IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каолин АД (6K1 / KAO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Хосе
    Първоначално изпратено от SEBULBA
    ... от днес и аз съм за пръв път в отбора на Каолин. Смятам, че днес ударихме дъното (2.02)за тази акция и почваме изкачване... Спокойно можем да възстановим до 4.00 до края на годината... ... пък времето ще покаже...
    SEBULBA, смяташ ли че Каолин може да стигне дъното и да започне да катери, примерно половин година, преди Софикс да е намерил дъно?
    Mojata Prognoza e nad 4 do kraja na godinata.... shte ima za Q1 2009 oshte edin losh otchet i sled tova shte se stabilizirat neshtata... taka che dori i da otide oshte nadolo... losho njama... az w momenta si kopuwam.... i to ne samo kao....

P.s. a za tezi koito si cheshat ezizite kude e kranija minimum.... kranija minimum mnogo trudno se oluchwa i predskazwa... i burzo se prospiva... taka che ako ne se luja... poneje sum zelen i ne razbiram... mai w takuw moment se kopuvat malki partidi w daden po dulag period ... che mai imeshe neshto deto se kazvashe "cost average effect… " ama sum zabravil.....

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
      ... от днес и аз съм за пръв път в отбора на Каолин. Смятам, че днес ударихме дъното (2.02)за тази акция и почваме изкачване... Спокойно можем да възстановим до 4.00 до края на годината... ... пък времето ще покаже...
      SEBULBA, смяташ ли че Каолин може да стигне дъното и да започне да катери, примерно половин година, преди Софикс да е намерил дъно?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
        Първоначално изпратено от polki
        Първоначално изпратено от ghettoff
        Аз не се плаша. Нека се плашат тези, които имат акции.
        притеснявам се за теб , че пак ще изтървеш момента - вървиш 15 месеца след пазара
        Отново се оказах прав. На 2.02 лв. можех да купя днес, но като гледам ще преместя таргета още малко надолу. Отчетът не ми хареса много. За 2009 г. не очаквам нищо добро, затова мисля, че акцията ще падне още. На около 1.70 лв. ще направя първото си влизане по позицията.
        Towa ti go bqh pisal na 3 lw. - после подмина 3.5 лв

то си е така - напред назад - ти както искаш си играй играта
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

10 лв. за Каолинка си е добро ниво за влизане..Криза или не..
          Направо супер! А 5 лева е още по супер!
          Хехе, ти май се забавляваш с цитати отпреди месеци, а? Няма нищо. Щом имаш време да ровиш...Ето ти още един да ми го напомниш около Нова година..

И на 7.5 влязох, и на 6.5 влязох и на 5.67 влязох и на 5 ще вляза, ако трябва и на 4..Кеш много.
          Не съм искал да те засегна..Просто се радвам, че се изпълни стратегията ми и , че устисках досега...
          Аз не се засягам..Няма защо да се засягам. Просто намерих странно да ровиш целенасочено цитати отпреди 3 месеца валидни за друга ситуация и други условия..В него момент на 10 лв акцията наистина си беше алтернатива. Направих добра врътка тогава.Иначе за стратегията - браво на теб, честито. Като изключим няколко стотин бройки на 7.5 (за които сбърках и които ще разтоваря при първа изгодна възможност) и моята стратегия се изпълни до момента. Нека печелим, пък на другото майната му.
          Извинявай, че забравих да ти напомня около Нова Година, но имам радостна новина - от днес и аз съм за пръв път в отбора на Каолин. Смятам, че днес ударихме дъното (2.02)за тази акция и почваме изкачване... Спокойно можем да възстановим до 4.00 до края на годината... ... пък времето ще покаже...

Коментар

Отново се оказах прав. На 2.02 лв. можех да купя днес, но като гледам ще преместя таргета още малко надолу. Отчетът не ми хареса много. За 2009 г. не очаквам нищо добро, затова мисля, че акцията ще падне още. На около 1.70 лв. ще направя първото си влизане по позицията.
            като те гледам какъв си инвеститор ... за 15%, плаче ми се, ако и другите на бфб са такива...

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
              Аз не се плаша. Нека се плашат тези, които имат акции.
              притеснявам се за теб , че пак ще изтървеш момента - вървиш 15 месеца след пазара

Коментар

• profit.bg- Над два пъти пада печалбата на Каолин за година
                02 Февруари 2009 | 11:53
                Неконсолидираната печалба на Каолин за 2008 г. е в размер на 8.13 млн. лв. при 17.19 млн. лв. положителен финансов резултат година по-рано, сочат данните от последния годишен неконсолидиран отчет на дружеството.

Неконсолидираният финансов резултат на Каолин през четвърто тримесечие на 2008 г. е загуба от 290 хил. лв. при 1.5 млн. лв. печалба за същия период на 2007 г.

Общо приходите на компанията нарастват за година с близо 13%, на актуалните 127.5 млн. лв. От общата сума нетните приходи от продажби за 2008 г. възлизат на 121.69 млн. лв. при 105.39 млн. лв. от преди година. На годишна база от дружеството отчитат ръст на постъпленията си от продукция, стоки и услуги.

Общите разходи на компанията скачат за година с 26.3%, на 118.37 млн. лв. Разходите по икономическите елементи възлизат, по последна информация, на 112.48 млн. лв. при 90.66 млн. лв. в края на 2007 г.

Основният капитал на Каолин е 25 млн. лв., а собственият - 115.74 млн. лв.,при 115.01 млн. лв. към 2007 г.

През октомври 2008 г. от компанията уведомиха, че негативно влияние върху очаквания обем на продажбите може да окаже свиването на консумацията на клиентите в сектора на керамиката и строителството, което вече започна да се усеща през изминалото тримесечие.

В тази връзка с развитието на кризата, ръководството на Каолин още през трето тримесечие приоритезира инвестиционните си проекти в страната и чужбина, като няколко потенциални инвестиционни намерения извън страната са замразени.

Тогава съобщиха, че наред с това основният акцент до края на 2008 г. остава срочното приключване и пускане в действие на значими енергоспестяващи инвестиции, в това число газификации на фабрики, повсеместно въвеждане навсякъде на енергиен мениджмънт, както и частична автоматизация на основни производства.

Нека да припомним, че ръководството на Каолин реши през декември да съкрати щата на работниците в компанията с близо 10%. Решението е взето след обсъждане на възможностите за оптимизация на производствената дейност, с цел значително намаляване на разходите на компанията, предвид засилващото се негативно влияние на световната финансова и икономическа криза.

Тогава от компанията обявиха, че ще оперират в режим на намалено производство на някои от продуктите си през зимните месеци, с цел оптимизиране на производствените разходи и най-вече избягване на значителна консумация на природен газ, чиято цена бе увеличена и се очаква да нарасне допълнително през първото тримесечие на 2009 г., се казва в съобщението.

Окончателното решение на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране от края на 2008 г. бе пределната цена на природния газ да се повиши през първо тримесечие на тази година с 14.1%. Така стойността на "синьото гориво" вече е 614.66 лв. за 1000 куб. м (без ДДС), т. е. повишението е със 76 лв.

По темата за газа може още да се каже, че Каолин бе сред компаниите, които бяха засегнати от прекъснатите доставки на руски газ за България през Украйна през януари.

Към момента акциите на дружеството губят на БФБ 9.75% от стойността си, до 2.12 лв. Обемът е от 7 870

Коментар

• Мерси за добрите думи.
                  Чуствителността на total EV към change in working capital не е толкова голяма. Според мен и самия мениджмънт не знаят колко точно ще бъде. Според мен няма как да имат отрицателен change in working capital защото с развитието на нови находища ще трупат все повече материални запаси.

Иначе за CAPEX-a може и да си прав. Аз лично съм им дал по-нисък CAPEX през идните години, заради информацията от бележките за 3Q 2008 относно кризата и нейното влияне върху капиталовите разходи на компаняита.

Коментар

• Като цяло много добър модел, ако ми позволиш само две забележки
                    Не може капиталовите разходи след 2010 да са толкова ниски, все пак Дружеството планира разработване на нови находища, нови придобивания и тн.
                    Плюс това защо оборотния капитал е винаги положително число? това е доста оптимистично.

Коментар

• Ето какво излиза, когато коригираме оценката през данните от 3Q 2008. Важно е да разберете, че капиталовите разходи от тази година значително намаляват оценката на компания през този метод, заради огромния cash outflow. Занижил съм очакванията за EBITDA margin, за да е по-консервативна оценката.

Коментар

• Първоначално изпратено от ради
                        до модераторите
                        бутонът за отваряне на профила на компанията препраща към облигационната емисия
                        Благодарим за сигнала,
                        коригирано е

Коментар

• до модераторите
                          бутонът за отваряне на профила на компанията препраща към облигационната емисия

Коментар

• Първоначално изпратено от 9 малки негърчета
                            Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                            А ти явно си достоен градски на тъпоумните тризначки от Благоевград ,участвали в БИГ БРАДЪР 3 и прочули се с романът
                            "9 малки негърчета " - Агата Кристи !!!!!
                            чичко-паричко, не съм го гледал тоя феномен - биг брадър, камо ли пък и 3 ти сериал!
                            няма такъв роман "9 малки ..", има "10 малки .." доколкото съм чувал !
                            а Благоевград не ме кефи от вдън-душа )))
                            ти по-добре, как вижда спекулатската ти душица въпроса "ще ударим ли номинал" ? )))
                            ПОВЯРВАЙ МИ / дори няма да бъда изтрит от МОДИ /

няма в България по прости , по амбициозни и по мега тъпи путки !!!!!!
                            изводите направи си сам ,
                            т.е. три пъти мисли , един път режи !!! АКО МЕ РАЗБИРАШ ,ДЕ !
                            В края на краищата това е твоят НИК !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                              А ти явно си достоен градски на тъпоумните тризначки от Благоевград ,участвали в БИГ БРАДЪР 3 и прочули се с романът
                              чичко-паричко, не съм го гледал тоя феномен - биг брадър, камо ли пък и 3 ти сериал!
                              няма такъв роман "9 малки ..", има "10 малки .." доколкото съм чувал !
                              а Благоевград не ме кефи от вдън-душа )))
                              ти по-добре кажи, как вижда спекулатската ти душица въпроса "ще ударим ли номинал" ? )))

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                                Първоначално изпратено от 9 малки негърчета
                                Първоначално изпратено от Nikola
                                Моля ви не омазвайте темата с личнити ви драми. За тази работа има лични съобщения или скайп.
                                Много ни кефи чичко паричко, нека да сме милостиви и го оставим, да сподели събраната емоция ! )))
                                Написах това заради хората с " трескав поглед "
                                те се прецакаха просто от инат .Те продължават да приемат желаното за действителност ЖАЛКО !!!

Коментар

Working...
                                X