IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Балкантурист Елит АД-София (5M8 / MGEHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Тия се отписват принудително май:

http://www.blitz.bg/news/article/230184
    Тия се "отписаха принудително" преди близо пет години.

http://marica.bg/%D0%BF%D0%BE-193-%D...ews168601.html
    ШАНС ДО МАРТ 2014
    Законът за публично предлагане на ценни книжа дава право акционерите на “Мултигрупелит”, респ. на “Балкантурист Елит”, на които принудително са изкупени акциите през 2009 г, да получат парите си за тях в срок от 5 години, а одобрената от КФН цена за акция е 1,93 лв. Този срок изтича през март 2014 г. Парите могат да се вземат по три начина: по банков път, на място в офиса в София или чрез нотариално упълномощен представител на притежателя на акции.

Коментар

• Тия се отписват принудително май:

http://www.blitz.bg/news/article/230184
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Ето въпросният чл. 157а. Той цитира и чл. 156.

Чл. 157а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 3.07.2007 г.) (1) Лице, което в резултат на търгово предлагане, отправено до всички акционери с право на глас, придобие пряко, чрез свързани лица или непряко в случаите по чл. 149, ал. 2 най-малко 95 на сто от гласовете в общото събрание на публично дружество, има право в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение да изкупи акциите с право на глас на останалите акционери. Член 149, ал. 3, 4 и 9 се прилага съответно.
        (2) Предложението за изкупуване се одобрява от комисията.
        (3) Предлаганата от лицето по ал. 1 цена трябва да е най-малко равна на цената:
        1. предложена по търговото предложение, с което е достигнат прагът по ал. 1, когато отправянето му е било задължително;
        2. предложена по търговото предложение, с което е достигнат прагът по ал. 1, когато отправянето му е било доброволно и при условие че лицето по ал. 1 е придобило не по-малко от 90 на сто от акциите с право на глас, предложени с това търгово предложение;
        3. определена съгласно чл. 150, ал. 6 и 7 - в останалите случаи.
        (4) За издаване на одобрение лицето по ал. 1 представя в комисията предложение за изкупуване, което съдържа данните по чл. 150, ал. 2, т. 1 - 4, 6, 8, 10, 12 и 13. Член 150, ал. 4 и 5 се прилага съответно.
        (5) Комисията се произнася в срок 14 дни от получаване на заявлението за издаване на одобрение. Членове 152 и 153 се прилагат съответно.
        (6) В тридневен срок от издаване на одобрението лицето по ал. 1 е длъжно да представи предложението на дружеството и регулирания пазар, на които акциите на дружеството са допуснати до търговия, и да го публикува съгласно чл. 154.
        (7) Акционерите са длъжни да продадат своите акции на лицето по ал. 1 в едномесечен срок от публикуване на предложението, без да е необходимо тяхното съгласие. Акциите, които не са продадени в този срок, се смятат за собственост на лицето по ал. 1 към момента на изтичането на срока. Член 156 се прилага съответно.

Чл. 156. (1) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., бр. 52 от 2007 г., в сила от 3.07.2007 г.) Търговото предложение се приема с изрично писмено волеизявление и с депозиране на удостоверителните документи за акциите при инвестиционен посредник или в Централния депозитар, както и с извършване на други необходими действия във връзка с прехвърлянето. Приемането на предложението може да бъде оттеглено до изтичането на срока по чл. 150, ал. 2, т. 7 , съответно на удължения срок по чл. 155, ал. 4 .
        (2) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 3.07.2007 г.) Сделката се смята за сключена към момента на изтичането на срока по чл. 150, ал. 2, т. 7 , съответно на удължения срок по чл. 155, ал. 4 .
        (3) Плащането на цената, съответно замяната на ценните книжа, се извършва в срок 7 работни дни след приключване на сделката съобразно ал. 1.
        (4) Правата по акциите - предмет на търговото предложение, преминават върху предложителя с регистрацията на прехвърлянето на акциите в Централния депозитар.
        agrig

Коментар

• Или направо в ПФБК и приема търговото. Иначе не знам как е сега ликвидността ако иде при друг посредник да си продава акциите на пазар.
          Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_d_d
            Хора, акциите ми са още в боновата книжка.
            Би ли ме светнал ли някой къде трябва да ида, за да ги продам?
            Благодаря предварително!
            1.Взимаш си депозитарната разписка.
            2.Отиваш при инв. посредник.
            3.Продаваш акциите.
            Life won't wait for you.

Коментар

• Хора, акциите ми са още в боновата книжка.
              Би ли ме светнал ли някой къде трябва да ида, за да ги продам?
              Благодаря предварително!

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                По силата на закона акционерите са длъжни да продадат своите акции на предложителя в едномесечен срок от публикуване на предложението, без да е необходимо тяхното съгласие.

По-нататък в текста се посочва, че акциите, които не са продадени в предвидения срок, вече се смятат за собственост на мажоритарния акционер.
                B.Graham , един път се пише за служебно продаване на търговото , а след това за акции , който не са продадени и стават собственост на мажоритара..
                Лошото е че пишат журналисти с познания за финанси по-малки отколкото са моите по източно китайски диалект.
                Life won't wait for you.

Коментар

• По силата на закона акционерите са длъжни да продадат своите акции на предложителя в едномесечен срок от публикуване на предложението, без да е необходимо тяхното съгласие.

По-нататък в текста се посочва, че акциите, които не са продадени в предвидения срок, вече се смятат за собственост на мажоритарния акционер.
                  B.Graham , един път се пише за служебно продаване на търговото , а след това за акции , който не са продадени и стават собственост на мажоритара..

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                    B.Graham , извинявай дай малко инфо. Ако миноритара не приеме търговото , мажоритара не му ли плаща служебно акциите в подсметки към депозитара.....
                    Едномесечният срок на търговото предложение към акционерите на Балкантурист Елит АД изтича на 16 март (понеделник). След изтичането на срока за приемане на търговото предложение, акциите на лицата, които не са го приели, се считат за собственост на търговия предложител, съобщават от компанията.
                    Ми това е май същността на скуийза.
                    Life won't wait for you.

Коментар

• B.Graham , извинявай дай малко инфо. Ако миноритара не приеме търговото , мажоритара не му ли плаща служебно акциите в подсметки към депозитара.....
                      Едномесечният срок на търговото предложение към акционерите на Балкантурист Елит АД изтича на 16 март (понеделник). След изтичането на срока за приемане на търговото предложение, акциите на лицата, които не са го приели, се считат за собственост на търговия предложител, съобщават от компанията.

Коментар

• Първи squeeze out в България
                        11 Март 2009 | 09:28

Това на практика ще е първият случай от възползване на мажоритарен акционер от опцията squeeze out. Според едни от последните промени в ЗППЦК, мажоритарен акционер, притежаващ над 95% от капитала, има право да се възползва от опцията squeeze out, като до три месеца от предишното търгово предлагане да отправи ново за останалите 5% от капитала.

По силата на закона акционерите са длъжни да продадат своите акции на предложителя в едномесечен срок от публикуване на предложението, без да е необходимо тяхното съгласие.

Търговото предложение от Пи Еф Ейч Си Естаблишмент, Вадуц - Лихтенщайн, за закупуване чрез инвестиционен посредник Първа Финансова Брокерска Къща ООД на всички акции на Балкантурист Елит АД от останалите акционери на дружеството е при цена за една акция 1.93 лв.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Аз специално си оползотворих правата. Иначе мажоритарния собственик купи голяма част от правата.
                          agrig

Коментар

• Утре считам че е редно да подам възражение и да депозирам несъгласието си да ми бъдат продадени/купени без мое съгласие акции ( Балкантурист елит АД). Никой не ме е известил (още повече че в чл.157 а от ЗППЦК пише 3 месеца). Вярно, чел съм такава инфромация в различните бюлетини по този въпрос. Също така ще изпратя и копие от възражението до някои институции.
                            Не се притрснявам да се набутам с някоя комисионна, тъй като въпросът е принципен и бих платил достатъчно - правя го с ясно съзнание за това, че мога и да загубя, стига да се разбере за какво става въпрос и как така се разрешава да изкупят без твое съгласие акциите ти.
                            Мога само да отбележа, че по аналогичен начин и при търговото предложение за завод Електроника никой не ме задължи да си загубя акциите ( след като не се съгласих да ги продам). Продължавам да имам акции за това дружество и никой не ми ги е изкупил насила.
                            agrig

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_d_d
                              Юнаци, имам малко акции тук от масовата приватизация? Какаво да правя? Ако трябва да ги продавам, на Енос 2 ли трябва да отида?
                              Доколкото разбирам каквото и да направиш в момента, резултатът в крайна сметка ще бъде един и същ - ще получиш по 1.93 лв на акция. По-добре не се занимавай да подаваш заявления и т.н., че само ще си изгубиш времето, а може и да се набуташ някоя комисионна да платиш...
                              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Юнаци, имам малко акции тук от масовата приватизация? Какаво да правя? Ако трябва да ги продавам, на Енос 2 ли трябва да отида?

Коментар

Working...
                                X