If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Колеги, няма ли някой да каже нещо положително за тази позиция!?
Досега се изписа доста и конкретно по темата и по-общо, но като че ли преобладава негативизма. Все пак отчета е в рамките на очакваното, което би трябвало да се оцени ако не от моментното състояние на пазара, то поне в по-средносрочен план.
Притежавам акции от самото начало и не мисля да се разделям с тях докато не прехвърлят 26.00 за парче.
Асене, ти откъде си толкова сигурен, че не са започнали да изкупуват? Това, че не са го обявили не значи, че не го правят. А може да го правят чрез свързани, но необявени физически и юридически лица.
Какво значи, че са им се доверили? За какво са им се доверили?
"Profit is never wrong!"
ааа,ще падна...изкупували тайно......
ми нали цяла българия се е уплашила,че нямат достатъчно ликвидност.нали трябва да оправдаят доверието на хората в такъв случай.
не само не изкупуват тайно,ами и нямат кинти да изкупуват.....ако имаха кинти,щяха да изкупуват и щяха да напълнят пресата с гордеене.
така доказват ,че си вярват,че банката им е добра и нямат проблеми.
тва е стандартен начин за доказване на доверие на публична компания.казват-акциите са ни прекалени евтини и смятаме,че ще се качат,следователно заделяме част от печалбата за байбек.проооооосто.
а не както те правят-да вършеят по форуми и да казват ,че имат "печалби",дето никой не ги вижда къде отиват.......
а,даааа и четох някъде интервю с някоя от шефките....жената казва-банката не е за продаване......
ми как ше е за продаване.кой е луд да я купи?свестен мениджър на фонд или друга банка няма да набута акционерите с такава сделка.
а парите в бг на българономистите свършиха.иначе само те можеха да направят такава глупост.ама нямат кинти....другите банки почнаха и те да дават рекордни лихви за целия свят в евро.....ясно накъде е тръгнала работата.а фондовете са се набълбукали с ваканционни и жилищни проекти,дори за които нямат кинти да ги довършат.
а дори и да ги довършат,кой ще купува?руснаците?щото бгетовците няма да са.
да не говориме за селскостопанската земя,дето вместо да инвестират в обработката й,те я използват като къмодити.......гениално-вечно ще расте.......
пари в бг вече немаааааа.и все повече нема да има.........
и тепърва се почва.първо се показват най големите българономисти-такива като ПИБ.аматьори със самочувствие на рокфелеровци.........
измислиха нов тип бизнес банкиране-ипотеки ,бизнес заеми на строители и бартер с фондове-заемчета срещу обръщане на ипотеки като инвестмънт......гениално
милиарди долари външно финансиране,раздадени в тухли и бетон.....
супер професионалисти.вечно ще се качват имотите ............хората ще теглят и купуват,имотите се качват,стоителите строят,имотите се качват,ипотеките нарастват и така до кога????????вече 3 години минаха.......сега ще има реванш.бг я сринаха с негативен рейтинг.....гения на соц.икономиката и финансите-орехотрошачката......заеми вече немааааааа.не ги слушайте тия от ПИБ,дето няква банка вчера им е дала 500 милиона евро-лъжат.
при негативен рейтин-никой не смее да дава пари,освен може би банките майки,които се чудят вече и те да дават ли,или да пият една студена вода и да теглят чертата.
от 31 януари до сега и по нататък-ПИБ ще трябва сама да си набира средствата.и за тва и дават такива лихви-7,3% на краткосрочни депозити.....немам думи.а -и златни яйца раздават........щяха ли да го правят и дават рекордни лихви,ако едикойси им е дал 500 милиона евро??????
10 милиона печалба..........има ли вкаран икономист в бг за дезинформация?нема,нееема и да има.
и за тва ще лъжат.знаеш ли как мога да ти изкарам куотър балансите на супер печлба,че всички да ми завиждат.....да не мислиш,че е трудно?и после да кажа-печалбата ще я използваме,ама няма да ви кажеме къде.за растеж била на капитала на банката......
даааааа,вадят пари само на хартия и за тва не могат да ги покажат.ако реално имаха нещо-щяха да правят байбек веднага.
Забравих да допълня:
при 10 млн печалба за 1-во тримесечие на 2007 и печалба от 50 млн. за цялата 2007 излиза, че банката генерира 1/5 от печалбата си през 1-во тримесечие!!!!
ИНТЕРПОЛИРАМЕ и
при 15 млн. за1-во тримесечие на 2008 г. излиза, че за 2008 г. ще имаме около 5 пъти повече, т.е. 5х15= 75 млн. печалба за 2008
Аз оставам акционер, а ти????
Мои познати нетпрекъснато ме питат дали да си изтеглят спестяванията! Половината го направиха, а другата половина се чудят! Всичко е заради слуховете, които витаят в пространството! Никой не се интересува от коефициенти и т.н! Това са просто наблюденията ми!
Забравих да допълня:
при 10 млн печалба за 1-во тримесечие на 2007 и печалба от 50 млн. за цялата 2007 излиза, че банката генерира 1/5 от печалбата си през 1-во тримесечие!!!!
ИНТЕРПОЛИРАМЕ и
при 15 млн. за1-во тримесечие на 2008 г. излиза, че за 2008 г. ще имаме около 5 пъти повече, т.е. 5х15= 75 млн. печалба за 2008
Това е екстраполация.
Da, niakoi hora burkat interpolacia i extrapolacia.
Доколкото знам през Февруари ПИБ изплати ?200m облигационен заем. По принцип бяха предвидили да рефинансират този заем с нов от ?300m. Но банката отлага издаването на следваща емисия заради текущите неатрактивини ценови нива. Така смятам аз.
ПИБ е супер банка, участвах на ИПО-то и излязох с минимална печалба, но просто сега отчетът като не ми харесва, не мога да кажа на черното бяло Паричният поток говори - зле е положението за мен. И с тези само 15 млн. нови отпуснати кредити - много малко бе. Само с вдигане на лихвите няма да стане, трябва и ръст на самия кредитен портфейл, особено за нейните мащаби. И то какви кредити дава (не са основно строителни, при които маржа на печалба е по-голям).
Не е препоръка...
А това, че се отпускат по-малко кредити, особено на сега възприеманите като рискови строители, не е ли някаква гаранция за сигурност?
Забравих да допълня:
ИНТЕРПОЛИРАМЕ и
Това е екстраполация.
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Забравих да допълня:
ИНТЕРПОЛИРАМЕ и
Интерполирате?
интерпол?не се притеснявайте-те няма да ви закачат.....
голяма печалба се сделали.кънграчулейшънс.
вие вярвате ли си,или не си вярвате,а искате ние да ви вярваме?
ами що не се докажете?
защо не направите байбек на акции,щом като сте такива печалбари?
къде отидоха 50 милиона "печалба" от миналата година?нали акционерите имат право да знаят?кви са тия повишавания на капитала?
вземете направете байбек,че една камара хора чакат да си развържат акциите,ама нема как.
нещо печалби и прекрасно бъдеще,без доказателство с раздаване на дивиденти или байбек акции е признание за осраното ви състояние(някои не сме расли в саксия) и колкото и да спамите по форумите може да излъжете само себе си.....и няколко инвеститорчета,където сега си скубят косите,че са ви се доверили.....и ви припяват с надеждата да има малко по голяма ликвидност(не че ще дойде от някъде),за да развържат и беж да ги няма.
разбира се има и от гурутата в бг инвестирането,които се оповават на българономистката теория:
"до като не съм продал,не съм загубил".
те ще са с вас до последно(утре или другиден...)
ако сериозно искате да покажете потенциала си и да се докажете-или пуснете дивидент,или изкупете част от акциите си.
тва е единствения начин.
знаете ли защо е единствения начин?ами защото по този начин се разбира истина ли е тва,което говорите или не.
Асене, ти откъде си толкова сигурен, че не са започнали да изкупуват? Това, че не са го обявили не значи, че не го правят. А може да го правят чрез свързани, но необявени физически и юридически лица.
Какво значи, че са им се доверили? За какво са им се доверили?
"Profit is never wrong!"
Забравих да допълня:
ИНТЕРПОЛИРАМЕ и
Интерполирате?
интерпол?не се притеснявайте-те няма да ви закачат.....
голяма печалба се сделали.кънграчулейшънс.
вие вярвате ли си,или не си вярвате,а искате ние да ви вярваме?
ами що не се докажете?
защо не направите байбек на акции,щом като сте такива печалбари?
къде отидоха 50 милиона "печалба" от миналата година?нали акционерите имат право да знаят?кви са тия повишавания на капитала?
вземете направете байбек,че една камара хора чакат да си развържат акциите,ама нема как.
нещо печалби и прекрасно бъдеще,без доказателство с раздаване на дивиденти или байбек акции е признание за осраното ви състояние(някои не сме расли в саксия) и колкото и да спамите по форумите може да излъжете само себе си.....и няколко инвеститорчета,където сега си скубят косите,че са ви се доверили.....и ви припяват с надеждата да има малко по голяма ликвидност(не че ще дойде от някъде),за да развържат и беж да ги няма.
разбира се има и от гурутата в бг инвестирането,които се оповават на българономистката теория:
"до като не съм продал,не съм загубил".
те ще са с вас до последно(утре или другиден...)
ако сериозно искате да покажете потенциала си и да се докажете-или пуснете дивидент,или изкупете част от акциите си.
тва е единствения начин.
знаете ли защо е единствения начин?ами защото по този начин се разбира истина ли е тва,което говорите или не.
ПИБ е супер банка, участвах на ИПО-то и излязох с минимална печалба, но просто сега отчетът като не ми харесва, не мога да кажа на черното бяло Паричният поток говори - зле е положението за мен...
Michelangelo, виж си по-добре паричните потоци на Топливо
(1) Ника ти е много неясен, но все пак съжалявам за смяната на пола - приеми извиненията ми, ако съм те засегнал.
(2) Не знам доколко си наясно с банковия сектор, но ще ти кажа, че доверието и дългогодишното партньорство със сериозния (международен) бизнес са доста по-важни фактори от предприемачеството и бързината.
(3) Поздравления за смелостта и безрезервното доверие към ПИБ, но все пак бих те посъветвал да не забравяш приказката за кошницата и яйцата.
(4) Екстраполацията е бърз и най-често неточен метод за погрешни изводи.
(5) Радвам се, че бях инвеститор тук закратко докъм юли-август 2007 - оттогава насам трудно намирам нова мотивация.
Накрая да спомена отново, че коментара ми не беше свързан с ПИБ, а беше просто препоръка докато хвалите стоката си да не правите бомбастични изводи за други играчи, които така или иначе, по една или друга причина, не са на тезгяха, защото е много вероятно тези изводи да са доста неточни и най-вероятно погрешни.
Коментар