IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няма причина да е над 4.156 защото имат парите и компанията и цялото време на света да чакат .Въпроса е от къде се финансират 1 -собственни средства 2 - с заем - най вероятно от немска банка може би 3% .За какво са им акционери и борса - да си усложняват живота ли? Остава им да съберат 95% от акциите и ще пият шампанско( справка ПЛОВДИВ БТ ) .Идеята беше никой да не продава , но тогава щяхме да сме застрашени от делистване и чакане няколко години докато стане златна кокошка (справка СОДИ ДЕВНЯ )

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
      Аз мисля че всичко зависи от това , дали ще се делистнат . Така като гледам натам върви работата а след това принудително изкупуване . Жалко . Надявам се да не повлекат и други добри компании по тоя път.

доколкото 'разбрах' от посредника на предложителя, делистването ще е следствие от отправеното по закон търгово.
      но все още не е излезнала официална информация за самото търгово. Нека изчакаме публичните новини.
      Жалко наистина, че намалее броя на читавите компании на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от pavlin Разгледай мнение
        И аз така си мисля....
        има ли причина / възможност, цената на търговото да е над 4.156 лв. и ако някои смята, че 'ДА', то в какви граници над горепосочената би могла да отиде?

Коментар

• Аз мисля че всичко зависи от това , дали ще се делистнат . Така като гледам натам върви работата а след това принудително изкупуване . Жалко . Надявам се да не повлекат и други добри компании по тоя път.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
            Май цената ще е нагоре :
            И аз така си мисля....
            Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Май цената ще е нагоре :

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                С вчерашните покупки май минаха даже 96%, първите им 6,6% са от миналия понеделник
                Ок, но пак трябва да отправят търгово.

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
                  Нека направят първо търговото и да видим колко ще съберат. Май не са стигнали до 95%.
                  С вчерашните покупки май минаха даже 96%, първите им 6,6% са от миналия понеделник
                  |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                  |___________||__|___|)
                  (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от meto76 Разгледай мнение
                    Принудително изкупуване на акции в публично дружество
                    Практически проблеми при прилагането на уредбата в България, сравнена с европейските стандарти

http://www.capital.bg/biznes/vunshni...hno_drujestvo/
                    Нека направят първо търговото и да видим колко ще съберат. Май не са стигнали до 95%.

Коментар

• Принудително изкупуване на акции в публично дружество
                      Практически проблеми при прилагането на уредбата в България, сравнена с европейските стандарти

http://www.capital.bg/biznes/vunshni...hno_drujestvo/

Коментар

• УВЕДОМЛЕНИЕ
                        по чл.148б от ЗППЦК

Във връзка с изискванията на чл.148б от ЗППЦК с настоящото уведомяваме обществеността относно следното:
                        На основание чл.145, ал.1, т.1 от ЗППЦК Алфа Финанс Холдинг АД уведоми Каолин АД относно извършена от дружеството продажба на БФБ на 33 610 000 броя акции или 67.22 % от капитала на Каолин АД. Сделката е с дата на сетълмент в Централен депозитар АД - 04.06.2013 г. В резултат на промяната Алфа Финанс Холдинг АД не притежава пряко и чрез свързани лица акции от капитала на Каолин АД. Алфа Финанс Холдинг не упражнява правото на глас в ОСА по акции от капитала на публичното дружество пряко и чрез контролирани лица.

Коментар

• Тука пушката пукна

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            http://x3news.com/download/?id=211351

Да не са продавали?
                            90-те % са толкова близо, че отписването и дори принудителното изкупуване е по-скоро вяпрос на желание отколкото на практически възможности.
                            Сори, моя грешка. Бях чел, че Алфа държали 68% от Каолин АД и реших, че това е била основната сделката.
                            Значи на немците сега им трябват 8%, за да направят принудително отписване. Да, цената на търговото може и да не е толкова по-висока от тази на придобиване.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              Quarzwerke доколкото разбирам са придобили под 70% от капитала, така че сега предполагам биха дали малко повече пари, за да накарат повечето малки акционери да продадат и да могат да дилистнат компанията. Според мен офертата може да е над 4.30лв, а дори и повече.
                              http://x3news.com/download/?id=211351

На сделка, сключена през Българска фондова борса, днес „Quarzwerke“ GmbH придоби 87% от капитала на „Каолин“ АД при цена от 4,156 лв на акция
                              Да не са продавали?
                              90-те % са толкова близо, че отписването и дори принудителното изкупуване е по-скоро въпрос на желание отколкото на практически възможности.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                                Quarzwerke доколкото разбирам са придобили под 70% от капитала, така че сега предполагам биха дали малко повече пари, за да накарат повечето малки акционери да продадат и да могат да дилистнат компанията. Според мен офертата може да е над 4.30лв, а дори и повече.
                                Няма как да ти е вярна информацията, според мен.
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X