Първоначално изпратено от nevermind
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
nevermind
Първоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от nevermindkakvi sa vashtite razbirania kato izmerenie za ponqtieto "paket" akcii?
aaaaaaa..... dobre... ami blagodarq. sega mi stana qsno
Коментар
-
nevermind
kakvi sa vashtite razbirania kato izmerenie za ponqtieto "paket" akcii?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от Грую Груевгледам яка панировка е настанала - и още по-добре, тъкмо ще изтърсим от борсата хората нямащи куража за нея. Щот досега беше лесно - buy/hold и 200-300 (минимум) процента доходност. Дет се вика, който не сложи пари миналата година на борсата (първата половина, де), той не направи дубъл. И сега к'во дойде ред да отделим зърното от плявата - ами аз точно това и правя, бавно и полека си продавам акцийките на други места (днес например шитнах ПЕТХЛ) за да купя ЕУБГ на 5,85. И да продължи да пада - пак ще остана и няма да продам, защото човек следва да отличава качествените акции от спекулативните. Е, личните ми наблюдения и близки срещи (не от третия видопределени хора ми говорят точно това и аз ще държа и ако трябва ще шитна всички останали акции, но ЕУБГ ще го оставя и ще продължа да пълня (засега ЕУБГ е само 73% от портфейла ми, а съвсен до скоро бе по-малко от 20%)
Та това е от мен, пък всеки сам да си решава, защото поговорката не случайно гласи - който го е страх от мечки, да не ходи в гората
Пък ние с горския си имаме приказка
само дето резервите на ПЕТХЛ формират около 40% от цялата му капитализация
и при тези спадове само тях мове да придобие контролен пакет в ...........................???????????????........ ..??????????????????..........ЕУБГ
например
П.С. не че ЕУБГ е лояа акция напротив но ПЕТХЛ определено може да покаве зъби- дружеството има доста потенциал, но само с потенциал не става - трябва и малко акъл, а арменеца май си го кътка за себе си
Зная, че не разумно да имам толкова висок процент акции на ЕУБГ в портфейла си, но понякога трябва да се слушат и малко различни неща от сухата школска трактовка. Пък и ако всички следваха старите теории, нямаше да има нововъведенияNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Колеги аз също съм голям фен на холдинга, но моят дял варира 50 - 60 % от портфейла ми. Не е много разумно, поне според личните ми наблюдения , да се концентрира човек в една позиция па макар и много добра. Аз също замених още лятото PETHL , но това си е късмет работа. Понякога има вероятност да продадете малки пакети с доста по-голям потенциал за растеж и да инвестирате в любимата си позиция.
Вярно е че прекалено голямата диверсификация за малък портфейл не е най-удачният вариант, но и прекалено голямата концентрация може да ви докара безсънни нощи.
Споделям стари мои грешки, все пак процедирайте по начина по който вътрешният ви глас говори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груевгледам яка панировка е настанала - и още по-добре, тъкмо ще изтърсим от борсата хората нямащи куража за нея. Щот досега беше лесно - buy/hold и 200-300 (минимум) процента доходност. Дет се вика, който не сложи пари миналата година на борсата (първата половина, де), той не направи дубъл. И сега к'во дойде ред да отделим зърното от плявата - ами аз точно това и правя, бавно и полека си продавам акцийките на други места (днес например шитнах ПЕТХЛ) за да купя ЕУБГ на 5,85. И да продължи да пада - пак ще остана и няма да продам, защото човек следва да отличава качествените акции от спекулативните. Е, личните ми наблюдения и близки срещи (не от третия видопределени хора ми говорят точно това и аз ще държа и ако трябва ще шитна всички останали акции, но ЕУБГ ще го оставя и ще продължа да пълня (засега ЕУБГ е само 73% от портфейла ми, а съвсен до скоро бе по-малко от 20%)
Та това е от мен, пък всеки сам да си решава, защото поговорката не случайно гласи - който го е страх от мечки, да не ходи в гората
Пък ние с горския си имаме приказка
само дето резервите на ПЕТХЛ формират около 40% от цялата му капитализация
и при тези спадове само тях може да придобие контролен пакет в ...........................???????????????........ ..??????????????????..........ЕУБГ
например
П.С. не че ЕУБГ е лоша акция, напротив но ПЕТХЛ определено може да покаже зъби
Коментар
-
гледам яка панировка е настанала - и още по-добре, тъкмо ще изтърсим от борсата хората нямащи куража за нея. Щот досега беше лесно - buy/hold и 200-300 (минимум) процента доходност. Дет се вика, който не сложи пари миналата година на борсата (първата половина, де), той не направи дубъл. И сега к'во дойде ред да отделим зърното от плявата - ами аз точно това и правя, бавно и полека си продавам акцийките на други места (днес например шитнах ПЕТХЛ) за да купя ЕУБГ на 5,85. И да продължи да пада - пак ще остана и няма да продам, защото човек следва да отличава качествените акции от спекулативните. Е, личните ми наблюдения и близки срещи (не от третия видопределени хора ми говорят точно това и аз ще държа и ако трябва ще шитна всички останали акции, но ЕУБГ ще го оставя и ще продължа да пълня (засега ЕУБГ е само 73% от портфейла ми, а съвсен до скоро бе по-малко от 20%)
Пък ние с горския си имаме приказкаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар