IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от spurs
    Обръщам се към Мариян Йорданов в качеството му на журналист. Моля те да се обадиш отново на Александър Александров, за да получиш актуална информация относно публикуването на проспекта, която да ни съобщиш във форума. Лично аз, а предполагам и много други инвеститори проявяваме интерес към неговото съдържание.
    Обръщам се към теб, защото журналистите имате повече методи и по-голям шанс да получавате необходимата ви информация.
    Благодаря!
    Проспекта все още не е готов
    в писмото от КФН има препоръки към проспекта и в момента ги отразяват
    вчера вечерта проспекта е бил предаден на юристите за съгласуване
    тази сутрин още не беше окончателно одобрен
    обещано ми е, че като стане готов ще ми се обадят и ще ми го пратят, така че чакаме

Коментар

• Обръщам се към Мариян Йорданов в качеството му на журналист. Моля те да се обадиш отново на Александър Александров, за да получиш актуална информация относно публикуването на проспекта, която да ни съобщиш във форума. Лично аз, а предполагам и много други инвеститори проявяваме интерес към неговото съдържание.
      Обръщам се към теб, защото журналистите имате повече методи и по-голям шанс да получавате необходимата ви информация.
      Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
        Аз пък казвам, че на този можоритар не са му необходими чак толкова дребни(чки) инвеститори.

Никъде не противопоставям дребен инвеститор и фонд. Съвсем друг е смисълът на написаното, още повече, че много индивидуални играчи конкурират определени фондове. По никакъв начин не подценявам мениджмънта на фондовете, нито смятам, че хвърлят напосоки парите на своите доверители. Има изключения и все по-неприемлива за индивидуалните играчи ще бъде доходността при космически разходи за управление...(но това е друга тема).
        Мисля, че не отчитате факта, че ЩЕ бъде провокиран интересът на чуждите инвеститори (Булбанк не е избрана случайно, за да обслужва процедурата по IPO-то)..., после - хоп - пак неслучайно в SOFIX... и ще купуваме от колко нагоре?... ЩЕ ИМА И КОРЕКЦИИ, но кога точно?

Тук няма никакви препоръки! Успех!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• mm4444,Какъв е смисъла дас инвестираш в Каолин при условие 4е има доста по ка4ественни компании например в4ера забелязах inin 4е е с П/Е 4 .

Коментар

• Дружеството наистина си е добро, но емисионната цена все пак си е висока. Въпреки това мисля да участвам. Просто ще си намаля малко сумата, с която влизам. Мисля, че има бъдеще.
            Поне аз не очаквам истерията с Химимпорт в първите дни след листването на борсата.

Коментар

• Рекорден интерес към IPO-то на китайската строителна компания Country Garden Holdings Co.
              11.04.2007 15:42

Китайският строителен предприемач Country Garden Holdings Co. най-вероятно е пласирал предложените си акции в най-голямото първично публично предлагане на китайска компания от сектора на хонгконгската борса в горния диапазон на предварително определената цена.

Първичното публично предлагане, при което ценовият диапазон бе определен между 4.18 и 5.38 хонгконгски долара е било презаписано над 50 пъти от институционалните инвеститори според данните.

В горния диапазон на предложената цена компанията се оценява с 34.5% премия от нетната стойност на активите й, сочат още данните.

За сравнение, конкурентната китайска компания Agile Property се търгува с дискаунт от 20% спрямо общите й нетни активи на ниво от 10.48 хонгконгски долара.

От предложените акции 27% са били записани от петима институционални инвеститори - Henderson Land, New World Development, CITIC Pacific, Temasek и малоазийския тикон Kuok Hock Nien.

Анализатори коментират, че инвеститорите изобщо не са се интересували от оценката на компанията спрямо нетната стойност на активите й, като твърдо са убедени в бъдещето на компанията.
              Мениджъри по пласирането на акциите са били инвестиционните банки Morgan Stanley и UBS. Очаква се борсовият дебют на компанията да бъде на 20 април.

На фона на полаганите усилия за ограничаване на бурния темп на развитие на пазара на недвижимите имоти в Китай над 430 млн. кв. м брутна площ от недвижими имоти са били продадени през изминалата година, което е повишение от 11% на годишна база.

В същото време тя е нараснала близо два пъти в сравнение със същата през 2002 година, според данните.

Компанията Country Garden е специализирана в изграждането на луксозни къщи и апартаменти, а печалбата й през изминалата година се е повишила над два пъти до 1.52 млрд. юана (196.7 млн. долара).

От UBS прогнозират повишение в печалбата й през тази година от 159% до 3.9 млрд. юана и ръст от 44% за следващата година.

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
                Що си мислиш, че за фондовете няма значение каква е емисионната цена и са склонни да влязат на всяка цена.
                Да и аз не съм съгласен със зарко! Фондовете се управляват от хора с акъл, не от овце които се втурват на юруш на всичко ново. Не изключвайте напълно варианта да се пласират само 3-3,5 млн. акции и това нагло ИПО да претърпи частичен провал! И за аукциона на Еврохолд някой твърдяха че фондовете щели да изпапкат 7,5 млн. акции, но не стана! Добре че там имаха резервен вариант, но той съществуваше благодарение на разумната цена!

Коментар

• Аз смятам 4е Коалин е добра компания с добро бъдеще.Но на тази цена тя ще бъде силно надценена ,тъй като не добива злато нито нефт а глина.Тоест въпроса опира не само до стоиност но и до цена а тук разминаването е в пъти. Според големите инвеститори не влизането в определена позиция също е позиция защото "не е луд който изяжда баницата а ноито я дава " .

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
                    Аз пък казвам, че на този можоритар не са му необходими чак толкова дребни(чки) инвеститори.
                    Що си мислиш, че за фондовете няма значение каква е емисионната цена и са склонни да влязат на всяка цена.

Коментар

• И още нещо тези допълнителни 1 млн акции са от акциите на мажоритаря, който по свое усмотрение ще ги разпредели сред избрани инвеститори. Така ми се струва на мен, какъвто беше случаят и при Химимпорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                        а нещо не разбирам. според инвестора:

"Днес, 11 април 2007 г., Каолин обяви пред Комисията за финансов надзор и Българска фондова борса следните консолидирани резултати за 2006 г.: нетната печалба за същия период се увеличава от 7,25 млн. лв. на 9,43 млн. лв"

Да ама в консолидирания отчет за 2006-та в сайта на борста печалбата е 7.5 млн. лева. Как стават тези обявления, тез неща?!?!
                        9.43 им е EBIT-a, ама дневник и те са вече едни папагали. От както се махна георги бисерински от там струва ми се нивото на компетентност спадна.

Коментар

• И аз все това повтарям - емисионната цена е много висока!

За разлика от лисицата, която констатирала, че гроздето е кисело, след като не могла да го достигне, аз не мисля така. Гроздето не е кисело и ще се закача тук, което не е препоръка към никого!

В последно време все за това се говори в темата (скъпо!), а иначе от толкова време се търсеха "Каолинки"... Търсеха се, явно за без пари. Значи, все искахме някого да прецакаме - който си няма понятие - що е то акция. И никак нямаше да ни е зле, ако си намерехме някой балък, който да продаде акцийките си за символична сума (така - по тънката лайсна, някак си да го прецакаме...).

И ква стана тя? Оказа се, че вече има продавач! Да, ама не може то така - скъпо ни се вижда сега! Не уважавал бил този продавач дребния инвеститор, видите ли! Оревахме орталъка!

Аз пък казвам, че на този можоритар не са му необходими чак толкова дребни(чки) инвеститори. Оставам с впечатлението, че тук много от пишещите само разтягат локуми (и като децата броят стотинките си пред лелката с Фафлите). Но все се питаме: каква доходност постигнахте?..., къде почивате през лятото?..., а през зимата?..., каква кола подхожда на един инвеститор?..., къде да вложа ххх, К лева?... и къде - пак толкова EUR?...

Не одобрявам отсъствието на проспекта за публично предлагане. Очевидно и КФН имат някакви интереси... Логично е, щом не са предприели никакви мерки да се произнесат публично до сега по съществена процедура от IPO-то...

Препоръка: гроздето е от много добра реколта! Понапънете се малко - нищо не се получава даром!
                          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Те отдавна трябва да са наясно,че предлагат твърде висока цена и според мен разчитат на психологически трикове с добре украсени новини и благородни намерения ,поднесени в дни преди излизането на борсата.Тогава -кой се хване ,хванал се е и готово.Най-вероятно ще си прокарат идеята и с пари на най-различни фондове може и да успеят.Но това високомерие спрямо дребния инвеститор ми действа блъскващо и ако ще не каолин ,а кюлчета да вадят-все ми е тая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                              Добре де, КФН изисква от емитентите проспект за да разреши публичното им предлагане. А няма ли изискване в какъв срок преди самото ИПО този проспект да е наличен за публиката? Иначе какъв е смисъла с цялото упражнение за изготвяне и удобрение от надзора.
                              Въпроса ми е принципе, не че на мен ми е нужен проспект. Първо на тази цена акцията въобще не ме интересува и второ с действията си до сега мениджмънта с нищо не убеждава че трябва да се вярва на представеното в проспекта им.
                              За решилите да участват - замислете се дали в случая ДЦК няма да са по-доходоностна алтернатива.

като се замисля, прав си,защо да не си прав,при ДЦК като че ли по - малък риск има, пък и все някаква доходност ще излезе,а за каолина -кой знае , може да има доходност,а може и да няма

Коментар

• Добре де, КФН изисква от емитентите проспект за да разреши публичното им предлагане. А няма ли изискване в какъв срок преди самото ИПО този проспект да е наличен за публиката? Иначе какъв е смисъла с цялото упражнение за изготвяне и удобрение от надзора.
                                Въпроса ми е принципе, не че на мен ми е нужен проспект. Първо на тази цена акцията въобще не ме интересува и второ с действията си до сега мениджмънта с нищо не убеждава че трябва да се вярва на представеното в проспекта им.
                                За решилите да участват - замислете се дали в случая ДЦК няма да са по-доходоностна алтернатива.

Коментар

Working...
                                X