IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    8 ст. дивидент на 50 милиона акции или на 84 милиона СК = 4милиона
    дълг към банки 77 милиона, разходи за лихви 4,1 милиона

Аз лично не си купувам акции от компании, които имат дълг към банки над СК. Предпочитам дълга да е между 20% и 50% от СК
    Ок, приемам отговора ти

Ако ми позволиш и още един въпрос, защо банките според теб са склони да финансират и по агресивна капиталова структура, както е и в случая?

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalanche Разгледай мнение
      Е те не разпределят цялата печалба като дивидент...и пак задавам въпроса според теб каква трябва да бъде капиталовата структура

ПС: В паричния поток за 2011 плащанията за лихви са по малко от тези за дивиденти
      8 ст. дивидент на 50 милиона акции или на 84 милиона СК = 4милиона
      дълг към банки 77 милиона, разходи за лихви 4,1 милиона

Аз лично не си купувам акции от компании, които имат дълг към банки над СК. Предпочитам дълга да е между 20% и 50% от СК

Коментар

• Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнение
        Защото цената на привлеченият ресур е значително по - малка от изискумата норма на възвръщаемост на собствения капитал, дори в България!!!
        Каква според теб е изискуемата норма на възвръщаемост на БГ инвеститор?

Коментар

И отново, как на практика го виждаш това. Защото аз виждам че за дивиденти плащат по-малко пари отколкото за лихви. А СК е повече от Дълга.
          Е те не разпределят цялата печалба като дивидент...и пак задавам въпроса според теб каква трябва да бъде капиталовата структура

ПС: В паричния поток за 2011 плащанията за лихви са по малко от тези за дивиденти

Коментар

• Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнение
            Защото цената на привлеченият ресур е значително по - малка от изискумата норма на възвръщаемост на собствения капитал, дори в България!!!

И отново, как на практика го виждаш това. Защото аз виждам че за дивиденти плащат по-малко пари отколкото за лихви. А СК е повече от Дълга.

Коментар

Защо смяташ че се намалява WACC. Практически питам - не според това което пише по книгите

Коментар

А според теб каква би била оптималната капиталова структура тук?

Не претендирам че разбирам, предполагам че има основателни причини за сегашното D/E на компаниите в бранша.
                Интересно ми е мнението на участниците в дискусията за компанията (предполагам повечето от вас притежават или на даден етап са притежавали акции) за оптималната капиталова структура тук. Като споделям с вас и личното ми мнение, че трябва повече дълг защото така се намалява WACC и се вдига стойността на Компанията...
                Защо смяташ че се намалява WACC. Практически питам - не според това което пише по книгите

Коментар

Ако не искат дълго време да бъдат акционери
                  А според теб каква би била оптималната капиталова структура тук?

Не претендирам че разбирам, предполагам че има основателни причини за сегашното D/E на компаниите в бранша.
                  Интересно ми е мнението на участниците в дискусията за компанията (предполагам повечето от вас притежават или на даден етап са притежавали акции) за оптималната капиталова структура тук. Като споделям с вас и личното ми мнение, че трябва повече дълг защото така се намалява WACC и се вдига стойността на Компанията...

Коментар

Средното за "peer групата"(доколкото са съпоставими) е около 0.45, така че вероятно добре си се ориентирал.

Но личното ми мнение е че мениджмънта трябва максимално да ливариджва, в случай че лихвата е "ниска", D/E 2 - 2.3 би било оптимално за акционерите
                    Ако не искат дълго време да бъдат акционери

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Общ Д/Е - под 0.5
                      Дългосрочен Д/Е - под 0.3
                      Това са моите ориентири.

Във "супер" времената дето идват за Европа - дори трябва да се намалят още повече.
                      Средното за "peer групата"(доколкото са съпоставими) е около 0.45, така че вероятно добре си се ориентирал.

Но личното ми мнение е че мениджмънта трябва максимално да ливариджва, в случай че лихвата е "ниска", D/E 2 - 2.3 би било оптимално за акционерите

btw: не очаквам GDP - в БГ, или някои от другите основни пазари на Каолин АД да пада, така че има база за стабилни продажби
                      Last edited by Avalanche; 04.06.2012, 11:53.

Коментар

Повечето фирми използват "дългове"...
                        Какво е според теб оптималното D/E за компанията?
                        Общ Д/Е - под 0.5
                        Дългосрочен Д/Е - под 0.3
                        Това са моите ориентири.

Във "супер" времената дето идват за Европа - дори трябва да се намалят още повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки
                          Тук системата е: "Всички мразят Реймънд"
                          Само че фактите говорят, че той е най-предсказуемият мажо !
                          Наскоро се е отървал от пакет и за мен лично това е добре - ако продължи да продава просто няма да има мажоритар, а ако се спре, акцията ще тръне нагоре.
                          Номер 3 за 1 еВРО
                          иМАМ ЛЕКО, НО С ДИВИДИНТЪТ ПЛС ПРЕСПЕКТИВИТЕ ОЩи
                          Нищо не разбрах от поста ти....

Коментар

Тука скъпо бе, и има дългове.
                            Има много по-интересни промоции, дето с всяки ден стават все по изгодни.
                            Какво си се вторачил толкова тука.
                            Пък ако много те сърби - поизчакай малко поне под 1.80 да падне.

Повечето фирми използват "дългове"...
                            Какво е според теб оптималното D/E за компанията?

Коментар

Той май само двамата си бъбрим ама за да не минавам на лични, айде кажи кои промоции виждаш ти?
                              Евроинс и СФАРМ си купих

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                За Инс-а ли ми намекваш - там взех още малко, ама искам и тук!

Коментар

Working...
                                X