If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11
Хакинен,моля те потвърди,че това е клиент на Еврофинанс,а не е мажоритаря,защото явно хората тук си мислят,че мажоритаря е толкова глупав,че да разпродава!
В х3news е постъпила следната информация от Еврохолд България АД-София /EUBG/:
Съгласно неконсолидирания си одитиран финансов отчет за 2007 г. Еврохолд България е реализирал нетна печалба в размер на 71.5 милиона лева, от които 14.1 милиона лева са от обичайната дейност на Холдинга. От тях 7.4 милиона лева са формирани от приходи от дивиденти, а останалите - от печалби, реализирани при сделки с финансови активи.
Трикратно нараства собственият капитал на Еврохолд България - от 50.6 милиона лева в края на 2006 г. до 163.9 милиона лева в края на 2007 г.
Активите на Холдинга за периода достигат 225 милиона лева, от които 210 милиона лева представляват инвестиции в дъщерни и асоциирани предприятия.
Привет,devils,
според мен,както и Хосе по-долу написа,проблема най-вероятно тук е с Евроинс/доколкото може това да е проблем де,но все пак,да речем спънката/.
Да,наистина е високо оценен на запад и това е много радващо за мен.А и да не забравяме,че миналата година Еврохолд бе втори по-ликвидност след Хим-а,вероятно и тази година ще е в първата тройка.Тоест,акцията си е тъмно син чип отвсякъде и въпреки,че някой хора вероятно са доста късогледи в БГ,то на запад виждаме,че имат отлично зрение
Относно новите попълнения,ами такива са каквито са.За мен изненадата бяха броя на банките,но пък кой съм аз да казвам какво трябва да влиза или да не влиза в Софикс.Така или иначе,няма да се изненадам ако и през Септември Еврохолд не влезе в Софикс.Ако това стане, това само едно нещо ще покаже,че Еврохолд отдавна е надкочил средата си и трудно е оценяван от хора които оценяват преди всичко това,една компания да не е чак толкова лоша,че да инвестират в нея,а не както според мен е нормално, една компания да е много добра,и само тогава да си заслужи парите които всеки от нас решава да инвестира в нея.
Така или иначе,предвид скорошното навлизане на XETRA и последните новини за това,че сме включени в новия индекс BTX може само да радва акционерите тук.
Аз също не злобея,първо,защото имам много приятели и познати които са инвестирали в тези позиции които днес губат най-много от пазарната си капитализация,после,защото и аз докоро съм бил акционер в някой от тях и трето,наистина не прави чест на някой хора,днес да пишат врели и некипели в темите на тези дружества.Не знам си какво били казали,преди незнам си колко време!Както и да е,това може само да покаже колко завистливи, дребни низки хора има на БФБ!
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции на БФБ.Притежавам акции на Еврохолд!
kork ,кажи ми една основателна причина Еврохолд да не попадне в индекса Софикс ,при последната промяна .
Виждаме, че е много добре оценен холдинга на Запад ,и със сравнително висок теглови коефициент в новия индекс BTX.
Следващия път със сигурност ще влезне ,според мен - но защо сега набълбукаха индекса с банки и други дървета.
ИП се скъсаха да разпродават хим, еубг, као и др. - и да наливат в новите попълнения.
А сега ,бой с черпака..
P.S. - не злобея за загубите,тежки по някои позиции днес, напротив - съжалявам, че това се отразява негативно на търговията ,като цяло и недоумявам безумиците на тези, които определят компаниите в индекса.
Живи и здрави!
Мнението ми е лично и не представлява съвет за каквото и да било.
В контекста на случващото се тези дни,се сетих за нещо което съм писал преди около 2-3 седмици.
Мисля,че днес е особенно актуално!
Първоначално изпратено от kork
Искренно пожелавам на всички които излизат от позицията тези дни да намерят друга такава компания на БФБ в която да инвестират парите си,в която ще има такова отношение на мажоритарите към дребните акционери.
Да,има май още няколко такива компании които отговарят на въпроси поставени във форума,но мисля,че не са много и вероятно се броят на пръстите на едната ми ръка
А това по-горе,съчетано с ето това:
демострацията на впечатляващ професионализъм от страна на целия мениджмънт.Наистина би било хубаво ако всички компании на БФБ имат такъв добър мениджмънт.Познават си бизнеса отлично, бих казал изоснови,не четат и не сричат готови фрази написани от някой друг,показват добро присъствие,владеят се добре,изказват се много премерено и дипламатично,не споменават и не търсят вина за нищо и у никого,и въобще,целият екип работи като един човек.Всеки си знае добре задачата,всеки има ясни и точни функции и отговорности.Това само по-себе си не е нещо толкова значимо,но определно говори много за това,как добре функционира управлнската структура на холдинга а от там и целия холдинг.
и това
За мен,а вероятно и не само за мен, един от най-съществените моменти от срещата с инвеститорите се състоеше в това, че научих факта,че всички от висшия мениджмънт нямат страничен бизнес извън Еврохолд и това правило се спазва от години, без да се допускат изключения.
Това според мен е наистина впечатляваща и неочаквано добра новина.Показателно е за това,колко сериозни и отговорни хора са мениджърите на Еврохолд.Пожелавам успех на всички които решат да търсят аналогични компании на БФБ,мисля,че ще изпитат сериозно затруднение
и това
Отличните качествата на г-н Христов и г-н Бошов като успешни мениджъри са безспорни.Те имат наистина голям опит и това допринася за отличните резултати и отличните перспективи на холдинга.Въобще,целият висш а и не само висш мениджмънт е много удачно подбран и това определно дава отлични резултати.
Тук е мястото и да спомена приноса на г-н Фесчиев за отличното развитие на Еврохолд.Според мен той е доста голям,предвид опита и образованието му.А и не виждам друга компания на БФБ която да може да се похвали с инвестиционен банкер с немалък опит в Щатите в своите висши управителни органи.Успех на тези които ще търсят аналогична компания на БФБ и по този признак,мисля,че задачата е с предизвестнен край
а и да не забравяме и това
За срещите в Лондон и в Ню Йорк също привествавам холдинга
Всичко това по-горе,плюс наистина ОГРОМНИЯ потенциал на бизнесите на целия холдинг,плюс изключителната експанзия навън за закупуване на застраховетелни и лизингови компании ,мисля,че няма начин да бъде открито на БФБ!
Но пък хората са различни,мазохисти на БФБ колкото искаш,инвестират в компании в които не знаят кой е мажоритаря,не знаят кой всъщност управлява компанията,или ако зная,то не искат да коментират спорните качества на същите тези управляващи,в болшинството от случаите известни преди всичко с прякори или с не дотам свързани с бизнеса на компанията си странични бизнеси,не знаят името на ДВИ на компанията,не знаят плановете на компанията,не знаят възможностите на компанията,не знаят коефицентите на компанията,не знаят НИЩО за компанията,но все пак си казват,ааа,тази компания си струва.Разбира се,ако ги попиташ защо си струва,отговор няма да получиш,но то така е с "ВУДУ" инвеститорите на БФБ/така ги наричам аз/,избират да инвестират в компании които според тях са добри само и единствено защото те са стигнали до този извод по някакви си техни знайни и по-скоро незнайни пътища.Като ги попиташ такива "инвеститори" защо смятат,че цената на акциите на компанията в който са инвестирали ще се увеличава,то аргумента ще е почти винаги един и същ,защото те така казватСериозна аргументация,няма що.Или пък защто имало някакви се/в доста случай съвсем мъгляви/ перспективи пред сектора.Да перспективи има пред много сектори в България,но хората които могат да извличат печалба от тях не са толкова много,особенно тези служещи си честни методи!
Както и да е,темата е много дълга и май отивам да се отклонявам и да пиша за неща които не са толкова интерсни,или ако са,то поне не са за тази тема
Хора различни,купувачи по позицията колкото искаш,свободния избор е налице!
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции.Притежавам акции на Еврохолд
Абе някой да е виждал онова нещо - братчеда. Имам странното чувство, че страни от мен. Откакто ме набута да продам на 4.90 и да чакам на 2.50 нещо не иска да кореспондира с мен, което естествено го намирам за доста долно. Ако някой го прихване някъде по форума нека звънне, че искам да го питам колко още да чакам, писна ми тия пари да стоят замразени там. Честно да ви кажа, той оня май въобще не ги схваща нещата, все си мисля, че до 2.50 няма да иде.Да.
pri CCB i CHIM ima razlika v akcionernata struktura.
ako ne se luja, Chimimport nqma prqko majoritarno u4astie v CCB.
CCB puk durji malko pod 10% ot ODES,zatova mislq i ODES be izvaden ot Sofix, na baza spomenatoto ot Jose.
a EUBG kontrolira EUINS, nali taka?
EIG контролира Eurins!
tova stana naskoro... dopredi da se sformira EIG drugoto beshe v sila.
moje bi imenno tam e vrutkata, za da mogat da vkarat EUBG v posledstvie v Sofix
Да се надяваме - че аз съм и в двете партии.
Не-заслужил инвеститор
Коментар
nevermind
Първоначално изпратено от cymru
Първоначално изпратено от nevermind
CCB puk durji malko pod 10% ot ODES,zatova mislq i ODES be izvaden ot Sofix, na baza spomenatoto ot Jose.
a EUBG kontrolira EUINS, nali taka?
EIG контролира Eurins!
tova stana naskoro... dopredi da se sformira EIG drugoto beshe v sila.
moje bi imenno tam e vrutkata, za da mogat da vkarat EUBG v posledstvie v Sofix
Коментар