If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Не знам какво ви харесва в отчета!
Сигурно това, че оперативната им печалба е 3млн преди разходите за обезценка на кредити. Че то другото тримесечие като отчетат провизиите и току виж излезли на загуба!
Имам акции и спад от 38% в лихвения доход хич не ме кефи... Жалко. Банката е много добре ръководена и имах доста по-добри очаквания. Очевидно ситуацията на банковия пазар хич не е розова.
Не е розова. Погледни топ 10 банките. Не гледай Корпоративна - няма смисъл. Мисля че за 2009 г. печалбата на банковия сектор ще се свие с 30-35 % /разбира се коропративна ще има ръст от 100% /. Но 2010 ръстът ще бъде доста сериозен.
Не е препоръка за нищо - всеки има глава на раменете
Не знам какво ви харесва в отчета!
Сигурно това, че оперативната им печалба е 3млн преди разходите за обезценка на кредити. Че то другото тримесечие като отчетат провизиите и току виж излезли на загуба!
Имам акции и спад от 38% в лихвения доход хич не ме кефи... Жалко. Банката е много добре ръководена и имах доста по-добри очаквания. Очевидно ситуацията на банковия пазар хич не е розова.
Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД (5F4) източник: profit.bg 30 Април 2009 16:05
Печалбата на ПИБ за първото тримесечие намалява
Нетната неконсолидирана печалба на Първа инвестиционна банка АД към 31 март достига 12.649 млн. лв., което представлява намаление с 2.421 млн. лв. (16%) спрямо същия период на предходната година.
Балансовото число на ПИБ към 31 март 2009 г. e 4.229 млрд. лв. и е с 27.5 млн. лв. по-малко спрямо 31 декември 2008 г. Намалението на активите от погасяването на задължения по други привлечени средства през периода беше в голяма степен компенсирано както от нетния ръст на депозитите в размер на 24 мл. лв., така и с привличането на 25 млн. лв. от Българска банка за развитие АД по Програма за целево рефинансиране на търговски банки и по Програма за предоставяне на целеви кредитни линии на търговските банки, предназначени за финансиране на селскостопански производители.
Балансовата стойност на кредитния портфейл е 2.992 млрд. лв. спрямо 2.946 млрд. лв. към 31 декември 2008 г. Нетното нарастване е в размер на 46 млн. лв.
Към 31 март 2009 г. коефициентът на ликвидност на банката е 23.81%, изчислен съгласно Наредба № 11 на БНБ за управлението и надзора върху ликвидността на банките.
Коефициентът на капиталова адекватност на ПИБ АД към 31 март 2009 г. достига 12.56 %.
Общият брой на клоновете и офисите на Първа инвестиционна банка АД в България и в чужбина достигна 159. В съответствие с политиката си за оптимизиране на ефективността на клоновата мрежа през първото тримесечие на 2009 г. Банката откри два нови офиса в кв. Драгалевци в гр. София и в МОЛ Пловдив в гр. Пловдив и закри офисите си в завод ЛВК- Винпром АД в гр. Търговище, в търговски център „Суми" в гр. Враца и в търговски център „Валан" в гр. Банско.
На 21 януари 2009 г. Първа инвестиционна банка АД сключи с Българска банка за развитие АД (ББР) договор за предоставяне на средства в размер на 20 млн. лв. по Програма за целево рефинансиране на търговски банки, а на 26 март 2009 г. Банката сключи с ББР договор за кредитна линия в размер на 5 млн. лв. по Програма за предоставяне на целеви кредитни линии на търговските банки, предназначени за финансиране на селскостопански производители.
Последната сделка по позицията е на цена от 2.41 лв. за акция.
Собственият капитал расте с 20 млн. лв. за първото тримесечие.
Ако цената на акциите беше 24 лв. щях да намеря кусури ама по 2,40 лв.?!? :-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ssss
Първоначално изпратено от Anton Chigurh
Първоначално изпратено от polki
Първоначално изпратено от ssss
Аз съм ОК с отчета. При спад 24% на банковта система...
Ако някой е очаквал да има ръст е бил оптимист .
Аз лично мислех за по голям спад.
Корпоративна не я броиме
не брой и ЦКБ - щом си взел да не ги броиш
Разгада ли мистерията около линка към отчета на Инвестбанк?
Сега видях, че и НоЛенд се е омешал в "сбъркания" линк отчета на Инвест банк. Който първи разгадае мистерията ще получи виртуална почерпка във Виртуалната кръчма
Трябва да се "цъка" на шиитовете - всеки шиит отделна банка!
къде ми е почерпката?
Имаме победител!
Отивай във Виртуалната Кръчма и поръчвай на богато. Кажи на Колчо, че аз те изпращам. :wink:
Аз съм ОК с отчета. При спад 24% на банковта система...
Ако някой е очаквал да има ръст е бил оптимист .
Аз лично мислех за по голям спад.
Корпоративна не я броиме
не брой и ЦКБ - щом си взел да не ги броиш
Разгада ли мистерията около линка към отчета на Инвестбанк?
Сега видях, че и НоЛенд се е омешал в "сбъркания" линк отчета на Инвест банк. Който първи разгадае мистерията ще получи виртуална почерпка във Виртуалната кръчма
Трябва да се "цъка" на шиитовете - всеки шиит отделна банка!
къде ми е почерпката?
Коментар
Anton Chigurh
Преди малко качиха отчета и в x3. Прочетете междинния доклад. Пише интересни неща.
Коментар