Първоначално изпратено от BOBAN1
Разгледай мнение
Аз се опитвам да спекулирам на борсата. В нормалните страни това не се възприема като нещо ненормално и неморално, плащам си данъците и си нося рисковете. Като загубя, не виня никого и не търся компенсации от който и да е.
Та, като такъв, си имам портфейл от акции, търгувани на БФБ, щото като много други идиоти и аз някога повярвах, че нормалните пазарни принципи и канони, валидни за нормалните държави, ще вземат да почнат да важат и у нас. Щото някой каза, че и ний ще ставаме нормални. Да, ама дръжки! Всеки онбашия на публично дружество у България си прави квото си иска с него, намира невероятни вратички в полетата, разпростряни от т. нар. КФН у нас, и си прави каквото си реши със своите "съдружници" - миноритарните акционери. И ги краде. Краде. Ежедневно. И им се смее, на всичко отгоре. А тия гьосурати, дето лапат на общата копаня - нашата копаня, дето я пълним с нашите данъци, им е през оная работа.
Една от позициите ми е Каолин. Няма да забогатея от нея, но няма и да загубя. Щото въпреки всичките тъпотии, това беше и е една коректно /от гл.т. публичен статут/ управлявана компания. И не мога копче да кажа. Редовни отчети, дивидент всяка година, честна сделка на финала. Какво да искам повече?
Поне това искам от Синергон, Топливо, Албена Инвест, Софарма, Монбат, Химимпорт, Ломско, Златни пясъци, ИХЛБЛ, БХК, АДСИЦ-ите с някои изключения...
Искам, ама няма. Няма и да има.
Пък ти се занимавай с вестници, политиката, КТБ, Трайчо, Прокопиев, Кунева, ББ, и който още искаш. Сбъркал си форума.
Коментар