IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    Първоначално изпратено от fut
    Mariane mojesh li da gi pitash tezi geroi ot PIB kakav e razmera na CREDIT DERIVATIVES v portfeila im ?
    От PR отдела на FIB помолиха за уточнение и разяснение, какво точно имате в предвид под CREDIT DERIVATIVES? Някакъв пример?
    отговорих им
    http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_derivative

A credit derivative is a contract (derivative) to transfer the risk of the total return on a credit asset falling below an agreed level, without transfer of the underlying asset. This is usually achieved by transferring risk on a credit reference asset. Early forms of credit derivative were financial guarantees. Some common forms of credit derivatives are credit default swap, total return swap and credit linked note.

Коментар

• ако приемем с цялата условност този анализ и обявената цена на КТБ от 58.50 то цената на изпълнение на ПИБ трябва да е 9,72 лв
      http://imoti.start.bg
      http://pravo.start.bg
      [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=48228

Тук има анализ, според който цената на ПИБ би трябвало да е около 11-12 лв...

Според мен обаче, повече от 5-7 лв. (което е съпоставимия диапазон на цената на КТБ) предполага поредното обиране на каймака...

Стадото се увеличава, трябва да се дои редовно ...

Коментар

• mates, cenata ste e nad 10 BGN

Коментар

• Първоначално изпратено от fut
            Mariane mojesh li da gi pitash tezi geroi ot PIB kakav e razmera na CREDIT DERIVATIVES v portfeila im ?

От PR отдела на FIB помолиха за уточнение и разяснение, какво точно имате в предвид под CREDIT DERIVATIVES? Някакъв пример?

Коментар

• Да! Грешка в изчисленията! - Съгласих се с 6.7 - 7.2 лв (след дълги и напойтелни размисли и сметки). Все пак бих се радвал да разбера дали разсъжденията довели до 6 - 8 лв са същите. Моля прати ми как достигна до 6-8 - може и на л.с. Ако искаш аз ще пратя мойте изчисления.

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterNK
                Така като гледам най-неясно е каква е нормалната цена на акция.

Аз мисля, че има логика цената да е = активи/общ брой акции, или 25 лв.

Или нещо ми се губи?
                Тука ми мирише на агитация. За тебе PeterNK цената може и 50 лв. да е, но ако сметнеш малко по-реално трябва да е в диапазона 6 до 8 лв. АКО искате и да спечелим нещо след качването на борсата, то по-добре да вземем акции на долната граница (6 лв.), че да останат 2-3 лв. и за нас след поскъпването. Ако ще плащаме премия на самото ИПО и цената е 9 кинта, то по-добре си пазете паричките за наличните в момента акции на борсата. Успех на всички!

Коментар

• nqkoi imali ideq kade shte varira cenata i na men mie mnogo chudno mersi predvaritelno

Коментар

Или нещо ми се губи?

ne neshto, pich, cialata idea ti se gubi
                    uspeh

Коментар

Или нещо ми се губи?
                      Хора, не пишете глупости. С уважение.

Коментар

• Така като гледам най-неясно е каква е нормалната цена на акция.

Или нещо ми се губи?

Коментар

• forex choveche, zadavash otgovori, a ne vaprosi. Estestveno che kato si limitiral po-niska cena niama da plashash po-visokata. prosto ne vzemash akcii i tova. Inache te podkrepiam, che usloviata sa mnogo obarkvashi, zashoto na mnogo mesta ima "AKO TOVA, AKO ONOVA". Naj-glupavoto e che ne sa kazali nikade kolko misliat che im struva bankata. Tova enormalno, ochakva se ot investitorite pak i taka se pravi po sveta!

Коментар

• Imam slednia vupros, dano ne prozvu4i na nqkoi lai4eski, no tiq naistina vseki put smenqt pravilata, spored men s cel da oburkat investitorite:
                            -Nali ako podam limitirana, a cenata na klasirane bude po-golqma ot dadenata ot men, az nqma da buda prinuden da kupuvam po tazi po-visoka cena?
                            Otgovora izglejda logi4en, no nikude ne e uto4neno.
                            Merci predvaritelno

Коментар

• Как ви се струва Ипото на ПИБ срещу КТБ? Май това на КТБ е с по-ясни условия за сега.

Коментар

• geek благодаря ти за пояснението.Аз от скоро се занимавам с акции и определено ми беше от полза информацията.

Коментар

Working...
                                X