IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симат АД (3JI / SIMAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://investor.bg/?id=47931

Хайде up, up!

Коментар

• Във времена на смут идва времето на позабравени позиции...отново засмукване виждам тук....

Коментар

• Ами, ако ги засмучат и тях, ще стане интересно, понеже който ги купи, вероятно ще иска още...

Коментар

• И някъв пич веднага пусна продажба на 4.5 на други 4% :-D

Коментар

• ..по точно засмукване на около 4 % от акциите на дружеството..

Коментар

• голямо засмукване ли виждам

Коментар

• Тук май има някакво раздвижване, да видим...

Коментар

• Аз съм от Габрово, ама нямам представа....за съжаление...

Коментар

• Няма ли някой от Габрово, да каже какво е състоянието на това дружество?

Коментар

• Та те някои дружества от официалния пазар нямат интернет сайтове....сайта да му е кусура на Симата....дано с новите собственици да тръгне работата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro_ivanov
                        http://simat.hit.bg/index_bg.html
                        Е това ако е страница на сериозно дружество......нямат пари даже за хостинг да си платят
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Не е приятно да се четат, а между другото не е и редно, да се правят коментари, които са украсени емоционално, не съдържат никакви факти, дори противоречат на достъпните в публичното пространство факти. Вземам фактите от представените пред КФН и Борсата годишни одитирани отчети, от които е видно следното:

за 2004 г. общо активи: 3 760 000 лв., собствен капитал: 3 550 000 лв.

за 2005 г. общо активи: 3 711 000 лв., собствен капитал: 3 421 000 лв.

към 09.2006 г. общо активи: 3 675 000 лв., собствен капитал: 3 333 000 лв.

а именно леко намаляване на собствения капитал, понеже дружеството работи на загуба през посочените периоди.
                          Видно е, че няма почти никакво намаляване на стойността на актива, а от там и не би трябвало в действителност да има някакво разпродаване на ДМА. Едва ли има такива разпродажби на ДМА, без да са отразени в отчета.

Приходите от продажби на продукция, стоки и услуги за посочените периоди, са както следва:
                          2004 г.: 1 614 000 лв., 2005 г.: 780 000 лв., и към 09.2006 г. 518 000 лв.

От което е видно, че има някакво, макар и намаляващо производство и продажби и твърдението, че дружеството не произвежда и не продава нищо е невярно.

Пазарна капитализация на Симат АД към 03.01.2007 г.:
                          1 393 528 лв.

Притежавам акции, и коментара ми не представлява предложение за покупка или продажба на акции от дружеството.

Коментар

• Кире , не знам какви показатели гледаш и с какво си мътиш главата. Ама Симат отдавна не работи , нищо не произвежда и нищо не продава, освен ДМА-та. Ама и те свършиха. Персонала му в момента е 13 човека , от които нито един работник, и всички се редуват да дават нощни дежурства на портала.

Коментар

• http://simat.hit.bg/index_bg.html

Коментар

• Пак казвам, че аз оценявам дружеството на база очакванията ми за 2007, като смятам, че предстои дружеството да възстанови прозводството си, за което има търсене, предвид разразилото се строителство и програми за енергийна ефективност...най-важното, е че през годините, когато дружеството е работило на по-слаби обороти, е запазило финансовата си стабилност и към момента, няма задължения...ще ми бъдат интересни положителни и отрицателни коментари по позицията.

Притежавам акции от Симат АД и горното е лично мнение, а не препоръка за покупко-продажба...

Коментар

Working...
                                X