IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nikola
    Първоначално изпратено от bigpetka
    Извинявай Никола, но къде е връзката?
    Когато в една държава се появи значителен полически риск западните инвеститори са първите, които започват да закриват позиции.
    Колкото и да съм против плюсчетата: +1
    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от bigpetka
      Извинявай Никола, но къде е връзката?
      Когато в една държава се появи значителен полически риск западните инвеститори са първите, които започват да закриват позиции.

Коментар

• Извинявай Никола, но къде е връзката?
        Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• Първоначално изпратено от bigpetka
          Здравейте,

На къде сме се запътили? Да не би да има отчет?
          Падащите цени на повечето акции от вчера и днес няма много общо с отчети. Особено пък при каолин. Проблемът идва от тук:

Коментар

• Здравейте,

На къде сме се запътили? Да не би да има отчет?
            Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• Kao имаше доста голям собствен кеш и същевременно банков заем

някой има ли на представа какво е в момента положението или чакаме отчетите за да видим ???

а някаква информация за онези фотоволтанични панели някой има ли ???
              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                На тези цени Каолин е безумно подценено. Ако запазят дивидента си от миналата година то това би означавало dividend yield ot 7.88%. :shock:

Аз лично очаквам дори и по-голям дивидент. Причините са много, като една от най-важните е че заплануваните капиталови разходи за 2009 са спрени (няма да имат толкова голяма нужда от кеш), като ще се предприемат само проекти свързани подобряването на енергийната ефективност на производствата. Другата основана причина е че за разлика от много други блу чупове те не правиха обратни изкупувания и си пестяха кеша. Дано е бил за това. :wink:
                Не мисля,че е разумно в тази ситуация да раздават дивидент. През 2009 най-вероятно вземанията на КАО ще се увеличат значително и би трябвало да са по предпазливи за да запазят ликвидността си на добро ниво , а и паричен поток през 2008 (съдя по 3Q), едва ли ще позволява раздаването на дивидент. Няма смисъл предприятието да харчи резервите си за дивидент.

ps: инвестиционната програма не е напълно замразена, според мен през 2009 пак ще имат разходи за инвестиции мин 10 мил.

Коментар

• Оборота е 60 лв, акцията е хубава, но пазара като ни е такъв заспал, нищо добро не ни чака

Коментар

• Първоначално изпратено от Оран Гутан
                    Едва ли ще има дивидент тази година.
                    Защо така мислиш?

Коментар

• Никола, то и при Елтос като гледам цената е леко безумна /в смисъл подценено/, но пазарна му работа, не е само при КАО обезценяването
                      /тва за Елтос се сетих, понеже нали е индексно дружество, като Као, но де да беше така само при КАО и Елтос ../

Коментар

• Едва ли ще има дивидент тази година.

Коментар

• На тези цени Каолин е безумно подценено. Ако запазят дивидента си от миналата година то това би означавало dividend yield ot 7.88%. :shock:

Аз лично очаквам дори и по-голям дивидент. Причините са много, като една от най-важните е че заплануваните капиталови разходи за 2009 са спрени (няма да имат толкова голяма нужда от кеш), като ще се предприемат само проекти свързани подобряването на енергийната ефективност на производствата. Другата основана причина е че за разлика от много други блу чупове те не правиха обратни изкупувания и си пестяха кеша. Дано е бил за това. :wink:

Коментар

• Луд умора няма. Сега пък се е пробвал да вдига акциите и на Каолин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                              Доста ми е тъжно за това как падат с гръм и трясък акциите на Каолин,но очевидно проблема не е в компанията , а в ДВИ-то което е такова и на Монбат и явно ги тегли надолу.....надолу.......мъкааа.....аа.а..аа.а.аа.. ...
                              това ДВИ не обслужваше ли още 5-6 дружества ??? не беше ли и при КДН ??? там някой чул ли й е гласчето ???

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                                Е , ти когато говори за Енемонката - тогава бе на 15 кинта
                                Само гледай.....те тръгнаха на горе , ама Монбат потъва с всеки изминал ден. За съжаление и Каолин,но тук съм доста позитивно и оптимистично настроен.

Коментар

Working...
                                X