Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Симат АД (3JI / SIMAT)
Collapse
X
-
Не е приятно да се четат, а между другото не е и редно, да се правят коментари, които са украсени емоционално, не съдържат никакви факти, дори противоречат на достъпните в публичното пространство факти. Вземам фактите от представените пред КФН и Борсата годишни одитирани отчети, от които е видно следното:
за 2004 г. общо активи: 3 760 000 лв., собствен капитал: 3 550 000 лв.
за 2005 г. общо активи: 3 711 000 лв., собствен капитал: 3 421 000 лв.
към 09.2006 г. общо активи: 3 675 000 лв., собствен капитал: 3 333 000 лв.
а именно леко намаляване на собствения капитал, понеже дружеството работи на загуба през посочените периоди.
Видно е, че няма почти никакво намаляване на стойността на актива, а от там и не би трябвало в действителност да има някакво разпродаване на ДМА. Едва ли има такива разпродажби на ДМА, без да са отразени в отчета.
Приходите от продажби на продукция, стоки и услуги за посочените периоди, са както следва:
2004 г.: 1 614 000 лв., 2005 г.: 780 000 лв., и към 09.2006 г. 518 000 лв.
От което е видно, че има някакво, макар и намаляващо производство и продажби и твърдението, че дружеството не произвежда и не продава нищо е невярно.
Пазарна капитализация на Симат АД към 03.01.2007 г.:
1 393 528 лв.
Притежавам акции, и коментара ми не представлява предложение за покупка или продажба на акции от дружеството.
Коментар
-
Пак казвам, че аз оценявам дружеството на база очакванията ми за 2007, като смятам, че предстои дружеството да възстанови прозводството си, за което има търсене, предвид разразилото се строителство и програми за енергийна ефективност...най-важното, е че през годините, когато дружеството е работило на по-слаби обороти, е запазило финансовата си стабилност и към момента, няма задължения...ще ми бъдат интересни положителни и отрицателни коментари по позицията.
Притежавам акции от Симат АД и горното е лично мнение, а не препоръка за покупко-продажба...
Коментар
Коментар