IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nikola
    И аз в момента имам голяма ескспозиция в банки. Галвно ЦКБ и ФИБ. Корп не ми харесва нещо.
    Ники, какво не ти харесва на КОРПа?
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Profit.bg

ПИБ раздаде златни яйца на Велики четвъртък
      24 Април 2008 | 13:32
      В предвеликденска церемония на Велики четвъртък Първа инвестиционна банка раздаде златни яйца на клиенти в цялата страна. В София Мая Георгиева, изпълнителен директор на ПИБ, посрещна повече от 100 клиенти, които са открили депозит във връзка с великденската промоция на банката. Официалното награждаване е част от промоцията на новооткрити тримесечни депозити за физически и юридически лица с промоционална годишна лихва от 7.3%.

От финансовата институция се погрижиха за доброто предпразнично настроение, като почерпиха в аванс клиентите си с великденски козунаци и боядисани яйца.

До момента над 6 700 броя са откритите депозити по великденската промоция, която ПИБ стартира в началото на месец април, като промоционалният лихвен процент е валиден за първия тримесечен период на всички открити депозити до 30 април.

До 31 май продължава промоцията по едногодишния депозит “На седмото небе” с лихва 7.5% за целия период на депозита. Предимство за клиентите е, че високата лихва по депозита е валидна за целия период, като започва да тече от момента на внасяне на сума по него. Друго предимство е, че пари по депозита могат да се внасят по всяко време. Промоцията е валидна за физически и юридически лица.

Депозитът се открива безплатно, няма такса за обслужване, нито такса за закриване. ПИБ не поставя изискване и за минимална сума за откриване, както и минимално салдо за олихвяване.

6700 x 50000 = 335 mln. minimum

Коментар

• И аз в момента имам голяма ескспозиция в банки. Галвно ЦКБ и ФИБ. Корп не ми харесва нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от batko
          Цената е добра за мен в момента! Даже плахо купувам! Другия месец пак! Противно на общото мнение допълвам банки! Не само ПИБ!
          Батка, ти ли пълниш плахо през 133 на КОРПа :-))))
          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Цената е добра за мен в момента! Даже плахо купувам! Другия месец пак! Противно на общото мнение допълвам банки! Не само ПИБ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
              Сега имах малко време да поразгледам отчета и по-точно ОПП-то и пояснителните бележки. През Януари банката е погасила 416 744 000 дългсорчен облигационен заем. През съшия период банката е договорила с ABN Ambro и Credit Suisse "еuro medium term note program" за близо 1 000 000 лева. Фактически те са изпозвали някаква част (така като гледам тази сума ще бъде издавана на 4 части от по 250 млн лева) от привлечените пари от ABN Ambro и Credit Suisse да си изплатят част от падежиралия бонд. Не че са нямали кеш да го изплатят целия, но според мен са решили да не рискуват и да поддържат висока степен на ликвидност в тези тегави за банките времена. Ако не бяха намерили финансиране щяха да имат много спад на ending cash от близо 80%, което нямаше да се хареса на инвеститорите и Moody's. Според мен нямат абсолютно никакви проблеми с ликвидността към момента и всичко е наред.

Това е моето виждане по въпроса с ПИБ-а и нейната ликвидност. Иначе отдавна съм казал, че според мен банката трябва да струва P/B 3.5x-4x
              Никола, кажи че банката ще фалирВа, че да си намериш подръжници ;-) Питал ли си се защо на първите страници на родните вестници винаги има ужасни и гнусни новини? Ами защото така ги харесват :-)

Коментар

• Сега имах малко време да поразгледам отчета и по-точно ОПП-то и пояснителните бележки. През Януари банката е погасила 416 744 000 дългсорчен облигационен заем. През съшия период банката е договорила с ABN Ambro и Credit Suisse "еuro medium term note program" за близо 1 000 000 лева. Фактически те са изпозвали някаква част (така като гледам тази сума ще бъде издавана на 4 части от по 250 млн лева) от привлечените пари от ABN Ambro и Credit Suisse да си изплатят част от падежиралия бонд. Не че са нямали кеш да го изплатят целия, но според мен са решили да не рискуват и да поддържат висока степен на ликвидност в тези тегави за банките времена. Ако не бяха намерили финансиране щяха да имат много спад на ending cash от близо 80%, което нямаше да се хареса на инвеститорите и Moody's. Според мен нямат абсолютно никакви проблеми с ликвидността към момента и всичко е наред.

Това е моето виждане по въпроса с ПИБ-а и нейната ликвидност. Иначе отдавна съм казал, че според мен банката трябва да струва P/B 3.5x-4x

Коментар

• Същата като в Булбанк

Първоначално изпратено от Тъпо парче
                  FlexCube

Коментар

• FlexCube

Коментар

• Индийска програма или софтуер по скоро!

Коментар

• "Уважаеми клиенти,
                        Уведомяваме ви, че от 26 до 28 април 2008 г. и от 1 до 6 май 2008 г. Виртуалният банков клон няма да работи.
                        На 30 април 2008 г. платежни нареждания в български лева и валута ще се приемат до 16:00 ч".

Това казва банката, ще си сменят някакъв софтуер. Някой знае ли за какво точно става дума.

Коментар

• Те и аработе ще вземат да идват с тяхните петролни манги

Вчета четох, че искали нещо различно, че да пазаруват имоти. Стандартните неща не ги удовлетворявали
                          Недвижими имоти

Коментар

• здр.

Ами че то спря и сега на ход са руснаци и други с петрол и куфари и пак си има търговия на имоти... само че в кеш

Сполай Ви!

А за софия...са си нотариални чисти българи основните купувачи

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                              Първоначално изпратено от INSIDER-A
                              А това е шедьовър! Ипотечната криза е плашилището на БФБ-София ;-) Ей сега нашите банки ще се напълнят с високорискови ипотечни облигации на цени от преди кризата, които ще преоценят и ще натрупат загуби :-) Шедьовър!@
                              Мислиш ли че нашите ипотечни кредити са безрискови? Цените на имотите не са ли нереално високи? Доходите на населението не са ли доста ниски за да покриват кредити при тези цени? Като спре наливането на пари отвън през банки - ипотечни кредити, какво ще се случи с цените на имотите?
                              Цените на имотите са точно такива каквито са! Това е пазар. ПИБ да не е строителна компания или агенция за недвижими имоти? След като мислихме, че ще фалираме, умрем и горим в ада това ли е новия ужас за "инвеститорите" и "портфолио мениджърите"?

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                                А това е шедьовър! Ипотечната криза е плашилището на БФБ-София ;-) Ей сега нашите банки ще се напълнят с високорискови ипотечни облигации на цени от преди кризата, които ще преоценят и ще натрупат загуби :-) Шедьовър!@
                                Мислиш ли че нашите ипотечни кредити са безрискови? Цените на имотите не са ли нереално високи? Доходите на населението не са ли доста ниски за да покриват кредити при тези цени? Като спре наливането на пари отвън през банки - ипотечни кредити, какво ще се случи с цените на имотите?

Коментар

Working...
                                X