IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси към г- н Асен Христов / Еврохолд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Blagodaria za izcherpatelnia otgovor. Toj napalno savpada s moeto vijdane za subektite, koito promenja i opredelja cenata.
    Tova, koeto me razdrazni v predishnoto ti izkazvane i na koeto reagirah e gore dolu tova, koeto i ti ne haresa na moeto - vzimash dumite izvan konteksta i gi talkuvash nepravilno. A. Hristov ne e spomenaval, che spekulantite manipulirat cenata.
    Shto se otnasia do vaprosite, shte te pomolia ti da otgovorish - parvo, zashtoto mi zvuchat ritorichno i vtoro, zashtoto sam sigurna, che po-dobre ot men shte go napravish. Tova ne e zaiajdane, a molba. Dobre e da ima poveche konstruktivni i informativni izkazvania, vmesto da pljuem zlobni obvinenia (v sluchaia ne izkljuchvam i sebe si).

Blagodarja za pojelanieto. Ne saglasieto mi s opredeleno izkazvane ne opredelja otnoshenieto mi kam choveka. Kak bih mogla da te opredelja kato "antipatichen" kato njamam ideja kak izglejdash. Moje pak da se okajesh simpatichen

Коментар

• Първоначално изпратено от marriam
      Q vzemete, che se razberete sas Zarko koj v krajna smetka manipulira cenata na akciite: spekulantite, pazarat ili majoritarat.

Zarko: "Спекулантите манипулирали цената на акциите..., ... , а не ги ли манипулира (променя) пазарът"
      Първоначално изпратено от zarco
      ...

Спекулантите манипулирали цената на акциите..., ... , а не ги ли манипулира (променя) пазарът с неговите пазарни субекти и правила - ПАЗАРЪТ (БОРСАТА), на който (която) ДРУЖЕСТВАТА СЕ СТРЕМЯТ ДА ИЗЛЯЗАТ.

Който се страхува от спекуланти - да не ходи в гората... пардон, да не се листва на борсата..., ако се страхува от мечки...

marriam, без никаква злоба, ще ти обясня още веднъж това, което казвам (не така, както отрязваш донякъде моето изречение, при което се губи част от смисъла).

Пазарът променя цените.

Пазарът от своя страна включва пазарни субекти.

Някои пазарни субекти се наричат СПЕКУЛАНТИ С ЦЕНИТЕ НА АКЦИИТЕ. Те използват цялата нормативна база, за да се включат в пазара съвсем законно (и почтено) със спестени (условно и най-общо казано) от тях средства. Самите правила на борсата стимулират дружествата: които се листват и имат по-голям брой СПЕКУЛАНТИ (които също са и акционери) и които поддържат определен свободно търгуем обем от капитала.

Други пазарни субекти са наречени (условно) МАЖОРИТАРНИ АКЦИОНЕРИ. Те са ДРУГ ТИП СПЕКУЛАНТИ - да ги наречем условно: СПЕКУЛАНТИ НА ЕДРО С ЦЕНИТЕ НА АКЦИИТЕ.

Ако осмислиш добре написаното, може би ще си отговориш на въпросите, които те вълнуват.

marriam, от своя страна ще те попитам: на какъв сегмент от БФБ се търгуват дружества - да приемем с равни други показатели, които се различават по броят на акционерите в тях - с:
      а)- 5 акционери
      б)- 105 акционери
      в)- 305 акционери
      г)- 505 акционери ?

И вторият ми въпрос: според теб, дали има стремеж от дружества, листвани на по-горен сегмент на БФБ към по-долни сегменти ИЛИ Е ТОЧНО ОБРАТНО?

И последен въпрос: колко време - според теб - би издържало дружество на борсата, ако акциите му запазват номинала си? И какъв е смисълът, ако това става?

Настоящото мнение важи за всички дружества, независимо, че се намира в тази (произволно избрана тема). Това не са насоки за отваряне на позиции, независимо, че притежавам акции.

marriam, пожелавам ти успехи, колкото и антипатичен да съм ти. Поне в преценката си за мъжете не си сгрешила.
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Re: Отговор въпроси

BRAVO POZNA!!!

Американски фонд е купувачът 3-те млн. акции от Еврохолд България
        13.03.2007 18:04 ( EUBG )

Американският инвестиционен фонд Firebird Avrora Fund Ltd е купувачът на прехвърлените миналия петък 3 млн. акции, представляващи 6% от капитала на Еврохолд България АД, при цена от 3 лв., стана ясно от съобщение на БФБ-София.

Продавач на 2 млн. акции тогава бе мажоритарният собственик на холдинга – Българска Холдингова Корпорация, а останалите 1 млн. акции бяха продадени от клиенти на Евро-финанс.

Firebird Management LLC управлява активи от над 3 милиарда долара, разпределени в осем фонда, един от които е Firebird Avrora Fund. Последният се фокусира върху инвестиции в страните от бившия Съветски съюз и Източна Европа.

В съобщението на БФБ се казва още, че след транзакцията свободно търгуваните акции на Еврохолд България достига 30%, а пазарната капитализация на компанията е в размер на 162 млн. лв.

Днес акциите на Еврохолд България добавиха 1,85% до 3,3 лв. при изтъргуван обем от 214 293 лота. Търсене има при цена 3,306 лв., а предлагане – на 3,33 лв.

http://investor.bg/?id=47887

Първоначално изпратено от lobi
        Мисля че трябва да инвеститорите да са доста сериозни за да бъде принуден мажоритаря да зайграва с тия аукциони на Еврохолд. Така както го обвиняват в форума тук. А ако това е вярно колеги мисля че явно има защо.
        Защто кой не играе за да печели ???

Коментар

Първоначално изпратено от orchis
          Тук се пропуска, че можоритарят манипулираше цената през цялото време.
          Q vzemete, che se razberete sas Zarko koj v krajna smetka manipulira cenata na akciite: spekulantite, pazarat ili majoritarat.

Zarko: "Спекулантите манипулирали цената на акциите..., ... , а не ги ли манипулира (променя) пазарът"

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
            Аз пък съм много недоволен, че днес времето е облачно и си мисля, че никак, ама никак не е честно, че г-н Асен Христов така долно ни измами като не ни обеща Слънце над София днес. Но дори и днес да изгрее, аз пак ще си бъда недоволен и сърдит, защото просто така!
            Аз пък съм много недоволна, че г-на не ми обясни каква е идеята да се продава на 3,00 и след това да се купува на 3,35...
            И в тази връзка имам още един въпрос: Това ли е "добър" професионализъм?

Коментар

• Аз пък съм много недоволен, че днес времето е облачно и си мисля, че никак, ама никак не е честно, че г-н Асен Христов така долно ни измами като не ни обеща Слънце над София днес. Но дори и днес да изгрее, аз пак ще си бъда недоволен и сърдит, защото просто така!

Коментар

Мисля че трябва да инвеститорите да са доста сериозни за да бъде принуден мажоритаря да зайграва с тия аукциони на Еврохолд. Така както го обвиняват в форума тук. А ако това е вярно колеги мисля че явно има защо.
                Защто кой не играе за да печели ???

Коментар

Това което ми прави впечатление е, че изявлениято е доста по-стойностно и зряло от всичко, което прочетохме досега. Предполагам, че след всичките издънки някой се е сетил да потърси помощ. Похвално е.

Лично аз не съм съгласен с доста от твърденията :

Първоначално изпратено от Асен Христов
                  Промяната на техниката (а не на стратегията) по реализиране на това наше намерение беше изцяло съобразена с пазара в момента. Това още веднъж показва професионализмът и доброто познаване на пазарната обстановка от страна на екипа на Евро Финанс.
                  Това просто не е вярно. Идеята за публичност на едно дружество е пряко свързана с прозрачността и предвидимостта на решенията в това дружество, така че всичките тези врътки показват точно липса на професионализъм и ясна визия.

Единствените, които могат да бъдат недоволни от така реализираната стратегия са спекуланти, които разчитаха на високи печалби в рамките на няколко дни чрез манипулиране цената на акциите, както се случи при много други листвания и IPO-та напоследък.
                  Тук се пропуска, че можоритарят манипулираше цената през цялото време.

В действителност ние имахме възможност да продадем целия обем акции, пуснат на БФБ на 2-3 големи инвеститори, но това не е предствата ни за публично дружество. С така реализираната стратегия от Евро Финанс постигнахме максимален брой инвеститори, с което се осигурява много добра ликвидност на позицията в бъдеще.
                  Така реализираната стратегия по никакъв начин не изключваше възможността 2-3 инвеститора да закупят големи дялове. Факт е, че не стана, което подтвърждава тезата, че и да е имало големи инвеститори, то те не са били склонни да дадат повече от 3 лв. Последните действия (продажбата на тези 3 М акции) само показва, че идеята за "максимален брой инвеститори" не е много състоятелна.

Освен това практика е инвеситорът да обяви за участието си след приключване на сетълмента.
                  Това ми се струва някак супер несериозно.

Като цяло, поне у мен, остана впечатлението за едно надлъгване стил "Магурата".

Нямам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от M&A
                    ...

Противоречи, защото имат различен инвестиционен хоризонт. Спекулантчетата са от днес за утре, но май няма да е толкова бързо по тази позиция.

Мамма миа, каква терминология се вихри тук: "инвестиционен хоризонт", то - при светлото бъдеще - не е като да мислиш "от днес - за утре" .

Никак няма да повярвам, ако сам той - г-н Христов (както му казват някои), или Асенчо - както си го познавам аз от един друг град преди Х години (но това не го принизява като настоящ председател на УС) - сам той да има нужното уважение към т.нар. от някого "спекулантчета"- точно "ИНВЕСТИЦИОННИЯТ ХОРИЗОНТ" налага такова негово отношение...

Както разбирам, M&A, ти не си от тази категория - на спекулантчетата. Кариера ли градим, а? Пълзешком - да излижем подметките на шефа... Ако - да, кажи бе човек, ще прошушна добра дума където трябва... Ако "кихнеш" и по бира - успехът ти е 100%.
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Pocheti po-vnimatelno: "Единствените, които могат да бъдат недоволни от така реализираната стратегия са спекуланти, които разчитаха на високи печалби в рамките на няколко дни чрез манипулиране цената на акциите, както се случи при много други листвания и IPO-та напоследък."
                      "manioulirane" e v bezlichna forma i ne utochiava koj tochno izvarshva manipulaciata.

"В действителност ние имахме възможност да продадем целия обем акции, пуснат на БФБ на 2-3 големи инвеститори, но това не е предствата ни за публично дружество. С така реализираната стратегия от Евро Финанс постигнахме максимален брой инвеститори, с което се осигурява много добра ликвидност на позицията в бъдеще."

A ne e li imenno LIKVIDNOSTTA naj-vajnia kriterij za spekulantite pri zakupuvane na akcii?

Spoko, pogrijili sa se i za tebe

Първоначално изпратено от zarco
                      Първоначално изпратено от M&A
                      ...
                      Основната цел на едно IPO или аукцион, не е да се направят по - богати спекулантите на пазара, а да се даде възможност на компанията емитент да развие в по-голям мащаб своята дейност...

"Основната цел...компанията емитент да развие в по-голям мащаб своята дейност"... по никакъв начин не противоречи на съпътстващият момент: да се направят по - богати спекулантите на пазара. Това произтича от самата същност на борсовата търговия и е в интерес на самата развиваща се компания да увеличава свободно търгуемия си капитал, както и броя на своите акционери (не е без значение сегментът, на който се търгува компанията).

Мисля, че някои дребни преигравания (своеобразно тълкуване на понятия като "сетълмент", и др.) могат да изиграят лоша шега...

Спекулантите манипулирали цената на акциите..., ... , а не ги ли манипулира (променя) пазарът с неговите пазарни субекти и правила - ПАЗАРЪТ (БОРСАТА), на който (която) ДРУЖЕСТВАТА СЕ СТРЕМЯТ ДА ИЗЛЯЗАТ.

Който се страхува от спекуланти - да не ходи в гората... пардон, да не се листва на борсата..., ако се страхува от мечки...

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
                        Първоначално изпратено от M&A
                        ...
                        Основната цел на едно IPO или аукцион, не е да се направят по - богати спекулантите на пазара, а да се даде възможност на компанията емитент да развие в по-голям мащаб своята дейност...
                        .... по никакъв начин не противоречи на съпътстващият момент: да се направят по - богати спекулантите на пазара.
                        Противоречи, защото имат различен инвестиционен хоризонт. Спекулантчетата са от днес за утре, но май няма да е толкова бързо по тази позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от M&A
                          ...

"Основната цел...компанията емитент да развие в по-голям мащаб своята дейност"... по никакъв начин не противоречи на съпътстващият момент: да се направят по - богати спекулантите на пазара. Това произтича от самата същност на борсовата търговия и е в интерес на самата развиваща се компания да увеличава свободно търгуемия си капитал, както и броя на своите акционери (не е без значение сегментът, на който се търгува компанията).

Мисля, че някои дребни преигравания (своеобразно тълкуване на понятия като "сетълмент", и др.) могат да изиграят лоша шега...

Коментар

• Желая Ви успех г-н Христов, на Вас и на целия Ви екип!

Одобрявам идеята Евроинс да излезе на Европейските пазари и с интерес очаквам новини свързани с неговото развитие.

Относно провеждането на аукциона на EUBG :
                            точно така трябваше да направите за да охладите спекулантското мислене на всички псевдоинвеститори и да ги накарате да се замислят по-дълбоко върху дейността и инвестиционната програма на EUBG.

Основната цел на едно IPO или аукцион, не е да се направят по - богати спекулантите на пазара, а да се даде възможност на компанията емитент да развие в по-голям мащаб своята дейност. Големите инвеститори да повярват в нея, а резултатите ще дойдат с времето.

Имам и един въпрос към Вас: Бихте ли коментирали, как протече предтавянето Ви в Лондон? Както на EUBG, така и на EURINS?

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                              Фактс, ако немаш акции, що ще ти донесе отговора на въпроса за борсата и практиката ..
                              Човек цял живот се учи! Досега винаги съм си мислил, че сетълмента е разплащане по ВЕЧЕ сключена сделка и от сетълмента не зависи дали една сделка я има или не...

Не виждам как сетълмента би се отразил върху качеството или резултата от една борсова сделка за да се крие кой е страна по нея?

Коментар

• Еми лично мене ми се иска да благодара за отговорите, живи, здрави и напред към победата , /как си има една приказка/
                                Фактс, ако немаш акции, що ще ти донесе отговора на въпроса за борсата и практиката ..

Коментар

Working...
                                X