IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Facts, предполагам, че днес си получил множествен оргазъм! Като ги гледам такива като тебе се сещам за: "Сбъдна се мечтата на идиота..."
    Имам чувството, че с непрекъснатите си заяждания само избиваш комплекси. Ако е така-не е лошо да потърсиш специализирана помощ.

П.С. За да не пуснеш някой дебилен отговор от рода на "че някой се бил изнервил от загубите" или нещо подобно, ще те успокоя, че нямам акции на жалката ни борса.
    И както се казва-горното е единствено препоръка за Facts да си потърси жена(по-скоро в неговия сличай-коза, овца, кокошка, абе каквото намери там, само да е женско) и да посвали напрежението, че много злоба се е събрала в него...

Коментар

• Имаш правото да мислиш каквото си поискаш, също както и аз.

Не ти прави чест, че поджождаш така но жива и здрава да си Сигурно не си лошо момиче.

Както виждаш имам мнение и го изказвам. Казах също, че е хипотеза и най-ценното в нея е критичното мислене. Казах и доста други неща и споделих, че са мисли хаотични. Когато ги подредя и изкажа ще ми е много чудно за какво ще се хванеш.

Като си такава оптимистка защо не вземеш да вдигнеш тази позиция най-накрая? Как да ти вярвам като след всяка твоя дума колко добра акция е тази тя пада с по 5% образно казано? Както и да го гледам трябва да си доста назад. Не позволявай на емоциите да взимат връх. Не са добър съветник!

Бъди здрава и успех!
      Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от KrisSofia
        Я кой иска 50 000 акци на 5.730...
        Там е работата че никой не ги иска... Корки, акциите на еубг не станаха ли вече 110% от портфейла?

Коментар

• Много луди хора имало на тази борса.Нека всеки изперкал и решил да продава да погледне преди това кои стоят като купувачи тук и с какви обеми.(ДФК,БПБ,ПФБК,Райфайзен,Златен лев и още кобоси с по 5000-10000бр всеки)

Хора,малко се замислите,БПБ,най-големите изсипвачи сега купуват,ПФБК сигурно е купила днес над 20000 бр и има оферти за още 50000 бройки!!!!!!!

Нещо лампичката не светва ли в главите ви.Ако не светва,значи наистина не сте за тази борса

пп
          Профитчо,тези анализи на теб ли ти хрумнаха или на вашата
          интелектуална група.Какви конспирации ти се привиждат бе човек,някой ще направи класация за да ти вземе жълтите стотинки

Смех,голем смех

ппп
          Няма ли някой да сметне тези коефиценти.Ние станахахме тук верно като всяка средностатистическа американска или еврапейска компания

Коментар

• Я кой иска 50 000 акци на 5.730...

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
              Първоначално изпратено от Mr.Profit
              Първоначално изпратено от polki
              Първоначално изпратено от Mr.Profit
              Само искам да напомня, че когато една позиция падне с 40%, после и трябват 80% ръст за да се върне на същото ниво.

Това е много ценен урок, който трябваше да науча по трудния начин

Как по друг начин фондовете да реализират отново над 100% доходност през 2008 ???
              А каква е доходността от началото на 2008?

Mr.Profit, при положение , че повечето фондове са на кеш и пазара върне с 40% както ти предполагаш и те влезнат и пазара се възстанови на старите си нива. Кажи ми ти каква доходност ще реализират, на базата на урока който си получил по трудния начин ???
              Здравей Радвам се, че си запазил чувството си за хумор. И аз се посмях с вас, за което съм ви благодарен. Определено ми станахте много симпатични.

Не предполагам, че ще падне с 40% защото когато предполагам обикновено трябва да разполагам с доста точна и обработена информация, която на този етап нямам. Просто споделих впечатления на прима виста.

На този етап аз лично, действам повече на автопилот защото групата не сме готови с цялостната картинка както за пазара така и за холдинга. Когато я направим ще имам сериозно мнение обосновано на задълбочен и сравнително доста изчерпателен анализ.

Засега инстинктът (сигурно не без помощта на подсъзнанието) ме води през тази корекция (смея да кажа доста) успешно. Много хаотични мисли минават на този етап през главите ни и ще споделя някои от тях с теб.

Когато излезе класацията в Капитал се видя, че там преобладават най-вече ликвидни дружества. Те се характеризират с доста чуждестранно участие и свойството бързо да намират справедлива стойност именно заради споменатата ликвидност. Не е само мое мнение, че не е много лесно да балонизираш и манипулираш цената на голямо такова дружество.

Стартира холдинга публичната си търговия на цена около 3 лв. За няма и година достигна 9 лв. Не знам колко си се занимавал с бизнес но моето мнение е, че са много малко ГОЛЕМИТЕ дружества (да не кажа, че ги няма защото в момента не се сещам), които могат да постигнат такива резултати за такова време. А холдинга не е малък и не е толкова гъвкав и голяма част от бизнеса не е чак толкова печеливш и въобще като видиш какъв процент е чистата печалба от направените продажби много лампи ти светват.

Също така след такива резултати очакването на част от пишещите това не само да се повтори до и да бъдат надминати тези резултати е доста наивно според мен. Когато си малък можеш да правиш голям ръст но колкото по-голям ставаш толкова по-трудно ще ти бъде особено с различни дейности при къде голяма, къде не толкова конкуренция. P/E е около 20 по прогнозна печалба на годишна база. За да стане апетитното (за мен е апетитна доста по-ниска стойност но трябва да се съобразявам с реалностите) 10 холдингът трябва не само да задържи този темп но и да го удвои и това при цена константа. Тук да правите някаква връзка със случващото се напоследък?

Сега ще изкарам една не много хуманитарна хипотеза. Присъствието на Еврохолд на високо място в класацията на Капитал не е ли именно опит да се изманипулират колкото може повече дребни инвеститори вярващи в добрите намерения на вълците от борсата?
              Ако предишната година са дали съответните прогнози и са ни се радвали докато водим впряга то тази може да е време за излизане и повишено търсене по позицията би било добре дошло за тях като опит за излизане. Посоката на цената в последно време мисля дава тежест на написаното по-горе защото няма как да синхронизират действията си продавачите и всеки гледа да се класира. Отделно не толкова доверчивите и разумни инвеститори продават също ... да не забравяме и чуждестранните. И тук идва проблемът с ликвидността на нашата борса. Как се продава много от нещо, което малко искат да купят при ниска ликвидност? Много трудно и понякога с фатални последици Отделно си спомням, че Еврофинанс май са маркетмейкър. Ако е така и цената е повече от добра защо не купуват?
              Спомена, че ДФ не публикуват портфейлите си вече. Това не подкрепя ли също горенаписаното? Да не проличи евентуално двойнствената им игра?

Просто моментът е такъв. Мисля, че българският пазар си преминава точно през фазите на балонизацията описани от руския автор в материала на една съседна тема за митове и реалности.
              Цената се определяше не толкова от разумни инвеститори и оценки колкото от много силното спекулативно търсене. Тук ме връхлита въпроса откъде дойде то? Едва ли от дребните инвестирори. Ако беше така то големите фондове като професионалисти би трябвало да могат да задоволят голямото търсене в името на справедлива пазарна стойност. Имало е игра някаква си мисля ... може някой (като мен ) да е успял да извърши дълго планирания и внимателно подготвен удар Все пак тогава нямаше ликвидна криза и задаващи се рецесии. В глобализиращ се свят живеем и все по-голяма корелация ще имаме със световните пазари.
              Доколкото съм търсил и анализирал информация от борсите по света чуждестранният горещ капитал е най-честата причина както за голям ръст, така и за гоям спад в една борса. При нас май не беше много по-различно като се замисля.

Та такива мисли ни минават през главите но с повечко работа и време се надяваме да ги подредим и превърнем в добро кристално кълбо.

Хубавото на цялата работа е, че дискусиите ни развиват мисленето и придобиваме както опит, така и трезва критичност.

Бъдете здрави и успех!

Не е препоръка за покупка или продажба на акции!
              Keep going ...

Коментар

• Как 5.00лв.....много е....към 4,50лв....Да сме живи....

Коментар

• Днес отиваме към 5 лв.

Коментар

• izglejda 4e 6te ima tegav den za BFB

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                      Първоначално изпратено от kork
                      Дано има още няколко дни като този ,че да мога спокойно да си накупя.
                      С тези темпове на купуване още от 9 лева насам, не стана ли вече мажоритар?
                      Е,на по-високите нива не съм купувал толкова много.А и нали знаеш,имаше увеличение на капитала ,та е трудна работа да станеш мажоритар тук

ps
                      продължавай в същия дух,но не се надявай на комисионна от мен.Все пак това си е твоя инициатива.

pps
                      Обаче за награда,когато цената на Еврохолд стане тройна,то аз няма да те издам на десетките и стотици "Доброжелатели",които искат да ти благодарят,че са те послушали и са си продали акциите на Еврохолд,пък било и на загуба.
                      Затова действай спокойно,манипулирай слабите и изнервени душички а аз няма да им кажа къде живееш!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                        Теорията за манипулацията!Къде отидоха офертите продава до 6,39!!!
                        Явно са ги преместили на 6,19 за да имат по-голям шанс да продадат.

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                          Дано има още няколко дни като този ,че да мога спокойно да си накупя.
                          С тези темпове на купуване още от 9 лева насам, не стана ли вече мажоритар?

Коментар

Явно има доста хора на тази борса със слаби нерви.
                            Твоят портфейл стана ли вече 100% в акции само на еубг?
                            Още малко трябва(Х0000 бр),слаба е търговията и не мога да си купя достатъчно,без да обирам отдясно.А от това ми действие няма смисъл,защото ти без да искаш явно работиш за мен и си купувам евтинко отляво.

Благодаря ти Facts и не спирай да говориш глупости.Дано има още няколко дни като този ,че да мога спокойно да си накупя.

Коментар

• Теорията за манипулацията!Къде отидоха офертите продава до 6,39!!!

Коментар

Явно има доста хора на тази борса със слаби нерви.
                                Твоят портфейл стана ли вече 100% в акции само на еубг?
                                ти кажи за твоя портфейл!само кеш ли имаш,или и него смяташ недостатъчно сигурен?

Коментар

Working...
                                X