще се увеличи до 11 933 600 броя акции. Новите записани 2 млн акции ще представляват 16.76% от капитала на компанията. До 2010 г. Енемона планира да направи още едно увеличение на капитала си, като предвижда делът на свободнотъргуемите акции да достигне 25%.
Стартът на търговията с акции на Енемона на Българска фондова борса при успешно публично предлагане и след извършване на необходимите регистрационни процедури се очаква в началото на януари 2008 г.
Набраните средства от първичното публично предлагане ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната дейност на „Енемона” АД, която включва следните проекти:
- Енергиен проект „Ломски лигнити” – проучване, разработка на проекта и привличане на стратегически инвеститори;
- Инвестиции в енергийни проекти на базата на възобновяеми енергийни източници (проект „Енергийно оползотворяване на селскостопанска биомаса в Северна България”, соларни електроцентрали и други);
- Инвестиции, свързани с Изграждането на АЕЦ „Белене”, в което „Енемона” АД ще бъде водещ подизпълнител от българска страна;
- Рефинансиране на част от дългосрочните задължения на „Енемона” АД с цел оптимизиране на кредитния портфейл и намаляване на лихвените и валутните рискове за компанията.
Решението за увеличаване на капитала на Енемона АД чрез първично публично предлагане беше взето на Общото събрание на акционерите на компанията, проведено на 13.04.2007г., вследствие на което Съветът на директорите на компанията на свое заседание от 12.10.2007г. реши да увеличи капитала чрез издаване на емисия от 2 млн нови акции. Проспектът на публичното предлагане беше одобрен от КФН на 31.10.2007 г.
Коментар
Коментар