IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Инс, може ли един страничен въпрос извън темата - на колко % кеш си в момента, ако не е тайна разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
      Това развитие на ситуацията го предвидих още преди две седмици. Това само потвърждава собствената ми гениалност. Следващата седмица цената на акцията ще продължи да се понижава и след пробив на емисионното ниво компанията ще престане да подпира цената и тренда рязко ще върви надолу. Не е препоръка за покупка и продажба на акции.
      Като си такъв царски пророк я кажи защо СОФИКС пада повече от Енемона? Или може би според теб ако Енемона стане 10 лева СОФИКСА ще да е 700.
      Според мен до лятото Енемона ще е вързана за СОФИКС после ще го надмине сериозно.

Коментар

Първоначално изпратено от Valuator
        Мен опредлено повече ме вълнуват резултатите от основната дейност на компанията (защото те са в основата на финансовото моделиране за бъдещи периоди) - и докато там не започнат да се случват очакваните положителни резултати, не очаквам да има особено позитивно движение в цената на акцията
        Прав си. Докато основната им дейност е на "чевено" а положителните резултати са в сферата на добрите намерения не може да се очаква позитивно движенив цената на акцията. Всичко това съчетано с кризата на борсата и голямата задлъжнялост според мен предполага негативен тренд и цени в близко бъдеще далеч под 10лв.
        Царю ти си една от основните причини да чета форума на инвестора :-)
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Първоначално изпратено от Valuator
          Мен опредлено повече ме вълнуват резултатите от основната дейност на компанията (защото те са в основата на финансовото моделиране за бъдещи периоди) - и докато там не започнат да се случват очакваните положителни резултати, не очаквам да има особено позитивно движение в цената на акцията
          Прав си. Докато основната им дейност е на "чевено" а положителните резултати са в сферата на добрите намерения не може да се очаква позитивно движенив цената на акцията. Всичко това съчетано с кризата на борсата и голямата задлъжнялост според мен предполага негативен тренд и цени в близко бъдеще далеч под 10лв.
          Не, наистина, на Татуин нямаме подобен специалист.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator

Коментар

Това развитие на ситуацията го предвидих още преди две седмици. Това само потвърждава собствената ми гениалност. Следващата седмица цената на акцията ще продължи да се понижава и след пробив на емисионното ниво компанията ще престане да подпира цената и тренда рязко ще върви надолу. Не е препоръка за покупка и продажба на акции.
              Заделил съм средства.

Коментар

• Това развитие на ситуацията го предвидих още преди две седмици. Това само потвърждава собствената ми гениалност. Следващата седмица цената на акцията ще продължи да се понижава и след пробив на емисионното ниво компанията ще престане да подпира цената и тренда рязко ще върви надолу. Не е препоръка за покупка и продажба на акции.

Коментар

• Леле каката за една седмица и разказаха играта. А тя заедно с борда бяха единствените, които радваха окото в тези тежки времена. Добре че продадох на 20лв. Сега се чудя дали да не купя пак.

Коментар

Първоначално изпратено от съни(тя)
                    ако беше намесил моментния сентимент на пазара - О'к, но ти говориш само за свръх очаквания...
                    При цена под 17 лв. не мислиш, че това ще означава изобщо липса на такива?
                    Интересно, какво ли мислиш за компаниите в сектора и за развитието му в региона...
                    По време на ИПОто се генерираха свръх очаквания относно бъдещето на тази акция. Някой хора очакваха да купят на 16.80 и след една седмица да се събудят милионери. За това беше цялата истерия и целият рев около разпределението на акциите. Разбира се реално това нямаше как да стане. После дойде отчетът и отрезвяването и започнаха продажбите. След пробив на нивото от 16.80 предполагам, че цената на акцията рязко ще се понижи. Не е препоръка за каквото и да било.
                    Отчета си е супер! На ИПОто обещаха 9 милиона и нещо печалба и казаха /на пресконференцията в Шератон/, че в тях се включва Ломско. Показаха 14 милиона печалба с 50% повече от обещаното. Перспективите пред Енемона са страхотни.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                      ако беше намесил моментния сентимент на пазара - О'к, но ти говориш само за свръх очаквания...
                      При цена под 17 лв. не мислиш, че това ще означава изобщо липса на такива?
                      Интересно, какво ли мислиш за компаниите в сектора и за развитието му в региона...
                      По време на ИПОто се генерираха свръх очаквания относно бъдещето на тази акция. Някой хора очакваха да купят на 16.80 и след една седмица да се събудят милионери. За това беше цялата истерия и целият рев около разпределението на акциите. Разбира се реално това нямаше как да стане. После дойде отчетът и отрезвяването и започнаха продажбите. След пробив на нивото от 16.80 предполагам, че цената на акцията рязко ще се понижи. Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                        Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
                        Ще изчакаме и ще видим дали ще познаеш.
                        Моите прогнози винаги се сбъдват. Не е препоръка.
                        Ще ми бъде интересно да видя, каква отговорност ще поемеш, ако не се сбъднат.
                        Аз съм заделил някой лев, за да напазарувам като паднат под 400 лв., нали такава ти беше прогнозата.
                        За да паднат под 400 първо трябва да станат 400лева.
                        Ето, и чувство за хумор демонстрираш.
                        Остава само да познаеш резултатите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                          Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
                          Аз съм заделил някой лев, за да напазарувам като паднат под 400 лв., нали такава ти беше прогнозата.
                          За да паднат под 400 първо трябва да станат 400лева.

Коментар

• Ако падне под 15 лв. ще вляза. Там някъде е разумната цена.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от rush
                                За Ковачки знам че продаде 1000 декара на американците да строят нов тец за 30 милиона евро!!!
                                Енемона казват че имат 25 000 декара в Лом. Държат концесията, земята и са дивелопър на този проект за предполагам 1 милиард евро. Спокойно могат да вземат 200 милиона евра и пак да имат дял. А инвеститорите ще се редят на опашка. Незнам за теб но за мен акцията при P/E = 15 е подценена и мисля че е време да се влиза в позицията.
                                НЕ Е ПРЕПОРЪКА
                                Не зная колко декара има Енемона в ЛОМ но 25 000 декара наистина е огромна площ. Но изграждането на топлоцентрала от 400 мегавата използваща за гориво нискокачествени нискокалорични въглища с високо съдържание на сяра въобще не е проста работа и изисква колосални средства. Дали ще успеят да ги осигурят бъдещето ще покаже.

Коментар

Working...
                                X