IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
    А нещо за дълговете да кажеш...или не е приятна темата.
    Как са натрупани,къде са отишли парите.......и защо в последния момент "спасиха" един вестник от ....банкрут и придобиване от банката......

Всяко нещо си идва на мястото си....
    бобан, 5 пари не давам за политиката и медийните задявки. Аз съм миноритарен акционер - малък, но акционер. Кой кво натрупал, отде го натрупал, къде са отишли, кви други са дошли... айде у лево, а? Па вестник, па банки... дреме ми, човек.
    Аз се опитвам да спекулирам на борсата. В нормалните страни това не се възприема като нещо ненормално и неморално, плащам си данъците и си нося рисковете. Като загубя, не виня никого и не търся компенсации от който и да е.
    Та, като такъв, си имам портфейл от акции, търгувани на БФБ, щото като много други идиоти и аз някога повярвах, че нормалните пазарни принципи и канони, валидни за нормалните държави, ще вземат да почнат да важат и у нас. Щото някой каза, че и ний ще ставаме нормални. Да, ама дръжки! Всеки онбашия на публично дружество у България си прави квото си иска с него, намира невероятни вратички в полетата, разпростряни от т. нар. КФН у нас, и си прави каквото си реши със своите "съдружници" - миноритарните акционери. И ги краде. Краде. Ежедневно. И им се смее, на всичко отгоре. А тия гьосурати, дето лапат на общата копаня - нашата копаня, дето я пълним с нашите данъци, им е през оная работа.
    Една от позициите ми е Каолин. Няма да забогатея от нея, но няма и да загубя. Щото въпреки всичките тъпотии, това беше и е една коректно /от гл.т. публичен статут/ управлявана компания. И не мога копче да кажа. Редовни отчети, дивидент всяка година, честна сделка на финала. Какво да искам повече?
    Поне това искам от Синергон, Топливо, Албена Инвест, Софарма, Монбат, Химимпорт, Ломско, Златни пясъци, ИХЛБЛ, БХК, АДСИЦ-ите с някои изключения...
    Искам, ама няма. Няма и да има.

Пък ти се занимавай с вестници, политиката, КТБ, Трайчо, Прокопиев, Кунева, ББ, и който още искаш. Сбъркал си форума.

Коментар

Как са натрупани,къде са отишли парите.......и защо в последния момент "спасиха" един вестник от ....банкрут и придобиване от банката......

не знам много за дълговете на Алфа но мога да ти кажа че при тях отговорността е двустранна от една страна е длъжника че не ги враща а от друга на кредитора защото ги е дал
      Капитал е печеливш вестник един от малкото които могат да се самоиздържат без да са част от власта

Коментар

• Първоначално изпратено от forri Разгледай мнение
        нали знаеш защо имаше приватизация в България.Защото даржавата е лош собственик .Ако не бяха продадени щяха да бъдат разграбени като БДЖ ВМЗ СОПОТ и др

Коментар

А как ги придобиха........и какви задължения има Алфа финанс.......
          нали знаеш защо имаше приватизация в България.Защото даржавата е лош собственик .Ако не бяха продадени щяха да бъдат разграбени като БДЖ ВМЗ СОПОТ и др

Коментар

• Първоначално изпратено от rossen Разгледай мнение
            Това всъщност, е един тъжен ден за милата родна борса. От една страна, никак не е лошо миноритарите да имат възможност да получат справедлива цена за акциите си, пък ако искат - да продават. Рядко им се случва, не е зле по-често да могат. /бях почнал да ги изреждам, ама няма смисъл, всички си ги знаят/.
            Каолин е жива история на балона, последван от криза. IPO-то беше на надценени стойности от 13.50 лв., но по това време това изглеждаше евтино, емисията беше надписана. Естествено, после цената отиде над 20 лв., щото ентусиазма беше повече от необходимото. Но то така беше при всички.
            При един сплит 2/1 участниците на ИПО-то излизат /или поне имат шанс да го направят/ почти сухи, щото за тия години през всяка КАО даваше дивидент - 20-30-50 стотинки...
            Не че инвестицията си е струвала - струвала си е за тия, взели на ИПО-то и излезли на 20, или на тия, купили на 2-3 лв. и сега имащи екзит на над 3.50. Но и за другите - все едно не е имало криза.

И така - ако можеше за всичките "имитатори" досега поне това да предложат на миноритарите си...ехееее, с мед да ги намажеш.
            нали знаеш че никой не продава под цената която може да вземе
            все едно да ми дават по 10 лв за килограм картофи но аз да кажа не не мога да ги дам за 10 те струват 5

Коментар

един от малкото читави мажоритари продава бизнеса си След дългите години в които беше атакуван с всякакви средства поне още е жив
              Това всъщност, е един тъжен ден за милата родна борса. От една страна, никак не е лошо миноритарите да имат възможност да получат справедлива цена за акциите си, пък ако искат - да продават. Рядко им се случва, не е зле по-често да могат. /бях почнал да ги изреждам, ама няма смисъл, всички си ги знаят/.
              Каолин е жива история на балона, последван от криза. IPO-то беше на надценени стойности от 13.50 лв., но по това време това изглеждаше евтино, емисията беше надписана. Естествено, после цената отиде над 20 лв., щото ентусиазма беше повече от необходимото. Но то така беше при всички.
              При един сплит 2/1 участниците на ИПО-то излизат /или поне имат шанс да го направят/ почти сухи, щото за тия години през всяка КАО даваше дивидент - 20-30-50 стотинки...
              Не че инвестицията си е струвала - струвала си е за тия, взели на ИПО-то и излезли на 20, или на тия, купили на 2-3 лв. и сега имащи екзит на над 3.50. Но и за другите - все едно не е имало криза.

И така - ако можеше за всичките "имитатори" досега поне това да предложат на миноритарите си...ехееее, с мед да ги намажеш.

Коментар

Хора които развиха компаниите ,които придобиха ,като Иво Прокопиев и Огнян Донев ги разследват и оплюват,а хора като Николай Банев и Валентин Захариев няма кой да обвини в нещо
                А как ги придобиха........и какви задължения има Алфа финанс.......

Коментар

• Хора които развиха компаниите ,които придобиха ,като Иво Прокопиев и Огнян Донев ги разследват и оплюват,а хора като Николай Банев и Валентин Захариев няма кой да обвини в нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    Аз се чудех, какво става тук през последните дни, а то какво било. Мислех, че някой пенсионен фонд вдига цената за преоценка, а то пак някой е надушил инфото
                    И аз ,като теб а то кво се оказа нали....Така е с всичко тук при нас....Е хахлал да са им акциите на КАО-то. (Естествено не е препоръка за каквото и да били,особенно за търговия с акциии на "БФБ"-то.)

Коментар

• Аз се чудех, какво става тук през последните дни, а то какво било. Мислех, че някой пенсионен фонд вдига цената за преоценка, а то пак някой е надушил инфото

Коментар

• един от малкото читави мажоритари продава бизнеса си След дългите години в които беше атакуван с всякакви средства поне още е жив
                        Last edited by forri; 21.12.2012, 22:53.

Коментар

• Май някой има сериозни проблеми с парите щом си продава "златната кокошка". Интересно ми е, ако германците купят предприятието дали държавата няма да се сети след това, че то замърсява околната среда.

Коментар

• Да ни е честито!
                            Днес тук, дано скоро и по други позиции.
                            Весела Коледа на всички!

Коментар

• Благодаря за информацията!

Коментар

• Първоначално изпратено от meto76 Разгледай мнение
                                Как и кога мога да си отменя поръчката за продажба, тъй като в момента ми отказват такъв достъп?
                                час - 9.30 - 10.10
                                дата - 27.12.2012

Коментар

Working...
                                X