If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При условие, че не е ясно дали ще се ликвидира - това за мен е по-добре, или ще се разчита на газифицирането на площадката и съвземане на производството - също добре, според мен е справедливо да се търгува на 2/3 от счетоводната стойност, която както виждаме, годишно слабо се понижава, като пониженията са символични. 2/3 от счетоводната стойност за мен е справедливата цена на този етап )
Да, сигурно си прав. Имам много малко и не го следя, затова питам. Благодаря за мнението.
При условие, че не е ясно дали ще се ликвидира - това за мен е по-добре, или ще се разчита на газифицирането на площадката и съвземане на производството - също добре, според мен е справедливо да се търгува на 2/3 от счетоводната стойност, която както виждаме, годишно слабо се понижава, като пониженията са символични. 2/3 от счетоводната стойност за мен е справедливата цена на този етап )
Що го сринахте така това дружество?? 33% от счетоводната стойност - непреоценявана в последните 5 години, според мен е прекалено, при все, че към 33% е фрее флоата, който се държи от миноритарни акционери, така че не виждам опасност от източване - все ще има кой да защити интереса на миноритарите, така че тази цена от 3.6 лв. си остава загадка за мен, която обяснявам само от ликвидната криза в скоро време )
На 28.01.2008 год. в БФБ-София АД е постъпил
отчет към четвърто тримесечие на 2007 год. от
Симат АД-Габрово /SIMAT/
нещата не изглеждат добре, кога ще стане това газифициране на площадката?
Наистина, иначе добре представения и в срок, според изискванията на КФН отчет за 2007 г., е поредният разочароващ отчет, понеже в него виждаме, че дружеството продължава да работи за загуба – не е притеснителна като размер, продължава да не увеличава значително производството си, и продължава да работи с 25 работника )
Така или иначе, доброто финансово състояние се запазва – почти никаква задлъжнялост, както и счетоводна стойност от 10.63 лв. на акция., при все че преоценка на актива не е правена в близките 5 години, говори че евентуален ликвидационен дял би бил хубава сума – над 30 лв., според мен. ДМА в отчета продължават да са на една и съща сума, така че очевидно от отчетите - не се разпродават ДМА, както някои твърдяха ) Над 30% е дела на миноритарните акционери, така че, според мен, има кой да защити общия интерес, при необходимост.
Долното е от отчета на мениджмънта, и да се надяваме, че ще има развитие в тази посока през 2008 г., каквото, за съжаление не видяхме през 2007 г.
„ДРУЖЕСТВОТО Е С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ В СФЕРАТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО И РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ИЗОЛАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ ОТ СТЪКЛЕНИ ВЛАКНА,ИМА ДОБРЕ ИЗГРАДЕНА ИНФРАСТРУКТУРА. „СИМАТ” АД ЗАЛАГА И НА ДЪЛГОГОДИШНИТЕ ТЪРГОВСКИ ОТНОШЕНИЯ СЪС ЗАПАДНИ ФИРМИ ОТ БРАНША.ФИРМАТА ПРИТЕЖАВА ЕДНА ОТ ДОБРИТЕ И СЪВРЕМЕННИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА СТЪКЛЕН ВОАЛ В ЕВРОПА.ВЪПРЕКИ ТОВА ДРУЖЕСТВОТО ИМА НУЖДА ОТ ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВИ МОЩНОСТИ СВЪРЗАНИ ГЛАВНО СЪС СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО НА СТЪКЛЕНИ ПЕЛЕТИ И СТ.ВЛАКНА.ТОВА РАЗБИРА СЕ Е СВЪРЗАНО С ГАЗИФИЦИРАНЕТО НА ПЛОЩАДКАТА И ЗАВИСИ ОТ ПРОКАРВАНЕТО НА ПРИРОДЕН ГАЗ В ГАБРОВО.
………….
ІV.ПРЕДВИЖДАНО РАЗВИТИЕ НА ДРУЖЕСТВОТО.
ЗА В БЪДЕЩЕ ФИРМАТА ЩЕ РАБОТИ ПО СЛЕДНИТЕ ОСНОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ:
- ГАЗИФИЦИРАНЕ НА ПЛОЩАДКАТА
- РЕМОНТ И ОБНОВЯВАНЕ НА ОСНОВНИ ВЪЗЛИ
- РАЗШИРЯВАНЕ АСОРТИМЕНТА НА ПРОДУКЦИЯТА
- ПРОИЗВОДСТВО НА КРАЙНИ ИЗДЕЛИЯ ОТ СТЪКЛЕН ВОАЛ”
Аз следя само търговията по позицията. Направи ми впечатление, че посредникът, през който минаха големите пакети, продължава да купува, като последно взе 2 000 бр. тия дни на 8.80 лв., на което определно обърнах внимание ) Според мен, ключа за бараката тук, е газификацията на площадката на завода, ако някой има пресни новини, би било интересно да ги сподели, ако ли не ще чакаме инфото от отчетите )
Ste chakame. Tova drujestvo go chaka sudbata na izbroenite ot men po-dolu.
Аз следя само търговията по позицията. Направи ми впечатление, че посредникът, през който минаха големите пакети, продължава да купува, като последно взе 2 000 бр. тия дни на 8.80 лв., на което определно обърнах внимание ) Според мен, ключа за бараката тук, е газификацията на площадката на завода, ако някой има пресни новини, би било интересно да ги сподели, ако ли не ще чакаме инфото от отчетите )
Коментар