IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой дали може да ми подскаже, как точно се определя при този меточ цената на отсичане/цената на която са одобряват пазарните поръчки/, а съшо какво ще съотношението на одобрени лимитирани/пазарни поръчки. Предварително благодаря за разясненията :-)
    Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Я вижте какви кули близнаци са си направили ПИБ в Тирана:
      http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2680382

Коментар

• [quote="Пипа"]за оценка на акциите в ПИБ са ползвали два метода единия от които е Dividend Payout Ratio ....

Dividend discount model, koito nyama obshto s dividend payout ratio...

Коментар

• в 24 часа миналата седмица имаше две странци за ИПО-тата на ПИБ и КТБ
          направи ми впечатление че за оценка на акциите в ПИБ са ползвали два метода единия от които е Dividend Payout Ratio ....

според оценката им една акция на ПИБ струва между 7.90 и 11.10 ако правилно си спомням
          сега прегледах какво пише за този метод в нета - в общи линии не се приема добре а и не схващам как са получили цена

http://stocks.about.com/od/evaluatingstocks/a/dpr.htm
          It almost seems like a measurement invented because it looked like it was important, but nobody can really agree on why.
          The DPR (it usually doesn’t even warrant a capitalized abbreviation) measures what a company’s pays out to investors in the form of dividends.
          You calculate the DPR by dividing the annual dividends per share by the Earnings Per Share.

DPR = Dividends Per Share / EPS

For example, if a company paid out $1 per share in annual dividends and had $3 in EPS, the DPR would be 33%. ($1 / $3 = 33%)
          The real question is whether 33% is good or bad and that is subject to interpretation

Коментар

• Като чета новата статия на Мариян, май виждам, че има повишаване на индикативната цена и вече започва от 8.50 лв. за акция. Успех.

Коментар

• Nqkoi ima li predstava, ako podadesh poruchka chrez glavniq manager na emisiqta, dali ste poluchisg po-dobur procent na udovletvorenie na poruchkata, kakto beshe pri KAO?

Коментар

• Датата за търговия на акциите ще бъде 22 юни и за старите и за новите

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси
                  Извинете откъде мога да изтегла проспекта за ИПО на ПИБ?
                  http://www.fibank.bg/data/files/FIBa...spectus_BG.pdf

Коментар

• Извинете откъде мога да изтегла проспекта за ИПО на ПИБ?
                    Доколкото съм запозната от утре се приемат поръчки, а аз все
                    още не съм си намерила проспекта. Благодаря на всички които ще ми се притекат на помощ. :-)
                    Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от haralampi
                      Според проспекта Новите и Съществуващите Акции ще започнат да се търгуват заедно или нещо се лъжа:

"След регистриране на увеличението на капитала на Банката в търговския регистър, средствата по набирателната сметка на Банката ще бъдат освободени и предоставени на разположение на ПИБ. Борсова
                      търговия с Новите Акции ще започне едновременно с търговията на Съществуващите/Свръхразпределените Акции, а именно от първата дата на търговия, определена от Българска Фондова Борса, която се очаква да бъде на или около 22 юни 2007 г." (стр. 186 най-отгоре)
                      Акциите от увеличението ще ни бъдат раздадени като депозитарни разписки, а съществуващите стари акции с DFP трансфер по сметка преди регистриране на БФБ. Аз така го разбрах, макар че не е много ясно!!! Изобщо проспекта е една голяма тайна /и каша/

Коментар

• Според проспекта Новите и Съществуващите Акции ще започнат да се търгуват заедно или нещо се лъжа:

"След регистриране на увеличението на капитала на Банката в търговския регистър, средствата по набирателната сметка на Банката ще бъдат освободени и предоставени на разположение на ПИБ. Борсова
                        търговия с Новите Акции ще започне едновременно с търговията на Съществуващите/Свръхразпределените Акции, а именно от първата дата на търговия, определена от Българска Фондова Борса, която се очаква да бъде на или около 22 юни 2007 г." (стр. 186 най-отгоре)

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                          Това е 1:1 от прессъобщение на банката, как така в Художествената галерия на Гурко 1? Не са казали нищо такова.

По отношение на
                          но не знам дали ние простосмъртните имаме право да присъстваме.
                          доколкото знам посочения час е за журналисти, веднага след това ще има презентация за инвеститорите

Мисля, че не е проблем и дребни инвеститори да влязат, доколкото съм ходил и на други пресконференции в хотела и долу само те питат "закъде си", казваш за пресконференцията или презентацията и се качваш в залата

Уважаеми колеги,

Изглежда, че има две конференции, една за журналисти и една за инв. посредници и инвеститори!

Имаме удоволствието ви поканим на брифинг и кафе с екипа на Първа инвестиционна банка, който ще презентира финансовата институция в рамките на роудшоуто за първоначалното публично предлагане на акции на банката.

Един час преди първата презентация в София с вас ще се срещнат изпълнителните директори и членове на Управителния съвет на банката Мая Георгиева и Евгени Луканов, членът на Управителния съвет Радослав Миленков и управителя на Първа финансово брокерска къща Тодор Брешков.

Заповядайте на 7 май 2007 г., понеделник, в 10 ч. в зала „Сердика” на Гранд хотел София!

Скъпи Марияне
                          Благодаря ти от името на всички за информацията, която ни даваш, но имам една малка забележка към теб.
                          Чух за тази конференция, но не знам дали ние простосмъртните имаме право да присъстваме.
                          От друга страна, МАЛКО ни връзваш тенекия човече!!!!!
                          Адреса не е тоя а Художествената галерия на Гурко 1, но то "нема голямо значение"
                          Моляте в бъдеще бъди по-точен!
                          [/quote]

Коментар

• Ще проверя с един приятел. Ако си прав, публично се извинявам, но чух друго. Още утре ще ти пиша!

Коментар

• Това е 1:1 от прессъобщение на банката, как така в Художествената галерия на Гурко 1? Не са казали нищо такова.

По отношение на
                              но не знам дали ние простосмъртните имаме право да присъстваме.
                              доколкото знам посочения час е за журналисти, веднага след това ще има презентация за инвеститорите

Мисля, че не е проблем и дребни инвеститори да влязат, доколкото съм ходил и на други пресконференции в хотела и долу само те питат "закъде си", казваш за пресконференцията или презентацията и се качваш в залата

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието ви поканим на брифинг и кафе с екипа на Първа инвестиционна банка, който ще презентира финансовата институция в рамките на роудшоуто за първоначалното публично предлагане на акции на банката.

Един час преди първата презентация в София с вас ще се срещнат изпълнителните директори и членове на Управителния съвет на банката Мая Георгиева и Евгени Луканов, членът на Управителния съвет Радослав Миленков и управителя на Първа финансово брокерска къща Тодор Брешков.

Заповядайте на 7 май 2007 г., понеделник, в 10 ч. в зала „Сердика” на Гранд хотел София!

Скъпи Марияне
                              Благодаря ти от името на всички за информацията, която ни даваш, но имам една малка забележка към теб.
                              Чух за тази конференция, но не знам дали ние простосмъртните имаме право да присъстваме.
                              Адреса не е тоя а Художествената галерия на Гурко 1, но то "нема голямо значение"
                              Моляте в бъдеще бъди по-точен![/quote]

Коментар

• Уважаеми колеги,

Заповядайте на 7 май 2007 г., понеделник, в 10 ч. в зала „Сердика” на Гранд хотел София![/quote][/quote]

Скъпи Марияне
                                Моляте в бъдеще бъди по-точен!

Коментар

Working...
                                X