IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
    Ха. Какво намери батко. Очаквах подобна новина да намеря първо в инвестора.

Печалбата на ПИБ скочи четири пъти

Близо 4 пъти, или с 274%, е скочила печалбата на Първа инвестиционна банка за 9-те месеца на годината спрямо същия период на миналата. Резултатът достига 34,3 млн. лева. Раздадените кредити възлизат на 2,686 млрд. лв., спрямо 1,7 млрд. лв. в края на миналата година. Преди два месеца ПИБ осъществи първично публично предлагане на акции, като набра 107 млн. лв. нов капитал.http://www.standartnews.com/bg/artic...article=207946
    http://kompanii.investor.bg/?cat=5&id=56039

Коментар

• Ха. Какво намери батко. Очаквах подобна новина да намеря първо в инвестора.

Печалбата на ПИБ скочи четири пъти

Близо 4 пъти, или с 274%, е скочила печалбата на Първа инвестиционна банка за 9-те месеца на годината спрямо същия период на миналата. Резултатът достига 34,3 млн. лева. Раздадените кредити възлизат на 2,686 млрд. лв., спрямо 1,7 млрд. лв. в края на миналата година. Преди два месеца ПИБ осъществи първично публично предлагане на акции, като набра 107 млн. лв. нов капитал.http://www.standartnews.com/bg/artic...article=207946

Коментар

• Напълно подкрепям мнението ти KOSTJUMAR, положението при мен е подобно.

Коментар

• Както всеки родител смята, че неговото дете е най-най-най , така и аз смятам, че нашето дръвче ПИБ е най-голямо /поне в моя портфейл/. Ама напук ще си го стискам. Наближава зима. Може да ме постопли.

Коментар

• Почти в нито една банка доходи не се доказват, а показват при първоначално одобрение. След това колегите от "кредитни консултанти" забиват поглед в монитора ти проверяват кредитното досие, платени осигуровки - върху каква сума, и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Butch
              Първоначално изпратено от обзървър
              ПИБ нещо е закъсала
              ще ми спрат кредитната карта, отмениха преференциалните програми за кредити с група от фирми, не подновяват овърдрафт на служители и много колеги чакат обещано издаване на кредитни карти от 2 месеца
              Не знам дали е закъсла,но това за бавенето на кредитните карти не се отнася за ПИБ! (Не че не съм разочарован от някои техни услуги,но обективността изисква да сме точни). Кредитна карта с 10000лв кредитен лимит ми бе издадена точно за 3 работни дни! Уточнявам,че доходите не се доказват,а само се казват
              В Райфайзен ми казаха че трябвало да чакам поне месец,защото пластмасата за картите се поръчвала в Унгария и ставало много бавно!?!?!? Представяте ли си що за отговор? Отделно имах надежди за онлайн банкирането на Райфа,но и там са почнали дребни хитринки - да,онлайн банкирането е безплатно,ама не може да ти е вързано с дебитната карта и да си правиш плащания,а трябвало да имаш разплащателна сметка (която вече не е безплатна)..е защо е нужно такива еквалибристики... Както и да е
              информацията ти е стара
              мисля че към днешна дата са затегнали коланите много яко

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
                Първоначално изпратено от nevermind
                ami shtoto za momenta e ULTRA NADCENENA! i po4ti vsi4ki tuka go znaqt! kakto i PFBK!

PS: moite izvinenia za predishnite mneniq! shte gi iztria!
                nevermind, не разбирам какво й е толкова надцененото:

P/E: 25
                P/B: 4,4 (но основно заради новите акции)
                ROE: 17,4 (сравнително високо, въпреки новите акции)

Кажи ми също така коя от другите банки има по-добри перспективи пред себе си? Или пък коя има най-голям шанс да влезе/излезе в/от SOFIX при следваща актуализация
                az "uhajvam" i FIB i CCB
                kato kum vtorata e naso4eno predimno vnimanieto mi!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dobrichka
                  [п.с - Къде е ударението? "Добро момиче" или "момиче от Добрич"? ;-)

Много добро момиченце, което няма нищо общо с Добрич ... :-)
                  Обаче - добро, добро, ама много изнервено от тия нива
                  Не се изнервяй, погледни от веселата страна - и на други позиции е така! ;-)

п.с - Аааа, сега вече ми е ясно! Така де, остава и един ник да ме обърква...;-)

Коментар

• [п.с - Къде е ударението? "Добро момиче" или "момиче от Добрич"? ;-)

Много добро момиченце, което няма нищо общо с Добрич ... :-)
                    Обаче - добро, добро, ама много изнервено от тия нива

Коментар

• Първоначално изпратено от индианец
                      Това, което аз не рабирам, е че си мислите, че една акция непремено трябва да се качва при излизането на добри данни.
                      Защото това се случва на един нормално-функциониращ пазар, освен ако очакванията не са включени вече в цената, но не мисля, че тука случаят е такъв

Коментар

• Първоначално изпратено от индианец
                        Това, което аз не рабирам, е че си мислите, че една акция непремено трябва да се качва при излизането на добри данни.
                        Ti koga ochakvash da se kachva? Pri izlizaneto na loshi danni li ...?

Коментар

• Това, което аз не рабирам, е че си мислите, че една акция непремено трябва да се качва при излизането на добри данни.

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind
                            ami shtoto za momenta e ULTRA NADCENENA! i po4ti vsi4ki tuka go znaqt! kakto i PFBK!

nevermind, не разбирам какво й е толкова надцененото:

P/E: 25
                            P/B: 4,4 (но основно заради новите акции)
                            ROE: 17,4 (сравнително високо, въпреки новите акции)

Кажи ми също така коя от другите банки има по-добри перспективи пред себе си? Или пък коя има най-голям шанс да влезе/излезе в/от SOFIX при следваща актуализация

Коментар

...Сега някой ще каже, че мястото й е там, където пазара я е сложил, ама не е баш така пир тия резултати ..., нали?
                              И аз друг по логичен отговор за момента не намирам. Отначалото съм тук и не мисля скоро да се разделяме, но и мен ме вкисва застоя!:-(

п.с - Къде е ударението? "Добро момиче" или "момиче от Добрич"? ;-)
                              Не е препоръка за покупко/продажба![/list][/list]

Коментар

Абе защо разводнявате темата с някакви безсмислени изказвания - кой къде и как го обслужили. Естествено, че по въпроса кой коя банка харесва ще има различни мнения. Мен в една и съща банка ме обслужват веднъж добре, веднъж - зле.
                                Аз искам някой да ми обясни, защо при тези добри (даже много добри) резултати акцията не се качва. Преди време изразих съмнение, че се готви продажба на банката и умишлено цената се държи в коридора 12.50 - 13, ама никой не ми обърна внимание. Може и да не е вярно, а може и да има нещо друго, което не знаем - но, по дяволите, защо проклетата цена не отива, където й е мястото.
                                Сега някой ще каже, че мястото й е там, където пазара я е сложил, ама не е баш така пир тия резултати ..., нали?

Коментар

Working...
                                X