Първоначално изпратено от Nikola
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каолин АД (6K1 / KAO)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от bigpetkaИзвинявай Никола, но къде е връзката?
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от bigpetkaЗдравейте,
На къде сме се запътили? Да не би да има отчет?
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaНа тези цени Каолин е безумно подценено. Ако запазят дивидента си от миналата година то това би означавало dividend yield ot 7.88%. :shock:
Аз лично очаквам дори и по-голям дивидент. Причините са много, като една от най-важните е че заплануваните капиталови разходи за 2009 са спрени (няма да имат толкова голяма нужда от кеш), като ще се предприемат само проекти свързани подобряването на енергийната ефективност на производствата. Другата основана причина е че за разлика от много други блу чупове те не правиха обратни изкупувания и си пестяха кеша. Дано е бил за това. :wink:
ps: инвестиционната програма не е напълно замразена, според мен през 2009 пак ще имат разходи за инвестиции мин 10 мил.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Оран ГутанЕдва ли ще има дивидент тази година.
Коментар
-
Оран Гутан
Едва ли ще има дивидент тази година.
Коментар
-
Anton Chigurh
На тези цени Каолин е безумно подценено. Ако запазят дивидента си от миналата година то това би означавало dividend yield ot 7.88%. :shock:
Аз лично очаквам дори и по-голям дивидент. Причините са много, като една от най-важните е че заплануваните капиталови разходи за 2009 са спрени (няма да имат толкова голяма нужда от кеш), като ще се предприемат само проекти свързани подобряването на енергийната ефективност на производствата. Другата основана причина е че за разлика от много други блу чупове те не правиха обратни изкупувания и си пестяха кеша. Дано е бил за това. :wink:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивaнoвДоста ми е тъжно за това как падат с гръм и трясък акциите на Каолин,но очевидно проблема не е в компанията , а в ДВИ-то което е такова и на Монбат и явно ги тегли надолу.....надолу.......мъкааа.....аа.а..аа.а.аа.. ...
Коментар
Коментар