IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pavlin Разгледай мнение
    Здравейте

пак нещо не ми е ясно: ако искам да си запазя моите акцийки - тук вече е с Й!, това възможно ли е и как да стане?
    За профита като вас това е баламски въпрос, та отговорете ми моля, благодаря!
    Някой изобщо вярва ли на Капитал!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      ... го има навсякъде по белите страни...

това ще важи и за Булгаристан, ако искаме да сме близо до развитите страни.

Коментар

• Ако това ви е проблема, какво ще кажете за принудителното обезсилване на акции?
        Май си имаме и прецедент вече
        http://www.investor.bg/forum/showthr...p?p=1059388340

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          Абе мислех си, тия принудителни изкупувания, не противоречат ли на Конституцията? право на собсвеност? непрекосновена?
          Мда, и аз съм го мислел това. Голямо дърво е, да ти изкупят принудително собствеността. Разбирам да е като национализирането на земи за обществено значими проекти и пр., но тук си е просто един частник, на който държавата позволява да изземе, без да пита, собствеността на другите.
          Но явно юристите не мислят като нас. Щом го има навсякъде по белите страни...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
            така е... но имаше по-долу участници, които упорито се точеха на вариант като при Соди, въпреки че ситуацията с КАО е различна.
            Аз лично съм стабилен акционер в Соди още преди отписването. Понеже преди това се държаха малко тип АКБ Форес, затова цената беше ниска и хората страняха от акцията. Вече, като изкупиха акциите нещата се нормализираха...
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
              При Соди нямаше скуиз-аут, така че нещата не са сравними...
              така е... но имаше по-долу участници, които упорито се точеха на вариант като при Соди, въпреки че ситуацията с КАО е различна.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                Абе мислех си, тия принудителни изкупувания, не противоречат ли на Конституцията? право на собсвеност? непрекосновена?
                Аз лично аплодирам присъствието на скуиз-аута, даже според мен трябва да бъде задължително... Това е една добра защита за миноритарния акционер.
                Last edited by Мажоритаря; 25.09.2013, 17:52.

Коментар

• Абе мислех си, тия принудителни изкупувания, не противоречат ли на Конституцията? право на собсвеност? непрекосновена?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                    http://www.investor.bg/novini-i-anal...zwerke,158335/

та кой планираше да участва в евентуално ново разпределение на дивидент след делистването...подобно на Соди?
                    ще се случи и с КАО... ама друг път
                    При Соди нямаше скуиз-аут, така че нещата не са сравними...

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...zwerke,158335/

та кой планираше да участва в евентуално ново разпределение на дивидент след делистването...подобно на Соди?
                      ще се случи и с КАО... ама друг път

Коментар

• Orgahim си отиде от БФБ

Сега и КАО

Кофти тенденция
                        Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• by by Као................

Коментар

• Първоначално изпратено от pavlin Разгледай мнение
                            Здравейте

пак нещо не ми е ясно: ако искам да си запазя моите акцийки - тук вече е с Й!, това възможно ли е и как да стане?

http://www.kaolin.bg/bg/n/140-turgow...kaolin-ad.html

XVIII. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
                            Акционерите, адресати на Търговото предложение, трябва да бъдат предупредени, че ако в
                            резултат на настоящото Търгово предложение, Търговият предложител придобие най – малко 95
                            на сто от гласовете в общото събрание на Каолин, той ще има правото, независимо от и без
                            съгласието на останалите акционери, да изкупи всички техни акции по цената, предложена в
                            Търговото предложение, по реда и условията, предвидени в чл. 157а ЗППЦК, и че това ще доведе
                            до отписване на Каолин от регистъра на публичните дружества, воден от КФН.
                            Акционерите, адресати на Търговото предложение, трябва да бъдат предупредени, че ако в
                            резултат на настоящото Търгово предложение, Търговият предложител придобие най – малко 95
                            на сто от гласовете в общото събрание на Каолин, те ще имат правото в срок от три месеца да
                            поискат от Търговият предложител, и той ще бъде задължен да изкупи, независимо от и дори без
                            неговото съгласие, техните акции по цената, предложена в това Търгово предложение или в
                            последващо търгово предложение, по реда и при условията, предвидени в чл. 157б ЗППЦК.
                            Акционерите, адресати на Търговото предложение, трябва да бъдат предупредени, че съгласно
                            чл. 149а, ал.5 от ЗППЦК, Търговият предложител е длъжен при поискване да закупи акциите на
                            всеки един от тях до публикуването на настоящото Търгово предложение, както и 14 дни след
                            крайния му срок.

С това Търгово предложение не се ограничават правата на акционерите на Каолин по чл. 151а,
                            ал. 1 – ал. 3 от ЗППЦК, тъй като нито в устава на Каолин, нито в споразумение между Каолин и
                            негови акционери или в споразумение между самите акционери на Каолин не са предвидени
                            ограничения върху прехвърляне на акциите на дружеството или върху правото на глас, което
                            акции от капитала на дружеството предоставя, или изключителни права, свързани с
                            избора/отстраняването на членове на управителния орган на Дружеството. Поради това,
                            Търговият предложител не дължи и не предлага на акционерите на Каолин обезщетение по чл.
                            151а, ал. 4 ЗППЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнение
                              pavlin, виж тук какво се случва: http://www.capital.bg/biznes/kompani...no_ot_borsata/ Или най-вече последният параграф:

Без пазарна цена

"Малките акционери на компанията могат и да не приемат търговото предложение, но ако дружеството бъде отписано от борсата, те няма да имат пазарна цена за книжата си. Остава им възможността да участват в общи събрания и да получават дивидент. Който иска да приеме предложението, може да подаде заявление до инвестиционния посредник "Булброкърс" или чрез посредника, в който имат сметка, до 28 дни след публикацията, т.е. до 13 септември."

Тоест, чисто технологично нещата се случват искаш или не
                              Здравейте

Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Сделката за “Каолин” ще се разследва и в Германия

http://reporterbg.com/index.php?id=65765

Коментар

Working...
                                X