IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Участвал сум в ИПО -то на Хима и на Монбат и на двете взех повече от %, който съм писал, тук нещата и на мен не ми харесват, но не съм се отказал в никакъв случай...

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
      Първоначално изпратено от Investorrr
      Първоначално изпратено от Борис
      Ето ви един ентусиаст дето ще си купува Каолин. Макар че е два-три пъти по скъпо от Монбат, Топливо и Еврохолд :lol:

Първоначално изпратено от Han Krum
      Борко, ще ти кажа какъв ти е проблема. Нямаш свободно пари(и цените не ти харесват за да продаваш) и сега ти лаеш като МАСТИЯ , няма смисил да участвате в ИПО-тата. Абе АЛАНКОЛУ вие с ония агент 33..... оревахте орталъка как борсата ни нямала да пада. Няма ама ще пада и то още доста
      P.S Учствайте в ИПО-та и бързи 30 % са гарантирани...
      не знам да се смея ли, да плача ли. Бас държа, че Хана няма да се появи поне месец

Сега сериозно, емисията ще бъде записана, не се съмнявайте, но ще е изгодна за институционалните инвеститори...
      Губиш баса само не разбрах за какво ще се смееш или ще плачеш..
      Много цветущо си се изразил Сега пак ли мислиш по същия начин?

Коментар

• Много е зле работата тук.....12.50. Ще ги продадат всички, бъдете сигурни и 3 пъти най-малко презаписване ще има. Свикнахме с CHIM ама няма вече такива стабилни компании. Всеки ще иска максимума че и малко отгоре. Аз да съм на 13.50 ше ги пусна, като има балами да купуват. Майната им ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
          Първоначално изпратено от Борис
          Ето ви един ентусиаст дето ще си купува Каолин. Макар че е два-три пъти по скъпо от Монбат, Топливо и Еврохолд :lol:

Борко, ще ти кажа какъв ти е проблема. Нямаш свободно пари(и цените не ти харесват за да продаваш) и сега ти лаеш като МАСТИЯ , няма смисил да участвате в ИПО-тата. Абе АЛАНКОЛУ вие с ония агент 33..... оревахте орталъка как борсата ни нямала да пада. Няма ама ще пада и то още доста
          не знам да се смея ли, да плача ли. Бас държа, че Хана няма да се появи поне месец

Сега сериозно, емисията ще бъде записана, не се съмнявайте, но ще е изгодна за институционалните инвеститори...
          Губиш баса само не разбрах за какво ще се смееш или ще плачеш..

Коментар

• Да, аз го разглеждам при положение, че успешно се пласират всички 5 млн акции на минималната цена. Идеята ми е, че акцията ще се търгува на вторичен пазар с тези параметри на PB от 3,20 почти.
            Не съм тръгнал да се заяждам, но вече беше сметнато РЕ при минимална цена.
            The SKY is no longer the limit!

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис

Коментар

• РЕ: Rading_Bear;
                Да не говорим за различни неща! Моята математика пресмята Book Value преди това (последното) увеличение на капитала.
                Нищо лично!

Коментар

• По-скоро ще е добре човек да си щипне и допълни портфейла си от някои качествени акции, отколкото да участва на бъдещите ИПО-та.Мисля че и другите ще са много куци

Коментар

• Аз също мисля да попитам фонда, в който инвестирах дали ще купува и ако отговора е ДА, тегля половината пари и хайде в Адванс Източна... там поне ще знам, че ще има движение.

За този аукцион най-много се притеснявам, че ще се изкупи от инвестиционни фондове и няма да има спекуланти по позицията, което ще значи ниска ликвидност. Ще си стане много стабилна позиция за инвеститори )

Коментар

• Е моята прогнозирана цена на ИПО беше към 10,5 и мислех да се включа с малка оферта към 11 лева, но при цена от 12,5 ентусиазма ми секна. Имам кеш само към 20 % и най-вероятно ще изчакам и другите да определят цените на ИПО и ще реша дали ще се включа в някое от тях. Но да продавам сегашните си позиции на моментите цени за да се включа в новите ИПО - изключено.

Коментар

• Това ИПО може да се окаже пробен камък за мениджърите на доброволните пенсионни фондове. Ще е интересно. Ако разбера че доброволния ми пенсионен фонд е купил и една акция на тая надута цена си дърпам на момента всичко което съм вкарал в него. Предполагам, че няма да съм единствения. Тъй че уважаеми портфолио мениджъри на доброволни пенсионни фондове уважавайте клиентите си и не набутвайте в надценени активи парите които сме ви поверили да управлявате.
                        Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Че цената е надута, надута е.... ето къде ще си набутат парите пенсионните фондове дето се чудят къде да дянат 500 млн. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от nik_naydenov
                            Нямам акции, това. което ще напиша не е съвет или препоръка за търговия с "Каолин"!
                            По официална инфо от началото на т.г. за "Каолин":
                            1. Капитал преди увеличението за акционерите - 37,6 млн. лв., нетекущи задължения - 6 млн. лв., т.е. капитал 31,6 млн. лв. Тук не отчитам около 50 млн. лв. текущи задължения.
                            2. След увеличението капиталът става 31,6 млн. лв. плюс 17,7 млн. акции от увеличението по 1 лв. , т.е. общо 48,8 лв. при 20,4 млн. акции.
                            3. От това следва, че счетоводната стойност на една акция е 2,38 лв/акция.
                            4. При предлагана минимална цена от 12,5о лв/акция, аз съм си направил изводите, размишленията и решенията оставам на Вас.
                            Моята математика е по-различна:
                            1. Собствен капитал 37,7 млн, без промяна при увеличението на основния капитал с резервите. Не намесвам привлечения капитал.
                            2. IPO-то - 5 млн акции х 12.5 = 62.5 млн, изцяло в собствения капитал, като разликата между емисионната и номиналната отива в резервите
                            3. Собствен капитал след IPO - 37,7+62,5 прави 100 млн и някакви стотинки
                            4. BV - 100 млн лв делено на 25 млн акции прави 4 лв
                            5. РВ при капитализация от 320 млн в такъв случай е малко над 3
                            Има и по-тежки случаи на родна почва, но този показател трябва да се сравни с нещо подобно в сектора.
                            The SKY is no longer the limit!

Коментар

• Може и да си изпълнят емисията, не е невъзможно. Ако някой купи на 12,50 никога няма да продаде по- ниско, поне така мисля аз. Типа на аукциона мен ме подразни повече.

Коментар

• Моята скромна оценка е до 7.35 )) .

По метода на ) .... Голямата Елка........ на Слънчевия вятър ))))
                                Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Working...
                                X